Λίγο πιο έξω

Δημοσίευση: 29 Απρ 2018 19:45
*Η Φωτοθήκη στην Πινακοθήκη. Οι Φωτοθήκη με την Πινακοθήκη.  Ζ. *Η Φωτοθήκη στην Πινακοθήκη. Οι Φωτοθήκη με την Πινακοθήκη. Ζ.

*ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΗ μεν αλλά καναδυό χιλιόμετρα πιο έξω να βγει κάποιος, μπορεί και λιγότερο είναι αρκετά.

Φτάνει να δει τη φύση να οργιάζει. Κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό.

Πράσινο ζωηρό ως πέρα, με κόκκινες πιτσιλιές απ’ τις παπαρούνες και κίτρινες λίμνες από τις αγριόβρουβες. Παντού χρώματα κι αγριολούλουδα, απ’ τις πλαγιές ως την άκρη των δρόμων ακόμα και στη σχισμή της ασφάλτου. (Και πού και να ρίξει και καμιά βροχή, να φουντώσει η πλάση.)

Ζ.

 

Σκόνη αλλά…

*ΠΟΛΛΗ σκόνη στην πόλη, παντού. Και φυσικά τα παράπονα στον δήμαρχο. Έργα από δω, έργα από κει, σκάβουν παντού, γεμίσαμε χώματα…

Βέβαια, η σκόνη είναι κατά κανόνα αφρικανικής προελεύσεως, συν ό, τι φέρνει ο αέρας απ’ τα χωράφια γύρω απ’ τη Λάρισα. Πολύ θα ήθελε η δημοτική αρχή να έχει πλημμυρίσει η πόλη από συνεργεία, κι ας έλεγαν οι γκρινιάρηδες.

Ζ.

 

Ανωτερότητα

*ΝΑΙ μεν αιφνιδίασε με την υποψηφιότητά του ο Ηλίας Σουφλιάς, μάζεψε τις απαιτούμενες υπογραφές διακριτικά και τελευταία ώρα, τις ελάχιστες απαιτούμενες, πήρε όμως τα ρίσκα του έτσι καθώς πήγε να την καταθέσει ακριβώς στη λήξη της προθεσμίας. Κι όντως του προέκυψε πρόβλημα. Τυπικό μεν αλλά ικανό να τον αποκλείσει. Μετά όμως θα σηκωνόταν απίστευτος κουρνιαχτός κι όχι μόνο τοπικά. Είναι κι αυτό το επώνυμο που γράφει στη ΝΔ πανελλαδικά. Θα γινόταν μεγάλο σούσουρο, «ο Μητσοτάκης απέκλεισε τον Σουφλιά»…

***

*Ο Χρ. Καπετάνος όμως αντιμετώπισε την υπόθεση με τη δέουσα ψυχραιμία. Και κυρίως ανωτερότητα. Μπορεί να αιφνιδιάστηκε κάπως με την υποψηφιότητα, πάνω που είχε αποσυρθεί ο Ηρ. Γερογιώκας και είχε χαλαρώσει, άντε ξανά μανά προεκλογικός αγώνας και με αντίπαλο τώρα μάλλον ισχυρότερο. Ωστόσο του έδωσε τη δυνατότητα να διορθώσει το λάθος στην αίτηση, να συμπληρώσει την αίτησή του αντικαθιστώντας κάποιες τυπικά άκυρες υπογραφές. Και προφανώς κέρδισε απ’ αυτή τη συμπεριφορά.

***

*ΒΕΒΑΙΑ το καψόνι του το έκαναν του Ηλ. Σουφλιά. Η επιτροπή παραλαβής κινήθηκε με τυπικότητα. Κι άρχισε να εξετάζει τις αιτήσεις με τη σειρά υποβολής τους, τσεκάροντας τις υπογραφές που τις συνόδευαν κλπ. Για όλες τις υπόλοιπες, όπου δεν θα υπήρχε ζήτημα. Η σημαντική αίτηση του υποψήφιου προέδρου έμεινε για το τέλος, κόντεψαν μεσάνυχτα. Αν είσαι και Σουφλιάς με την αράδα σου θα πας.

Ζ.

 

Διορισμένοι

*ΚΑΙ καλά με τη ΝΔ… Έτσι ή αλλιώς θα τα βρουν, η Νομαρχιακή της θα συνεχίσει. Στο νεότευκτο ΚΙΝ. ΑΛ. όμως πώς θα πορευτούν; Δεν πρέπει να υπάρξει τοπικό κομματικό όργανο; Σύντομα θα οριστεί λοιπόν Νομαρχιακή και γραμματέας της. Τυπική διαδικασία αλλά με αντίκρισμα. Προφανώς διορισμένοι θα είναι. Άλλωστε στο κόμμα της Φ. Γεννηματά έτσι κινούνται εκ γενετής. Όλοι στα όργανα διορισμένοι εκ της ιδρύσεώς του.

Ζ.

 

Καλοσχεδιασμένος

*ΥΠΑΡΚΤΗ η υπόθεση Νοβάρτις, κανένας δεν αμφισβητεί το σκάνδαλο διαφθοράς, τα παιχνίδια της εταιρίας. Ξεκίνησε η δικαστική έρευνα. Στη διάρκειά της αναφέρθηκαν και ονόματα πολιτικών. Και μετά έγινε το έλα να δεις.

Αντί η έρευνα να προχωρήσει και να ακολουθήσει τακτική ανάκριση, οπότε είτε θα είχαμε παραπομπές και πολιτικών, είτε δεν θα έπαιρνε χαμπάρι κανείς, ε τώρα ο φάκελος για τους πολιτικούς πήγε στη Βουλή. Αμελλητί, χωρίς έρευνα και στοιχεία. Μιας κι έτσι προβλέπει ο νόμος. Ο νόμος περί (μη) ευθύνης υπουργών, τον οποίο είχαν ψηφίσει τα κόμματα στα οποία ανήκουν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί. Μόνοι τους άνοιξαν τον λάκκο στον οποίο έπεσαν.

Μετά ήθελαν να συνεχίσει να εφαρμόζεται επακριβώς η διαδικασία, όπως θεωρούσαν ότι έπρεπε να ερμηνεύεται ο καλοσχεδιασμένος νόμος τους. Να αναλάβει η Επιτροπή της Βουλής κι όλοι αθώοι, τα πάντα παραγεγραμμένα. Εκεί έμπλεξαν λιγάκι γιατί τα πράγματα κουμαντάρει πια διαφορετική πλειοψηφία στη Βουλή. Αλλά κι έτσι δύσκολα θα οδηγηθεί κάπου η υπόθεση. Μονάχα κουρνιαχτός;

Ζ.

 

Ζήσε Μάη μ’

*ΤΟΝ περασμένο Οκτώβριο, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, είχε καταθέσει ο Χρ. Κέλλας ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία. Και η ηγεσία του υπουργείου του απάντησε τώρα, αναλυτικά, εκτενώς, με πλήθος στοιχείων. Χρειάστηκε έξι μήνες και κάτι. Αν δεν είναι αυτό απαξίωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου τι άλλο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί έτσι… «Αν περίμεναν έναν μήνα ακόμα, δεν θα χρειαζόταν καθόλου απάντηση, αφού τα σχολεία θα έχουν κλείσει και δεν θα υπάρχουν κενά», σάρκασε την αντιδημοκρατική όπως τη χαρακτήρισε συμπεριφορά ο Λαρισαίος πολιτικός.

Ζ.

 

Διαρροή

*Ο Γιώργος ο Best καφέ επί της Παναγούλη, εκτός που φροντίζει καθημερινά τόσους γιατρούς τριγύρω, να πάνε μετά ήρεμοι να εξετάσουν τους ασθενείς τους, μεριμνά πάντα και για το κοινό καλό. Να, λέει για τον δρόμο που αναβλύζει εκεί στη διασταύρωση με τη Μανδηλαρά, νερά διαρκώς εν μέση οδώ και η ΔΕΥΑΛ δεν σπεύδει για αποκατάσταση. «Περνούν καθημερινά δημοτικοί υπάλληλοι, της καθαριότητας και άλλοι», προσθέτει, «δεν τους ενδιαφέρει να ενημερώσουν;» (‘’Δεν είναι δικιά μου δουλειά’’ είναι η γενικότερη απάντηση στο θέμα.)

Ζ.

 

Αργόστροφος

*ΕΙΧΑΝ τα θεματάκια τους με τις γυναίκες οι νεαροί Λαρισαίοι.

-Ψάχνω για φιλενάδα που θα με θέλει γι’ αυτό που είμαι.

 -Και τι είσαι;

-Παντρεμένος.

***

*- ΜΠΟΡΕΙΣ να μου πεις τι του βρήκε αυτουνού του βλάκα, αυτή η κουκλάρα;

- Το βιβλιάριο καταθέσεων.

***

*- ΜΕ είπε αργόστροφο ρε συ…

- Ναι; Κι εσύ τι έκανες;

- Πωωω… Θα τη σκίσω, τώρα το κατάλαβα.

Ζ.

 

Προτάσεις

*ΚΙ ενώ ο Γ. Κατσιαντώνης αναζητά κόμμα να προσχωρήσει όπου να μην επιβάλλονται οι αποφάσεις του προέδρου, καθότι αυτό που τον χάλασε στους λεβεντοκεντρώους ήταν το προεδροκεντρικό μοντέλο, ο Ελασσονοαμερικάνος βουλευτής έβαλε τορπίλη στο πολιτικό σύστημα. Αποκαλύπτοντας στη δήλωση φυγής του ότι «από το 2016 είχα προτάσεις από όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα». Ποιος το ήξερε αυτό; Ότι τα διάφορα κόμματα κάνουν διαρκώς προτάσεις, ανήθικες εννοείται, σε βουλευτές άλλων κομμάτων ζητώντας τους να προσχωρήσουν. Στο παρασκήνιο δηλαδή εξελίσσεται μια απίστευτη μεταγραφολογία; Ο ένας κυνηγά του αλλουνού το πολιτικό προσωπικό; (Ή μήπως πρέπει κάποιος βουλευτής να δώσει δικαίωμα, να κουνήσει πρώτα λίγο την ουρά του;)

Ζ.

 

Με τη σειρά

*ΓΙΑ τις γαλάζιες εσωκομματικές πήγαν και γράφτηκαν λέει 2.400 στελέχη. Στελέχη πάντα, η ΝΔ δεν έχει μέλη, όλοι τους αυτοχαρακτηρίζονται παράγοντες, όχι ό, τι κι ό, τι, στελέχη… Ανανέωσαν την εγγραφή τους στο κόμμα, πλήρωσε κιόλας ο καθένας τους και 12 ευρουλάκια. Ναι; Ορισμένοι επιμένουν ότι οι περισσότερες εγγραφές και πληρωμές έγιναν ομαδικά, από εκείνους που σχεδίασαν να εκλεγούν σε διάφορα πόστα. Κάποιοι επένδυσαν στην πόλη, σε κωμοπόλεις, ιδίως σε μία όπου έγινε λέει χαμός από παράξενες εγγραφές. Για μερικούς τώρα βέβαια αποδείχτηκαν πεταμένα λεφτά, άλλαξε το τοπίο.

***

*ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΕΝΟΣ να αντιμετωπίσει τον Ηρ. Γερογιώκα, ο Χρ. Καπετάνος είχε συγκροτήσει κλασικά την ‘’εφτάδα’’ του, με τους φίλα προσκείμενους υποψηφίους προέδρους στις ΔΗΜΤΟ, έχει τον δικό του σε κάθε δήμο. Ο Ηλ. Σουφλιάς πάλι, που κατήλθε τελευταία ώρα, βρίσκεται ουσιαστικά μονάχος, δίχως εκ των προτέρων συμμάχους. Εκτός κι αν υπάρξουν προσχωρήσεις και αλλαγή στρατοπέδων.

Ζ.

 

Το κόμμα ξέρει

*ΚΑΙ μετά κατηγορούν οι φιλελεύθεροι το ΚΚΕ για τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Το κόμμα ξέρει, το κόμμα αποφασίζει, η ηγεσία δηλαδή, οι υπόλοιποι υπακούουν. Στη ΝΔ.

Να, πώς μεθοδεύτηκε να μην υπάρξει δεύτερη υποψηφιότητα για τη Νομαρχιακή της Λάρισας. Άλλο που τους ξέφυγε ο Σουφλιάς, που ίσως γι’ αυτό το βαστούσε μυστικό. Όπως στα Τρίκαλα πάλι, με την ιδιότυπη εκλογή, την κατά κάποιον τρόπο εκλογή, προέδρου της Νομαρχιακής, που έγινε σε ζωντανή μετάδοση. Ήταν τρεις οι υποψήφιοι, τους μάζεψε στα κομματικά γραφεία μαζί με τα στελέχη της ΝΟΔΕ ο Αδ. Γεωργιάδης και ανακοίνωσε στους δύο ότι θα υποστηρίξουν αποσυρόμενοι τον έναν. Όπερ και εγένετο. (Και μερικοί αναρωτιούνται πως περνώντας από Θεσσαλία δεν το έκανε αυτό και στον Τύρναβο.)

Ζ.

 

Υπέρ της καύσης

*- ΕΓΩ πάντως είμαι υπέρ της καύσης. Και μερικών ζωντανών.

Σε κέφια και χθες οι Λαρισαίοι μαθητές.

***

*- Η μάνα μας για να μην χαλάμε τα ριχτάρια του καναπέ, μας έβαλε στο σαλόνι χειρολαβές για όρθιους.

***

*- ΑΓΟΡΙ μου να κάνω κοτόπουλο με μπάμιες ή μοσχαράκι με μπάμιες;

-Μοσχαράκι με κοτόπουλο ρε μάνα…

Ζ.

 

Ανορθογραφίες

*«ΑΡΧΙΣΑΝ οι ανακατατάξεις στην ΑΕΛ». Στη συντροφιά των φιλάθλων σχολίαζαν χθες τον κομψό τίτλο της εφημερίδας για τις αποπομπές-απομακρύνσεις-εκκαθαρίσεις ποδοσφαιριστών. Οι όποιες ενστάσεις επικεντρώνονταν στο ‘’άρχισαν’’.

-Τώρα; Γιατί, τον άλλο καιρό τι γίνεται…

***

*ΒΕΒΑΙΑ στην ομάδα υπάρχει και μια σοβαρή εκκρεμότητα. Οι έξι παραιτήσεις των ‘’άχρηστων’’, όπως τους είχε χαρακτηρίσει ο ιδιοκτήτης τους στενούς του συνεργάτες, ολόκληρης της διοικητικής πυραμίδας της εταιρίας, παραιτήσεις που υποβλήθηκαν αλλά… Κανείς δεν ξέρει τι απέγινε μετά. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους. Κάποιος είπε ότι θα τους τσεκάρει σήμερα πριν αποφασίσει. Θα τους βάλει τεστ ορθογραφίας στην καινούργια φανέλα με την οποία θα παίξει η ομάδα στα Πηγάδια. Κι αν τα καταφέρουν…

Ζ.

 

Εδιμβουργιανοί

*ΜΠΟΡΕΙ να πέθανε προσφάτως στα 62 του ο Φίλιπ Κερ, ο δημιουργός μιας εκ των σημαντικότερων σειρών σύγχρονης νουάρ λογοτεχνίας, με ήρωα τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, όμως ο άλλος επίσης σπουδαίος Σκοτσέζος και ατύπως ανταγωνιστής του, αμφότεροι παιδιά του Εδιμβούργου, ο 58χρονος Ίαν Ράνκιν ζει και βασιλεύει. Και τον κόσμο κυριεύει, με ένα ακόμη μυθιστόρημα όπου πρωταγωνιστεί το δίδυμο πλέον των επιθεωρητών του, ο παλιός Τζον Ρέμπους κι ο νεότερος Μάλκολμ Φοξ, τους οποίους από ήρωες διαφορετικών σειρών μυθιστορημάτων τους έφερε κάποια στιγμή να συνεργάζονται ανταγωνιζόμενοι. «Ο διάβολος μόνο ξέρει» το νέο βιβλίο, με παρούσα φυσικά και τη νεαρή αστυνόμο Σιβόν Κλαρκ αλλά και τον γερο-διάολο τον Μπιγκ Τζερ, τον αρχιμαφιόζο Κάφερτι, την παραβατική φιγούρα που καταντάει συμπαθητική και που αποδεικνύεται ότι πάντα ξέρει τα πάντα. Κλασικό αστυνομικό μυθιστόρημα του σπουδαίου Σκοτσέζου. (Σημειωτέον ότι εκκρεμεί η κυκλοφορία στα ελληνικά του τελευταίου, υπό την έννοια και ότι δεν θα υπάρξει επόμενο, βιβλίου του Φίλιπ Κερ, το οποίο κιόλας διαδραματίζεται στην Αθήνα με τον Μπέρνι Γκούντερ να διερευνά μια υπόθεση στην Κατοχή και στους διωγμούς των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.)

Ζ.

 

Εκατό, εκατονδέκα…

*ΤΑ κάνει τα παιχνίδια του ο ‘’δαίμων’’, πάντα θα υπάρχει. Τουλάχιστον να μη βάζει την ουρά του σε ουσιώδη.

- Πολύ μπροστά η Τσαριτσάνη βρε σεις… Τουλάχιστον δέκα χρόνια…

Περιπαικτικό το σχόλιο για τον χθεσινό τίτλο που ανέφερε ότι «Η Τσαριτσάνη τίμησε τα 110 χρόνια του ΚΚΕ». Ο σύντροφος της παρέας όμως είχε τις επιφυλάξεις του.

- Γιατί, το αποκλείετε δηλαδή να το είχαν ιδρύσει εκεί το ΚΚΕ δέκα χρόνια νωρίτερα; Για την κόκκινη Τσαριτσάνη μιλάμε…

Ζ.

 

Πολύ σκληρός

*ΓΙΩΡΓΟΣ Αγγελακόπουλος η Επιστροφή; Ο ‘’σαράντα χρόνια φούρναρης’’ στη ΝΔ Φαρσάλων επιχειρεί να επανακάμψει, υποψήφιος ξανά στις εσωκομματικές εκλογές απέναντι ξανά στη Μαργαρίτα Γκότη. Κι αυτή τη φορά ο δικηγόρος δεν αστειεύεται. Ξεκίνησε πολύ σκληρά. Με τη διαπίστωση ότι η τοπική οργάνωση Φαρσάλων «περιήλθε σε τελματώδη κατάσταση την περασμένη διετία. Η δράση της περιορίστηκε σε δύο ανεπιτυχείς συγκεντρώσεις, ψυχαγωγικές σε καφέ της πόλης».

Ζ.

 

Ο αθέρας

*ΕΝΑΣ σαρακατσάνος από τους παραδοσιακούς είχε κάνει γαμπρό στην κόρη του ένα μορφωμένο, καλλιεργημένο παιδί, σαρακατσάνος όμως κι αυτός, διηγείται ο ταλαντούχος και χιουμορίστας Μ. Μ. Έβλεπε λοιπόν ο νεαρός συνθήματα στους τοίχους κάτω οι φασίστες, θάνατος στον φασισμό, πάει και ρωτάει τον πεθερό του.

-Για πες μου εσύ που όλα τα ξέρεις, τι είναι οι φασίστες, πού είναι, υπάρχουν;

-Μμμ... Ποιοι είναι οι φασίστες ε;

Πέρασε ο παλιός δύο δάχτυλα πάνω απ’ το μουστάκι του.

-Κοίτα παιδί μ’. Πώς είμαστε εμείς οι εθνικόφρονες, ε, ο αθέρας. (Κι έκοψε τον αέρα με την παλάμη του οριζόντια έχοντας το χέρι ψηλά.)

Ζ.

 

Την υποτίμησε

*ΕΝΑΣ δικηγόρος και μια ξανθιά κάθονται δίπλα-δίπλα στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης πτήσης, διηγιόταν ο Λαρισαίος Κ. Ζ. Ο δικηγόρος γυρίζει και τη ρωτάει αν θα ήθελε να παίξουν ένα παιχνίδι για να περάσει η ώρα. Εκείνη δηλώνει κουρασμένη, όμως ο δικηγόρος επιμένει και της λέει ότι το παιχνίδι είναι πολύ απλό κι έχει πλάκα, ότι μπορεί να βγάλει και λεφτά. Για τον εαυτό του σκεφτόταν, δεν το είπε όμως, την είχε υποτιμήσει εξαρχής, ξανθιά σκέφτηκε…

- Θα σου κάνω ερωτήσεις και αν δεν ξέρεις την απάντηση, θα μου δώσεις κάποια λεφτά. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ αν δεν απαντήσω σε δικές σου ερωτήσεις.

***

*Η ξανθιά τον κοιτάει κουρασμένα και του ξαναλέει ότι δεν την ενδιαφέρει. Ο δικηγόρος το ξανασκέφτεται και της κάνει προσφορά για να τη δελεάσει.

- Λοιπόν, να σου προτείνω κάτι άλλο. Αν δεν ξέρεις εσύ την απάντηση θα μου δώσεις 5 ευρώ και αν δεν την ξέρω εγώ θα σου δώσω 100 ευρώ.

 Η ξανθιά το ξανασκέφτεται και τελικά συμφωνεί να παίξει. Ο δικηγόρος ξεκινάει να ρωτάει.

- Ποια είναι η απόσταση μεταξύ της γης και της σελήνης;".

Τον κοιτάει αυτή και χωρίς να του πει κουβέντα, ανοίγει το πορτοφόλι της και του δίνει 5 ευρώ. Ο δικηγόρος χαμογελάει και παίρνει τα λεφτά. Τώρα είναι η σειρά της ξανθιάς να ρωτήσει.

 - Τι είναι αυτό που ανεβαίνει το βουνό με 3 πόδια και το κατεβαίνει με 4 πόδια;

***

* Ο δικηγόρος την κοιτάζει απορημένος. Σκέφτεται, ξανασκέφτεται, ζητάει λίγο χρόνο, προσπαθεί. Τίποτε, παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει. Ανοίγει το πορτοφόλι του και δίνει στην ξανθιά 100 ευρώ. Εκείνη τα παίρνει και γυρίζει δίπλα να κοιμηθεί. Ο δικηγόρος φανερά εκνευρισμένος, τη σκουντάει και τη ρωτάει.

- Λοιπόν, τι είναι αυτό που ανεβαίνει το βουνό με 3 πόδια και το κατεβαίνει με 4 πόδια; Δεν θα μου πεις; Εκατό ευρώ μου στοίχισε. Σε ρωτάω, τι είναι;

Η ξανθιά τον ξανακοιτάει και χωρίς να του πει κουβέντα, ανοίγει το πορτοφόλι της του δίνει 5 ευρώ και ξαναπέφτει για ύπνο...

Ζ.

 

OMORFH GIORTH ANUOKOMIAS*ΟΜΟΡΦΗ γιορτή Ανθοκομίας στον Αμπελώνα, όλα καλά στα εγκαίνια, όμως τελευταία στιγμή είδαν πως δεν είχαν αναλόγιο. Λύθηκε εύκολα παίρνοντας από την εκκλησιά δίπλα το φορητό ψαλτήρι. Έριξαν κι ένα σεμεδάκι πάνω, μια χαρά ακούμπησε τα χαρτιά του ο δήμαρχος. (Ευλόγησον…)

Ζ.

 

PRIVINO STO XVRIO KYPARISSOS*ΠΡΩΙΝΟ στο χωριό Κυπάρισσος καταγράφει ο Δ. Γ. Έχει καβαλήσει τα ογδόντα ο καταστηματάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης, πάντα με την εφημερίδα, η οποία φτάνει ανελλιπώς καθημερινά με το λεωφορείο της γραμμής.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass