Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν ήταν πλάκα!

Δημοσίευση: 30 Απρ 2018 19:54
*ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ οι βραδινοί, αλλά και οι αρμόδιοι πρωινοί, θα ‘πρεπε να φροντίσουν πριν τον φακό. *ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΙ οι βραδινοί, αλλά και οι αρμόδιοι πρωινοί, θα ‘πρεπε να φροντίσουν πριν τον φακό.

* Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ μας κάνει πλάκες με νοτιάδες και ξεγυρισμένα τριαντάρια.

Θερμοκρασίες αφύσικες για την εποχή- μας τα έλεγαν οι μετεωρολόγοι για «κλιματική αλλαγή» στα συνέδριά τους, αλλά εμείς νομίζαμε ότι έκαναν πλάκα και πως πήγαιναν εκεί για τον... μπουφέ και τις δημόσιες σχέσεις. Φευ, το εννοούσαν!

Θάλαττα – θάλαττα

* ΚΑΠΩΣ έτσι, το Σαββατοκύριακο, αφού «σφίξαν οι ζέστες», οι πρώτοι βιαστικοί Λαρισαίοι εμφανίστηκαν κιόλας στα παράλια για τα πρώτα μπάνια και έπεται συνέπεια αύριο Πρωτομαγιά. Κάτι ανάλογο έγινε σε όλη τη χώρα και απορώ πώς οι επικοινωνιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν βγήκαν κιόλας να πανηγυρίσουν. Ότι, εκτός από την ανάπτυξη, άρχισε και η… επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου! Είναι φανερό ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένας – ένας οι μεγάλοι εθνικοί στόχοι επιτυγχάνονται!

Βόρειο αίμα

* ΣΤΑ λαρισαϊκά παράλια πάντως (Κόκκινο Νερό - Κουτσουπιά) η εικόνα θύμιζε χτες... βαθύ καλοκαίρι. Δεκάδες νεαροί Πολωνοί τουρίστες (βόρειο αίμα και μηδαμώς... χαμπαρίζοντες από κρύο) είχαν καταλάβει τις παραλίες και απολάμβαναν θάλασσα και ήλιο. Έστω και με φτηνό τουρισμό, η πολωνική αγορά έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν πολύ καλό πελάτη για τη Λάρισα.

Κανονικότης

* ΜΕΓΑ άγχος για την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να μας πείσουν ότι από τον Αύγουστο θα είμαστε μια... «κανονική χώρα».

ΕΝΦΙΑ θα πληρώνουμε; Γιατί σε «κανονικές χώρες»... δεν...

* * *

* ΥΠΟΘΕΤΩ επίσης ότι σαν... κανονική χώρα που θα είμαστε οι πολίτες θα βρίσκουμε μια... κανονική δουλίτσα, με έναν… κανονικό μισθό, με τον οποίο θα ζούμε αξιοπρεπώς- κατά πώς λέμε.

(Καλά τα όνειρα που κάνουν στην Κυβέρνηση, αλλά, όπως ευστόχως έχει επισημάνει και ο Βρετανός συγγραφέας Τέρυ Μπράτσετ, «μόνο στα όνειρά μας είμαστε ελεύθεροι. Τον υπόλοιπο καιρό χρειαζόμαστε μισθούς»…)

Υπομονή

* ΜΗΝ έχεις αυταπάτες γλυκέ μου Έλληνα… Ούτε τώρα με τον Τσίπρα θα γίνεις κανονική χώρα, ούτε αύριο με τον Μητσοτάκη του οποίου η μόνη πρόταση εξαντλείται στο «κάνε εκλογές να έρθω εγώ» (να τα κάνω το ίδιο χάλια, λέμε εμείς).

Δεν έχεις καμιά ελπίδα. Μπορεί να έγινε το... απίστευτο, να τα βρήκαν Βορειοκορεάτες με Νοτιοκορεάτες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν να συμβιβαστούν τα ελληνικά βιλαέτια και οι εγχώριοι κοτζαμπάσηδες.

Θα είσαι υπό επιτήρηση λοιπόν. Και... καλώς θα είσαι. Διότι όλοι αυτοί, άπαξ και τους αφήσεις, θα διορίσουν στο δημόσιο ακόμη και τα δένδρα- ξεχνιέται η τέχνη; Κάνε υπομονή λοιπόν. Οπωσδήποτε «ο ουρανός δεν θα γίνει πιο γαλανός», αλλά, στο μεταξύ, θα έχει περάσει η ζωή, οπότε θα την... «κάνεις» για... πάνω, τους ουρανούς. Κι από κει, ελεύθερος, θα μπορείς να γελάς πια όσο θες.

Πρωτομαγιάτικο

* ΕΡΓΑΤΙΚΗ Πρωτομαγιά αύριο, γιορτή των λουλουδιών αλλά και της εργασίας. Και τα μεν λουλούδια είναι πάντα συνεπή και ανθίζουν στην ώρα τους, η δε εργασία ακόμη αναζητείται. Στην «κανονική χώρα» Ελλάδα οι Κυβερνήσεις πανηγυρίζουν που από 28% έριξαν την ανεργία κοντά στο 20% κι αυτό με... επιδοτούμενες ολιγόμηνες προσλήψεις στους Δήμους όπου... πηγαίνει το προσωπικό και δεν ξέρουν... τι να τους κάνουν, αφού δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός! Απλά και μόνο για να πέσουν (εικονικά) τα ποσοστά της ανεργίας.

Από την άλλη, επενδύσεις δεν λένε να έρθουν με τίποτε – και γιατί άλλωστε; Υπάρχουν στον περίγυρό μας χώρες πιο φιλόξενες και πιο αξιόπιστες. Με λιγότερη γραφειοκρατία πια και λιγότερη φορολογία. Οπότε, γιατί να σε προτιμήσει το «διεθνές κεφάλαιο»; Ψυχρή λογική.

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!

Το κεφάλι στον τοίχο

* ΠΟΙΟΣ να το φανταζόταν… Ότι ο κραταιός Παναθηναϊκός κινδυνεύει πλέον με υποβιβασμό στη Β’ Εθνική λόγω χρεών.

Ναι, αυτοί που κάποτε είχαν τους πανίσχυρους Βαρδινογιάννηδες, τους οποίους έδιωξαν και... πανηγύριζαν γι’ αυτό, υποκύπτοντας στις σειρήνες διάφορων λαϊκιστών… Όπως κάποτε είχαμε διώξει κι εδώ την Οικογένεια Καντώνια.

Πόσο πρέπει να χτυπάνε τώρα το κεφάλι τους στον τοίχο οι πραγματικοί «βάζελοι»; Αλλά έτσι είναι... Ευκολόπιστος ο λαός πρέπει να πάθει πολλά και πάλι... αν μάθει.

Ξεφτίλα...

* ΕΙΝΑΙ απολύτως εγγεγραμμένο στη λογική της ζωής ότι μπορεί και να μείνει έγκυος μια 22χρονη ανύπαντρη κοπέλα και να πανικοβληθεί. Επίσης κατανοητό είναι ότι μέσα στην απελπισία της - να γίνει «Μήδεια» και να φτάσει στο ακραίο σημείο να σκοτώσει το παιδί της. Πρώτη φορά έχει συμβεί;

Κι όμως! Μια ανθρώπινη και τραγική καθημερινή ιστορία κατάφεραν να μας την κάνουν, όλη την περασμένη εβδομάδα, τα κανάλια περίπου... εθνικό θέμα. Συζητήσεις επί συζητήσεων για κάνα τριήμερο, σχόλια, αναλύσεις και διαρκείς... συνδέσεις απευθείας με το σπίτι της κοπέλας λες και έπεσε κανένας... αστεροειδής στη γη. Να την... εξοντώσουν ηθικά και ψυχολογικά μια και καλή δηλαδή.

Ποια χαμένη τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας; Αυτή έχει χαθεί προ πολλού. Πλέον είμαστε στο στάδιο της πλήρους απαξίωσης. Και δεν είμαστε πια στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης για να βρεις ελαφρυντικά, έτσι;

«Συγκλονισμένοι…»

* ΟΜΟΙΩΣ: συγκλονισμένη η κοινή γνώμη για το έγκλημα στην Κύπρο – διατυμπανίζουν εδώ και μέρες τα κανάλια.

Αποφάσισαν πριν από μας για μας ότι έπρεπε... καλά και σώνει να... «συγκλονιστούμε». Τηλεοπτικός αυτισμός. Αυτοί τα λένε αυτοί τα ακούνε.

Τηλε-Κυριάκος

* ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Κυριάκου Βελόπουλου στον Ν. Λάρισας το Σαββατοκύριακο (δεν μας φτάνει που τον βλέπουμε παντού, όποιο κανάλι και να πιάσουμε, τώρα θα τον βλέπουμε και στο... ξύπνιο μας;).

Από ψήφους δεν ξέρουμε τι θα πάρει ο τηλε-Κυριάκος, από πωλήσεις κηραλοιφών, κομποσχοινίων και άλλων «θεοτικών» made in Agio Oros, μια χαρά τα πάει ο ντερβίσης!

Σάκος του μποξ

* ΜΕΓΑΛΟΣ θόρυβος ξέσπασε στη χώρα επειδή παραιτήθηκε ο Δρ. Κριμιζής – επιστήμονας επιπέδου ΝΑΣΑ- από τον Ελληνικό Οργανισμό Διαστήματος.

«-Διώχνουμε τους Κριμιζήδες και κρατάμε τους Καρανίκες…» βοούν οι «ελληναράδες» του Διαδικτύου.

Εντάξει ορέ, όλοι ξέρουμε τι πράμα είναι οι Καρανίκες αλλά στο τέλος θα χρεώσουμε σ’ αυτόν τον άμοιρο τις αφύσικες ζέστες του τρέχοντος Απριλίου, το φυτοπλαγκτόν που θα κατακλύζει κάθε Μάιο τον Θερμαϊκό και την αποχώρηση του Ναζλίδη απ’ την ΑΕΛ. Κανονικός σάκος του μποξ δηλαδή.

(Κηρύσσω όθεν την Ίδρυση Κινήματος με την επωνυμία “Save karanikas”!)

Τσελιγκάτο

* ΕΧΕΙ πολύ ενδιαφέρον η υποψηφιότητα Ηλία Σουφλιά για την Προεδρία της Νομαρχιακής της ΝΔ Λάρισας (ανέκαθεν ... σαρακατσανόστροφη).

Αν μη τι άλλο, θα λυθεί σε όλους μας η απορία πόσοι από το άλλοτε πανίσχυρο «σουφλικό λόμπι» εξακολουθούν ακόμη να... μένουν πιστοί στο… «Τσελιγκάτο» το ιδρυθέν υπό του μπάρμπα – Γιώργου. Αναπόφευκτα θα μετρηθούν, θα ζυγιστούν και φυσικά θα βγουν... συμπεράσματα.

Δύο ειδών

* «ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ» - όπως τις ονομάζουν- εκπτώσεις αρχίζουν από την Τετάρτη 2 Μαΐου και στη Λάρισα.

Μωρέ τι ενδιάμεσες και παραενδιάμεσες; Οι εκπτώσεις είναι δύο ειδών: Ή έχεις φράγκα και αγοράζεις, ή... δεν...

Κοντόφθαλμο

* ΒΑΘΜΟ... υποναυάρχου (καλό είναι τώρα αυτό;) απένειμε ο υπουργός Άμυνας Καμμένος, στη... Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

(Άντε, να παίρνουν σιγά – σιγά σειρά και οι Θεμιστοκλής και Ευρυβιάδης, οίτινες διεύθυναν τις πολεμικές επιχειρήσεις Αθηναίων και Λακεδαιμονίων στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.)

Αλήθεια, θρύλοι όπως η Μπουμπουλίνα έχουν ανάγκη μιας τυπικής διοικητικής Πράξης για να δικαιωθούν; Γιατί τους κονταίνουν;

Σοβαρότης μηδέν

* ΓΕΝΙΚΑ, ενώ οι πολίτες εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Υπ. Άμυνας.

Τι εμπιστοσύνη να έχεις π.χ. σ’ αυτόν τον κακομοίρη τον Κουβέλη που βγαίνει σε... πρωινάδικο και σου αναγγέλλει ότι θα ψωνίσει γαλλικές... φρεγάτες λες και μιλάμε για τα καθημερινά ψώνια του... σούπερ μάρκετ (προκαλώντας εν συνεχεία τη διάψευση των Γάλλων και μείζον θέμα για την Κυβέρνηση).

Σοβαρότης μηδέν. Όταν είσαι σοβαρός, αξιολογείς τις ανάγκες σου σε εξοπλισμούς, κάνεις τις διαπραγματεύσεις σιωπηρά, προμηθεύεσαι τα αναγκαία και δεν βγαίνεις να το κάνεις βούκινο σε γελοίες πρωινές εκπομπές, μεταξύ μαγειρέματος, μακιγιάζ και καλλιτεχνικού κουτσομπολιού διάβολε! Είναι κυριολεκτικά να αναρωτιέσαι τι μυαλά φορούν (αν φορούν βέβαια) όλοι αυτοί.

Στην αντίπερα όχθη, θυμίζω, ο Ερντογάν, αφού ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους χωρίς δημοσιότητα, βγήκε ο ίδιος μαζί με τον Πούτιν και ανακοίνωσαν το project με τους πυραύλους S-400, κάνοντας τους Αμερικανούς να τρέχουν και να μην φτάνουν. Αλλά ο Ερντογάν είναι πολιτικός και κάνει πολιτική. Οι δικοί μας είναι απλώς πολιτικοί... σχολιαστές.

                                                                                                                                                                           ΕΛΕΥΘΕΡιός