Χωρίς λεφτά

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 19:45
*- ΔΗΛΑΔΗ άμα βρούμε και φούρνο λίγο πιο πάνω, μετά θα μου ζητήσουν να τους κάνω το κόλπο με τους πέντε άρτους και τους δύο ιχθείς; (Προβληματισμένος ο υπουργός Π. Σκουρλέτης χθες στη Λάρισα;)  Ζ. *- ΔΗΛΑΔΗ άμα βρούμε και φούρνο λίγο πιο πάνω, μετά θα μου ζητήσουν να τους κάνω το κόλπο με τους πέντε άρτους και τους δύο ιχθείς; (Προβληματισμένος ο υπουργός Π. Σκουρλέτης χθες στη Λάρισα;) Ζ.

*ΗΤΑΝ σαφής μεσ΄ την αοριστία του ο Λαρισαίος.

-Τι θα κάνεις το τριήμερο;

-Τα στραβά μάτια.

***

*ΑΛΛΑ και για τη συνέχεια, καθόλου δεν δυσκολεύτηκε να απαντήσει.

- Τι θα κάνεις το καλοκαίρι;

- Θα κάθομαι.

- Πού θα κάθεσαι;

- Στη σκιά.

Ζ.

 

Κοντεύει

*ΥΠΟΜΟΝΗ συνέστηνε ο Λαρισαίος που δεν γουστάρει καλοκαίρια, διακοπές, ζέστη και άδειες. Μπορεί και να μην του έβγαινε οικονομικώς.

-Μόνο 99 μέρες έμειναν και φτάνουμε φθινόπωρο.

Ζ.

 

Με πρόγραμμα

*ΑΓΚΟΜΑΧΟΥΣΕ η Λαρισαία, δεν προλάβαινε κι είπε να το ρίξει στην πλάκα.

- Του Αγίου Δημητρίου στρώνουμε. Του Αγίου Νικολάου στολίζουμε. Τον Αηγιάννη ξεστολίζουμε. Του Αγίου Κωνσταντίνου μαζεύουμε τα χαλιά. Καλέ, Φιλιππινέζες των αγίων έχουμε γίνει…

Ζ.

 

Διαχωρισμός;

*- ΤΟΝ καημένο τον Πατούλη…

Οίκτιρε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ο Λαρισαίος αυτοδιοικητικός, βλέποντας τον Π. Σκουρλέτη να επιχειρεί να διαρρήξει το μέτωπο Πατούλη-Αγοραστού στην αναμέτρηση με το Υπουργείο για τον ‘’Κλεισθένη’’.

- Είναι και διαφορετικά τα κίνητρα, δεν πρόκειται δα και για αρραγές μέτωπο…

Δύο μέρες που έμεινε στη Λάρισα, ο υπουργός Εσωτερικών φρόντιζε συστηματικά να διαχωρίζει τη στάση του Κ. Αγοραστού και της ΕΝΠΕ. Κι ο περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε απολύτως στην πρόσκληση του Υπουργείου αλλά και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο υπουργός τον επισκέφθηκε στο γραφείο του εκτός προγράμματος. Αξιοποίησε τη δεδομένη ευγένεια του οικοδεσπότη για να διεισδύσει.

Ζ.

 

Λείπουν τα μισά

*ΑΝΟΗΤΟΥΣ χαρακτήριζε τους μισούς εμπόρους της οδού Κύπρου ο Λαρισαίος μεσήλικος, που περιδιάβαινε το πεζοδρόμιο δείχνοντας σε φίλο του τις μισές δενδροδόχους να μένουν άδειες.

-Σιγά-σιγά συνέβη, εξηγούσε. Μάλλον κάποιοι ξύπνιοι μερίμνησαν, με τρόπο. Κι έτσι τα κλαδιά των δέντρων δεν εμποδίζουν τις βιτρίνες, δεν κρύβουν τις ταμπέλες των μαγαζιών.

-Κι ο Δήμος; Αφού δεν φροντίζει να αντικαταστήσει τα δέντρα, γιατί δεν βουλώνει και τις άδειες γούρνες να μη σκοντάφτει ο κόσμος;

-Μη τους δίνεις ιδέες διότι μπορεί να ξεριζώσουν και τα εναπομείναντα δέντρα. Για λόγους ισονομίας.

Ζ.

 

«Μόνιμο μπλόκο»

*ΜΕΧΡΙ λοιπόν να γίνουν οι συνεννοήσεις με το Υπουργείο για να χαρακτηριστεί αστική οδός η Βόλου, από τον κόμβο Πλατυκάμπου ως τη Λάρισα, ώστε να απαγορευτεί η κίνηση των μεγάλων φορτηγών, ο Λαρισαίος είχε μια ιδέα για τους τοπικούς άρχοντες που κινούν το θέμα μετά τα θανατηφόρα τροχαία και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων. Και κυρίως προς τον αστυνομικό διευθυντή Βασ. Καραπιπέρη: Να ενταθούν, λέει, οι έλεγχοι της Τροχαίας στον συγκεκριμένο δρόμο, να εγκαθιδρυθεί για κάποιο διάστημα ένα ‘’μόνιμο μπλόκο’’ για φορτηγά, να τους σταματούν για έλεγχο. Όπερ σημαίνει εκτός από καθυστέρηση και πρόστιμα, ο κάθε οδηγός όλο και κάτι έχει πάντα να τον γράψουν. Θα μαθευτεί αυτό στους φορτηγατζήδες και θα αποφεύγουν τη διέλευση από κει, θα κάνουν τον κύκλο να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Ζ.

 

Λένε κακοδιαχείριση

*ΕΠΕΙΔΗ διάγουμε και την περίοδο θεοποίησης των μεταρρυθμίσεων. «Όταν λίγο πριν την έναρξη της αρδευτικής περιόδου κινδυνεύουν να μείνουν εκτός λειτουργίας 60 γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου και να μείνουν χωρίς νερό 12.000 στρέμματα, είναι απολύτως λογικό να ευαισθητοποιούνται αγρότες, δήμαρχοι, βουλευτές, υπουργεία κ.ο.κ.», το δέχεται αυτό ο Κώστας Γκούμας. Υπάρχουν όμως και άλλες πλευρές στην υπόθεση αυτή, και γενικά στις πάμπολλες αντίστοιχες περιπτώσεις ΤΟΕΒ ανά την Ελλάδα, που όμως παραλείπονται. Όχι για την οικονομία του λόγου, ούτε ως ευκόλως εννοούμενες.

***

*ΟΠΟΤΕ αναλαμβάνει να κάνει την επισήμανση ο Λαρισαίος γεωπόνος: «Παρατηρούμε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι αναγνωρίζουν ανοιχτά ότι στους ΤΟΕΒ «επικρατεί κακοδιαχείριση». Και όπως πληροφορούμαστε η παρέμβασή τους στην όλη κατάσταση περιορίζεται σε ένα Σχέδιο Νόμου που ΘΑ κατατεθεί στη Βουλή και το οποίο, αντί να αντιμετωπίσει όπως θα ήταν λογικό, ριζικά την πανθομολογούμενη «κακοδιαχείριση» προσπαθεί να θεραπεύσει μόνο την «εισπραξιμότητα» των αρδευτικών τελών και να «ρυθμίσει» τα χρέη, παρότι θεωρείται βέβαιο ότι το πρόβλημα θα εμφανιστεί και πάλι. Με άλλα λόγια ασπιρίνες σε ένα βαριά άρρωστο οργανισμό». (Ας φύγει από μας τώρα, ας πάει παραπέρα και βλέπουμε. Και δεν είναι θεραπεία αυτό; Η καλύτερη, όπως έχει αποδειχθεί.)

Ζ.

 

Συμπαρατάξεις

*ΓΡΑΦΕΙΟ Συνοικεσίων ‘’Η Ωραία Κάλπη’’. Κι όταν το έχει τίτλο η φιλοκυβερνητική Εφημ. Συντακτών, θεωρείται δεδομένο. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδοθεί πανελληνίως σε σαφάρι συνεργασιών κεντροαριστερού προσανατολισμού, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. (Δεν συμβαίνει επομένως μόνο στη Λάρισα.)

Ζ.

 

Μακριά τρίχα

*ΤΑ προβλήματα με το γυναικείο φύλο κουβέντιαζαν στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Μ΄ αγαπάς καθόλου;

- Το δεύτερο.

***

*-ΤΙΝΟΣ είναι αυτή ξανθιά τρίχα στο σακάκι σου;

- Δικιά σου θα είναι μωρό μου…

- Μα εγώ δεν έχω μακριά μαλλιά…

- Θα την έχω πολύ καιρό και θα μάκρυνε.

***

*- ΘΑ απαρνηθείς τον σατανά;

- Πολύ θα το ήθελα πάτερ, ειλικρινά. Όμως έχω δύο παιδιά μαζί της.

Ζ.

 

Εξίσωση

*ΑΡΕΣΕ το εναρκτήριο τρικ της Ρ. Καραλαριώτου, στο άρθρο της στην εφημερίδα, ότι συμπληρώθηκαν 4 χρόνια κι αν δεν επεκτεινόταν η θητεία στα 5 τότε οι Λαρισαίοι θα καλούνταν τώρα να ψηφίσουν για καινούργιο δήμαρχο. Κι άρα δικαίως βγαίνει αυτή στο ξέφωτο.

-Απολύτως λογικό να κρίνει και να επικρίνει τη θητεία Καλογιάννη, είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης αυτός, η αιτιολόγηση της προσπάθειάς της να πάρει εκείνη τη θέση του, σχολίαζε ο Λαρισαίος.

-Φοβάμαι όμως μήπως αντί του Καλογιάννη της απαντήσει ο Τζανακούλης…

-Από πού κι ως πού…

-Μα επειδή το πλαίσιο των κατηγοριών της κατά του τωρινού δημάρχου εδράζεται στο ότι δεν έκανε τίποτε που να βελτιώσει την κατάσταση στην πόλη. Από το χάλι του είχε… (Και που την είχε υποχρεώσει να διεκδικήσει τη δημαρχία προ τετραετίας.)

***

*ΩΣΤΟΣΟ, το πειραχτήρι παραδέχτηκε την αντιπολιτευτική επισήμανση που εξισώνει τους δύο δημάρχους, τον πρώην και τον νυν: «Καμία απευθείας ανάθεση γιατί υποκρύπτει συναλλαγή… τα πάντα με γνήσιες διαγωνιστικές διαδικασίες…». Τα έλεγε ως αντιπολίτευση ο Απ. Καλογιάννης. (Άλλο τι έκανε όταν ανέλαβε.)

Ζ.

 

Ο εκ των σοφών

*-ΝΑ που το κόμμα δεν αξιοποιεί τα στελέχη του…

Ο Λαρισαίος νεοδημοκράτης σχολίαζε βλέποντας τον Γιάννη Νικολέτα να περνάει. Τον μηχανικό και εκπαιδευτικό που θα μπορούσε κάποια εποχή να είχε γίνει και νομάρχης, όμως δεν τον άφησαν. Και δεν αναφερόταν στα περασμένα μεγαλεία αλλά στο σήμερα.

-Μα τώρα πέρασαν τα χρόνια, τι να τον κάνουν τον Νικολέτα…

-Ε πώς; Θα μπορούσε κι ο Καπετάνος να δημιουργήσει μια Επιτροπή Σοφών, δίπλα στη ΝΟΔΕ, να μελετά και να γνωματεύει.

Ζ.

 

Ισχυε

*- ΔΕΝ προστέθηκε φέτος, ίσχυε και πέρυσι και πρόπερσι…

Η διευθύντρια Σταυρούλα Μπαξεβάνου αναφέρεται στη βεβαίωση των ενσήμων που ζητείται από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών για την εγγραφή των παιδιών. Δεν αρκεί η βεβαίωση του εργοδότη.

-Έτσι, εξηγεί, το σύστημα γίνεται πιο έγκυρο, πιο αξιοκρατική η επιλογή. Να μην υπάρχουν αδικίες έναντι των εργαζομένων…

Ζ.

 

Η ποντικίνα

*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μαθητές στη λήξη των μαθημάτων.

- Γεράσατε και μυαλό δεν έβαλα.

***

*Η έγκυος ποντικίνα στον άντρα της.

-Αγάπη μου νομίζω έφτασε η ώρα με πιάνουν οι πόνοι.

-Κάτσε, να πάρω τηλέφωνο την ποντικομαμή.

***

*- ΠΑΜΕ για κάνα καφέ;

- Θα σε πάρω τηλέφωνο από τη δουλειά.

- Πότε λες;

- Κάτσε πρώτα να βρω δουλειά.

Ζ.

 

«Κυανόκρανοι»

*ΙΣΤΟΡΙΚΗ φωτογραφία για την παρούσα αυτοδιοικητική θητεία. Με τον Κ. Αγοραστό και τον Δημ. Παπαδημόπουλο μαζί, στην ίδια συνάντηση, εκατέρωθεν του Π. Σκουρλέτη. Το Υπουργείο Εσωτερικών λέει καλεί συστηματικά τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, καθώς με τον νέο νόμο σχεδιάζει να τους αναβαθμίσει καθώς θα εκλέγονται με σταυρό και δεν θα ορίζονται από τον περιφερειάρχη.

***

*ΠΑΝΤΩΣ ελήφθη μέριμνα χθες για τη συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Δια παν ενδεχόμενο. Μεταξύ περιφερειάρχη-αντιπεριφερειάρχη τοποθετήθηκαν ‘’κυανόκρανοι’’, οι δήμαρχοι Λάρισας και Ελασσόνας. Και για περισσότερη σιγουριά προστέθηκε κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που όσο να ΄ναι διαθέτει ένα εκτόπισμα.

Ζ.

 

Παρατημένο

*ΠΑΕΙ κάμποσος καιρός που ο Απ. Καλογιάννης είχε ανακοινώσει ότι το Υπουργείο θα παραχωρούσε στον Δήμο το μεγάλο κεντρικό οικόπεδο του ΙΚΑ, ώστε να διαμορφωθεί σε κοινόχρηστο χώρο προς όφελος των περιοίκων.

Προς το παρόν, τους προσφέρεται μια μίνι ζούγκλα που διαρκώς πυκνώνει καθώς φουντώνουν τα χόρτα στον εγκαταλειμμένο χώρο. Αναμένεται να φτάσουν σύντομα φίδια και χελώνες.

- Αφού είναι τόσο σίγουρος ο δήμαρχος ότι θα του το δώσουν, γιατί δεν μπαίνουν τα δημοτικά συνεργεία τουλάχιστον για αποψίλωση; (Να βάλει και λεφτά το ΙΚΑ να καθαρίσει και να μην είναι και δικό του, δεν δείχνει και τόσο λογικό.)

Ζ.

 

Μαγικά αλλά…

*ΠΑΕΙ ο Λαρισαίος σε κατάστημα οπτικών και μετά από πολύ ψάξιμο βλέπει ένα παλιό ζευγάρι γυαλιά στο βάθος ενός ραφιού. Τα δοκιμάζει, και αμέσως αρχίζει να βλέπει την πωλήτρια γυμνή. Τα βγάζει, η πωλήτρια φοράει κανονικά τα ρούχα της.

Τα αγοράζει και ξεκινάει για το σπίτι του. Σε όλη τη διαδρομή όποτε βάζει τα γυαλιά βλέπει τους ανθρώπους γυμνούς, μόλις τα βγάζει είναι στα κανονικά τους. Το βρήκε πολύ διασκεδαστικό έως απολαυστικό. Φτάνει στο σπίτι του φορώντας τα γυαλιά, ανοίγει την πόρτα, μπαίνει και βλέπει στον καναπέ τη γυναίκα του αγκαλιά με τον κουμπάρο, γυμνούς. Βγάζει τα γυαλιά, ακόμα τους βλέπει γυμνούς. Τα ξαναβάζει, πάλι γυμνοί. Τα βγάζει, γυμνοί.

-Ω, ρε τι έπαθα… Βάλε-βγάλε, τα χάλασα.

Ζ.

 

TON FRONTISTH TVN GHPEDVN*ΤΟΝ φροντιστή των γηπέδων Γιάννουλης, τον γνωστό Τζέλη εκ Σοφάδων, τον εντόπισε ο Ηλίας Σελιώνης. «Άλλοι σηκώνουν κύπελλα, αυτός σήκωσε τη λεκάνη».

Ζ.

 

OPOY O ANTIDHMARXOS MABIDHS EJHGEI *ΟΠΟΥ ο αντιδήμαρχος Μαβίδης εξηγεί στον αναπληρωτή δήμαρχο Σούλτη ότι είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να συμπαρατάσσονται καθώς τους παρακολουθεί άγρυπνα ο επίτιμος του χώρου αλλά και της δικηγορίας Γιάννης Διαμαντής.

Ζ.

 

 

O KAUENAS ME TH DOLEIA TOY *Ο καθένας με τη δουλειά του… Κι έτσι, όταν ο Λαρισαίος αθλητικογράφος Σάκης Γκουρνέλης παντρεύτηκε την καλή του Άννα, οι φίλοι έστησαν αψίδα με μπάλες ποδοσφαίρου.

Ζ.

 

 

STH SYMBOLH TVN ODVN*ΣΤΗ συμβολή των οδών Ιουστινιανού και Κομνηνών, το δέντρο του πεζοδρομίου, «αγκάλιασε» την πινακίδα «STOP», του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να μην είναι ορατή από τους οδηγούς. Δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα να βάλουν την πινακίδα δίπλα σε δέντρο!

Τώρα που αναπτύχθηκε το φύλλωμά του, φάνηκε η αστοχία!

Λ.Κ.

 

 

PALI REPORTAZ STHN AUHNA*ΠΑΛΙ ρεπορτάζ στην Αθήνα από τη Λάρισα και την ‘’Ε’’. Αυτή τη φορά λειτούργησε και η εντοπιότητα. Η πρωτοβουλία της Λαρισαίας δικηγόρου Νατάσας Κουτσαμπέλα για τη δημιουργία της πλατφόρμας lefflow.com με στόχο την προβολή Θεσσαλών εικαστικών, κέντρισε το ενδιαφέρον του Καρδιτσιώτη δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου. «Θα σας μιλήσω για μια πατριώτισσά μου», είπε χαρακτηριστικά παρουσιάζοντας το σχετικό ρεπορτάζ των «Θεσσαλικών Επιλογών» στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Χ. Β.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass