Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγαλώνει

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2018 20:01
*ΤΙ άλλο μπορεί να σημαίνει μια επιτούτου χειραψία; Ότι ο Ν. Τσιλιμίγκας βρήκε αντιπεριφερειάρχη, τον Γ. Σάπκα. Εφόσον βέβαια τον βάλουν για περιφερειάρχη.  Ζ. *ΤΙ άλλο μπορεί να σημαίνει μια επιτούτου χειραψία; Ότι ο Ν. Τσιλιμίγκας βρήκε αντιπεριφερειάρχη, τον Γ. Σάπκα. Εφόσον βέβαια τον βάλουν για περιφερειάρχη. Ζ.

*ΚΑΘΕ μέρα βροχούλα, μπόρα καλοκαιρινού τύπου όμως κάθε μέρα μια πιο μεγάλη μέρα.

Όλο και διευρύνεται η φωτεινή περιοχή, τα σκοτάδια υποχωρούν, ο ήλιος καλπάζει διαρκώς και ψηλότερα. Αναλόγως πορεύεται κι η ανθρώπινη διάθεση, σε γενικές γραμμές. Σήμερα θα είναι μια μέρα μεγαλύτερη κι αύριο θα έχει ακόμη πιο πολύ φως.

Ζ.

Μπαρουτο-καπνισμένος

*ΠΟΝΗΡΟΣ ο Λαρισαίος που ρώτησε αλλά ακόμη περισσότερο εκείνος που του απάντησε.

- Ο μπαρουτοκαπνισμένος Κάρολος γιατί έχει τόσα παράσημα;

-Κάθε φορά που σηκώνεται απ’ τον καναπέ του απονέμουν και ένα.

Ζ.

Χρησμός

*ΛΟΓΙΚΟ να παρίσταται ο Ν. Τσιλιμίγκας στη συγκέντρωση του δημάρχου. Εδώ ο καθηγητής είχε βρεθεί και στην προεκλογική συγκέντρωση του Απ. Καλογιάννη, ως υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ τότε. Ρωτήθηκε τώρα ο καρδιοχειρουργός.

- Θα πάει το ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Καλογιάννη στις ερχόμενες εκλογές;

-Τον Γιάννη ρωτήστε καλύτερα, απέφυγε διπλωματικά.

Και ρωτήθηκε ο Γ. Σάπκας που ήταν δίπλα του. Κι έδωσε αυτός τον χρησμό.

-Δεν κάνεις δύο φορές τα ίδια λάθη. Μπορείς να κάνεις καινούρια. (Διφορούμενος, αλλιώς τι χρησμός θα ήταν. Ήξεις αφήξεις…)

Ζ.

Δικαστική λογοτεχνία

*«ΜΕΤΑ το λάθος, ζητείται ελπίς», λέει. Ο Αντώνης Σαμαράκης βοηθάει, δίνει ακόμα τίτλους. Κι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα είχε προκηρύξει το 2013 Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στη μνήμη του, υποβλήθηκαν πάνω από 400 διηγήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έξι διαγωνιζόμενοι μοιράστηκαν τα τρία πρώτα βραβεία που συνοδεύονταν από έπαθλα συνολικά 3.000 ευρώ, η απονομή των βραβείων έγινε τον Μάιο του 2014 στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, μαζί με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του σπουδαίου λογοτέχνη του οποίου η οικογένεια έλκει την καταγωγή απ’ το χωριό.

***

*ΑΛΛΑ οι νικητές δεν έχουν πάρει ακόμη τα χρήματά τους. Οπότε προσέφυγαν λέει στα δικαστήρια, όπου και δικαιώθηκαν. Τραγέλαφος της δημόσιας διοίκησης. Αφού ο Δήμος έμπλεξε με το Ελεγκτικό, δεν ήξεραν λέει ότι δεν μπορούσαν να αθλοθετήσουν χρηματικά βραβεία. Τρόπος βρέθηκε, με καθυστέρηση και κόπο όμως. «Εμείς προτείναμε στους νικητές να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να πληρωθούν», εξήγησε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Δημήτρης Τσιαντής. (Μυθιστορηματική εξέλιξη.)

Ζ.

Αγρια κόντρα

*Η Μάχη των Φαρσάλων, τον Αύγουστο του 48 π. Χ. έκρινε την κυριαρχία στη Ρώμη. Ο Καίσαρας νίκησε κατά κράτος τον Πομπήιο ο οποίος κατέφυγε πρώτα στην Λάρισα και έπειτα στην Αίγυπτο, όπου και τελικά δολοφονήθηκε. Τον Μάιο του 2018 μ. Χ. συγκρούστηκαν μια Κυριακή στα Φάρσαλα ο Γ. Αγγελακόπουλος κι η Μαργαρίτα Γκότη.

***

 *ΜΟΝΟ ασήμαντα πάντως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τα όσα πρωτοφανή κατήγγειλε ο ‘’σαράντα χρόνια φούρναρης ’’ της ΝΔ Φαρσάλων, είναι και δικηγόρος ο Γ. Αγγελακόπουλος δεν λέει κουβέντες στην τύχη. «Οι αγνοί και συνειδητοί νεοδημοκράτες θα συναντηθούν στην εκλογική διαδικασία με ανθρώπους οι οποίοι θα προσέλθουν, όχι φυσικά με το αζημίωτο, οι οποίοι δεν πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες του κόμματός μας αλλά τις πολεμούν».

Κι αφού χαρακτήρισε ευσχήμως αστοιχείωτη τη συνυποψήφιά του, η οποία τον είχε κερδίσει προ διετίας, την κάλεσε «επιτέλους να ενστερνισθεί τις αρχές και αξίες μαζί και τις διαφανείς μεθόδους της παράταξής μας». (Ωχ, ωχ…)

Ζ.

Πολύ λιγότερα

*ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ στη συντροφιά των Λαρισαίων φοιτητών.

-Σήμερα στην ουρά της τράπεζας γνώρισα μια κουκλάρα. Ανταλλάξαμε και νούμερα. Της έδωσα το 17 και μου εδώσε το 182.

***

*- ΕΥΤΥΧΩΣ που δεν βάζουν απουσίες στο γυμναστήριο ρε παιδιά, γιατί θα είχα μείνει.

***

*- ΠΟΤΕ πάντως μην υποτιμάτε εμάς τους τεμπέληδες. Είμαστε ικανοί να κάνουμε πολύ λιγότερα από αυτά που νομίζετε.

Ζ.

Στριμωχτά

και ψηλά

*ΣΤΟΝ Τύρναβο τα πράγματα απλοποιήθηκαν, μετά την παραίτηση του ενός και των δικών του. Για τις αυριανές εκλογές. Για μετά, κανείς δεν εγγυάται. Αν κι αυτοί που ξέρουν διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσει να τους βγάζει την πίστη των νεοδημοκρατών. Όχι βέβαια ο παραιτηθείς, άλλος, άλλος… (Μέχρι να γίνει το δικό του, για τον εαυτό του.)

***

*ΜΕ μια υποψηφιότητα, ο συνωστισμός θα μειωθεί πια, δεν θα υπάρχει δυσκολία ούτε κίνδυνοι στα στενόχωρα κομματικά γραφεία. Μα κι αυτοί… Γραφεία στα 90 σκαλοπάτια; Σε καμπαναριό τα έχουν; Ούτε ανάβαση στο Παλαμήδι του Ναυπλίου δηλαδή. Έχουν και ξύλινη σκάλα, μαστορική στο τέλος; Φωλιές για περιστέρια στη βεράντα;

***

*ΧΩΡΙΣ ανταγωνισμό θα ησυχάσει κι ο Μαχαλάς, λένε. Δεν θα τους τραβολογούν κυριακάτικα σε άγνωστους τόπους να ψηφίζουν. Στις δημοτικές εκλογές τώρα…

***

*ΚΑΘΑΡΗ καθόλου νεφελώδης η ΝΕΦΕ κι ο πρόεδρός της εκ Λαμίας Γ. Κοτρώνης. Ό,τι αποφασίστηκε εξαρχής, δεν σήκωνε αλλαγές.

Εχει άραγε η ΝΔ επικίνδυνα γραφεία σε Τύρναβο και Φάρσαλα; Μάλλον όχι. Για τόσους που δεν πηγαίνουν καθημερινά σ’ αυτά δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα. Τώρα όμως που χρειάστηκε να περάσουν από κει χίλια άτομα σε μια μέρα, τόσους πολλούς που έγραψαν, τα πράγματα στριμώχνονται. (Και κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν ζήτησαν κάποιους χώρους από τους δήμους, ένα σχολείο ίσως, όπως συνέβη στις άλλες οργανώσεις.)

Ζ.

Με Τσιάνο

*ΕΝΑΣ Λαρισαίος ανοίγει φέτος το Φεστιβάλ Επιδαύρου. Όπου Παρασκευή- Σάββατο, 29-30 Ιουνίου, θα παρουσιαστούν οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Στον ρόλο του Δικαιόπολι ο Πέτρος Φιλιππίδης, με βασικούς συμπρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη και Κώστα Κόκλα. Έτσι κι αλλιώς πολλοί από τον κάμπο κατηφορίζουν στην Αργολίδα για καλό θέατρο, τώρα θα είναι περισσότεροι.

Ζ.

Είναι πολλοί

*ΠΕΡΥΣΙ στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ και λοιπών απ’ όπου εκλέχθηκε η Φ. Γεννηματά, είχαν ψηφίσει πανελλαδικά 212.000 άτομα, οι συνιδρυτές του ΚΙΝ.ΑΛ. όπως λέει συχνά πυκνά η πρόεδρος. Τώρα για τις γαλάζιες κάλπες έχουν εγγραφεί και θα πάνε να ψηφίσουν, δεν έσκασαν τζάμπα το 12ευρο, περίπου 155.000 κόσμος. Λιγότεροι οι γαλάζιοι, σε σαφώς μεγαλύτερο κόμμα σε ψηφοφόρους γιατί από στελέχη και στους πράσινους υπάρχει περίσσευμα, λιγότεροι διότι οι εκλογές είναι για τοπικά όργανα όχι για την ηγεσία, όπου το κίνητρο προσέλευσης ενισχύεται.

***

*ΟΠΟΥ υπήρξαν διπλές υποψηφιότητες το ενδιαφέρον αυξήθηκε κατακόρυφα. Λογικό. Τι, να τρέξεις να γραφτείς, να πληρώσεις κιόλας και να μην ψηφίσεις κιόλας άμα ήταν μία η υποψηφιότητα, δεν λέει.

Έτσι, στη Λάρισα με την αναμέτρηση Καπετάνου-Σουφλιά αλλά και με τις δύο άγριες κόντρες σε Φάρσαλα και Τύρναβο, που τελικά απέμεινε μία, ο ανταγωνισμός προκάλεσε κινητικότητα. Οι εγγραφές των γαλάζιων έφτασαν τις 6.400 όταν, για να γίνει η σύγκριση, στις περσινές πράσινες εκλογές της Φώφης μετείχαν 4.200 άτομα. Αντιστοίχως στην εκλογή Μητσοτάκη πρόπερσι είχαν ψηφίσει στη Λάρισα 11.500 νεοδημοκράτες. (Σημειωτέον ότι ο Αχ. Νταβέλης και μερικοί άλλοι είχαν ψηφίσει κι εδώ κι εκεί.)

Ζ.

Ήταν πολλοί

*ΕΞΕΠΛΗΞΕ και τους οργανωτές η μεγάλη συμμετοχή Λαρισαίων στην εκδήλωση απολογισμού του Απ. Καλογιάννη. Κατάμεστο το ΔΩΛ. Και δεν επρόκειτο για παραταξιακή συγκέντρωση, κανείς δεν την είχε πάρει στα ζεστά, καμία ιδιαίτερη δημοσιοποίηση ούτε κινητοποίηση. Ήταν άλλωστε η τυπική η εκ του νόμου οριζόμενη παρουσίαση πεπραγμένων. Κι όμως το Ωδείο γέμισε, είχε κι όρθιους. Ποιος το περίμενε… (Φαίνεται ότι το δίκτυο φίλων του δημάρχου έχει διευρυνθεί, ότι ο λόγος του ενδιαφέρει.)

Ζ.

Ξανά

*ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ Υγείας της απερχόμενης ΝΟΔΕ, αμετακίνητος στο κομματικό μετερίζι ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θαν. Σαρατζιώτης, είναι ξανά υποψήφιος στις αυριανές εκλογές της ΝΔ. Και ακούει και μυρίζεται τις διαθέσεις της κομματικής βάσης ο ΩΡΙΛΑ γιατρός. (Σημειωτέον ότι η Λίλα Μπότσαρη είναι υποψήφια ξανά για τη ΔΗΜΤΟ Λάρισας και όχι για τη ΝΟΔΕ όπως είχε γραφεί χθες).

Ζ.

Με τους γιατρούς

*- ΕΙΠΑ χθες στο φιλαράκι μου τον γυναικολόγο. ‘’Πάμε για καμιά μπύρα μετά τη δουλειά; Να δούμε κάνα πρόσωπο…’’ Το ‘πιασε αμέσως ο γάτος το αντρικό υπονοούμενο, το σεξιστικό.

***

*Ο άλλος Λαρισαίος πάλι, είχε βγει με τον φίλο του τον παιδίατρο.

- Γύρνα λέει να δεις ένα μωρό, μου λέει... Και γυρνάω ρε σεις και ήταν όντως ένα μωρό 7- 8 μηνών...

Ζ.

Άσκοπο

*ΤΙ θα πει ξένος διαιτητής στον τελικό κυπέλλου… Νέα ήθη, φερμένα από πολύ παλιά, από άλλες εποχές ανυποληψίας. Το πρόβλημα με τους Έλληνες διαιτητές δεν είναι άλλωστε η ικανότητά τους να σφυρίζουν δύσκολα παιχνίδια αλλά εκείνη του να τα βλέπουν και να τα σφυρίζουν όλα, να μην συμπεριφέρονται μεροληπτικά. Κι αν το σύστημα μπορεί να ‘’πιάνει’’ τους εγχώριους διαιτητές, ποιος εγγυάται ότι δεν μπορεί να ‘’μιλήσει’’ και σ’ έναν ξένο; (Συμπέρασμα; Τζάμπα το ρεζιλίκι.)

Ζ.

Μέτοχοι,

επενδυτές

*ΔΩΔΕΚΑ ευρώ συνδρομή ώστε να μπορεί να ψηφίσει κάποιος για τοπικούς προέδρους στη ΝΔ είναι πολλά λεφτά. Ή τουλάχιστον δεν συνηθίζεται στα κόμματα. Ωστόσο 6.500 Λαρισαίοι πήγαν και τ’ ακούμπησαν. Καθόλου λίγοι. Κι όσο και να λέγεται ότι ορισμένοι πλήρωσαν για λογαριασμό άλλων ώστε να τους διευκολύνουν, ότι τους έγραψαν εκείνοι για να έχουν την ψήφο τους, όπως και να έχει, είναι τελικά πολλοί όσοι έσπευσαν στον κομματικό γκισέ.

-Πολλοί απ’ αυτούς είναι οι λεγόμενοι μέτοχοι της εξουσίας, σχολίαζε Λαρισαίος ειδικευμένος στα πολιτικοκοινωνικά του καφενείου.

-Επενδυτές δηλαδή; Βάζουν για να πάρουν μετά αλλιώς περισσότερα; (Ήθελε επεξηγήσεις ο διπλανός του.)

Ζ.

 

Παράπονα

*«ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το τακτικό πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων. Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές πια και μυρίζουν άσχημα» . Λαρισαίος κάτοικος της περιοχής Αγίας Μαρίνης τηλεφώνησε στην «Ε» για να διαμαρτυρηθεί αλλά και στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. «Δεν έχει ο δήμος πολλά αυτοκίνητα του απάντησαν. Θα προσπαθήσουμε όμως να το βάλουμε στο πρόγραμμα» ισχυρίζεται ότι του είπαν. Από τότε πέρασαν μέρες και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Πάντως είναι γεγονός ότι όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαιράκι τόσο η κατάσταση θα γίνεται πιο δύσκολη.

*ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ηλικιωμένος προσήλθε στα γραφεία της «Ε» για να καταγγείλει την αδιαφορία για τα δέντρα που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου. «Λίγη φροντίδα χρειάζονται και κλάδεμα. Είναι ντροπή που είναι έτσι παρατημένα» λέει.

Ν.Π.

Ιταλός

*ΡΟΥΦΩΝΤΑΣ το φραπεδάκι στον κάμπο.

-Τι διαβάζεις;

-Για τον Ντα Βίντσι.

-Ποιος είναι αυτός πάλι...

-Ένας Ιταλός της Αναγέννησης.

-Πήρε η Καρδίτσα Ιταλό;

Ζ.

Χωρίς φόβο

* ΣΤΗΝ Αθήνα στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ για τον «Κλεισθένη Ι» ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης. Όταν την περασμένη Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου συζητούσε για το νομοσχέδιο, αναγκαστικά με την απουσία του, δημαρχεύων ήταν ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τσιόπας ο οποίος ωστόσο δεν πήρε τη θέση του δημάρχου στη συνεδρίαση αλλά κάθισε στα έδρανα όπως πάντα. Είναι η πρώτη φορά που στον Τύρναβο πραγματοποιείται συνεδρίαση του σώματος απουσία του δημάρχου από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, επί δημαρχίας Δ. Κουγιώνη. Μήπως οι προηγούμενοι δήμαρχοι κάτι να φοβούνταν;

Τώρα, όμως, φαίνεται  ότι ο Παναγιώτης Σαρχώσης έχει αμέριστη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του και τους αφήνει στο πόδι του χωρίς κανένα φόβο…τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Κ.Τσ.

 

* ΤΙΣ αντιδράσεις περιοίκων προκαλεί το «αυστηρό» κλάδεμα δέντρων στην οδό Εργατικής Πρωτομαγιάς, στο ύψος της οδού Τζαβέλα, από συνεργείο της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων. Κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι το κλάδεμα είναι «αυστηρό», άλλοι κάτοικοι ίσως εκείνοι να κάλεσαν τη Διεύθυνση Πρασίνου να «κλαδέψει» τα δέντρα γιατί τα κλαδιά έφθασαν στο μπαλκόνι και πάει λέγοντας.TIS ANTIDRASEIS PERIOIKVN KLADEMA

Άλλοι λένε ότι κακώς κλαδεύονται «αυστηρά» και άλλοι πως δεν προκαλείται πρόβλημα στα δέντρα, απλά δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό στο Πράσινο να κλαδέψουν όλα τα δέντρα, όταν πρέπει.

Λοιπόν δεν γνωρίζουμε πόσο πρέπει να κλαδεύονται τα δέντρα, ποια δέντρα και ποια εποχή. Οπότε ως ειδικότεροι καλόν είναι να το εξηγήσουν οι της Διεύθυνσης Πρασίνου…

Β.Κ.

 

 

 

 OGALLOS POLY MEGALOS BARTENDER

*Ο Γάλλος πολύ μεγάλος bartender, στο πάρτι των κοκτέιλ που φιλοξένησε η Larissa by night, έδρασε στο Sherlock μοιράζοντας σταγόνες Campari.

Z.

 

 

 

KAI OI 7 HTAN YPEROXOI KAUOTI

*ΚΑΙ οι 7 ήταν υπέροχοι. Καθότι έλειπε ένας εκ των αντιδημάρχων. Αν κι εμφανίζονται 9 με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο μαζί, σε στήσιμο καλλιστείων, παρουσιάζοντας στον λαό τα όσα έχουν καμωμένα.

Ζ.

 

 

TO AIMA NERO DEN GINETAI MATOS GIANNOYLAS

*ΤΟ αίμα νερό δεν γίνεται, το ξέρει ο από πάντα ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης ο Μάτος. Κι ο παλιός είν’ αλλιώς, το γνωρίζει ο νεαρός Βαγγέλης, ο Γιαννούλας ο γραμματέας ως τώρα, ίσως και μελλοντικός.

Ζ.