Διαφωνίες

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2018 19:45 | Τελευταία ενημέρωση: 05 Μαϊ 2018 20:45
*ΕΝΑΣ μονάχα βουλευτής υποδέχτηκε με χαρά στη Λάρισα τον υπουργό Γεωργίας. Μονάχα ο Ν. Παπαδόπουλος. Ένας και μάλιστα γεωργός.  Ζ. *ΕΝΑΣ μονάχα βουλευτής υποδέχτηκε με χαρά στη Λάρισα τον υπουργό Γεωργίας. Μονάχα ο Ν. Παπαδόπουλος. Ένας και μάλιστα γεωργός. Ζ.

*ΜΠΑΣ και βάλει φόλι το Σαββατοκύριακο και ρίξει καμιά βροχή από Δευτέρα…

Ενδεχομένως, ελπίζουν οι αγρότες που καίγονται απ’ την αναβροχιά. Εκείνοι που έχουν δυνατότητα άρδευσης, καίγονται πάλι απ’ τη ΔΕΗ, θέλουν κι εκείνοι νερό απ’ τον ουρανό. Οι αστοί όμως διαφωνούν. Όσοι δεν τόλμησαν μπάνιο την Πρωτομαγιά, το προγραμματίζουν για τούτο το Σαββατοκύριακο, επιθυμούν ζέστες γερές. Αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.

Ζ.

 

Κόντρα ή...…

*ΛΟΓΙΑ, πολλά λόγια, όπως άλλωστε συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όπου μιλούν οι ειδικοί, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον από όσους θα έπρεπε να είναι εκεί ν’ ακούσουν, τέλειωσε κι αυτό το χωρίς γεωργούς συνέδριο για το μέλλον της Γεωργίας. Και της κτηνοτροφίας εννοείται, θέμα που μπήκε μετ’ επιτάσεως από τους ίδιους τους πιεσμένους και τρελαμένους κτηνοτρόφους.

***

*ΤΙ απέμεινε; Το άδειασμα του συριζαίου υπουργού από τον ανελίστα υφυπουργό του. Άλλα είπε στους κτηνοτρόφους ο Βαγγ. Αποστόλου, άλλη η άποψη του Β. Κόκκαλη που συντάχθηκε μαζί τους, φάνηκε ότι άνετα θα μπορούσε να βρισκόταν και δίπλα τους στη διαδήλωση. Κατά τα άλλα μετέχουν στην ίδια κυβέρνηση. Και ίδιο υπουργείο μάλιστα. Πώς δεν το πήρε χαμπάρι η αντιπολίτευση στην Αθήνα να το κάνει σημαία; Την ίδια μέρα, στην ίδια πόλη, στην ίδια εκδήλωση, άλλα ο ένας άλλα ο άλλος.

***

*- ΒΡΕ, μήπως εφαρμόζουν το παλιό κόλπο του καλού και του κακού μπάτσου;

- Σ’ αυτή την περίπτωση, δεν ταιριάζει καλύτερα το εμ μαλλάτα, εμ γαλάτα και τ’ αρνιά θηλκά;

Κάποιοι άρχισαν να πονηρεύονται, παρότι ορισμένοι λένε ότι υπάρχει σοβαρό υπόστρωμα διαφωνιών και σοβούσα κόντρα Αποστόλου-Κόκκαλη. Αφού πρόκειται πάλι για γάλα και ενδοκυβερνητικές διαφωνίες με αντανάκλαση στη Λάρισα, θυμήθηκαν λοιπόν την παραίτηση Χαρακόπουλου.

- Ακόμα δεν τα έχουν βρει με τον Κ. Χατζηδάκη, με τον οποίο είχαν διαφωνήσει πριν τόσα χρόνια. Τώρα παραίτηση δεν φαίνεται στον ορίζοντα, δεν θα είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα…

Ζ.

 

Πώς θα γίνει...…

*- ΟΙ αγρότες δικαίως είναι απελπισμένοι από τη φετινή ξηρασία και την καταστροφή στα σιτηρά. Που μεγαλώνει γεωμετρικά πλέον κάθε μέρα που περνάει άβρεχη…

Της συμπαραστάσεως ο Λαρισαίος σχολίαζε τις αντιδράσεις.

- Σωστά πράττει κι ο δήμαρχος Νασιακόπουλος που αναδεικνύει το θέμα στην κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ. Να μην μεταφέρει τον καημό της περιοχής του; Η ΝΔ όμως;

 

- Τι η ΝΔ…

- Να βλέπω και ερώτηση βουλευτή στον υπουργό για αποζημιώσεις αμέσως. Δηλαδή αν κυβερνούσαν αυτοί θα έδιναν αποζημίωση για την ξηρασία; Αφού δεν το προβλέπει ο ΕΛΓΑ, πώς, τι θα έκαναν;

- Αλήθεια, γιατί να μην το προβλέπει; Δεν είναι κι αυτό φυσική καταστροφή;

- Πώς δεν είναι. Και μερικές χρονιές μεγάλη. Όμως αν το συμπεριλάβουν κι αυτό, τότε θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα. Ποιος αγρότης θέλει να πληρώσει όμως;

Ζ.

 

Αυτοί ξέρουν;

*- ΑΓΓΛΙΚΟ περιοδικό δεν είναι το Economist; Στο Λονδίνο δεν εκδίδεται;

Διατύπωνε τις ενστάσεις του ο Λαρισαίος, εκ των υστέρων βέβαια. Έλεγε πως μετά το Brexit και τη μη συνεισφορά της Μ. Βρετανίας στον Κοινοτικό προϋπολογισμό, προέκυψε το στρίμωγμα που συζητείται αυτό τον καιρό στις Βρυξέλλες για τις περικοπές στο Ταμείο Συνοχής και τη μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων μετά το 2020.

- Άρα οι Εγγλέζοι είναι οι κατ’ εξοχήν ενδεδειγμένοι να μας μιλήσουν για το μέλλον του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Διότι χωρίς επιδοτήσεις, στην Ελλάδα τουλάχιστον, ποιο μέλλον…

***

 * «THE Economist» όλοι έχουν ακουστά «το εβδομαδιαίο περιοδικό που εκδίδεται στη Μεγάλη Βρετανία. Με περιεχόμενο διεθνείς ειδήσεις, και όπως φαίνεται και στον τίτλο του, οικονομικά νέα» πληροφορεί η Wikipedia. «Εκδίδεται συνεχώς από το 1843. Εκφράζει ισχυρή άποψη για πολλά θέματα, ιδιαίτερα στα οικονομικά, στα οποία υποστηρίζει το ελεύθερο εμπόριο και τις φιλελεύθερες οικονομικές θεωρίες».

- Α, γι’ αυτό και η εκδήλωσή του στη Λάρισα έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… (Και μετά τους κατηγορούν από δεξιά για ιδεοληψίες;)

Ζ.

 

Συμπτώσεις

*ΔΕΝ είναι και λίγοι όσοι πιστεύουν στις συμπτώσεις. Ιδίως ανάμεσα σε όσους ασχολούνται με τα αθλητικά.

Λοιπόν το 1981, η Λίβερπουλ πήρε το κύπελλο πρωταθλητριών. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε ο πρίγκιπας στην Αγγλία. Έγινε επίσης και δολοφονική επίθεση κατά του Πάπα στη Ρώμη.

Το 2005 τώρα, η Λίβερπουλ ξανασήκωσε την κούπα. Ο πρίγκιπας της Αγγλίας ξαναπαντρεύτηκε. Την ίδια χρονιά πέθανε ο Πάπας στη Ρώμη.

Επομένως λέει, φέτος που πάλι παντρεύεται πρίγκιπας στην Αγγλία και που η Λίβερπουλ πέρασε στον τελικό, μήπως λέει να ειδοποιηθεί να προσέχει ο Πάπας στη Ρώμη;

Ζ.

 

Στη στρούγκα

*ΉΤΑΝ παραπάνω από αυτονόητο ότι θα τους δεχόταν ο Βαγγ. Αποστόλου, ο διάλογος τρέφει τους συριζαίους, άλλο τι καταφέρνουν μετά στην πράξη. Ο υπουργός λοιπόν θα συζητούσε με τους κτηνοτρόφους τα αιτήματά τους. Το δύσκολο, όπως αποδείχθηκε, ήταν να αποφασίσουν εκείνοι να του κάνουν τη χάρη.

***

*ΚΙ ύστερα τους υποχρέωσαν λέει να περάσουν ένας-ένας μέσα από την παράταξη των ΜΑΤ, για να μπουν στο ξενοδοχείο να δουν τον υπουργό. Καθ’ υπόδειξη και εγγύηση και διαβεβαίωση του Γ. Λαδόπουλου. Αυτός, αυτός κι αυτός ναι, πέρνα κι εσύ, κι ο άλλος… Σαν να έβγαιναν απ’ τη στρούγκα.

-Τους πέρασαν από τα Καυδιανά δίκρανα; ρώτησε ο φιλόλογος της παρέας διαβάζοντας την εφημερίδα.

-Τι είναι αυτό γιατρέ μου;

- Έτσι έλεγαν μια στενωπό στην Ιταλία, ανάμεσα σε απόκρημνες πλαγιές στα Απέννινα. Όταν κάποια στιγμή είχε ηττηθεί ο ρωμαϊκός στρατός κατά κράτος, συνέβαινε κι αυτό κάποια στιγμή στην αρχή, ο νικητής στρατηγός ανάγκασε τους νικημένους να περάσουν κάτω από έναν ταπεινωτικό ζυγό, τον οποίο σχημάτιζαν δόρατα σε σχήμα δικράνου, κάτι σαν σχήμα Π. (Για το τι θα γίνει με το γάλα μπορεί να μην έμαθαν, όμως…)

Ζ.

 

Ιατρικώς

*ΜΕ Σαββατοκύριακο μπροστά τους είχαν κέφια χθες οι Λαρισαίοι μαθητές.

- Έχετε έλλειψη σιδήρου.

- Είναι μεγάλη γιατρέ μου;

- Παντελής…

- Είναι μεγάλη Παντελή μου;

***

*- ΓΕΙΑ ΣΑΣ… Είστε ο δερματολόγος;

- Ναι, σε τι μπορώ να σας εξυπηρετήσω;

- Ρίξτε μια ματιά στη ζώνη μου. Είναι από κροκόδειλο ή με κορόιδεψαν;

***

*- ΠΗΓΑ στον ψυχίατρο…

- Και τι σου είπε;

- Πού ‘σαι βρε τρελέ;

Ζ.

 

Όλοι κάμπο

*ΟΛΗ η ΝΔ στη Θεσσαλία αύριο Κυριακή, ακροβολισμένοι στον κάμπο. Ο γραμματέας του κόμματος Λευτ. Αυγενάκης στη Λάρισα, σε απογευματινή εκδήλωση, μαζί με το επιτελείο της αυτοδιοίκησης και μπροστά τον ιεραρχικά ανώτερο Μάκη Βορίδη. Και στην Καρδίτσα ο πρόεδρος Κυρ. Μητσοτάκης, το πρωί. Οπότε αρκετοί Λαρισαίοι νεοδημοκράτες θα σπεύσουν. Μια γαλάζια συγκίνηση στην περιοχή.

Ζ.

 

Παρουσίες

με νόημα

*ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι τοπικά κορυφαίος στη νεοδημοκρατική εκδήλωση θα είναι ο Κ. Αγοραστός. Περιφερειάρχης αλλά και πρόεδρος της ΕΝ. ΠΕ. με τη συζήτηση για αυτοδιοίκηση και τη γαλάζια αντιπρόταση στα κυβερνητικά σχέδια.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποιος ή ποια θα έχει την πρωτοκαθεδρία από την πλευρά του Δήμου. Και στο αν θα προσέλθει ο Αχ. Νταβέλης, ως πρόεδρος του ΣΘΕΒ εννοείται θεσμικά. Κι αν αυτό συμβεί προφανώς θα αξιοποιήσει το συντριπτικό του πλεονέκτημα. Τόσα χρόνια στενής φιλίας με τον Μάκη. (Πιο στενή απ’ ό,τι με τον Άδωνι.)

***

*ΘΑ έχει επίσης ενδιαφέρον η εμφάνιση τοπικών παραγόντων από άλλους δήμους. Όχι φυσικά οι νεοδημοκράτες δήμαρχοι και οι επικεφαλής αντιπολίτευσης, αυτοί απαξάπαντες παρόντες, ούτε να διανοηθεί να απουσιάσει κάποιος. Ποιοι άλλοι όμως θα εμφανιστούν; Από αυτούς που δεν είναι τώρα στα δημοτικά πράγματα, ποιοι θα δείξουν τις διαθέσεις τους για τις επόμενες εκλογές; Κάτι σαν οντισιόν δημαρχήσιμων θα είναι στο ακροατήριο. (Επίσης, θα προσέλθει άραγε ο συνεργαζόμενος με τους γαλάζιους στην ΠΕΔΕ και την ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος του Βόλου;)

Ζ.

 

Κατακράτηση

*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι είχαν τα θεματάκια τους.

- Με βλέπει ρε σεις ο γυμναστής ιδρωμένο να ξεφυσάω και μου λέει «μπράβο σου, τα έδωσες όλα και το έβγαλες το πρόγραμμα». «Αλίμονο…» του λέω, τι να πω, ότι μόλις έφτασα κι ανέβηκα με τις σκάλες στον 2ο;

***

*- ΔΕΝ πάχυνα. Κατακράτηση γλυκών είναι.

***

*- ΟΧΙ πως καπνίζω πολύ ρε παιδιά αλλά με σταμάτησαν για αλκοτέστ και… Και με έγραψαν για κάρτα καυσαερίων.

Ζ.

 

Περιοχή του

*ΦΥΣΙΚΑ και θα ήταν παρών ο Νίκος Λιούπας στα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων συμμάχων στα Αμπελάκια. Όχι απλώς συνοδεύοντας ως περιφερειακός σύμβουλος τον Κ. Αγοραστό αλλά διότι είναι κι η περιοχή του. Η περιοχή του Δήμου Τεμπών. Ναι του Δήμου. Δεν έχει πει κάτι ακόμη δημοσίως για τις εκλογές του χρόνου, όμως πολλά ακούγονται.

Ζ.

 

Ο κουμπάρος

*ΣΤΗΝ Αθήνα γίνεται πάταγος με τις κουμπαριές, τις σχέσεις με πολιτικούς και συμπεριφορές υποδίκων. Πού να πάρουν χαμπάρι και τη Λάρισα… Εν προκειμένω, όπως έγραψε χθες η εφημερίδα, γνωστός επιχειρηματίας καταδικάστηκε για απάτη, μπήκε φυλακή. Κι όλοι στην πόλη ξέρουν ποιος εκ των κορυφαίων πολιτικών τον είχε παντρέψει. (Υπάρχει άραγε κουμπαρική ευθύνη;)

Ζ.

 

Κλάδεμα

* ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ δήλωνε συμπολίτης βλέποντας συνεργεία του Δήμου να κλαδεύουν πλατάνια στην οδό Σωκράτους. «Κλάδεμα τέλη Απρίλη;», αναρωτήθηκε ο Λαρισαίος.

Κι εμείς που ρωτήσαμε ειδικό, πήραμε την απάντηση: Δεν είναι καλό, θα αρρωστήσουν τα δέντρα.

Οπότε;

Δ.Χ.

 

Προθυμία

*ΗΤΑΝ αραχτοί σε καφενείο της Λάρισας το πρωί καμιά δεκαριά εργατικοί. Έλεγαν τα δικά τους, μια γκρίνια στην ατμόσφαιρα.

-Τόσον καιρό ούτ’ ένα μεροκάματο ρε σεις… Πού θα πάει αυτή κατάσταση;

Κουνούσαν κι άλλοι το κεφάλι. Εκείνη την ώρα μπαίνει στο μαγαζί ένας απ’ τους νοικοκυραίους, κοιτάζει ένα γύρω.

-Ε, Κώτσιο… Έχω κάτι δουλειές, είσαι για μεροκάματο σήμερα;

-Ε; Μα καλά κυρ Μήτσιο, από τόσους εδώ μέσα εμένα είδες; Τον μπελά μου μέσα…

Ζ.

 

DEN PROKEITAI NA DIEKDIKHSE*ΔΕΝ πρόκειται να διεκδικήσει δημαρχία στο χωριό του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ. Επομένως, οι σχέσεις του με τον δήμαρχο Τεμπών άριστες.

Ζ.

 

OTAN EKEINOS *ΟΤΑΝ εκείνος της ζήτησε με νόημα να του στείλει μια φωτογραφία χωρίς ρούχα.

Ζ.

MAZI YPODEXTHKAN *ΜΑΖΙ υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στη Βουλή τους μαθητές του σχολείου της Καρυάς, οι δύο Λαρισαίοι βουλευτές μίλησαν στα παιδιά για το πολίτευμα και τη Δημοκρατία. Σκηνές απ’ τα Προσεχώς; Έτσι σχολίασε κάποιος την κοινή παρουσία του Μ. Χαρακόπουλου-ΝΔ και Κ. Μπαργιώτα-ΚΙΝ.ΑΛ.

Ζ.

EXEI PLATES PANTOY *ΕΧΕΙ πλάτες παντού, όπου βρεθεί ο Κ. Αγοραστός. Και δήμαρχοι μαζί του, Νασιακόπουλος - Κολλάτος και τραπεζικά στελέχη, Αλ. Τέγος και άλλοι.

Ζ.

META APO EYDOKIMH *META από ευδόκιμη θητεία στις Βρυξέλλες, η Βάσω Τσίτα επέστρεψε στην πατρίδα της τη Λάρισα. Αποφασισμένη να βοηθήσει την κοινωνία μέσω του Κινήματος Αλλαγής. Έχει και τις υψηλές κομματικές διασυνδέσεις της στην Αθήνα, να, ο βουλευτής Βασ. Κεγκέρογλου που την ξεναγεί στη Βουλή ξεκινώντας από την αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass