Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αξιοποιούν

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2018 19:45
*NA επιστρέψει άραγε με τον Απ. Καλογιάννη κι ο Γ. Αδαμόπουλος στον Δήμο; Εκεί απ’ όπου είχε ξεκινήσει…  Ζ. *NA επιστρέψει άραγε με τον Απ. Καλογιάννη κι ο Γ. Αδαμόπουλος στον Δήμο; Εκεί απ’ όπου είχε ξεκινήσει… Ζ.

*ΑΡΓΙΑ χθες, στη Λάρισα μόνο, για τη γιορτή του πολιούχου.

Και τι κάνει τέτοιες μέρες, με την αγορά κλειστή, ο εργατικός Λαρισαίος επιχειρηματίας; Πάει να δει πελάτες του στα Τρίκαλα.

Κατ’ αναλογίαν, ο άλλος ο πιο μεγάλος μπίζνεσμαν αξιοποιεί την αργία της 28ης Οκτωβρίου ταξιδεύοντας για δουλειές στην Ιταλία. Εθνική επέτειος για ήττα δεν υπάρχει. Και αντιστοίχως την 25η Μαρτίου πάει Τουρκία.

Ζ.

 

Ενημέρωσε

*ΜΕ τις ευχές και τις προσευχές του χριστεπώνυμου πληρώματος της Λάρισας στις αποσκευές του, αναχωρεί για το Μαϊάμι ο κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του, υποβαλλόμενος σε μεταμόσχευση ήπατος. Από όλους εκτιμήθηκε το γεγονός ότι ο επί εικοσιπενταετία μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου δεν απέκρυψε ούτε το ταξίδι μήτε την αιτία του αλλά ενημέρωσε ευθέως την τοπική κοινωνία και μάλιστα ανήμερα του Αγίου Αχιλλίου, ανθρώπινο να περιμένει να περάσει η γιορτή του πολιούχου του πριν ξεκινήσει.

Ζ.

 

Δικαιολογημένος

*ΑΠΩΝ κι άλλος βουλευτής από τις εκδηλώσεις για τον πολιούχο. Δικαιολογημένος και ο Μ. Χαρακόπουλος. Ο οποίος είχε προγραμματισμένη ομιλία χθες το πρωί στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό και το άσυλο, απαραίτητος ως σκιώδης Δημοσίας Τάξεως.

Ζ.

 

Για καφέ

*ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, για άλλη μια φορά στη Λάρισα ο Β. Λεβέντης. Περιβεβλημένος με το κύρος του αρχηγού κόμματος, του περιζήτητου κιόλας ως εφεδρικού σε κυβερνητικές συνεργασίες, εισήλθε στον Άγιο Αχίλλιο λίγα μόλις λεπτά πριν ολοκληρωθεί η Δοξολογία. Χαιρέτισε τους πάντες, πλην Κατσιαντώνη, του πρόσφεραν κάθισμα, είναι και μιας ηλικίας πια, αρνήθηκε ωστόσο παραμένοντας όρθιος. Μετά, μάλλον δεν τον ενημέρωσαν ότι είχε περιφορά ως την πλατεία, έτσι ο κεντροπρόεδρος πήγε στο μαγαζί δίπλα στην εκκλησία για φραπέ.

- Αν γίνει αυτός πρωθυπουργός, γνωμάτευσε Λαρισαίος, να το δείτε που θα κάνει την πρωτεύουσα του καφέ πρωτεύουσα της χώρας.

Ζ.

 

Δικαίωση

για τη φέτα

* ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ δηλώνει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, μετά την παραίτηση της τρίτης κατά σειρά διοίκησης του ΕΛΓΟ, κατ’ απαίτηση του υπουργού Βαγγ. Αποστόλου. Αιτία της παραίτησης η απώλεια, όπως όλα δείχνουν, της προθεσμίας σύναψης σύμβασης του ΕΛΓΟ –ΔΗΜΗΤΡΑ με την εταιρεία που θα αναλάμβανε τα προγράμματα προώθησης της φέτας. Υπενθυμίζεται ότι από τη Λάρισα και στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Β. Αποστόλου υπερθεμάτιζε για τις κυβερνητικές προσπάθειες περί της προστασίας της φέτας στο εξωτερικό, ενώ ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης διαφοροποιούνταν και δήλωνε ότι «οι έλεγχοι στην αγορά για τη φέτα έπρεπε να είχαν γίνει …χθες». Προφανώς η παραίτηση της διοίκησης του ΕΛΓΟ τον δικαίωσε.

Γ.Ρ.

 

Αβερώφειος

* ΤΟ πρόβλημα που προκύπτει από την παραπάνω εξέλιξη είναι ότι παγώνουν οι προσπάθειες του υφυπουργού Βασ. Κόκκαλη για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής, καθώς τη σχετική σύμβαση με τον Δήμο Λαρισαίων θα υπέγραφε για λογαριασμό του ΥΠΑΑΤ ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα». Όπως φαίνεται η αξιοποίηση της Αβερωφείου έχει πολλούς σκοπέλους ακόμη να ξεπεράσει. Ωστόσο ο υφυπουργός Βασ. Κόκκαλης δεν απογοητεύεται, παρά τη μοναξιά που νιώθει στο ΥΠΑΑΤ για υλοποίηση του παραπάνω στόχου και τα προβλήματα που ανακύπτουν. Δεσμεύεται ότι θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και με την πρώτη ευκαιρία θα ενημερώσει σχετικώς τη νέα διοίκηση του Οργανισμού.

Γ.Ρ.

 

Με αίμα

*ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ έθιμο η αιματηρή θυσία επί εγκαινίων, για να στεριώσει το νέο οικοδόμημα. Όταν έλεγαν εκατόμβη όμως δεν εννοούσαν ανθρώπων. Βέβαια, δεν εγκαινίαζαν πρεσβείες και δη αμερικάνικες.

Ζ.

 

Γάζα με γάζες

*ΔΥΣΚΟΛΑ χωράει ανθρώπου νους αυτό που συνέβη στη Γάζα. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 59 άνθρωποι, όλοι τους Παλαιστίνιοι, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.700. Αριθμοί που αν μη τι άλλο προκαλούν σοκ, και το χειρότερο είναι πως εκφράζονται φόβοι ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει. Για να κατανοηθεί καλύτερα η τοπογεωγραφία της περιοχής αρκεί να σκεφτεί κάποιος πως σε μια έκταση περίπου όσο το 1/3 του Δήμου Κιλελέρ κατοικούν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι. Η Λωρίδα της Γάζας ως γνωστόν είναι παραθαλάσσια (μια λωρίδα γης, όσο από Ρακοπόταμο μέχρι Καστρί Λουτρό, βάθους 3-5 χιλιομέτρων), κι έτσι οι Παλαιστίνιοι έχουν τη δυνατότητα να ψαρεύουν, έλα όμως που το ψάρεμα επιτρέπεται μόνο μέχρι τα 3 ναυτικά μίλια, από τη Νίκαια δηλαδή μέχρι τη μέση της απόστασης με τη Λάρισα (και ούτε)…

***

*ΕΠΙΠΛΕΟΝ αυτή η έκταση είναι περικυκλωμένη και ουσιαστικά αποκλεισμένη από τείχη και φράχτες κυκλώπειους ύψους δεκάδων μέτρων, ενώ η τροφοδοσία γίνεται από τα συνοριακά περάσματα, από τα οποία ο στρατός του Ισραήλ παραδίδει τα αναγκαία αγαθά (τρόφιμα και φάρμακα, που σε… πολλές περιπτώσεις έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης των). Δύσκολα θα ηρεμήσει η βασανισμένη αυτή γωνιά του πλανήτη, πάντα όμως υπάρχει η ελπίδα να βάλει ο Θεός το χέρι του να εκτονωθεί χωρίς περαιτέρω αιματοχυσίες η κατάσταση, εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε άλλωστε…

Θ.Α.

 

Προετοιμασία;

*ΜΕ την ευκαιρία της παρουσίασης πεπραγμένων του Απ. Καλογιάννη, ο Δήμος συνέθεσε και πρόβαλε στο Ωδείο και βιντεάκι, διάρκειας πέντε λεπτών, με το έργο της δημοτικής αρχής κατά την παρελθούσα σχεδόν τετραετία. Το οποίο εν συνεχεία δημοσιοποιήθηκε και ιντερνετικά. Ωραίο, προσεγμένο, επαγγελματικό. Και κυρίως προεκλογικό. Τόσο σε περιεχόμενο, όσο και σε στυλ και ρυθμό. Πάνω σ’ αυτό θα βασιστεί και το καθ’ εαυτού προεκλογικό τους, του χρόνου.

Ζ.

 

«Νέοι κανόνες»

*ΚΑΙ είπε ο Ηλ. Σουφλιάς στη λακωνική του δήλωση μετά την ήττα: «Στις 16 ημέρες από την υποβολή της υποψηφιότητας, έως την ημέρα των εκλογών, επιβεβαίωσα βαθιές φιλίες, δημιούργησα νέες και έμαθα «νέους κανόνες». Τι, ποιοι, πώς κι άλλες λεπτομέρειες δεν έχει. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Ζ.

 

Αλλιώς

*ΑΝ μη τι άλλο πάντως, στη ΝΔ έχουν σταθερούς κανόνες. Για την εσωκομματική ψηφοφορία στον ζόρικο χώρο των γαλάζιων γραφείων στον Τύρναβο ανυποχώρητοι: οι εκλογές είναι γιορτή, θα γίνουν στο σπίτι μας και τέτοια. Σε ελάχιστες μέρες η τοπική νεολαία του κόμματος αποφάσισε ότι για τις εκλογές στο ΤΕΙ δεν ισχύουν τα ίδια και είχε επιχειρηματολογία και γι’ αυτό. Μακριά απ’ τις Σχολές για σιγουριά.

***

*ΓΙΑ τις φοιτητικές εκλογές στην Ιατρική πάντως καμία πρωτοτυπία, κάθε χρόνο στο ίδιο μέρος, στο κτίριο Κατσίγρα. Δεν θα έχει αυτοδυναμία στη διοίκηση η ΔΑΠ μάλλον. Αν και κάποιος πρότεινε από τώρα για του χρόνου, το Νεκροτομείο, ο πιο ασφαλής και ήσυχος χώρος.

Ζ.

 

Χαμογελάκι

*ΟΙ περισσότεροι όσων κάνουν χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάποια στιγμή σε κάποια συνομιλία τους έχουν χρησιμοποιήσει την κίτρινη φατσούλα με το χαμογελάκι. Συμφωνείς; Xαμογελάκι. Διαφωνείς; Χαμογελάκι. Φλερτάρεις; Χαμογελάκι. Θες να εκφράσεις τις… ευχές για τους ανιόντες συγγενείς του συνομιλητή; Πάλι χαμογελάκι. Τα γνωστά εμότικον μέχρι πρότινος ήταν η απάντηση σε κάθε ερώτηση. Όχι πια όμως! Δικαστήριο του Βόλου ήρθε να δώσει τέλος στη χρήση τους, δημιουργώντας δικαστικό προηγούμενο, αφού ένα χαμογελάκι αποτέλεσε αιτία ενοχής κατηγορούμενου, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών! Σειρά να παίρνουν και τα «διαβάστηκε» που δεν απαντήθηκαν ποτέ…

Θ.Α.

 

Εμπλοκές

*- ΘΕΛΕΤΕ αλοιφή στο σάντουιτς;

- Ναι βάλε λίγη πεπανθόλ, μη με κάψει η τυροκαυτερή.

Οι νεαροί Λαρισαίοι συζητούσαν προβλήματα που είχαν στην εξυπηρέτηση.

***

*-ΣΑΣ παρακαλώ, μπορείτε να πάρετε το κοτόπουλο και να το ψήσετε λίγο ακόμα;

-Γιατί κύριος, τι έχει;

-Μου τρώει τις πατάτες…

***

*- ΘΑ μου φτιάξετε ένα σάντουιτς;

- Ναι, πώς το θέλετε;

- Να μην κλείνει.

Ζ.

 

Διαρκώς

*ΠΕΡΑΣΑΝ πάνω από δέκα μέρες από τότε που είχε ταξιδέψει στον Τύρναβο κι ακόμη ο υπουργός Γεωργίας μιλάει για το τσίπουρο. Με κάθε ευκαιρία, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί.

-Τόσο πολύ του άρεσε;

-Ή τόσο πολύ τον πείραξε. (Τι το ήθελε άμα τον χαλάει;)

Ζ.

 

Λεβέντης

*ΚΙ ενώ όλοι δείχνουν να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και να χαμηλώνουν τους τόνους, ούτε πανηγυρισμοί μήτε καταστροφολογία για τη Σκοπιανή υπόθεση, ο λεβέντης πρόεδρος βγαίνει στα κεραμίδια. Αμετροεπής σαν κανένας πολιτικάντης που επιδιώκει πρόσκαιρο κομματικό όφελος. Διατρανώνει την άρνησή του, άλλο που δεν τον ακολουθούν ούτε οι βουλευτές του, βλέπε o Λαρίσης: «επειδή στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα είναι ξεβράκωτο μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία, θα ψηφίσουν όλοι, ακόμα και το ΚΚΕ». Σιγά μην κολλήσει σε λεπτομέρειες, ότι το ΚΚΕ και αμερικανική πρεσβεία ίσον τα δύο άκρα αντίθετα, εύκολο το έχει το τσουβάλιασμα. Ευκολάκι με τη ΝΔ, «είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσει, δεδομένου ότι είναι εγκλωβισμένη στο ότι το 2008 μόνη της είχε προτείνει το «Μακεδονία (Σκόπια)». Και νιώθει ότι τη βόλεψε, πως θα επωφεληθεί μόνο αυτός, ιδίως στη Θεσσαλονίκη. (Υποστηρίζοντας και τον αδικημένο ΠΑΟΚ.)

Ζ.

 

Πολύ μεγάλος

*-ΠΟΛΥ μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός, για πολύ μεγάλους παίκτες. Ηλικιακά…

Ο Λαρισαίος γάβρος ειρωνευόταν τα παιχνίδια Μαρινάκη, με την επικείμενη φοβερή και τρομερή μεταγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Πρώην ΑΕΚ, προπρώην ΠΑΟΚ, κι ακόμη πιο πριν ΠΑΟ, στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης καθώς έχουν ανέβει τα ηλικιακά όρια και στους λεγεωνάριους.

-Με τέτοιες μεταγραφές ευρωπαϊκού βεληνεκούς, ποιος μας πιάνει. Ούτε με τον Τζιοβάνι τόσο δυνατοί…

Ζ.

 

Το κατάλαβε

*- ΤΟ έχει πάρει το μήνυμα τελικά ο Καλογιάννης, την οσμίστηκε την ατμόσφαιρα στο Δημαρχείο…

Ο ‘’εκ των παροικούντων…’’ σχολίαζε χθες σε παρέα Λαρισαίων αυτό που διάβαζε στην εφημερίδα. Για το ότι ο Απ. Καλογιάννης στην απολογιστική του απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τα υπηρεσιακά στελέχη και συνολικά το προσωπικό του Δήμου.

-Σιγά, αυτό συνηθίζεται, τυπικό είναι…

- Μπα… Υφέρπει δυσαρέσκεια στον υπηρεσιακό μηχανισμό. Πολλοί το βλέπουν, το ακούνε. Αλλιώς τους συμπεριφερόταν ο Τζανακούλης κι οι συνεργάτες του, αλλιώς ο Λαμπρούλης θυμούνται οι παλιότεροι…

-Πρόβλημα αυτό…

-Ε, φυσικά. Και πολύ σοβαρό. Κανένας δεν ξαναβγαίνει δήμαρχος άμα δεν τον υποστηρίζει η Δημαρχία, χωρίς να είναι ο υπηρεσιακός μηχανισμός υπέρ του.

Ζ.

 

Με τις γυναίκες

*- ΟΣΟΙ άντρες αποφασίσατε να παντρευτείτε το επόμενο διάστημα, έχετε αντιληφθεί πως δεν θα μπορείτε να στρίβετε το κεφάλι στις παραλίες το καλοκαίρι; (Νεαροί Λαρισαίοι αντάλλασσαν απόψεις για τις σχέσεις με το άλλο φύλο.)

***

*- ΜΑΡΙΑ; Ξύπνα, σκώθκι…

- Αλήθεια Μήτσουμ; Να ξιντυθώ;

- Ου αέρας σκώθκι μαρί, σήκου να κλείις τα παντζούργια.

***

*- Η κοπέλα μου με έχει πασά στα Γιάννενα.

- Μα εσύ δεν έχεις κοπέλα…

- Γιατί, έχουν πασά τα Γιάννενα;

Ζ.

 

Θα πάνε;

*ΑΥΡΙΟ Πέμπτη μεσημέρι νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη σκοτώστρα οδό Βόλου. Και το ερώτημα είναι αν θα ξαναπάνε δήμαρχοι, περιφερειάρχες, βουλευτές, έστω δι’ εκπροσώπων τους. Και τι να πουν, ‘’θα ξαναβρεθούμε στο επόμενο τροχαίο’’; Ο Μινώταυρος ξεδιψάει στη Βόλου αλλά δεν χορταίνει, Θησέας στον ορίζοντα δεν φαίνεται.

***

*ΑΝ εμφανιστεί πάντως κάποιος παράγοντας της τοπικής εξουσίας, θα μπορούσε να σταθεί και στη σιδηροδρομική γραμμή, στον δρόμο του είναι. Να δώσει κι εκεί μια ακόμη υπόσχεση, τζάμπα είναι. Μήνες και μήνες πέρασαν από τότε που υποτίθεται ότι θα ανακοίνωνε ο ΟΣΕ μέτρα και σχέδια. Καταλάγιασε ο θόρυβος, είναι βέβαιο ότι το ξέχασαν. Και οι ντόπιοι, όχι μονάχα οι Αθηναίοι.

Ζ.

 

Ατμοσφαιρικά

*ΗΜΙΦΩΣ τα βράδια στην πλατεία Ταχυδρομείου, μπροστά στην Ιατρική και σκοτάδια παραπέρα στον πεζόδρομο της Παπακυριαζή. Πολύ ατμοσφαιρικά. Για τα παρακείμενα μπαρ. Να ξέρουν άραγε οι αρμόδιοι γιατί δεν λειτουργεί μονίμως ο δημοτικός φωτισμός;

Ζ.

 

Κινγκ-Κονγκ

* Ο ΚΙΓΝΚ-Κονγκ έρχεται στη Λάρισα. Είναι το πρώτο όνομα του σόου, ενός τσίρκου, που θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας, αυτή την εβδομάδα.

Αναμφίβολα ο γορίλας, που από τη ζούγκλα θα ‘ ρθει στον κάμπο, δεν θα είναι τόσο μεγαλόσωμος, αλλά θα αποτελέσει πρόκληση για τους Λαρισαίους, να δουν από κοντά ένα τέτοιο ζώο.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις τι λένε γι’ αυτό, και για όλα τα φυλακισμένα ζώα στα κλουβιά, που χρησιμοποιούνται για την ψυχαγωγία του ανθρώπου;

Λ.Κ.

 

Γαντζωμένος

*ΕΙΧΑΝ τις ενστάσεις τους στην παρέα των Λαρισαίων μεσηλίκων για τη νέα κατά Κούγια διαδήλωση των φιλάθλων της ΑΕΛ.

- Εντάξει κι εμένα δεν μου αρέσουν όλα αυτά που κάνει, όμως πρέπει να σκεφτούμε. Τι θα γίνει άμα φύγει; Δεν τους απασχολεί αυτό;

- Κοίτα, αν τους απασχολούσε θα ήταν κι εκείνοι πενήντα χρονών. Όχι εικοσάρηδες ή τριαντάρηδες. Κι ο κόσμος δεν θα προχωρούσε ούτε πόντο…

- Μήπως τζάμπα το φιλοσοφείτε; Πιστεύετε ότι ακούει κανέναν; Δεν φεύγει αυτός με τίποτε. Ίσως άμα βρεθεί να χάνει λεφτά, τότε μπορεί…

Ζ.

 

Στρατός

* ΜΑΘΗΤΗΣ της Γ’ Λυκείου, στο φάσμα του αυτισμού, κλήθηκε στον ελληνικό στρατό, για να υπηρετήσει φαντάρος, την πατρίδα.

Η μητέρα του μετέβη στη Στρατολογία όπου κατέθεσε τη βεβαίωση του σχολείου που αποδεικνύει πως το παιδί είναι μαθητής και παράλληλα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τη διάγνωση του αυτισμού, ζητώντας την απαλλαγή του.

Όπως η ίδια ισχυρίζεται, η βεβαίωση του σχολείου δεν ήταν αρκετή για τη Στρατολογία, απ’ όπου της ζητήθηκε μια άλλη πιο αναλυτική, που να αποδεικνύει ότι το παιδί φοίτησε σε όλες τις τάξεις του λυκείου!

Αν και η ίδια δεν βρήκε λογική στο αίτημα αυτό, παρ’ όλα αυτά ανταποκρίθηκε, και με την καθοδήγηση του υπαλλήλου το έστειλε μέσω ΚΕΠ στη Στρατολογία στη Λάρισα, καθότι η οικογένεια δεν διαμένει στην πόλη.

Ακολούθως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη στρατιωτική υπηρεσία, για να επιβεβαιώσει ότι δεν χρειάζεται κάποιο άλλο στοιχείο για την απαλλαγή του παιδιού της από τον στρατό και όπως αναφέρει όχι μόνο δεν πήρε απάντηση, αλλά της έκλεισαν και το τηλέφωνο!

Αναστατωμένη από την ένταση που της προκάλεσε η ταλαιπωρία καταγγέλλει στην «Ε»: «Μας φορτώνουν περισσότερο τον σταυρό που κουβαλάμε;».

Λ.Κ.

 

MYLOS H KATASTASH STH MESH*ΜΥΛΟΣ η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπως και στις εμπόλεμες ζώνες όπου γης. Αναλόγως γυρίζει και στην Ευρώπη.

Ζ.

 

 

ALLAJE XRVMA O G. KATSIANTVNHS *ΑΛΛΑΞΕ χρώμα ο Γ. Κατσιαντώνης όταν αίφνης κατέφθασε στον Αγιο Αχίλλιο ο πρώην αρχηγός του. Ωστόσο παρέμεινε ψύχραιμος στη θέση του, άλλωστε ο Β. Λεβέντης δεν τον πείραξε, ούτε καν τον είδε, χαιρέτισε όλους τους άλλους γύρω του, τον Ελασσοναμερικάνο που τον θεωρεί αποστάτη ούτε αυτή τη φορά τον άγγιξε.

Ζ.

 

 

ME XAMOGELO KAI EPIXEIRHMATA *ΜΕ χαμόγελο και επιχειρήματα πάντοτε ο πρόεδρος των αναπήρων Στέφανος Πάικος. Έτσι μίλησε και στον απολογισμό του δημάρχου.

Ζ.