Ανυπόμονος

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2018 9:29
*Ο σύντροφος υπουργός μαζί με τους συντρόφους δημάρχους.  Ζ. *Ο σύντροφος υπουργός μαζί με τους συντρόφους δημάρχους. Ζ.

*ΓΛΥΚΑΘΗΚΕ με το τριήμερο ο Λαρισαίος κι άρχισε να αδημονεί.

- Θα αρχίσω να χαράζω στον τοίχο τις μέρες μέχρι τις διακοπές, όπως οι κρατούμενοι που τις μετράνε ως την αποφυλάκισή τους.

Ζ.

Θα κούμπωνε

*- ΑΝ όριζαν την απεργία την Τρίτη…

Καθυστερημένα έριξε την ιδέα ο Λαρισαίος, προς ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Εν μέσω τριημέρου είχε την αγιοπνευματώδη έμπνευση.

- Αν όριζαν την απεργία την Τρίτη, θα είχε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή. Θα κούμπωνε με το τριήμερο της αργίας, πολλοί θα απέφευγαν να επιστρέψουν στη δουλειά.

- Δεν θα είχαν όμως κόσμο οι απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ζ.

Μετά τη γέννηση

*ΦΟΥΛ μητσοτακικοί δηλώνουν 17ρηδες Λαρισαίοι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες, της Θεωρητικής κατεύθυνσης. Όχι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είναι της θεωρίας αλλά διότι πολύ τους άρεσε, μάλλον τους βόλεψε, αυτό το αστειάκι ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τι έγινε με τον Λαμπράκη και την υπερβολική ταχύτητα τρικύκλων το 1965, έστω το 1963, αφού εκείνος γεννήθηκε το 1968. Οι νεαροί μαθητές ζητούν να εξεταστούν σε ύλη της μετά το 2001 Ιστορίας. «Τι να ξέρουμε για τότε που είμαστε αγέννητοι…». Κι έτσι ελάχιστα μπορεί να τους ρωτήσουν στις εξετάσεις.

Ζ.

Ταξίδι των 2 €

*ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ιδέα ζευγαριού γνωστών Λαρισαίων, η οποία λειτούργησε κιόλας απολύτως, όπως αποδείχθηκε. Ένα αποτελεσματικό κόλπο. Είχαν συμφωνήσει οι δυό τους ότι στο τέλος κάθε μέρας θα έριχναν σε κουμπαρά όσα νομίσματα των 2 ευρώ είχαν κάθε φορά στην τσέπη τους. Το τήρησαν για ένα χρόνο. Και φασούλι το φασούλι μαζεύτηκαν στο τέλος σχεδόν 1.500 ευρώ. Με τα οποία χρηματοδότησαν ένα ταξίδι τους στο εξωτερικό. Αποταμίευσαν ένα σωρό λεφτά, δικά τους βέβαια, δίχως να ζοριστούν, χωρίς να το καταλάβουν. Βάζοντας κατά μέσο όρο ένα δίευρο ο καθένας τους, καθημερινά στον κουμπαρά. Άλλη μέρα κανένα, άλλη μέρα 2 ή και 3, όσα είχαν.

Ζ.

Καραμανλικοί

*ΔΥΟ βέροι «καραμανλικοί» στον Αμπελώνα. Απρόσμενη συνάντηση με τον Κώστα Σταϊκούρα, τον επί χρόνια διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή, είχε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Αμφότεροι καλεσμένοι στον γάμο της κόρης της πρώην δημοτικής συμβούλου Αμπελώνα, Γιάννας Ανδρεοπούλου-Τζαφέρη, ανιψιάς Σταϊκούρα. Ο Λαρισαίος γνωρίζεται με τον πατέρα του συναδέλφου του βουλευτή Χρήστου Σταϊκούρα, πριν ακόμη ο ίδιος εκλεγεί βουλευτής κι ο Καραμανλής πρόεδρος του κόμματος. Οπότε είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν πολλά...

Ζ.

Ακίνητοι

*ΔΕΝ ήταν όλοι τους τόσο της κινητικότητας, στην παρέα των μεσήλικων Λαρισαίων.

- Μια φορά, παλιά, πήγα κι εγώ να τρέξω 100 μέτρα και βγάζει ο άλλος χρονόμετρο. Τι είναι αυτό του λέω, καλύτερα βγάλε ημερολόγιο.

***

*- ΠΑΜΕ ρε συ, να τρέξουμε 5-6 χιλιόμετρα έτσι για την πλάκα μας;

- Δεν έχω τόσο χιούμορ.

***

*- ΠΑΜΕ αύριο για μπάνιο;

- Βρε άμα δεν πάει το καρπούζι δέκα λεπτά το κιλό, εγώ θάλασσα δεν μπαίνω.

Ζ.

Την επόμενη ημέρα

*«ΤΟ κείμενο «Μια Στρατηγική Ανάπτυξης για το Μέλλον», που κατέθεσε με μεγάλη καθυστέρηση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρέχει την ευκαιρία να συζητήσουμε για την επιθυμητή πορεία της οικονομίας μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου». Και ο πρώην υπουργός Φ. Σαχινίδης μπαίνει ευχαρίστως στη συζήτηση, με άρθρο του στην ‘’Καθημερινή’’.

«Οι κυβερνητικοί εταίροι αναγνωρίζουν ότι η κρίση οδήγησε στα μνημόνια και όχι το αντίστροφο, αφού στο αναπτυξιακό σχέδιο γίνεται η παραδοχή ότι τα δίδυμα ελλείμματα πριν από το 2009 ήταν εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να χαθεί η πρόσβαση στις αγορές», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Λαρισαίος πολιτικός. «Έτσι, το σχέδιο αναγνωρίζει ως προϋπόθεση για τη μετάβαση σε βιώσιμη ανάπτυξη τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος δημοσιονομικής σταθερότητας με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

Το κείμενο δεν είναι διαφωτιστικό ως προς το πώς θα περάσουμε σε βιώσιμη ανάπτυξη. Αναγνωρίζει, όμως, ότι προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής είναι να διασφαλίσει την αναδιάρθρωση του παραγωγικού προτύπου. Το σχέδιο παραμένει σιωπηλό ως προς το πώς θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση. Θα γίνει μέσω του πιστωτικού μηχανισμού ο οποίος θα κατευθύνει μελλοντικά τα επενδυτικά κεφάλαια κυρίως προς εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις;»

***

*«ΤΟ σχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση έχει περισσότερο τα χαρακτηριστικά ενός προεκλογικού κειμένου, μια δήλωση προθέσεων για την επόμενη ημέρα», καταλήγει το στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ. «Το Κίνημα Αλλαγής έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις πολιτικής για το πώς θα επιτευχθεί η αναδιάρθρωση του παραγωγικού προτύπου. Για εμάς το ζήτημα της μετάβασης σε βιώσιμη ανάπτυξη και μείωσης της ανεργίας αποτελεί προτεραιότητα ώστε η χώρα να μπει σε τροχιά πραγματικής σύγκλισης με την υπόλοιπη Ευρώπη». (Αρκεί να μην είναι σαν τις ‘’προτάσεις’’ του ΠΑΣΟΚ που στο παρελθόν είχαν οδηγήσει σε ακριβώς αντίστροφη πορεία.)

Ζ.

Συνέπεσαν

*ΝΑ συναντιούνται κρυφά οι κυβερνητικοί εταίροι σε απόμερες παραλίες, να συνεννοηθούν; Μπα, μάλλον θα έτυχε. Μα κολυμπούν του Αγίου Πνεύματος, στον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής και η ΑΝΕΛ πρώην υπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Εκείνο που καθόλου δεν έτυχε αλλά σίγουρα πέτυχε, ήταν που το μαλλί της Βολιώτισσας βρισκόταν ‘’στην τρίχα’’, σε κατάσταση εφάμιλλη με εκείνο της Ελασονίτισσας συναδέλφου της περιφερειακής συμβούλου Μαρίας Μαμάρα.

Ζ.

Πονηρή τακτική

*ΠΑΡΑΠΑΝΩ από σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Τακτική που οδηγεί σε ενοποιήσεις, συγχωνεύσεις δημοτικών παρατάξεων άρα κατά βάθος και κομματικών οργανώσεων στις μικρές τοπικές κοινωνίες. Μαζί, απέναντι στους νεοδημοκράτες. Κι αυτό προκαλεί ανατριχίλες στην ηγεσία του ΚΙΝ. ΑΛ. Διότι αν ο Τσίπρας πάει τις εκλογές, τις βουλευτικές, μαζί με τις αυτοδιοικητικές σε δήμους και περιφέρειες, όπως άλλωστε το διατυμπανίζουν οι κυβερνητικοί, τότε τι θα βρουν στην κάλπη τους τη βουλευτική οι πασοκτζήδες; Που την ίδια ώρα θα συνεργάζονται στις άλλες δύο…

***

*Η προαναφερθείσα προοπτική είναι απολύτως λογικό να ανησυχεί και τη ΝΔ, που κινδυνεύει να βγει μεν πρώτη αλλά δίχως εναλλακτική κυβερνητικού εταίρου. Συν το ότι η απλή αναλογική στις δημοτικές, σύστημα δίκαιο μεν απολύτως, σπέρνει όμως και κατά τόπους ρήγματα στο νεοδημοκρατικό υπέδαφος, τροφοδοτώντας τις προσωπικές φιλοδοξίες γαλάζιων παραγόντων. Και στη Λάρισα φυσικά.

***

*ΣΤΗΝ οποία Λάρισα, οι γαλάζιες αντιπολιτεύσεις δυσκολεύονται κομμάτι να αντιπαλέψουν την προοπτική της προτεινόμενης από τους αντιπάλους απλής αναλογικής. Στο ‘’χαλιφάτο’’ του Απ. Καλογιάννη, όπου το χτυπούσαν με κάθε ευκαιρία, ότι με περίπου 20% των ψήφων, λιανή μειοψηφία στον πρώτο γύρο, πήρε το 60% των δημοτικών συμβούλων. Τώρα τι να πουν, θέλοντας να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του; Δυσκολία να συμπαρασταθούν στον Πατούλη και να είναι και πιστευτοί ταυτόχρονα.

Ζ.

Κορδόνι

*ΣΤΗ συντροφιά των Λαρισαίων φοιτητών είχαν καταδυθεί σε ζητήματα σεξουαλικότητας.

- Ο άλλος 18 χρονών ρε σεις και λέει ότι έχει πάει με 19 γυναίκες. Μαζέψαμε τα πολύπριζα μην έχουμε κάνα ατύχημα με ηλεκτροπληξία.

***

*-ΑΓΟΡΙ μου έχεις τάσεις αυτοκτονίας; Ανησυχώ…

- Ε;

- Βρήκα ένα κορδόνι στην τσέπη σου.

- Ρε μάνα, το βρακί της είναι.

***

*- ΔΙΑΒΑΣΕ Κάμα Σούτρα μου λέγανε, σου δίνει ιδέες, σου λύνει όλα τα προβλήματα στο σεξ, διαβάζω εδώ και τρεις ώρες και βλέπω ότι όλες οι στάσεις θέλουν και γυναίκα.

Ζ.

Αντιμνημονιακοί

*ΕΚΛΕΙΣΕ κι αυτή η αξιολόγηση, εντελώς αθόρυβα όμως κι ας ήταν η τελευταία. Ίσως επειδή δεν συνοδευόταν από δόση, μπορεί επειδή όλοι κρατούν την ανάσα τους για τους όρους εξόδου από το μνημονιακό τοπίο. Την ώρα μάλιστα που η Ιταλία βαράει το νταούλι της κι οι αγορές χορεύουν όπως τα κρύσταλλα στο σκρίνιο την ώρα του μικροσεισμού.

***

*ΚΑΤΑ την κυβερνητική εκδοχή, η χώρα επιχειρεί να αλλάξει σελίδα. Ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ καθόλου δεν συμμερίζεται το σχέδιό της, καμία συμμετοχή στην προσπάθεια, μηδέν αέρας στα πανιά της κοινωνίας και της οικονομίας. Παραμένοντας φουλ αντιμνημονιακοί, έστω εκ των υστέρων, εκδότες και καναλάρχες επικεντρώνονται σε οιμωγές για το τι μέλει γενέσθαι ή και τι δεν θα συμβεί το ’19. Καθόλου, τίποτε για το ’20, θα έχουν γίνει άλλωστε οι επόμενες εκλογές τότε, δεν ενδιαφέρει. Μόνο μαυρίλα, διαρκώς συννεφιασμένος ουρανός στον ορίζοντα.

Ζ.

Οι πενηνταοχτάρηδες

*ΜΙΑΣ κάποιας ηλικίας πια, αλλά δεν το βάζουν κάτω και κυρίως δεν παύουν να θυμούνται. Εξήντα χρόνια μετά, οι τότε δεκαοχτάρηδες ξαναμαζεύονται. Λογικά στα 78 τους τώρα οι απόφοιτοι 1958 του Α΄ Γυμνασίου Αρρένων Λάρισας, οργανώνουν συνάντηση εξηκονταετίας στις 13 Ιουνίου, Τετάρτη σε δύο εβδομάδες από σήμερα, δεν χρειάζεται να είναι αργία, δεν τους πήραν δα σβάρνα κι οι δουλειές. Reunion πάντως το λένε κι αυτοί, επηρεασμένοι μάλλον από τα εγγόνια τους.

***

*Ο παλιός πρόεδρος Σπύρος Μπαρμπούτης, ο οποίος παραμένει αρκούντως αθλητικός, τσιγκλάει τις αναμνήσεις, μιλάει με νοσταλγία αναπολώντας «την ασπρόμαυρη δεκαετία του ΄50. Την ατμόσφαιρα και τον ρυθμό μιας διαφορετικής ζωής από τη σημερινή». Αυτή την επιστροφή επιδιώκουν με τη συνάντησή τους, μια αναβάπτιση «στα όμορφα χρόνια της ελπίδας, της προσπάθειας, της προσμονής». Θέλουν λέει να θυμηθούν το σχολείο τους «που του χρόνου συμπληρώνει 130 έτη λειτουργίας, δρώντας από το 1889 ως παράγοντας προόδου, συμβάλλοντας στη μόρφωση χιλιάδων Λαρισαίων που πέρασαν από τα θρανία του».

Ζ.

Με Μπακαλάκο

*«ΔΕΝ θα είμαι παρών στον εορτασμό των επόμενων 100 χρόνων του ΚΚΕ, είναι βέβαιο όμως ότι άλλοι δημιουργοί θα πλαισιώνουν με την παρουσία τους τον αγώνα κατά του καπιταλισμού και υπέρ του σοσιαλισμού». Και χιούμορ από τον Θωμά Μπακαλάκο στη δήλωσή του για τα 100χρονα του ΚΚΕ. Ο θρυλικός συνθέτης βρίσκεται στη Λάρισα για την αποψινή του συναυλία, μετά την ομιλία του Δημ. Κουτσούμπα στο Ωδείο.

«Το ΚΚΕ γιορτάζει τα 100 χρόνια του, όχι μόνο χάρις στην υποστήριξη των μελών του και των φίλων του, αλλά γιατί το στηρίζουν και χιλιάδες άλλοι δημοκρατικοί πολίτες», αναφέρει στη δήλωσή του ειδικά για την αποψινή βραδιά. «Είναι αυτοί που ανταποκρίνονται στα καλέσματά του και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του υπέρ των εργαζομένων. Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι αν μια κοινωνία χάσει το κομμουνιστικό της κόμμα είναι σαν να χάνει την πολιτική της τιμή».

***

*Ο Θ. Μπακαλάκος θυμίζει πως «η συνεργασία μου με το ΚΚΕ ξεκίνησε από το πρώτο φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, το 1975, όταν έδωσα συναυλία με το συγκρότημά μου. Ήταν η πρώτη φορά που παρουσίαζα ολοκληρωμένα τον κύκλο τραγουδιών ‘’Τα Αγροτικά’’. Στη μεταπολίτευση, το ΚΚΕ ήταν το κόμμα που αμφισβήτησε την ψευδεπίγραφη δημοκρατία καταγγέλλοντας συστηματικά τα στολίδια του καπιταλισμού και εδραιώνοντας και θεμελιώνοντας με τη συνεπή στάση του τον πραγματικό αγώνα που οφείλουν οι εργαζόμενοι». (Καθώς πάντα φτάνουν τσούρμο οι μεσάζοντες…)

Ζ.

Σκουπίδια

*ΕΜΕΙΝΑΝ με τα απορρίμματα στο σπίτι οι κάτοικοι και παραθεριστές στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. Οι κάδοι στις γωνίες των οικοδομικών τετραγώνων εξαφανίστηκαν. Δεν θα γίνεται καθημερινά η αποκομιδή τους διεμήνυσαν από τον Δήμο ενώ άλλοι ανέφεραν ότι θα περνά το απορριμματοφόρο κάθε Πέμπτη, οπότε μόνο εκείνη την ημέρα θα πρέπει να βγάζουν τις σακούλες των σκουπιδιών στα σημεία που ήταν μέχρι πρόσφατα οι κάδοι. Και αυτοί με τα εξοχικά απόρησαν.

Ζ.Π.

Συνταγογραφούμενο

*Η Λαρισαία μπήκε στο φαρμακείο και ζήτησε αρσενικό. Επειδή πρόκειται για θανατηφόρο δηλητήριο, ο φαρμακοποιός ζητάει πληροφορίες πριν της το δώσει.

-Και σε τι σας χρειάζεται κυρία μου;

-Να σκοτώσω τον άντρα μου.

- Α κατάλαβα... Αλλά σ' αυτή την περίπτωση φυσικά δεν μπορώ να σας το δώσω.

Η γυναίκα χωρίς να πει λέξη βγάζει από την τσάντα της μια φωτογραφία του άντρα της στο κρεβάτι με τη γυναίκα του φαρμακοποιού.

- Συγγνώμη κυρία μου, δεν μου είπατε ότι έχετε συνταγή…

Ζ.

Τηλέφωνο

*ΤΗΛΕΦΩΝΟ από την Έλαφο Αγιάς δέχθηκε χθες η «Ε» για να μας ενημερώσουν πως δεν έχουν… τηλέφωνο. Και τότε πώς μας καλείτε; «Εδώ και πέντε ημέρες παίρνουμε από τα κινητά μας. Έχουμε πρόβλημα με τα σταθερά μας τηλέφωνα. Δεν λειτουργούν. Παίρνουμε στα 5ψήφια νούμερα της εταιρείας αλλά τίποτα. Δεν βγάζουμε άκρη». Ηλικιωμένοι άνθρωποι, δύσκολα τα πράγματα. Κάτι πρέπει να γίνει όμως.

Κ.Γ.


 ENTYPVSIAKH PAROYSIA GIA TA MELH

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ παρουσία για τα μέλη του Βυζαντινού και Δημοτικού Εργαστηρίου Λάρισας στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία της Ελασσόνας, με χοράρχη τον κ. Θεοδόση Διαμαντή. Γοήτευσαν το εκκλησίασμα οι Λαρισαίοι ιεροψάλτες. Και βέβαια, υποδέχθηκαν τον Αλεξανδρινό Πατριάρχη και στο μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, φροντίζοντας για την απαραίτητη φωτογραφία.

Ι.Μ.

 
TH MIA O KAROLOS PAPADOPOYLOS

*ΤΗ μια ο Κάρολος με την Καμίλα, την άλλη ο Χάρι με τη Μέγκαν, να κι ο βουλευτής Νίκος απ’ το Ομορφοχώρι στον Economist, παράγεται περισσότερη Αγγλία απ’ όση μπορεί να καταναλωθεί.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass