Μπερδεμένος

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2018 19:45
*ΤΟΝ ακούνε οι αντιδήμαρχοι με τέτοια προσήλωση ή ο βουλευτής τούς εμποδίζει που θέλουν να πουν τα δικά τους;  Ζ. *ΤΟΝ ακούνε οι αντιδήμαρχοι με τέτοια προσήλωση ή ο βουλευτής τούς εμποδίζει που θέλουν να πουν τα δικά τους; Ζ.

*ΑΣΤΑΤΟΣ καιρός, το θερμόμετρο στη βόλτα πάνω-κάτω.

Βροχούλες ή έστω το πάει για βροχή, του βγαίνει κατόπιν καταιγίδα, ανάλογα την περιοχή, μπερδεμένα πράγματα, η ζέστη ώρες-ώρες έντονη αλλά και καλοκαίρι δεν το λες…

***

*ΟΠΟΤΕ φυσάει κιόλας το βραδάκι. Όπως χθες. Που πλημμύρισε το κέντρο της πόλης από ευωδιές της υπαίθρου, μυρουδιά χοιροστασίου για την ακρίβεια. Άγνωστο πόθεν, όμως απίστευτη γουρουνίλα κυριάρχησε στη Λάρισα.

Ζ.

 

Μια, δυο παρέες

*ΠΡΕΠΕΙ να αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών η επιδειχθείσα αδιαφορία των νέων στις εκλογές του ΤΕΙ της Λάρισας, που δεν έγιναν κιόλας στο ΤΕΙ. Διψήφιοι αριθμοί στα συνολικά αποτελέσματα της κάλπης δεν είχαν υπάρξει ξανά. Πρωτοφανές να παίρνει η πρώτη παράταξη 30-50 ψηφοδέλτια όλο κι όλο, σε σχολές πολυπληθείς. Τις πταίει; Προφανώς την κύρια ευθύνη φέρει εκείνος που διαθέτει την πλειοψηφία και ελέγχει τους συλλόγους.

***

*ΣΤΑ παλιά χρόνια, όταν στις φοιτητικές εκλογές κυριαρχούσαν οι αριστερές παρατάξεις και η συμμετοχή στην ψηφοφορία ξεπερνούσε το 50%, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μιλούσε πάντα για τη σιωπηλή πλειοψηφία που απέχει, εννοώντας προφανώς ότι ήταν δικοί της. Τώρα που η αποχή έγινε εκκωφαντική; Που η συμμετοχή είναι κάτω του 10%;

***

*ΜΕ τα συγκεκριμένα αριθμητικά δεδομένα, φαίνεται ότι με τις εκλογές στο ΤΕΙ ασχολείται μια παρέα. Αυτή των παιδιών της ΟΝΝΕΔ. Άντε δύο, διότι είναι και η ΚΝΕ απέναντί της. Η κρίσιμη μάζα έχει υποχωρήσει κάτω από τα όρια της παράταξης, στα επίπεδα της παρέας. Αν καταφέρεις να κουβαλήσεις πενήντα άτομα στην κάλπη, τότε η παράταξη δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από δεκαμελής.

***

*ΥΠ’ ΑΥΤΟΥΣ τους όρους δικαίως φοβούνταν, ήθελαν προστασία και μετέφεραν τις κάλπες στην Περιφέρεια, λογικό να νιώθουν ότι απειλούνται από τους αντιεξουσιαστές. Οι οποίοι ήταν πάντοτε ελάχιστοι αλλά τώρα που λιγόστεψαν κι οι απέναντι, μπορεί και να επικρατήσουν σε τυχόν καβγά.

Ζ.

 

Μπισκοτάκια

*ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ, πρόσφερε ο πατήρ Νικηφόρος, του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου σε όλους όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή κατάληψη της διασταύρωσης οδού Βόλου με τη λεωφόρο Καραμανλή, μετά τη λήξη της.

Ήταν μια ευγενική κίνηση, για να αναπληρώσουν δυνάμεις, μετά από μια κουραστική πορεία, κάτω από τον καυτό ήλιο και με τη θερμοκρασία στα κόκκινα, αφού έπεται συνέχεια…

Λ.Κ.

 

«Πού ήσαν μαρή;»

*«ΠΟΥ ήσαν μαρή; Σι έψαχνα! Τι κρατάς στα χέρια;», ρωτά μια ηλικιωμένη τη συνομήλικη φίλη της, χθες στην πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων Αγίου Γεωργίου, για τα θύματα από τροχαία ατυχήματα στην οδό Βόλου.

«Δε γλεπς; Αφίσα είναι μαρή, για να σταματήσουν οι νταλίκες να περνάν απού δω. Ασι μι τώρα, μι καθυστερείς, πάω να μι παρ η τηλιόραση».

Λ.Κ.

 

Παράδοξο;

*ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ για τις εξελίξεις στην Ιταλία, κυρίως εκτός Ιταλίας. Πώς μπορούν να τα βρουν και να φτιάξουν μαζί κυβέρνηση ο αντισυστημικός Μπέπε Γκρίλλο με την ξενοφοβική άκρως συντηρητική Λέγκα του Βορρά; Παράδοξο, αναπάντεχο. Το λένε και το γράφουν και Έλληνες, εκπλήσσονται κι ανησυχούν σε μια χώρα όπου κυβερνούν πάνω από τρία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το κόμμα Καμμένου. Κι ακόμα δεν έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι κανενός.

Ζ.

 

ΝΔ ξεκάθαρα

*ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ φυσικά η ΔΑΠ, για την ξεκάθαρη πρωτιά. Πήρε και τα εύσημα του κόμματος. Τους επισκέφθηκε κιόλας εκεί στις εκλογές ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Χρ. Καπετάνος, ο οποίος με ανακοίνωσή του είχε προβλέψει από το απομεσήμερο «Και πάλι πρώτη η ΔΑΠ ΝΔΦΚ». Συγχαίροντας «τη νέα γενιά που πολιτικοποιείται υγιώς, μακριά από ιδεοληπτικές αγκυλώσεις». Δεν τα έκαναν αυτά μέχρι και πρόσφατα στη ΝΔ, κρατούσαν τα προσχήματα. Ανεξάρτητοι, έξω τα κόμματα και τέτοια. Κάποια συγχαρητήρια έρχονταν αργότερα από τον πρόεδρο του κόμματος.

Ζ.

 

Περιζήτητος

*ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ χθες για τον Κ. Αγοραστό, περιζήτητος μετά την αποβολή του από την Επιτροπή της Βουλής. «Μια κάστα κομματικών στελεχών στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών επιχειρούν να δημιουργήσουν συνθήκες απαξίωσης των Περιφερειών, ενός θεσμού που κάνει σημαντικό έργο χωρίς να χρωστά ούτε ευρώ», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλώντας στο ραδιόφωνο ‘’Real’’ και τους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή και Δ. Καμπουράκη. «Εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς, κάποιοι άλλοι δεν τους σέβονται και λειτουργούν σε θεσμικά όργανα ως κομματικά στελέχη», επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

***

*ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ εμφάνιση στην τηλεόραση του ‘’Σκάι’’ και την Άννα Μπουσδούκου. «Εμείς είμαστε στον διάλογο, περιμένουμε να μας καλέσουν για διάλογο. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να γίνει διάλογος για την Αυτοδιοίκηση αλλά είναι εμφανές ότι η άλλη πλευρά δεν τον θέλει», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Λαρισαίος. Ο οποίος φαίνεται να σηκώνει πάνω του όλη τη ΝΔ στην υπόθεση του ‘’Κλεισθένη’’, αδυνατούντος κατά τα φαινόμενα του Γ. Πατούλη.

Ταυτόχρονα χθες, υπήρχε δημοσιευμένη στον ‘’Φιλελεύθερο’’ συνέντευξη Αγοραστού στον Α. Ζαμπούκα, για το ίδιο πάντα θέμα.

Ζ.

 

Τους κύβους

*ΝΕΑ λύση πρότεινε ο Λαρισαίος Τ. Ζ.

-Παιδιά, αν θέλετε να χάσετε κιλά ξεκινήστε να μαγειρεύετε από μόνοι σας και σας το λέω εγώ που έχασα κιλά επειδή βαριέμαι να μαγειρέψω.

***

*Ο άλλος είχε κάνει κίνηση πρωτοφανή.

-Πιο απαίσια σοκολατάκια απ’ αυτά με τον κόκορα δεν υπάρχουν…

-Ρε συ; Τους κύβους Κνορ έφαγες;

Ζ.

 

Οδός Βόλου

*ΠΟΛΥ σοβαρό το πρόβλημα με την κυκλοφορία στην οδό Βόλου, το έχουν αποδείξει τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας, η οποία το αναδεικνύει ποικιλοτρόπως. Και πολύς κόσμος χθες στη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής, περισσότερος από την προηγούμενη φορά. Κανείς δεν μπορεί να τους αγνοήσει, ούτε να παρακάμψει το ζήτημα.

***

*ΩΣΤΟΣΟ πάλι αναδείχθηκε το επί δεκαετίες θέμα με την ονομασία της οδού Σβώλου. Έτσι την είχε ονοματίσει χιουμορίζοντας ο αείμνηστος Γ. Δάρτζαλης, για να ξεμπλέξει μια και καλή από τις αστοχίες. Ακουστικά έτσι έβγαινε.

Διότι πολλοί Λαρισαίοι πάντα μιλούσαν για την «οδός Βόλου». Επειδή είναι η οδός Βόλου, γι’ αυτό πήγαινε κάποιος στην οδός Βόλου, έμενε στην οδός Βόλου, στη Σβώλου εντελώς. Μόνο μετονομασία από τον Δήμο δεν ζητήθηκε.

***

*ΚΑΙ τώρα λοιπόν στη διαδήλωση το πανό έγραφε «Όχι άλλο αίμα στην οδός Βόλου». Κάποιος το είδε κι ορθογράφησε, έβαλε πάνω ένα άσπρο χαρτί καλύπτοντας το «ς».

Αλλά κι η Ρ. Καραλαριώτου στην ανακοίνωσή της μίλησε χθες για «τη μετατροπή της οδούς Βόλου». (Κανένας δεν φανταζόταν ότι είναι τόσο δύσκολα τα έρμα τα ελληνικά.)

Ζ.

 

Διαφοροποιούνται

*ΔΕΝ είναι δα και τόσοι πολλοί οργανωτικά στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας, λίγες εκατοντάδες πηγαίνουν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές τους, μερικές δεκάδες είναι τα ενεργά στελέχη στη Λάρισα. Άρα αν βγουν π.χ. πέντε και διαφοροποιηθούν, μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι.

Κι έτσι φαίνεται ότι θα συμβεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Καλά πληροφορημένες πηγές, που λέει και το δημοσιογραφικό κλισέ, αναφέρουν ότι Λαρισαίοι συριζαίοι θα βγουν δημοσίως με κείμενο. Όπου θα εκφράζουν αντιρρήσεις για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και για τη λειτουργία του κόμματος, και στη Λάρισα εννοείται. Δεν φαίνεται να έχουν σκοπό να παραιτηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα τον τσιγκλήσουν όμως έντονα ουδείς μπορεί να το αρνηθεί. Και το ότι θα ενοχληθούν στην τοπική κομματική ηγεσία αναμφίβολο. (Ποιοι, πότε, κάτι πρέπει να έχει η εφημερίδα και την επόμενη μέρα…)

Ζ.

 

Πάει το Smart

*ΠΑΡΚΑΡΕ λέει ο άλλος το μπλε κάμπριο σμαρτάκι του, δυο λεπτά να πάρει καφέ, δίπλα σε κάδο ανακύκλωσης, καταφθάνει η θειά και αδειάζει μέσα τη σακούλα. «Ωραίοι οι καινούριοι κάδοι που έβαλε ο Δήμος της Λάρισας, παίζουν και μουσική…».

Ζ.

 

Αποφεύγει

*«ΓΙΑ δεύτερη εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τόσκας, δεν προσέρχεται στη Βουλή να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή μου για όσα καταγγέλλουν 400 κάτοικοι των Εξαρχείων ότι συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας». Ο Μ. Χαρακόπουλος “βγάζει στη σέντρα” τον αρμόδιο υπουργό, συμπληρώνοντας «Νέα ήθη... Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν είναι πάρεργο».

***

*Ο Λαρισαίος βουλευτής σχολίαζε επίσης ότι εδώ και εβδομάδες δεν προσδιορίζεται και η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την έξαρση της εγκληματικότητας που έχει καταθέσει ο τομέας της ΝΔ, του οποίου ο ίδιος προΐσταται. Και θύμιζε ότι όταν ήταν ο ίδιος υπουργός δεν υπήρχε ερώτηση που δεν προσήλθε να απαντήσει. Μάλιστα, μια φορά, πήγε ο ίδιος ως υπουργός στη Βουλή, αλλά ξέχασε να έρθει ο ερωτών βουλευτής της τότε αντιπολίτευσης».

Ζ.

 

Στο επικρατείας;

*ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ θορυβωδώς ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, ένα μήνα πριν λήξει η θητεία του και βγήκε χθες η «Εστία» που μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κατηγορηθεί. «Θρυλείται ότι ο Πρόεδρος θέλει να παραμείνει Επικρατείας δι’ άλλης οδού. Η ηχηρά παραίτησίς του…».

Ζ.

 

Γυναίκες...…

*ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ τα ζητήματα με τις γυναίκες στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Γιατί οι γυναίκες δεν παίζουν μπάλα; Πού να βρεις έντεκα γυναίκες να φορέσουν τα ίδια ρούχα….

***

* -ΜΕ πήρε τηλέφωνο ρε σεις και μου είπε ότι χωρίζουμε γιατί δεν αντέχει την τσιγγουνιά μου. Και μου το ‘κλεισε…

-Κι εσύ τι έκανες;

-Αναπάντητες, να με πάρει να της εξηγήσω.

***

*- ΛΕΝΕ πως ότι δεν το ποτίζεις μαραίνεται. Λάθος. Θα βρεθεί άλλος να το ποτίσει και θα μείνεις με το λάστιχο στο χέρι, φιλαράκι.

Ζ.

 

Γαλαζοπράσινη

*ΑΕΡΑΤΗ παρά τη συντριπτική ήττα στις εσωκομματικές η Λένα Ξυνοπούλου. Κυκλοφορεί κεφάτη στην πόλη με το πράσινο φουλάρι της να ανεμίζει.

- Μα πράσινο; Αλλάξαμε κόμμα;

- Όχι καλέ, γαλαζοπράσινο είναι, το αγαπημένο μου.

-Α… Υποστηρίζουμε τη συνεργασία Φώφης-Κυριάκου;

Ζ.

 

Χιόνισε;

*ΕΝΑ απερίγραπτο φαινόμενο προσπαθούν κατά τα άλλα να περιγράψουν εκεί από τις νέες εργατικές της Γιάννουλης, απέναντι από τον Πύργο Χαροκόπου. Όπου λέει έριξε κάποιο άσπρο υλικό η ΔΕΥΑΛ στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκατάστασης του δρόμου μετά το έργο της. Κι έχει σηκωθεί ένα απίστευτο σύννεφο σκόνης. Κανένας δεν μπορεί να βγει στη βεράντα του, τα παράθυρα σφαλιστά. Τα πάντα έχουν καλυφθεί από ένα λευκό στρώμα, τα δέντρα δεν είναι πια πράσινα, πέπλο με πάχος 3-4 εκατοστών έχει καλύψει τα πάντα. Σαν να έχει χιονίσει. Φυσικά διαμαρτύρονται εντόνως, δεν περιμένουν απάντηση αλλά δράση από τον Δήμο.

Ζ.

 

Ρουφιέται διότι...…

*ΕΙΧΑΝ κέφια πάλι χθες τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.

- Γενικά, προσέχω πολύ τη διατροφή μου. Για παράδειγμα, σήμερα πρόσεξα ότι έφαγα 4 κομμάτια παστίτσιο.

***

*- ΜΗ ρουφάς την κοιλιά σου όταν ζυγίζεσαι, δεν θα δείξει λιγότερα η ζυγαριά.

- Το ξέρω.

- Τότε γιατί τη ρουφάς;

- Μα για να δω τι γράφει.

***

*- ΑΥΤΟ που κάποιοι πάνε σε μουσεία και θαυμάζουν για ώρα τους πίνακες, εγώ το κάνω μπροστά στο ψυγείο.

Ζ.

 

Με διαίρεση

*ΠΑΕΙ ο τρελογιατρός να εξετάσει τον ασθενή που θέλει να βγει απ’ το ψυχιατρείο, να δει αν θεραπεύτηκε.

-Για πες μου, πόσο κάνουν ένα και ένα;

-Χίλια, του λέει ο άλλος με αυτοπεποίθηση. Και παραπέμπεται για την επόμενη φορά, συστήνεται να συνεχίσει τη θεραπεία.

Επιστρέφει ο γιατρός για εξέταση τον άλλο μήνα.

-Πόσο κάνουν ένα και ένα;

-Μπλε.

-Ε; Καλά-καλά, θα ξανάρθω, συνέχισε τη θεραπεία.

Μετά από καιρό, καταφθάνει ξανά ο γιατρός.

-Πόσο κάνουν ένα και ένα;

-Δύο.

- Μπράβο; Και πώς το βρήκες;

-Απλό. Διαίρεσα το χίλια με το μπλε.

Ζ.

 

 

UA MPOROYSE NA EINAI KAI*ΘΑ μπορούσε να είναι και εσχατολογική προφητεία: Θα έρθει καιρός που θα φυτρώνουν δέντρα μέσα στις γραμμές του τρένου. Κι όμως, δεν είναι σύμβολο παρακμής αλλά αυθαιρεσίας και φαταουλισμού, ανοργανωσιάς επίσης. Οι άχρηστες εδώ και πολλά χρόνια σιδηροδρομικές γραμμές διασχίζουν τον Πλαταμώνα. Κι αντί να αποτελέσουν λαχείο, εξελίχθηκαν σε πρόβλημα. Το αυτονόητο θα ήταν να διατεθεί η έκταση στον Δήμο. Μπα, τι λέτε, δικιά μου, λέει ο ΟΣΕ.

Ζ.

 

MALLON PREPEI NA BALEI O UE *ΜΑΛΛΟΝ πρέπει να βάλει ο Θεός το χέρι του για να φιλιώσουν Νέστορ και Νάνος. Φαίνεται να γίνεται σχετική προσπάθεια.

Ζ.

 

ME DYO SYNTROFOYS AYTODIOIK *ΜΕ δύο συντρόφους αυτοδιοικητικούς αντάμα ο βουλευτής Κ. Μπαργιώτας. Αν και ο Ν. Τσιλιμίγκας, που έχει δίπλα του τον ‘’φαρσαλάρχη’’ του τον Κ. Τύμπα, μπορεί να παίξει ξανά και στο δεύτερο ταμπλό, το βουλευτικό. Ό,τι προκύψει πρώτο μάλλον.

Ζ.

 

AGORASTOS NORMAL *ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ normal κι Αγοραστός σε μεγέθυνση digital, πακέτο. Τώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Ζ.

 

DEN BLEPEI THN VRA O DHMARX *ΔΕΝ βλέπει την ώρα ο δήμαρχος… Για τις εκλογές μάλλον.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass