Άργησε

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2018 19:45

*Ε κάποια στιγμή θα έβρεχε, δεν γίνεται διαφορετικά.

Μόνο που «στον καταραμένο τόπο Μάη μήνα βρέχει». Ζημιά το πιο πολύ, παρά καλό. Σε αμπελοπερίβολα κλπ. Στα στάρια μικρό το όφελος πια, μόνο όσα χωράφια ήταν αρδευόμενα θα μπορέσουν να δώσουν παραγωγή. Και σ’ αυτά θα πάρει η ΔΕΗ από τους αγρότες όσα δεν θα δώσει ο ΕΛΓΑ σ’ εκείνους με τα ξηρικά.

Ζ.

 

Προπονούνται

*ΕΚΛΟΓΕΣ και ξανά εκλογές, πάντα εκλογές ζητάει ως πρόεδρος ο Κυρ. Μητσοτάκης. Οπότε όσο να ‘ναι θα εκτονωθούν την Κυριακή οι νεοδημοκράτες με τις εσωκομματικές. Φρόντισε το κόμμα να τους κρατάει ζεστούς, τους προπονεί σε κάλπες. Αρκεί να μην έχουμε τίποτε τραυματισμούς και δεν παίξουν μετά στις επίσημες. Επικίνδυνα τα πράγματα στο ξερό των Φαρσάλων και του Τυρνάβου.

Ζ.

 

Αλλιώς

*ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ κατά καιρούς στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν διάφοροι ουραγοί μετατρέπονται σε Μπαρτσελόνες στις τελευταίες αγωνιστικές, όταν με απίστευτα αποτελέσματα καταφέρνουν και διασώζονται οδηγώντας άλλους στον υποβιβασμό, άλλους που δεν κατάφεραν να τα «κουμπώσουν». Φέτος ευτυχώς δεν συνέβη.

Στο αγγλικό πρωτάθλημα όμως; Στο υπεράνω υποψίας, εκεί μπορούν Σουόνσι, Γουέστ Μπρομ, Γουέστ Χαμ και κάποιες απίθανες Χάντερσφιλντ να χτυπούν αλλεπάλληλα τη Λίβερπουλ, τις Μάντσεστερ, την Τσέλσι με κάτι απίστευτα ‘’διπλά’’, με διαρκείς εκπλήξεις στις τελευταίες αγωνιστικές και ιδίως στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Εκεί λέγονται αμφίρροπα ματς και πολύ ωραίο πρωτάθλημα. Όλοι κάνουν πως δεν βλέπουν πως κάποιες ομάδες σέρνονται. Όπου το δυνατό ποδόσφαιρο, μοιάζει τόσο αληθινό όσο και το κατς που θυμούνται οι παλιότεροι.

Ζ.

 

Δωδεκάρι

*ΔΕΝ είναι που έβαλε «φουέγκο» στη σκηνή, μια πυρκαγιά βγάζοντάς τα όλα έξω, Φουρέιρα είναι αυτή δεν πρόκειται για καμιά σοπράνο. Είναι που φέτος στη Γιουροβίζιον ή και Γιουροβύζιον, η κυπριακή συμμετοχή εκτός από την Ελλάδα θα πάρει σίγουρα «δωδεκάρι» και από την Αλβανία. (Σάμπως δεν το είχε πάρει κι η Παπαρίζου από τη Σουηδία;)

Ζ.

 

Μούσι ντεκολτέ

*ΔΕΝ τους έφταναν στην κυβέρνηση τα στριμώγματα με τους δικούς τους βουλευτές, καλά η συντηρητική αντιπολίτευση εναντίον του άρθρου 8 για την αναδοχή, τους προέκυψε και υποστηρικτής στα θεωρεία της Βουλής και το Τζέισον-Αντιγόνη, το άτομο με το συγκεκριμένο όνομα, ούτε το «ο» θέλει μήτε το «η» για να προσδιορίζεται, ο άνθρωπος Τζέισον-Αντιγόνη, η μορφή Τζέισον-Αντιγόνη, αγωνίστηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με βαθύ ντεκολτέ στο κατακόκκινο φόρεμά της να αναδεικνύει το μαλλιαρό του στήθος και με μούσι κανονικό, έτσι για να τρελαίνονται όσοι θεωρούν ότι «η κοινωνία δεν είναι έτοιμη». (Για μόστρα πάντως οι πάντες, πάντοτε.)

Ζ.

 

Ο παππούς του

*Ο εν Αθήναις ευρισκόμενος αιώνιος πρίγκιπας Κάρολος, αφού η μαμά Ελισάβετ δεν λέει να παραδώσει, τα ηνία του θρόνου εννοείται, ως γιος του Φίλιππου είναι εγγονός του Ανδρέα. Άλλος πρίγκιπας αυτός, γόνος της ελληνικής βασιλικής οικογενείας. Τέταρτο παιδί του Γεωργίου Β’ και της Όλγας ο Ανδρέας, τον πάντρεψαν στα ξένα, στην Αγγλία όπου έφυγε κακήν κακώς μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και πρόκοψε εκεί ο άνθρωπος. Πριν, είχε υπηρετήσει τη θητεία του στο ιππικό, ως ανθυπίλαρχος, στην παραμεθόριο τότε Λάρισα, πριν τους Βαλκανικούς πολέμους. Έρχονταν τότε να τον δουν κι οι γονείς του, έμεναν στο κτίριο Σκαλιώρα, μια πολυτελή κατοικία της εποχής, εκεί που μετά χτίστηκε η παλιά Στρατολογία. Τα ξέρει καλά και τα γράφει αυτά ο Ν. Παπαθεοδώρου. (Συμπέρασμα; Δικό μας παιδί ο Κάρολος. Αφού ο παππούς του έκανε φαντάρος στη Λάρισα…)

Ζ.

 

Έχει διαφορά

*ΚΕΦΑΤΟΙ χθες οι Λαρισαίοι φοιτητές, απέχει ακόμα η Εξεταστική.

- Δεν έχω πρόβλημα να κάνω τον βλάκα. Έχω πρόβλημα όταν με περνάνε για βλάκα.

***

*- ΣΗΚΩΣΕ ο άλλος μια μπίρα χθες στην ταβέρνα, την έδειξε στο γκαρσόνι και του έφεραν μια άλλη. Σήκωσα κι εγώ ένα εικοσάρικο και ήρθαν και μου το πήραν. Είναι σωστά πράγματα αυτά;

***

*-ΠΗΓΕ η άλλη ρε παιδιά οδοντίατρο κι ανέβασε σέλφι με το στόμα ανοιχτό. Όταν πάει γυναικολόγο μην μας ξεχάσει.

Ζ.

 

«Χύμα»

για το χύμα

*«ΜΑ για το τυποποιημένο τσίπουρο έλεγε ο Αποστόλου, όχι για το χύμα…». Άρα κανένα πρόβλημα; Ορισμένοι στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, από Τύρναβο αυτοί, βρήκαν άλλο απάγκιο να στριχιάσουν. Τώρα όλοι ξέχασαν την αρχική δριμύτατη ανακοίνωση της Νομαρχιακής, η οποία κατακεραύνωνε διαβεβαιώνοντας ότι ο υπουργός δεν είπε ποτέ τίποτε για τη φορολόγηση στο τσίπουρο. Κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για το λάθος, ορφανή έμεινε. Κι ήταν και παρόντες, δίπλα στον υπουργό, απλώς δεν τον άκουγαν. Χύμα μάλλον…

***

*ΕΙΠΕ λοιπόν ο υπουργός ότι υπάρχει πίεση από την Ε.Ε., για τα οριζόμενα από τον ΟΟΣΑ, ώστε το τσίπουρο να διακινείται μόνο ως τυποποιημένο εκτός του τόπου παραγωγής του, άμα πουληθεί εκτός νομού Λάρισας φερειπείν. Και ως τυποποιημένο φυσικά θα φορολογείται, όπως όλα τα εμφιαλωμένα. Πρακτικά δηλαδή το χύμα, που δεν θα φορολογηθεί, θα καταναλώνεται εντός των τειχών. Πράγμα που φαντάζει λογικό, δεν είναι δα καιρός να διεκδικηθεί και εξαγωγή για το χύμα τσίπουρο. Το αυτονόητο είπε ο Βαγγ. Αποστόλου, αλλά κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συντάχθηκε μαζί του. Αντιπολίτευση κι από το κόμμα του, όπου κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν; (Είναι δυνατόν να αποφασίσει η κεντρική επιτροπή για το τσίπουρο, ώστε να μην κυριαρχούν οι «προσωπικές απόψεις» του υπουργού;)

Ζ.

 

Έγκυρο δείγμα

*ΚΙ όταν η κρατική αλλά αδέσμευτη πια, η ευρωπαϊκή ΕΛΣΤΑΤ, η τόσο οργανωμένη παθαίνει τέτοιες κασκαρίκες, όπως συνέβη με τον πεθαμένο Λαρισαίο που είχαν εντάξει στο δείγμα της έρευνάς της, αν συμβαίνουν τέτοιες χοντράδες, τότε αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος πόσο αξιόπιστα μπορεί να είναι τα πιο «αρπακόλλα», τα πιο φτηνά γκάλοπ ιδιωτικών εταιρειών.

Ζ.

 

Αναδείχθηκε

*ΚΑΘΕΤΑ αντίθετος στο νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση ο Κ. Αγοραστός, σκληρός και στη συνέντευξη που του ζήτησαν «Τα Νέα» για το θέμα. «Εμείς δεν συμμετέχουμε σε κυνικά παιχνίδια εξουσίας», το μπουμπούνιξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και το ανέδειξε η εφημερίδα. Όχι επειδή βολεύει την αντιπολιτευτική τακτική Μαρινάκη, το δικαιούται ο Λαρισαίος, είναι πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειαρχών.

Ζ.

 

Αποκαλύπτει

*Η «Εστία» πάλι που παραμένει συντηρητική, διατηρεί ακόμη την απλή καθαρεύουσα και το πολυτονικό, υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τη νέα της διεύθυνση, εμφανίζεται με πηγές και δημοσιογραφικές επιτυχίες. Έγραψε για τις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία λίγο πριν προκηρυχθούν, έγραψε προχθές για την υφαλοκρηπίδα που αναγνωρίζει στις βραχονησίδες σαν τα Ίμια η Ε. Ε. μέσω του οικολογικού της προγράμματος Natura, μια μέρα πριν το επικαλεστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και χθες αποκάλυψε το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ για τον περιλάλητο ΕΝΦΙΑ. Θα αλλάξουν, μάλλον αυξητικά οι αντικειμενικές, ωστόσο θα μπει λέει πλαφόν 150.000 ευρώ. Αν κάποιος έχει ακίνητα με μικρότερη αξία, τότε ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μηδέν. Θα τον πληρώσουν οι πλουσιότεροι, η μεσαία τάξις λέει.

Ζ.

 

Με Βαρδακαστάνη

*«ΑΝ υπάρχει ένα άτομο πραγματικά ταυτισμένο με τους αγώνες των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα, αυτός είναι αναμφισβήτητα ο Γιάννης Βαρδακαστάνης…». Η διαβεβαίωση και από τον Χρ. Κέλλα καθώς ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας αναπήρων, ευρισκόμενος στη Λάρισα για το συνέδριο της Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας, συναντήθηκε με τον Λαρισαίο βουλευτή. Με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για πολλά από αυτά που απασχολούν τα ΑμεΑ για την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους στην κοινωνία σε όλα τα επίπεδα. «Αυτός ο αγώνας είναι καθημερινός, μας αφορά όλους, και είναι δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας», τόνισε ξανά ο Χρ. Κέλλας.

Ζ.

 

Πηγαινέλα

* ΤΑΞΙΔΙ αυθημερόν από Αθήνα στη Λάρισα για τον Μ. Χαρακόπουλο, ο οποίος δεν γινόταν να λείψει από το πανηγύρι του χωριού του, να μην τιμήσει τον Εν Βουναίνοις. Στις 4 το απόγευμα, λέει, μίλησε στη Βουλή κατά του νομοσχεδίου της αναδοχής κι έφυγε καρφί για να φτάσει στα Βούναινα εγκαίρως, ώστε να υποδεχθεί τους μητροπολίτες Άρτας και Θεσσαλιώτιδος και να προσκυνήσει το λείψανο του Αγίου που έφεραν μαζί τους. Και μετά τις εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού, επιστροφή Αθήνα, όπου το πρωί έπρεπε να εκπροσωπήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη σε συνέλευση αστυνομικών αλλά και να μετάσχει στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Τα πρόλαβε.

Ζ.

 

Κωμωδία

*ΤΑ σπάει στη Λάρισα, μια πειραγμένη φωτογραφία στο ίντερνετ. Αχ αυτοί οι πιτσιρικάδες…

Εικόνα από το παλιό αλλά διαρκώς αναμεταδιδόμενο σίριαλ «Κι οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», με τον ευαίσθητο αλλά ψεύτη μπάρμαν με το κοτσιδάκι να σκουπίζει τα ποτήρια του ρωτώντας τον Καφετζόπουλο για κάποιον πολύ γνωστό που δραστηριοποιείται στη Λάρισα.

-Σου χρωστάει κι εσένα κύριε Ανδρέα;

-Ε, βέβαια… (Κατηγορηματικός στην απάντησή του ο Ακάλυπτος.)

Ζ.

 

Στα κάγκελα

*ΓΕΜΙΣΕ η Λάρισα αφισούλες, μπήκε και πανό στη Φαρσάλων ενώ το ίντερνετ βουίζει. Συγκέντρωση κατά Κούγια, αύριο βράδυ Παρασκευής στην Ταχυδρομείου. «Τριάντα χρόνια ακόμα επιμένω-Ενάντια σε κάθε κατεστημένο» το σύνθημα, «Λευτεριά στην ΑΕΛ» το μοτίβο. Έχει να γίνει πάλι…

***

*ΤΟ πρωτάθλημα τέλειωσε, έγιναν όσα έγιναν, η δυσαρέσκεια των φιλάθλων φουντώνει, πάλι τα κάγκελα σηκώνουν βάρος. Προέκυψαν χθες κι οι δύο προσφυγές, απλήρωτων ποδοσφαιριστών που όμως υποτίθεται ότι τους ήθελε η ομάδα, όπως και τον Κριζμάν δηλαδή, τον γνωστό αχάριστο που επίσης δεν ήθελε να παίζει τζάμπα. Άντε βρες άκρη…

Ζ.

 

Διάσημος

*ΓΙΑ άλλο όμως κόντεψε να βουλιάξει χθες το facebook. Αμέτρητες σέλφι Λαρισαίων με τον Σπανούλη, χθες που έπαιζε ο Oλυμπιακός μπάσκετ στη Λάρισα. Σε κανέναν δεν χάλασε χατίρι ο Μπιλ.

Ζ.

 

Ξένος…

* ΑΣ υποθέσουμε πως είναι ένας ξένος. Ξένος βρε παιδί μου. Από άλλη πόλη, άλλη χώρα, άλλη ήπειρο. Άλλο πλανήτη τέλος πάντων.

Έρχεται να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων ανά την Ελλάδα, για το θέμα του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι».

***

* ΣΤΗΝ αρχή παρακολουθεί τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, όπου εκδίδεται ψήφισμα με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βελτιωθεί το σχέδιο νόμου και να ληφθούν υπόψη τόσο οι ενστάσεις που διατυπώνονται, όσο και οι προτάσεις που έχουν γίνει.

Εκεί ακούει τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη (ΝΔ), να κάνει λόγο για μια «νίκη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έναντι του κομματισμού, των ιδεοληψιών και των πολιτικών παιχνιδιών». Όλοι συμφώνησαν πλην του ΚΚΕ.

***

* ΕΝ συνεχεία, το ίδιο ακριβώς ψήφισμα κατατίθεται στη Λάρισα κατά τη διάρκεια της αντίστοιχης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Το καταθέτει ο Γιώργος Σταμπουλής (ΣΥΡΙΖΑ), μέλος της παράταξης «Δρόμος Ανατροπής».

Από την ίδια παράταξη όμως, ακούει και τον Τάκη Γιαλαμά (από τη ΛΑΕ) να καταθέτει άλλη πρόταση με την οποία ζητάει «απόσυρση του νομοσχεδίου και καινούρια πρόταση για βελτίωση του Καλλικράτη».

Ακούει και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό (ΝΔ) να προτείνει -αιτιολογημένα καθότι πρόεδρος και εκεί- την εισήγηση της ΕΝΠΕ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει κι αυτή φυσικά τη δική της πρόταση για ψήφισμα.

***

* Η εισήγηση της ΕΝΠΕ με αυτήν του Σταμπουλή, προκρίνονται και προτείνεται από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, να δημιουργηθεί μια επιτροπή με σκοπό να συγκεράσει τις δύο προτάσεις. Συνεδριάζει αλλά υπάρχει ένα προβληματάκι στη «συγχώνευση».

Ο Αγοραστός απαιτεί να είναι μέσα η πρόταση «να αποσύρει το Σχέδιο Νόμου η κυβέρνηση» κάτι που η άλλη πλευρά δεν το δέχεται, το είχε όμως αναφέρει νωρίτερα ο Τ. Γιαλαμάς.

***

* ΤΗΝ ίδια ώρα κάπου στη Σύμη, ακούει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο στα εγκαίνια του λιμανιού να λέει με αφορμή το ζήτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Για ν’ ασκήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τις αρμοδιότητές της κατά το Σύνταγμα πρέπει να μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Πρέπει ο περιφερειάρχης, πρέπει ο δήμαρχος, μετά την εκλογή του, να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αποφάσεις». Και προσθέτει: «Ναι, η συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Αλλά η λήψη των αποφάσεων, και ιδίως στις επείγουσες περιπτώσεις, είναι εξαιρετικά σημαντικό αγαθό για την αξιοπιστία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και αυτό πρέπει να το σκεφτούμε πολύ».

***

* ΠΙΣΩ στη Λάρισα ο Αγοραστός είναι ξεκάθαρος απευθυνόμενος στο συμβούλιο: «Αυτό το νομοσχέδιο δεν περπατάει παρακάτω» και πέρασε η πρόταση της ΕΝΠΕ κατά πλειοψηφία.

***

* ΚΑΙ μέσα σε όλα αυτά ακούει και τον περιφερειακό σύμβουλο, Νίκο Πουτσιάκα να μιλάει για το τι γίνεται στη Γαλλία.

«Άσε μας ρε Πουτσιάκα που πήγες 6 μήνες εκεί και θα μας αναλύσεις και το σύστημα» του απαντάει άλλο μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ίσα που τον σταμάτησαν να μην αρχίσει εκείνος τα «γαλλικά». Τον ηρέμησε ο Αγοραστός όταν άρχισε να του μιλάει για το σύστημα της Ιταλίας. Κάλμα Πουτσιάκα, κάλμα.

***

* ΚΑΙ την ώρα που τελειώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, βλέπει τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκο Τσιλιμίγκα, να μπαίνει στην αίθουσα. Προφανώς είχε κάτι σοβαρό ο κ. καθηγητής, σκέφτεται.

Παίρνει το γλυκό του και πάει να καθίσει στην καρέκλα του. «Μην κάθεσαι καθόλου. Τελειώσαμε» του λένε οι υπόλοιποι. Χαμογελαστός ο καθηγητής και πάντα καλοδιάθετος. Τρώει το γλυκό του και φεύγει.

Φεύγει και ο ξένος. Γυρνάει στη χώρα του, στην ήπειρό του, στον πλανήτη του. Κι ό,τι κατάλαβε, κατάλαβε.…

Κ.Γ.

SYNANTHSH OYSIAS EIXE* ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ουσίας είχε ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη καθώς και με τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδα Μπακούρα. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην τελική κατανάλωση». Στις επαφές αυτές του κ. Κολλάτου με τον υπουργό και τον γενικό διευθυντή συζητήθηκε η παροχέτευση του φυσικού αερίου στον Δήμο Τεμπών αρχής γενομένης από το Δημοτικό Διαμέρισμα Συκουρίου, στο τέλος του 2018 με αρχές του 2019.

Κ.Τσ.

 

KYKLOFOROYN SE MINI*ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ και σε μίνι οι στύλοι του δημοτικού φωτισμού στη Λάρισα; Απ’ ότι φαίνεται… Τουλάχιστον στον πεζόδρομο της Παπακυριαζή, όπου έγινε μόδα. Όταν εμποδίζει την τέντα του καφέ, τι παθαίνει ο στύλος; Μαστόρια, δουλεύει τροχός και βολεύεται ως νάνος κάτω από την τέντα. Από τον Δήμο; Όχι, εκεί το είδαν και τρίβουν τα μάτια τους. (Τίποτε άλλο δεν μαθεύτηκε να κάνουν.)

Ζ.

 

MASTORAS AYTOS ME THN KALH *ΜΑΣΤΟΡΑΣ αυτός, με την καλοδουλεμένη πέτρα και το φινιρισμένο προστατευτικό κιβώτιο αλλά κι άλλη, νοικοκυρά. Εμ πώς, έρχεται ξένος άνθρωπος να μετρήσει…

Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass