Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασυγκίνητοι

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2018 20:03
* ΜΠΟΡΕΙ το ΣΔΟΕ να έκλεισε και ο εσωτερικός χώρος να καθαρίστηκε αλλά ο εξωτερικός παραμένει σε αυτή την κατάσταση εδώ και εβδομάδες. Η συμβολή των οδών Στρατηγού Φράγκου και Σαλαμίνος είναι γεμάτη σκουπίδια. Η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων αδειάζει καθημερινά τους κάδους, τον κάδο όμως με τα μπάζα και τα άλλα υλικά, όπως κλαδιά δέντρων, δεν τον μετακινεί κανείς από το σημείο.  Ζ.Π. * ΜΠΟΡΕΙ το ΣΔΟΕ να έκλεισε και ο εσωτερικός χώρος να καθαρίστηκε αλλά ο εξωτερικός παραμένει σε αυτή την κατάσταση εδώ και εβδομάδες. Η συμβολή των οδών Στρατηγού Φράγκου και Σαλαμίνος είναι γεμάτη σκουπίδια. Η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων αδειάζει καθημερινά τους κάδους, τον κάδο όμως με τα μπάζα και τα άλλα υλικά, όπως κλαδιά δέντρων, δεν τον μετακινεί κανείς από το σημείο. Ζ.Π.

*ΟΥΤΕ οι λεγόμενοι φιλοβασιλικοί δεν έδειξαν να συγκινούνται από την επίσκεψη. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες.

- Δεν υπάρχει παράδοση παιδί μου στην Ελλάδα, δεν ξεβλάχεψαν αρκετά.

-Τι να σου κάνει ένας Ζαμπούνης…

***

*ΑΚΟΜΗ και τα αστειάκια στο ίντερνετ, όχι πολλά.

- Ήρθε ο Κάρολος με την Καμίλα.

- Ναι; Εγώ νόμιζα ότι θα έρθει με το αεροπλάνο.

***

*ΜΑ, Καμίλα η μία, Περιστέρα η άλλη, αυτό δεν ήταν το Μουσείο Μπενάκη, περισσότερο ζωολογικός…

Ζ.

Ποικιλία

*ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ δράσεις στην Οικογιορτή, αύριο και μεθαύριο Σαββατοκύριακο, στο Αισθητικό Άλσος, τρίτη χρονιά ακόμη πιο καλά. Ο Δήμος με διευθυντή ορχήστρας τον Περικλή Καμάρη, έβαλε στο φουλ τις μηχανές και τους ποικίλους οργανισμούς του και σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς δημιουργήθηκε ένα πυκνό πλέγμα δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους. Οικολογικού προσανατολισμού πάντα. Με αποκορύφωμα τη βραδιά τοπικής γαστρονομίας, τι μονάχα στην Αθήνα έχουν σεφ και αρχισέφ; Και την ημέρα οινογνωσίας, με όλα τα τοπικά οινοποιεία μέσα. (Ήτοι φαΐ, πιοτί και παιχνίδι. Ίσον μεγάλο γλέντι.)

Ζ.

Ολοι αγκαλιά

*ΕΙΝΑΙ οι νεοδημοκράτες ρατσιστές; Καθόλου… Και ιδίως στον Τύρναβο, όπου την Κυριακή θα ψηφίσουν λέει αγκαλιά με τους ρομά. Να που επιβεβαιώνεται ότι οι συγκρούσεις φέρνουν πρόοδο. Λέγεται ότι στο πλαίσιο του εσωκομματικού ανταγωνισμού έχει γραφεί στο κόμμα ο μισός μαχαλάς. Και πλήρωσαν κιόλας κανονικά το δωδεκάευρο. Όχι οι ίδιοι.

Ζ.

Εκτός γηπέδου

*ΚΙ όμως ορισμένοι που το τραβούν στα άκρα λένε ότι κινδυνεύει ακόμα κι η Δημοκρατία, σίγουρα ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον τελικό κυπέλλου, ναι με την αυριανή αναμέτρηση ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ανακατεύοντας Λέγκες του Βορρά, κράτη των Αθηνών, κάπου εκεί εμφιλοχωρούν και τα Τέμπη, σιγοψιθυρίζουν για εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών αλλά και ξένων όχι μονάχα χουλιγκάνων κι ούτε μόνο αδελφών Σέρβων, προαναγγέλλουν χοντρές προβοκάτσιες είτε από παοκτσήδες ή και εις βάρος παοκτσήδων, χαμός γίνεται, μπάλα δεν φαίνεται να παίζει κανείς…

Ζ.

Διπλό φέσι

*ΚΑΜΙΑ αντίδραση από τη ΔΕΥΑΛ ή την πλευρά του δημάρχου, στη δημοσιευθείσα διαμαρτυρία, επειδή αποφασίστηκε να μπαίνει εγγυητής ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και να πληρώνει εκείνος τυχόν οφειλές νερού του ενοικιαστή.

«Δεν φτάνει το φέσι που θα χάσει κάποιος μηνιάτικα από κακοπληρωτή φευγάτο ενοικιαστή, θα χρεωθεί από πάνω κι απ’ τη ΔΕΥΑΛ…». Άδικο το θεωρεί παλιός Λαρισαίος δημοτικός παράγοντας, θυμίζοντας ότι αυτή η τακτική εφαρμοζόταν και παλιά από τη ΔΕΥΑΛ αλλά καταργήθηκε το 2001, επί Τζανακούλη. Τώρα το επαναφέρουν ως νέα ιδέα; «Μήπως να δούμε αν η ΔΕΥΑΛ μπορεί να εισπράττει και τα ενοίκια που χάνουν μικροϊδιοκτήτες;» αντιστρέφει ο Λαρισαίος.

Ζ.

Ματωμένες

*ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΗΣ Λαρισαίος αναρωτιόταν χθες το απόγευμα αν ο δήμαρχος θα είχε το βράδυ στην εκδήλωση πεπραγμένων και βίντεο γουόλ με την ήπια κυκλοφορία στην οδό Βόλου και το ρομαντικό τοπίο με τις γραμμές της υπερταχείας μέσα στην πόλη αλλά και διαφάνειες πάουερ πόιντ με την εξέλιξη του αριθμού των ματωμένων ημερών στη Λάρισα.

Ζ.

Μπερδέματα

*ΕΧΟΥΝ μπερδευτεί λιγάκι τα πράγματα στη λαρισαϊκή κοινωνία, που δεν είναι ώριμη.

- Πώς σε λένε αγόρι μου;

- Κορίτσι είμαι.

- Πώς σε λένε κορίτσι μου;

- Νώντα.

Ζ.

 

Κλάψτε...…

* ΣΤΟ ‘’Trikalavoice’’ έχουν συγκινηθεί τα μάλα. «Κλάψτε… Ο Θωμάς Χαχάμης, ο τελευταίος πασοκτζής, ο άνθρωπος που μας συγκλόνισε με τις ερμηνείες του σε επικές ταινίες, επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι ως Μαρία Πενταγιώτισσα…». Ο Λαρισαίος συνδικαλιστής σιδηροδρομικός, που εργάζεται τα τελευταία χρόνια στα Τρίκαλα, ασχολείται και ερασιτεχνικά με το θέατρο.

 Οι Τρικαλινοί συνεχίζουν συγκινημένοι. «Ο άνθρωπος που αγάπησε η εβδόμη τέχνη, εκείνος που ενέπνευσε σπουδαίους σκηνοθέτες όπως ο αείμνηστος Θόδωρος Αγγελόπουλος, αυτός που έπαιξε δραματικούς ρόλους σε ταινίες όπως «Το μετέωρο βήμα του πελαργού», «Η φανέλα με το νούμερο 9», όπου υποδυόταν τον εαυτό του ως ελεγκτής του ΟΣΕ, ζητώντας να δει το εισιτήριο του Τζώρτζογλου... επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι σε ρόλο που θα μας αποτελειώσει. Κλαίω ήδη στη σκέψη και μετρώ τις μέρες ανάποδα… Αγαπημένη μου… Ο βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρά, ο δε καιρός οξύς, η δε πείρα σφαλερή, η δε κρίσις χαλεπή…» (Θεός Χαχάμης.)

Ζ.

Ο Κούλογλου, ο Μαρινάκης και το… τσίπουρο

* «ΣΤΗΝ Ελλάδα αποδεικνύεται πως όπου και να κοιτάξεις υπάρχει ένα σκάνδαλο. Κανένα δημόσιο έργο, καμία σύμβαση μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού που να μην είχε μίζα».

Τάδε έφη Στέλιος Κούλογλου. Ευρωβουλευτής βεβαίως και μιλάει πολιτικά αλλά όταν απευθύνεται σε συναδέλφους μιλάει και λίγο… δημοσιογραφικά.

Γι’ αυτό χθες από τη Λάρισα είπε να το προχωρήσει με μια «καλή» πληροφορία: «Τελευταία έγινε μια επένδυση τριακοσίων εκατομμυρίων στην Ελλάδα και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας πήγε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και παλιούς πρωθυπουργούς. Για το πως η επένδυση πάει καλά και προχωράει. Ένας από τους πρώην πρωθυπουργούς του είπε «πόσα;» κάνοντας με τα δάχτυλα το χαρακτηριστικό νόημα των χρημάτων, αλλά αυτός του είπε ούτε ένα ευρώ».

Να σου ο συνάδελφος δέχθηκε ερώτηση από συνάδελφο. Όνομα. «Δεν θέλω να πω γιατί θα με διαψεύσει αυτός που μου το είπε. Αυτό χρονολογείται τους τελευταίους τρεις μήνες». Το προσδιόρισε όσο μπορούσε τουλάχιστον.

***

* ΚΑΠΟΙΟΣ του είπε για φαγητό μετά τη συνέντευξη Τύπου αλλά αυτός είπε να αστειευτεί και να αναφερθεί στο διάσημο ανά την Ελλάδα, τοπικό προϊόν.

«Και δεν πάμε για κάνα τσίπουρο;» είπε αυθόρμητα μα όλοι χαμογέλασαν στην αίθουσα. «Τώρα που προλαβαίνουμε, πριν αυξηθεί ο φόρος» του απάντησαν.

Αμέσως ο Βασίλης Ζωγράφος έσκυψε στο αυτί και τον πληροφόρησε για το ζήτημα. Δεν ξαναείπε τίποτα ο Κούλογλου. Τον δασκάλεψε καλά ο δάσκαλος φαίνεται…

***

* «ΚΑΙ με τον ΕΦΚΑ τι γίνεται κύριε ευρωβουλευτά μας;» τον ρώτησε συνάδελφος «η Eurostat ζητάει την ένταξή του στον ΕΦΚΑ». Έλα όμως που τον έπιασε αδιάβαστο. «Δεν το γνωρίζω το νέο. Ίσως επειδή ήμουν στις Βρυξέλλες» ωστόσο έκανε σχόλιο λέγοντας: «Μου κάνει εντύπωση πώς το κάνει αυτό η Eurostat διότι δεν είναι δουλειά της να το ζητάει».

***

* ΑΚΟΜΑ και για τον Μαρινάκη είπε. Ερωτήθηκε για το αν θεωρεί πως έχει απαντήσει επαρκώς η κυβέρνηση στα όσα άφησε να εννοηθούν ο επιχειρηματίας. «Καταρχήν ο κ. Μαρινάκης δεν διευκρίνισε με ποια ιδιότητα επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό. Δεν διευκρίνισε τι είδους βοήθεια συνεισέφερε. Δεν είπε πότε και κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν αυτά. Έγιναν τώρα, παλιότερα ή το 2015; Σε τόσο ομιχλώδεις αναφορές δεν ξέρω αν μπορεί να ειπωθεί κάτι και δεν ξέρω αν θα έπρεπε η κυβέρνηση να ασχοληθεί μαζί του και να πει πως ήρθε δύο φορές. Τη μια ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού και την άλλη ως επιχειρηματίας».

 Κ.Γ.

Γαλάζιες

*ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ η Βικτωρία Λάππα, διεκδικώντας μεθαύριο στις γαλάζιες κάλπες εκλογή στη Διοικούσα της ΝΟΔΕ Λάρισας. Μια υποψηφιότητα σαν το παλιό καλό κρασί. Γνωστό και δραστήριο στέλεχος, πριν κάμποσα χρόνια ήταν υπεύθυνη γυναικών της Νομαρχιακής κι έχει αφήσει το στίγμα της.

***

*ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ότι έχει πετύχει ως μέλος της διοίκησης της ΔΗΜΤΟ Λάρισας την τελευταία διετία, η Λίλα Μπότσαρη επιδιώκει αναβάθμιση στην κομματική ιεραρχία εκθέτοντας τώρα υποψηφιότητα για τη ΝΟΔΕ. Δίπλα στην προσπάθεια της φιλολόγου αγγλικής φυσικά ο πατέρας της Ευθύμιος Μπότσαρης, ο και στρατηγός αποκαλούμενος παρότι της ΑΣΟΕΕ ο άνθρωπος διευθυντής τραπέζης ήταν.

Ζ.

Μυρίζουν

*ΕΝΤΟΝΗ μυρωδιά στους κάδους απορριμμάτων διαπιστώνει η κ. Θ. Και διαμαρτύρεται. «Μα δεν τολμάμε να τους ανοίξουμε πια, τώρα που ζέστανε ο καιρός. Έχουν πιάσει κόρα καλέ, χρειάζονται συχνότερα πλύσιμο…». Λογικά το ξέρουν στον Δήμο, θα έχουν τα πλάνα τους.

Ζ.

Μόνο κολόνες

*ΣΤΗΝ πλατεία της Νεάπολης είχε μια πέργκολα, αυτή που τα οριζόντια ξύλα της συχνά τα έκλεβαν. Όσα είχαν απομείνει σάπισαν, κάτω από τα θρασεμένα αναρριχώμενα που τα είχαν καλύψει. Κακή εικόνα, επισημάνθηκε αρμοδίως, πήγαν τα δημοτικά συνεργεία καθάρισαν το μέρος. Κι απέμειναν τώρα στη μοναξιά τους οι πέτρινες κολόνες, ως ανεξήγητη αρχιτεκτονική πινελιά. Ο καιρός περνάει αλλά πέργκολα δεν ξαναγίνεται.

Ζ.

Σιγά τα αίματα

*ΕΙΔΗΣΗ γροθιά, ρεπορτάζ που αγγίζει το Πούλιτζερ, με εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο σε αθηναϊκή εφημερίδα από τις λεγόμενες σκανδαλοθηρικές. Ούτε Καμίλα, μήτε Φουρέιρα χθες, υποχώρησαν στα χαμηλά. Κεντρικό θέμα τους; «Ματώνει το δέντρο που μαρτύρησε ο Άγιος. Οι πιστοί μαζεύουν το αίμα για φυλαχτό». Θα αυξηθεί άραγε ο θρησκευτικός τουρισμός στα Βούναινα; Σημειωτέον ότι η εν λόγω δράση δεν εντάσσεται στις εξελισσόμενες εκδηλώσεις Αιμοδοσίας. Εν τω μεταξύ όλοι ξέρουν στην περιοχή ότι το συγκεκριμένο δέντρο στον Αηνικόλα ‘’δακρύζει’’ πάντοτε. Ίσως θα έπρεπε η Μητρόπολη Καρδίτσας στην οποία υπάγεται η περιοχή να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ο εκ Βουναίνων Μ. Χαρακόπουλος πάντως δεν έκανε δηλώσεις για το ‘’θαύμα’’ των Αθηναίων.

Ζ.

Μεταφράζοντας

*ΝΕΑ λήμματα στα λαρισολεξικά.

- Παρνασσός είναι βουνό με χιονοδρομικό κέντρο κι αυτό που λέει Λαρισαίος φροντιστής όταν δίνει πιθανό θέμα για τις πανελλήνιες.

***

*ΤΟ Parabens είναι χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά αλλά το ίδιο λέει κι η Λαρισαία στον γιο της όταν μπαίνει συχνά στη θάλασσα.

Ζ.

Παρεδώσε

*ΟΥΤΕ εταιρεία λαϊκής βάσης να ήταν η ΑΕΛ, με τις αναλύσεις των λογαριασμών της δημοσίως, τόσα εδώ τόσα εκεί, τι θέλει ο ένας πόσα του δίνουμε και πότε δεν θα τα πάρει, παζάρια, διαπραγματεύσεις, λες και δεν υπάρχουν συμφωνίες και συμβόλαια, φύγε-συ-έλα-συ-ξαναφύγε-μα-που-πας, τα ίδια και τα ίδια, κανονικό διδακτορικό στο Εργατικό Δίκαιο με μεγεθυμένα τα ποσά όμως για μπίζνες πρώτης εθνικής πρόκειται.

Ζ.

Βρες άκρη...…

*Η σύνθετη ελληνική γλώσσα που πολλές φορές όμως καθόλου δεν διευκολύνει απασχολούσε πάλει χθες τη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Βρε συ έστειλα το παιδί πριν μια ώρα να πάρει μακαρόνια και δεν έχει γυρίσει ακόμα. Τι να κάνω;

- Ξέρω γω... Κάνε φακές.

***

*- ΝΑ σε ρωτήσω κάτι τώρα που έφυγαν οι άλλοι;

- Ναι φυσικά, ό,τι θες

- Πού πήγαν;

***

*- ΒΛΕΠΕΙΣ αυτό το ποτήρι ουίσκι μισοάδειο ή μισογεμάτο;

- Βάλε.

Ζ.

 

Πριν το φαγητό

*ΟΙ Λαρισαίοι μαθητές είχαν τις φιλοσοφικές τους ανησυχίες.

- Πιο είναι πιο γρήγορο τελικά; Το πι και φι; Το τάκα τάκα; Το μάνι μάνι; Το τσακ μπαμ; Το σε χρόνο dt; Το πιτς φιτίλι; Το άψε σβήσε; Ή το πατ κιουτ;

***

*- ΠΑΩ μέχρι τη γωνία, θέλει κανείς να δω αν έρχεται;

***

*-ΕΜΕΙΣ σπίτι μας κάνουμε προσευχή πριν το φαγητό, εσείς;

-Μπα, εμείς δεν κινδυνεύουμε. Η μάνα μας μαγειρεύει καλά…

Ζ.

Το παραδέχτηκε

*«ΘΕΩΡΩ ευτυχή συγκυρία το ότι φίλιες δυνάμεις έχουν την πλειοψηφία στην ΕΝΠΕ με πρόεδρο τον δικό μας περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και στην ΚΕΔΕ με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη. Θα παρακαλούσα να συμβάλουν δημιουργικά με προτάσεις και θέσεις στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την αυτοδιοίκηση του 21ου αιώνα. Μην περιοριστούμε σε άρνηση, σε αμυντική θέση, αλλά σε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το αύριο της αυτοδιοίκησης». Το είπε ευθέως ο Μ. Χαρακόπουλος στην εκδήλωση της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση.

***

*ΔΙΟΤΙ το αναγνώρισε ο Λαρισαίος βουλευτής. «Στον χώρο της αυτοδιοίκησης οι αλλαγές που τη στιγμάτισαν έγιναν από τον ιστορικό πολιτικό μας αντίπαλο, το ΠΑΣΟΚ. Μιλώ για τις συνενώσεις κοινοτήτων και δήμων, τον “Καποδίστρια” και τον “Καλλικράτη”, με την προχειρότητα και τα λάθη στη χωροταξία -με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Ομόλιο και το Στόμιο που εντάχθηκαν στον δήμο Αγιάς ή το Καλαμάκι που εντάχθηκε στο Κιλελέρ…»

Για να εισπράξει εν συνεχεία τα εύσημα. Και από τον Κ. Τζανακούλη «έχει δίκιο ο Μάξιμος, είχαμε έτοιμες αλλαγές και ο Προκόπης δεν τις προχώρησε» και από τον πρώην δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησε στη ΝΔ λόγω Κυρ. Μητσοτάκη, τον Βασίλη Τσαντήλα από τον δήμο Ιτάμου «όπως σωστά είπε και ο Μάξιμος...».

Ζ.

Αναγνώριση

*ΔΕΝ έδειχνε κι απελπισμένος ο Λαρισαίος.

- Χθες το έσκασε η γυναίκα μου με τον Τάκη, τον καλύτερό μου φίλο.

- Κάτσε ρε… Από πότε δηλαδή είναι ο Τάκης ο καλύτερός σου φίλος...

- Από χθες.

Ζ.

 

 

 

* ΣΤΗ διασταύρωση των οδών Χατζηγιάννη και Χατζηαποστόλου, μια ακόμη παρατυπία εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Όπου μπήκαν τα θεμέλια για να τοποθετηθεί το κιβώτιο («ΚΑΦΑΟ» για την οικονομία της συζήτησης) καταμεσής του πεζοδρομίου.

STH DIASTAYRVSH

Όταν χτισθεί το οικόπεδο και κατ’ επέκταση γίνει και το πεζοδρόμιο, τότε θα διαπιστωθεί ότι δεν θα είναι προσπελάσιμο γιατί το έφταιξαν καταμεσής του πεζοδρομίου, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους πολίτες.

Όπως βόλεψε την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, όποια και αν είναι, που αυτή την περίοδο εκτελεί έργα στη Λάρισα εγκατάστασης οπτικών ινών. Ευτυχώς όταν διαμαρτύρεται ο πολίτης ή και ο Δήμος Λαρισαίων, τότε διορθώνονται τα λάθη αλλά χρειάζεται να διαμαρτυρηθεί κάποιος για το αυτονόητο; Ογκωδέστατα κουτιά τα εγκαθιστούν στη μέση και ο πεζός από πού θα περάσει, από τον δρόμο;

Β.Κ.

 

 

 

* Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, πύραρχος Γιάννης Ράπτης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της τοπικών αρχών και βρέθηκε στο πανηγύρι του Πλατυκάμπου προς τιμή του Ιωάννου του Θεολόγου. Και όπως ήταν αναμενόμενο έτυχε της καλύτερης φιλοξενίας, για να τον ευχαριστήσουν, αφού τον απασχολούν συνέχεια κατά τους μήνες που οι αγρότες καίνε τις καλαμιές!

O DIOIKHTHTS THS PYROSBESTIKHS

Δίπλα στον πύραρχο ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης, ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Φιλιππούλης και οι πρόεδροι ΤΚ Γαλήνης και Πλατυκάμπου Ντίνος Κατσικάρης και Δημήτρης Καρατσίβος.

Λ.Κ.

 

 

 PERIFEREIARXHS O AGORASTOS

*ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ο Αγοραστός, διπλοπεριφερειάρχης ο Νέστορ, ελέγχει και τη Στερεά, σίγουρα έχουν να πουν. Υπό τη διακριτική επιτήρηση του κόμματος πάντα.

Ζ.