Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ponte

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2018 13:52
* ΔΕΝ μπορούσε να κρύψει τον θυμό του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντης, για την απόφαση του βουλευτή Λάρισας, Γ. Κατσιαντώνη να ανεξαρτητοποιηθεί. Δεν πρόλαβε λοιπόν να φθάσει στο ξενοδοχείο, όπου θα γινόταν η συνέλευση του ΣΘΕΒ, ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός και ο κ. Λεβέντης, «όρμησε» πάνω του.  Ζητώντας του να παρέμβει στον πρόεδρο της ΝΔ, «να πεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη», του υπέδειξε «να μην πάρει τον αποστάτη» βουλευτή, να μην τον δεχθεί δηλαδή στη ΝΔ, κατά πώς λέγεται και γράφεται.  Τον έσκασε τον πρόεδρο ο νεαρός Ελασσονίτης, τον έσκασε…  Β.Κ. * ΔΕΝ μπορούσε να κρύψει τον θυμό του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντης, για την απόφαση του βουλευτή Λάρισας, Γ. Κατσιαντώνη να ανεξαρτητοποιηθεί. Δεν πρόλαβε λοιπόν να φθάσει στο ξενοδοχείο, όπου θα γινόταν η συνέλευση του ΣΘΕΒ, ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός και ο κ. Λεβέντης, «όρμησε» πάνω του. Ζητώντας του να παρέμβει στον πρόεδρο της ΝΔ, «να πεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη», του υπέδειξε «να μην πάρει τον αποστάτη» βουλευτή, να μην τον δεχθεί δηλαδή στη ΝΔ, κατά πώς λέγεται και γράφεται. Τον έσκασε τον πρόεδρο ο νεαρός Ελασσονίτης, τον έσκασε… Β.Κ.

*ΨΙΛΟΑΔΕΙΑ η Λάρισα τις τελευταίες μέρες, υποτονική λέει η κίνηση το Σαββατόβραδο και την Κυριακή στο κέντρο αλλά και χθες πεσμένη.

Αποδόθηκε σε απόδραση χάρη στο τετραήμερο αργίας της Πρωτομαγιάς, πολλοί έκαναν τη Δευτέρα ‘’ponte’’ που λένε και οι -ούνα-φάτσα-ούνα-ράτσα-Ιταλοί, ‘’γέφυρα’’ το ονομάζουν κι οι Έλληνες, άγνωστο ποιος ανακάλυψε πρώτος το κόλπο.

Ζ.

Μπλόκο

*ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αν μη τι άλλο το συνέδριο που διοργανώνει ο εκδοτικός Οργανισμός Economist, μεθαύριο στη Λάρισα, με θέμα τις παγκόσμιες προκλήσεις και το μέλλον του αγροτικού τομέα. Γνωστοί ομιλητές με κορυφαίο ανάμεσά τους τον υπουργό Γεωργίας Βαγγέλη Αποστόλου. Ο οποίος δεν κινδυνεύει να αποδοκιμαστεί από αγρότες μέσα στην αίθουσα. Απ’ έξω του έχουν ετοιμάσει υποδοχή οι κτηνοτρόφοι, μέσα όμως δεν πρόκειται να βρίσκεται κανείς, ούτε για δείγμα. Όχι λόγω μέτρων ασφαλείας αλλά διότι οι οργανωτές έχουν ορίσει εισιτήριο 250 ευρώ. Ναι, δυόμισι κατοστάρικα μπλόκο για όποιον θέλει να πάει ν’ ακούσει, να πληροφορηθεί. «Τα φέρνει ο υπουργός», σχολίασε κάποιος. Δεν ξανάγινε τέτοια εκδήλωση στη Λάρισα…

Ζ.

Βάλε κι άλλα

*ΠΑΝΤΑ στην υπερβολή ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ακολούθησε και αυτή τη φορά την πεπατημένη. Ανακοίνωση και μάλιστα γραπτή μετά το ματς με την Ξάνθη όπου καταγγέλλεται ο διαιτητής επειδή έδειξε λέει εφτά κίτρινες και μία κόκκινη σε παίκτες της ΑΕΛ. Όταν στην πραγματικότητα εκτός από τη μία κόκκινη, η κίτρινη βγήκε απ’ το τσεπάκι του ρέφερι μόνο δύο φορές. Αλλιώς γράφει το εφτά, όμως…

Στην ίδια ανακοίνωση οικτίρεται η Ξάνθη που γλίτωσε από πέντε τετ-α-τετ. Σχήμα λόγου μάλλον αφού αυτά που έχασε ο Κριζμάν ήταν μόλις τρία. Λίγα είναι;

Ζ.

Μόνιμος

*ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ λέει ο Μελισσανίδης σε γνωστό μπουζουξίδικο να κλείσει για την ομάδα τώρα που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα.

 - Καλησπέρα…

- Καλησπέρα σας.

- Θα ήθελα μια τιμούλα παλικάρι για να φέρω την ομάδα μετά τη φιέστα.

- Μμμ… Στις 5.000 ευρώ είναι καλά;

- Τι 5.000… Μην πω για το ντεκαπάζ του Βράνιες. Πολλά… Στον Μαρινάκη έμαθα ότι κάνατε καλύτερη τιμή πέρυσι.

- Ναι, αλλά αυτός ερχόταν κάθε χρόνο...

Ζ.

Στον τερματισμό;

* «ΑΠΟ τον Ιούνιο του 2020 καταργούνται οι πανελλαδικές και η εισαγωγή στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα γίνεται με τον βαθμό του απολυτηρίου. Εξαίρεση για μια μεταβατική περίοδο σχολές όπως Νομική, Ιατρική, Πολυτεχνείο». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του σε αθηναϊκό μέσο ενημέρωσης προχτές και εύλογα προκάλεσε ερωτηματικά. Αρχικά ήταν κάτι που είχε εξαγγείλει, αλλά δεν έγινε στη διάρκεια της θητείας και τώρα το επαναφέρει. Το 2019 είναι χρονιά εκλογών. Δικαίως λοιπόν πολλοί αναρωτιούνται «Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις επιχειρούνται στο τέλος της θητείας της; Είθισται στο ξεκίνημα να γίνονται αυτά». Ποιος ξέρει ίσως έχουν σχέδιο που κρίνεται στον τερματισμό.

Ν.Π.

Ελάτε μαζί

*Ο πρώην δήμαρχος και βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος, ανέλυσε το πρωτοποριακό σκεπτικό του για εκλογική συνεργασία μεταξύ Ν.Δ. και Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο τρικαλινό ραδιόφωνο ‘’Λέσχη’’. «Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να γίνει συμφωνία συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής πριν από τις εκλογές, και με αυτή τη συνεργασία να προχωρήσουμε και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γιατί αν δεν υπάρχει μια εκ των προτέρων συνεργασία, θα πάμε για αυτοδυναμία, θα κάνουμε εύκολα διείσδυση στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και θα πάρουμε από κει ένα μεγάλο κομμάτι. Είναι δεδομένο ότι τα σκεπτόμενα στελέχη από τον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ θα προτιμήσουν την προοπτική της εξουσίας. Όποιος από τον χώρο αυτό θελήσει να ενταχθεί στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα γίνει δεκτός χωρίς αποκλεισμούς. Αν το Κίνημα Αλλαγής πει ότι θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ. όλοι οι δικοί τους που έφυγαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουν καρέκλες, και προφανώς δεν πήραν μέχρι σήμερα, θα επιστρέψουν πάλι πίσω. Μόνο με την προοπτική της εξουσίας το Κίνημα Αλλαγής θα συσπειρώσει πάλι κόσμο.» (Αυτός τα είπε, αν θα τον ακούσουν οι πασοκτζήδες άλλο…)

Ζ.

Ακόμα γιορτάζει

*ΟΙ σχέσεις των δύο φύλων πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης στη λαρισαϊκή συντροφιά.

- Έλα ρε, γιατί κλαις;

- Για την Άννα…

- Την πάτησες ε;

- Ναι. καθώς ερχόμουν.

***

*-ΤΟΝ βλέπεις αυτόν τον μεθυσμένο;

-Ναι…

-Να ξέρεις, μου είχε κάνει πρόταση γάμου πριν από σένα και τον απέρριψα.

-Κι ακόμα το γιορτάζει ο μπαγάσας;

***

*- ΠΟΛΛΟΙ λένε ότι ένα πράγμα κοιτάνε πρώτα οι άντρες στις γυναίκες. Μέγα λάθος. Το τι κοιτάνε πρώτα οι άντρες εξαρτάται αν η γυναίκα έρχεται ή φεύγει.

Ζ.

Η πιο επιτυχημένη...

*ΜΕΤΑ την πρόσφατη αποκάλυψη ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι ασφαλή στα social media, μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου βρήκε τη χαρά του: Ο περίφημος Εντουαρντ Σνόουντεν, ο υπάλληλος της υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ που αποκάλυψε ότι η υπηρεσία του παρακολουθεί τους πάντες, από τη Μέρκελ μέχρι εσάς, έχει δηλώσει ότι το Facebook είναι στην πραγματικότητα εταιρεία παρακολουθήσεων. «Το rebranding τους ως “social media” είναι η πιο επιτυχημένη παραπλάνηση από τότε που το Υπουργείο Πολέμου έγινε υπουργείο Άμυνας».

***

*ΚΑΙ συνεχίζει σημειώνοντας πως «το Facebook βγάζει τα λεφτά του εκμεταλλευόμενο και πουλώντας προσωπικές λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδιωτικές ζωές εκατομμυρίων». Για να προσθέσει τα στοιχεία της περιβόητης πλέον μελέτης.

Ότι «με 68 μονάχα Likes κάποιος αναλυτής δεδομένων μπορεί να προβλέψει με 95% ακρίβεια το χρώμα δέρματος, με 88% ακρίβεια τη σεξουαλική ταυτότητα και 85% ακρίβεια τις πολιτικές πεποιθήσεις ενός χρήστη του Facebook. Αρκούν 10 Likes για να εκτιμήσει την προσωπικότητα ενός χρήστη καλύτερα από κάποιο συνάδελφό του, 70 καλύτερα από τους φίλους του, 150 καλύτερα από τους γονείς του και με 300 Likes τον γνωρίζει καλύτερα από το σύντροφό του». (Ζούμε στο 1984 του Όργουελ και του κάνουμε και like.)

Ζ.

Ανερχόμενος

*ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ τα σκαλιά της παραταξιακής ιεραρχίας ο Χρήστος Παληός. Ο νεαρός Λαρισαίος μηχανικός και πρόεδρος της ΔΚΜ Θεσσαλίας αναδείχθηκε και αντιπρόεδρος της κεντρικής ΔΚΜ, πανελλαδικά. Με πρόεδρο τον Γιώργο Στασινό, που είναι και πρόεδρος του ΤΕΕ. Ανεβασμένος ο Λαρισαίος διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους με όραμα προτάσεις και λύσεις.» (Έχει μέλλον μπροστά του.)

Ζ.

Φαλιμέντο;

*«ΚΑΙ κάπως έτσι μας τελείωσε η μαγκιά, ο τσαμπουκάς, το «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω», γράφει ο Α. Π. για τον Βόλο, περιγράφοντας το εξελισσόμενο δράμα της ΔΕΥΑΜΒ. Στα σκαλιά των δικαστηρίων, η «δεν καταλαβαίνω τίποτα» Δημοτική Αρχή εξόκειλε και μια σημαντική οικονομική-νομική εκκρεμότητα μετατράπηκε σε θηλιά στον λαιμό της πόλης και φαίνεται να οδηγεί, απ’ ό,τι δηλώθηκε επισήμως, στο κλείσιμο της Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλου. Το πρόβλημα βεβαίως το παρέλαβε από τους προηγούμενους, πιο σωστά από τους παραπροηγούμενους. (Το σίριαλ εξελίχθηκε σε θρίλερ με τη γείτονα να κινδυνεύει να μείνει χωρίς ΔΕΥΑ. Φαντάζεται κάποιος Λαρισαίος τη ΔΕΥΑΛ φαλιρισμένη;)

***

*ΓΙΝΕΤΑΙ μια πόλη, μια κοινωνία να πληρώσει εκατομμύρια για ένα έργο που δεν έγινε και ποτέ δεν παραδόθηκε; «Στα σκαλιά των δικαστηρίων εξόκειλε η αυταπάτη, η οίηση, η άγνοια, ο φουσκωμένος διάνος που περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι μάς έλεγε να κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί με τη δικιά του πια «πεφωτισμένη» και άδολη ηγεσία η εταιρία δεν πρόκειται να πάρει φράγκο». (Μπέος Αχ, αχ, αχ Βόλος.)

Ζ.

Άλλης εταιρείας

*«ΟΙ υπάλληλοι του πρώην ΟΣΕ ανάλογα με το σε ποια επιμέρους εταιρεία ανήκουν, δεν απαντούν άμα θεωρούν ότι κάποια ερώτηση επιβάτη δεν αφορά στην εταιρεία τους και μάλλον είναι σκοτωμένοι μεταξύ τους», διαπιστώνει Λαρισαίος. Κι αναρωτιέται μετά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος. «Λες οι Ιταλοί να καταφέρουν κάτι; Μόνον αν εφαρμόσουν μαφιόζικες μεθόδους, γιατί του Έλληνα υπάλληλου ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει…»

Ζ.

Μπλέξιμο

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να επιτίθεται στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου ο Γιάννης Μότσιος. Τον κατηγορεί δημοσίως ως «καφετεριούχο που εκμεταλλεύεται δημόσιο χώρο στη Ρούσβελτ, τον εμπορικότερο δρόμο της Λάρισας». Σε αντιδιαστολή με τον ίδιο και τον σύλλογό του, τον λεγόμενο εμπορικό του ιστορικού κέντρου ο οποίος δρα «στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα και προστατεύοντας τους πεζόδρομους», μ’ αυτές τις πινακίδες που κατά καιρούς τοποθετεί μπροστά στα καταστήματά του. Ότι έμπλεξε ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, έμπλεξε. Όπως κι άλλοι στο παρελθόν. (Ήδη βρίσκονται στα δικαστήρια, τον έφερε στο γήπεδό του ο Γ. Μότσιος.)

Ζ.

Ήρεμα αλλά…

*ΔΕΝ ήταν δα κι όλοι οι Λαρισαίοι βουλευτές παρόντες στη συνέλευση του ΣΘΕΒ, μονάχα άλλοι δύο βρέθηκαν εκεί, ο ένας κιόλας ήταν ομιλητής, ωστόσο ο Γ. Κατσιαντώνης έδωσε το «παρών». Δείχνοντας το απαιτούμενο θάρρος καθώς είχε δημοσιοποιηθεί και η παρουσία του μέχρι πρότινος αρχηγού του, ο οποίος ήταν και θυμωμένος μαζί του. Ωστόσο ο Β. Λεβέντης δεν εξετράπη, είπε μονάχα στην ομιλία του για τους τρεις βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα του, «ο ένας από την Ελασσόνα», μέχρι εκεί κανένας χαρακτηρισμός. Στην ίδια αίθουσα, στην πρώτη σειρά, με πέντε καθίσματα διαφορά, ωστόσο ο πρόεδρος δεν διασταυρώθηκε με τον Ελασσοναμερικάνο.

Ζ.

Δεν υπογραφές

*Ο Ηλ. Σουφλιάς δεν είχε λόγο να διαρρεύσει τα ονόματα όσων είχαν υπογράψει για την υποψηφιότητά του. Στην ακολουθηθείσα λογική του αιφνιδιασμού μάλλον οι περισσότεροι θα ήταν συγγενείς και φίλοι, ώστε να μην μαθευτεί η κίνησή του. Μάλλον.

Οπότε στις συντροφιές των νεοδημοκρατών συζητούσαν για τα ονόματα όσων εμφανίστηκαν να υποστηρίζουν τον Χρ. Καπετάνο.

***

*ΠΡΩΤΟΣ και καλύτερος ο πρύτανης του ΤΕΙ. Πολλοί δεν ήξεραν καν ότι ο Ξεν. Σπηλιώτης είναι ΝΔ. Και μάλιστα τόσο πολύ που να εμπλέκεται και στις εσωκομματικές αναμετρήσεις. Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν έπρεπε να εκτεθεί ιδίως αυτή την περίοδο που παίζονται τόσα με το ΤΕΙ και απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση.

***

*ΚΥΡΙΩΣ συζητήθηκε το ποιοι δεν υπέγραψαν υπέρ του προέδρου της Νομαρχιακής που επιδιώκει την επανεκλογή του. Ο Ηρ. Γερογιώκας, ο οποίος μπορεί να αποσύρθηκε πιεσθείς από τα κεντρικά, δεν έδωσε όμως γη και ύδωρ. Δεν υπέγραψε ούτε η Λένα Ξυνοπούλου που φιλοδοξεί να τον διαδεχθεί με τις ευλογίες της Λένας Αξιόγλου, η οποία επίσης απαρνήθηκε τον Χρ. Καπετάνο. Κι αυτό έχει την προφανή αξία του.

***

*ΔΕΝ υπέγραψε, μαζί με άλλους προέδρους ο Ντ. Γιαννακόπουλος του Ιατρικού Συλλόγου. Αφού υπήρχε στη λίστα υποστηρικτών η υπογραφή του αντιπροέδρου Θαν. Σαρατζιώτη. Το ίδιο και η Νικολέττα Μπασδέκη του Δικηγορικού, αφού υπήρχε ο Αντ. Γραβάνης.

Φυσικά δεν υπέγραψε ούτε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Παπαλέξης. Αυτός ειδικά δεν θα το έκανε ούτε με φάλαγγα. Ούτε Δημ. Αδάμ όμως, ούτε Αχ. Νταβέλης από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ζ.

Η αιτία

*- ΠΩΣ έγινε το τρακάρισμα; Πέρασες με κόκκινο;

- Όχι

- Πέρασε αυτός με κόκκινο;

- Όχι

- Ε, πώς έγινε τότε;

- Τη βλέπεις εκείνη εκεί στη γωνία με το καυτό σορτσάκι που τρώει μπανάνα;

Ζ.

Χούι

*ΤΟ χούι στον άνθρωπο δύσκολα κόβεται. Μετά τη λαϊκή συνηθίζεται ο δρόμος να κλείνει για να καθαριστεί. Κάποιοι οδηγοί όμως φαίνεται το ‘χουν χούι να μην μπορούν να συμμορφωθούν και προκειμένου να περάσουν ντε και καλά από το σημείο όπου γίνονται εργασίες καθαρισμού, δεν έχουν πρόβλημα να κατέβουν από το αυτοκίνητο να απομακρύνουν την πινακίδα και να συνεχίσουν περνώντας ανάμεσα από τους εργάτες καθαριότητας και τα μηχανήματα-σκούπες. Αυτό το πράγμα, να μην οδηγήσουν κανένα τετράγωνο παραπάνω, ανεξήγητο. Λες και πάνε περπατώντας και θα κουραστούν. Άντε μετά να βγάλεις άκρη με τέτοια οδηγική παιδεία.

Ν.Π.

Στο σούπερ μάρκετ

* ΣABBATO μεσημέρι σε σούπερ μάρκετ της πόλης η κίνηση αυξημένη όπως συνηθίζεται κάθε Σάββατο πόσο μάλλον αν ακολουθεί αργία. Η ουρά από το ψυγείο με τα τυριά φτάνει κοντά στην έξοδο. Τα νούμερα που ρυθμίζουν τη σειρά δεν λειτουργούν, όταν πελάτης ζήτησε ένα συγκεκριμένο τυρί τού απάντησαν ότι έχουν προσφορά ένα άλλο χωρίς να πουν αν υπάρχει, δεν υπάρχει, τελείωσε… Τίποτα κουβέντα, μόνο για την προσφορά. Μα δεν τη θέλω την προσφορά να λέει ο άνθρωπος. Τίποτα εκείνες.

Οι ρυθμοί παρέμειναν χαλαροί και στο ταμείο. Ηλικιωμένη γυναίκα δίνει τα ψώνια της, το ποσό είναι 12,04 ευρώ δίνει στον ταμεία 12,10 λεπτά και της εύχεται καλό Σαββατοκύριακο! Τα ρέστα πουρμπουάρ;

Ζ.Π.

 

* ΕΦΥΓΕ ο Γιώργος Κατσιαντώνης, κάθισε άλλος Γιώργος.

2EFYGE O GIVRGOS KATSIANTVNHS

 

3EFYGE O GIVRGOS KATSIANTVNHS2

Δεν άργησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων να βρεθεί στη Λάρισα αμέσως μετά την «τρικυμία» που ξέσπασε στο κόμμα του, με την αποχώρηση του βουλευτή νομού Λάρισας, Γιώργου Κατσιαντώνη. Ήρθε στη Λάρισα, προερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη και κατευθυνόμενος προς την πρωτεύουσα οδικώς, σταμάτησε και βρέθηκε στη γενική συνέλευση του ΣΘΕΒ.

Νωρίτερα ωστόσο ο πρόεδρος «περπάτησε» στο κέντρο της πόλης και πρόλαβε να πιεί καφεδάκι, συζητώντας με τους νέους στους πεζόδρομους και τις πλατείες. Μαζί του και ο πολιτευτής Γιώργος Αναγνωστόπουλος. Κάποιοι δεν άργησαν να κάνουν πρόβλεψη πως αυτός θα είναι το «δυνατό» του χαρτί στον νομό. Υποψήφιος σου λέει ήταν στις προηγούμενες εκλογές, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών είναι. Ε, δεν θέλει και πολύ. Φτάνει βέβαια να τον θέλει ο πρόεδρος. Αυτό είναι το σημαντικότερο…

Κ.Γ.

 

 4TO PASOK LARISHS KAI PERIXVRVN

*ΤΟ ΠΑΣΟΚ Λαρίσης και περιχώρων συνεχίζει να πλαισιώνει τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη κι ας μην εκλέχθηκε πρόεδρος του νέου κόμματος.

Ζ.

 

 

 5PRVTH SEIRA ZAXEILA

*ΠΡΩΤΗ σειρά, πρώτη θέση γωνία στη συνέλευση του ΣΘΕΒ ο πρόεδρος Β. Λεβέντης. Και ακριβώς πίσω του τα προφανώς προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, η υποψήφια βουλευτής Κατερίνα Ζαχείλα και η σύνεδρος του κόμματος Βάσια Παναγάκη. Η άδεια θέση, το πιθανότερο για την τρίτη της συντροφιάς, Γιώτα Μπουρνάκα.

Ζ.