Στο Μαϊάμι

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2018 20:35
*ΤΟΛΜΗΡΟΣ, θαρραλέος σαν τον Μάρκο Μπότσαρη ο Λαρισαίος οδηγός, μπήκε μια χαρά στο πάρκινγκ από την οδό Μπότσαρη, προφανώς το εκτίμησε που του έστρωσε ο Δήμος το δάπεδό του στην Ηπείρου. Κι εκείνοι λένε ότι έφτιαξαν πεζοδρόμια…  Ζ.   *ΤΟΛΜΗΡΟΣ, θαρραλέος σαν τον Μάρκο Μπότσαρη ο Λαρισαίος οδηγός, μπήκε μια χαρά στο πάρκινγκ από την οδό Μπότσαρη, προφανώς το εκτίμησε που του έστρωσε ο Δήμος το δάπεδό του στην Ηπείρου. Κι εκείνοι λένε ότι έφτιαξαν πεζοδρόμια… Ζ.

* ΣΤΟ Μαϊάμι βρίσκεται από χθες ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, τον οποίο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο οι πατέρες των Ελληνικών Ορθόδοξων Κοινοτήτων της περιοχής, μαζί με αρκετούς συνεργάτες τους και τον καλωσόρισαν στην πόλη όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση ήπατος.

Με τον θεράποντα ιατρό του κ. Ανδρέα Τζάκη και το επιτελείο του συναντήθηκε ο μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ενώ είχε την πρώτη επαφή με όλη την ιατρική ομάδα. Άνθρωποι ευγενείς και καλοσυνάτοι... στην ομάδα του Κεφαλλονίτη ιατρού δεν μπορούσαν να μην υπάρχουν και αρκετοί Έλληνες ιατροί και βοηθητικό προσωπικό! Η Ελλάδα υπάρχει παντού...

Γ.Ρ.

Κολλαριστά

*ΚΙ απ΄ τη Δευτέρα, λέει, οι τράπεζες θα δίνουν 5.000 ευρώ. Πέντε ολόκληρα χιλιάρικα, ζεστά-ζεστά, σε κολλαριστά χαρτονομίσματα. Μοναδική προϋπόθεση, η συνήθης. Να έχει χρήματα ο λογαριασμός σου. Η λιτότητα αποδεικνύεται το καλύτερο κάπιταλ κοντρόλ…

Ζ.

Δεν έχουμε

*- ΜΠΑΜΠΑ θα ξαναπούμε τις εποχές του χρόνου;

Ο φιλομαθής Λαρισαίος μπόμπιρας ήθελε επανάληψη, όμως ο πατέρας είχε ζόρια κι ακεφιές.

- Δύο μόνο απέμειναν παιδάκι μου...

- Ποιες;

- Η "δεν έχουμε λεφτά για διακοπές" και η "δεν έχουμε λεφτά για πετρέλαιο".

Ζ.

Θεριστής

*ΠΡΩΤΗ φορά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο ο Αμερικανός πρέσβης, συνοδευόμενος -πάλι καλά- από τον υπουργό Άμυνας κι αναβαθμίστηκε η Λάρισα σε μόνιμη βάση των ΗΠΑ, με όλους να δείχνουν ευχαριστημένοι. Πού σε άλλες εποχές, τότε θα ξεσηκώνονταν κι οι πέτρες. Τώρα μονάχα το ΚΚΕ με ανακοινώσεις διαμαρτυρίας. Οι τοπικοί άρχοντες ικανοποιημένοι, η κυβέρνηση και μάλιστα του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ δικαιωμένη. Διότι οι αμερικανοί μάς προτιμούν στο περίπλοκο σκηνικό, αποδεικνύονται καλοί μαζί μας, μας προστατεύουν από τους αγριότουρκους κι όλα καλά…

***

*ΙΟΥΝΙΟ μήνα, τον Θεριστή κατέφτασαν να δουν τα εξελιγμένα αμερικανικά αεροσκάφη Reaper, που πα να πει θεριστής. Και μάλιστα στην 110 Π.Μ. που ο διοικητής της ονομάζεται Χόρτης.

Ζ.

Καμία μέριμνα

*ΕΚΛΕΙΣΑΝ τη Μ. Αλεξάνδρου για τα έργα και καθόλου δεν σκέφτηκαν πού θα διοχετευτεί ο κυκλοφοριακός φόρτος. Κι όλα τα αυτοκίνητα συνεχίζουν φυσικά ευθεία στην Κύπρου. Η οποία καταλήγει στο άτεγκτο φανάρι με την Παναγούλη.

 Τα οχήματα πλήθυναν, οι χρόνοι του σηματοδότη αναλλοίωτοι, άγριο μποτιλιάρισμα τις ώρες αιχμής. Χθες βραδάκι Παρασκευής, φερειπείν, γινόταν το έλα να δεις. Και τα αναθέματα των ταλαιπωρημένων Λαρισαίων είχαν στάνταρ αποδέκτη. (Πολλοί έλεγαν ότι τις συγκεκριμένες ώρες επιβάλλεται τροχονόμος στη διασταύρωση με την Παναγούλη, ο οποίος με τη σφυρίχτρα του θα ξεφορτώνει την Κύπρου.)

Ζ.

Καταρρίπτει

*ΣΤΗΝ πραγματικά μαζική για τα τωρινά δεδομένα του χώρου συνέλευση, μίλησε κι ο Κ. Σάββας, κεντρική επιτροπή του ΚΙΝΑΛ όχι αστεία, ο οποίος αφού καθάρισε με τη ΝΔ εύκολα απορρίπτοντας την προοπτική να βγει αυτοδύναμη, μετά περιέλαβε τον αγαπημένο του ΣΥΡΙΖΑ. «… χάνει μεγάλο μέρος της εκλογικής του δύναμης αλλά δεν θα συμφωνήσω με την άποψη ότι καταρρέει», σημείωσε. «Θα συνεχίσει να δηλητηριάζει και να διχάζει την πολιτική σκηνή της χώρας και την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί πολιτικά, ιδεολογικά και ηθικά». (Τα αντιαεροπορικά βάλλουν κατά ριπάς).

***

*ΚΑΙ κάπου εκεί ολοκλήρωσε: «Τελειώνοντας θα επαναλάβω πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να αποτελέσει τον χώρο αποενοχοποίησης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των πολιτικών της, ούτε βέβαια το καθαρτήριο των ψεύτικων υποσχέσεών τους. Άλλωστε το νομοσχέδιο Σκουρλέτη και η απλή αναλογική όπως μέχρι τώρα διαφαίνεται πως θα ψηφιστεί μόνο για την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, καταρρίπτει λογικές συνεργασιών και συμπαρατάξεων τουλάχιστον προεκλογικά». (Επομένως, εμπλοκή πάλι για τον Δήμο στη Λάρισα δηλαδή).

Ζ.

Γιατροί…

*ΚΕΦΑΚΙΑ και αστειάκια από Λαρισαίους μαθητές.

- Ηρέμησε Κώστα, δεν είναι τίποτε, μια μικρή τομή, δέκα ράμματα, ρουτίνα είναι, ηρέμησε Κώστα…

- Δεν με λένε Κώστα γιατρέ…

- Εμένα λένε…

***

*- ΑΝ όντως το μήλο έκανε πέρα τον γιατρό, τότε ο μανάβης θα ζητούσε φακελάκι.

***

- ΓΙΑΤΡΕ, πόσο άσχημα είναι τα πράγματα;

-Τα γόνατά σου είναι καλά;

- Ναι, γιατί;

- Θα τα χρειαστείς για την Τήνο.

Ζ.

Δεν μιλάει

*ΚΙ ενώ πάνω από την κυβερνητική συνοχή επικρέμεται αυτή η πολύ σοβαρή εκκρεμότητα με το σκοπιανό και τους ‘’ανελίστας’’ να μην σηκώνουν μύγα πάνω στη μακεδονική τους σάρισα, στη Λάρισα παρατηρείται μια ιδιότυπη εκεχειρία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά με τον αγρότη βουλευτή Ν. Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν βγήκε ποτέ να υπερασπιστεί τον σύντροφό του υπουργό Γεωργίας Βαγγ. Αποστόλου.

Τόσα βέλη έχει δεχτεί αυτός δημοσίως από τον υφυπουργό του Βασ. Κόκκαλη, ο οποίος παρ’ όλα αυτά απολαμβάνει στη Λάρισα ασυλία από τους κυβερνητικούς εταίρους. Ίσως βέβαια μ΄ αυτή τη στάση να αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει δίκιο ο υφυπουργός. (Αν και κάποιος μιλούσε για στημένο σκηνικό και μοιρασμένους ρόλους καλού και κακού μπάτσου).

Ζ.

Κέντρο αριστερά

*ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ από τον καβγά με τον Πολάκη στη Βουλή, ο Κ. Μπαργιώτας βρέθηκε στην πανηγυρική, ανοικτή συνεδρίαση της νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ. Με έναν άλλο Κρητικό, τον γραμματέα του κόμματος, τον νεαρό Μαν. Χριστοδουλάκη. Προφανώς του άρεσε περισσότερο. Άλλο κλίμα, πλατιά χαμόγελα για την πρωτοφανή συμμετοχή, συντροφική διάθεση, όλοι μαζί ξανά, και αισιοδοξία.

***

*Ο Λαρισαίος βουλευτής, μοναδικός του κόμματος και στη Θεσσαλία, μίλησε τελευταίος. Για εθνική συνεννόηση και προγραμματικές συγκλίσεις. Δεν είχε φύγει σχεδόν κανείς στο δίωρο της συνέλευσης. «Είμαστε και επίμονοι», παρατήρησε ο Κ. Μπαργιώτας.

Για να αναφερθεί στη συνέχεια «στην ανάγκη συγκρότησης ενός ισχυρού κεντροαριστερού πόλου, όχι ως κομματικό αλλά ως πατριωτικό καθήκον».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «χωρίς αυτόν, κανένα μεγάλο πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί και καμία μεταρρύθμιση να προχωρήσει». (Πόλος κέντρο και αριστερά, όπως μπαίνουμε ή όπως βγαίνουμε; Δεν διευκρινίστηκε…)

Ζ.

Ελλάς εστί…

*ΚΙ έτσι φτάνει στο κατώφλι της πραγματικής ζωής όπου πρέπει να κερδίσει κι αυτός τίμια το ψωμί του. Νέα ιεραρχία εδώ. Τον δάσκαλο τον διαδέχτηκε ο κομπλεξικός καθηγητής του γυμνασίου κι αυτόν ο αόρατος καθηγητής του πανεπιστημίου κι εκείνον ο λοχαγός, τώρα στη θέση τους μπαίνει ο απαιτητικός εργοδότης. Κι ο ίδιος από ραγιάς μαθητής που ήταν, έπειτα φάντασμα φοιτητής, έπειτα ανώνυμος στρατιώτης, τώρα γίνεται επαίτης εργασίας. Προσόντα; Είκοσι πέντε χρόνια αδιάκοπης παρεξήγησης. Ηλικία; Ένας πρώιμος γέρος. Έγγαμος; Με την απελπισία. Σχήμα προσώπου; Αγωνιώδες.

***

*ΜΙΣΟΝ αιώνα πριν, στα 1966 είχε εκδοθεί πρώτη φορά το ‘’Εκτός των Τειχών’’ του Βασίλη Βασιλικού. Ένα από τα σπουδαιότερα λογοτεχνήματα που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά, κατά πώς λένε οι ειδικοί. Και είναι σα να μην πέρασε μια μέρα: Πόρτα ανοίγει, πόρτα κλείνει. «Δεν έχει δουλειά». Ξημερώνει και βραδιάζει. «Δυστυχώς δεν έχετε ειδικευτεί σε τίποτα, εκτός από του να κλαίτε τη μοίρα σας».

 Τα χρόνια στο μεταξύ περνούν κι αν δεν φύγει έξω, όλο και κάποιος θα βρεθεί, μπάρμπας ή βουλευτής, που μ΄ ένα ιδιαίτερο τηλεφώνημα θα τον βολέψει κάπου. Δεν του είπαν ποτέ ότι θα μεγαλώσει και θα σπουδάσει για να ζητήσει κάποτε την ελεημοσύνη μιας δουλειάς. Κανένας δεν είχε το θάρρος να του πει ότι δεν θα τον χρειαστούν στο τέλος. Σε μια χώρα που δεν τον χωράει. «Ελλάς εστί η χώρα ένθα πας τις εξερχόμενος ζητεί εκ νόστου να επανέλθη, πας δε εισερχόμενος ζητεί εξ άλγους να απέλθη». Το Σήμερα γίνεται μια καταπακτή που σου κόβει την ανάσα. Δύο φορές τον χρόνο όλοι τιμούν το Χτες. Και κανείς δεν τιμά τις υπόλοιπες 363 μέρες. Και καθώς το καλοκαίρι προχωρά νιώθει τους χιλιάδες τουρίστες να προχωρούν σαν μυρμήγκια πάνω στο ίδιο του το πτώμα. Στη χώρα που άλλοτε υπήρξε φάρος Πολιτισμού, αυτός νιώθει τη μοναξιά του φαροφύλακα.

Ζ.

Ιστοριούλες

*- ΤΙ; Βέρα είναι αυτό; Παντρεμένος είσαι;

- Όχι, τη φοράω για να χτυπάω το τζάμι όταν ξεχνάω τα κλειδιά μου.(Οι νεαροί Λαρισαίοι διηγούνταν τις ιστοριούλες τους.)

***

*- ΡΕ συ, τσακωνόμουν με τη γυναίκα μου και μου λέει κάποια στιγμή ''Ένα δίκιο το έχεις'', πριν προλάβω όμως να σοκαριστώ από αυτήν την ομολογία συνέχισε ''και 1.000 άδικα''...

***

*- ΓΙΑΤΙ οι γυναίκες έχουν τόσα πολλά παπούτσια;

- Δεν ξέρεις ότι ο διάολος έχει πολλά ποδάρια;

Ζ.

Και ακάλεστοι

*«ΤA μένεα, τα μένεα…», δηλώνει παραλείποντας να ‘’πνεύσει’’, με μένος ο Στ. Χάμος κατά των Λαρισαίων μακεδονομάχων, που δεν τους κάλεσαν στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου. «Είπαν ότι δεν θέλουν ακραίους, στην πραγματικότητα είναι όλοι τους ψηφοφόροι της ΝΔ και το μόνο που θέλουν είναι να πλήξουν την κυβέρνηση. Επιδιώκουν συγκέντρωση και συνθήματα χαμηλών τόνων…» (Και δεν μίλησε κι ο Van der Μπαρτζ, δεν φόρεσε ακόμη τα φυσεκλίκια).

***

*Ο αρχηγός του ούλτρα Πατριωτικού τα βάζει κυρίως με τον παλιό στενό του φίλο, τον αντιπεριφερειάρχη Δημ. Παπαδημόπουλο. «Αυτός κάνει το κουμάντο. Λόγω της στάσης του δεν θα έχει θέση στην επαναστατική κυβέρνηση, όπως του είχα υποσχεθεί». (Πάει το ΄χασε το υπουργείο ο δικηγόρος).

***

*ΩΣΤΟΣΟ όσοι θέλουν μπορούν να πάνε στο συλλαλητήριο, εκεί χάμου στο μπλοκ του Χάμου. Διότι, παρότι ακάλεστοι, λέει θα πάρει τους δικούς του και θα πάνε, να φωνάξουν τα σωστά συνθήματα, να τους χαλάσουν τη σούπα. (Είναι τελικά τόσοι πολλοί οι προδότες της Μακεδονίας;)

Ζ.

Δεν φαίνεται

*ΚΙ άλλοι Λαρισαίοι την πάτησαν με τη φωτεινή πινακίδα στην εθνική οδό που πληροφορεί για το αν είναι κλειστή η έξοδος προς Πλαταμώνα. Σε όσους τη δουν βέβαια. Κι απ΄ ό,τι προκύπτει από τις διαμαρτυρίες, μάλλον δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος. Η εκμεταλλεύτρια των διοδίων εταιρεία οφείλει να μεριμνήσει με πιο αποτελεσματική ενημέρωση των οδηγών.

-Τουλάχιστον, έλεγε ένας από τους διαμαρτυρόμενους, να ορίσουν διαδρομή με κώνους στα διόδια της Λεπτοκαρυάς και από το ακριανό γκισέ να μπορεί να βγαίνει κάποιος που ήθελε να πάει Πλαταμώνα, πληρώνοντας το αντίτιμο των 60 λεπτών κι όχι να τον χαρατσώνουν με 3.20 ευρώ.

Ζ.

Κέρασε

* ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ ήταν η χαρά και η ικανοποίηση του δημάρχου Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση με την ανακοίνωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για την ένταξη στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, του έργου της Αποχέτευσης και του Βιολογικού Καθαρισμού Δαμασίου. Ένα έργο για το οποίο πάλεψε και έτρεξε πάρα πολύ και ο ίδιος από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ετσι χθες παρήγγειλε γλυκά στο Δημαρχείο Τυρνάβου και κέρασε τους πάντες για τη μεγάλη αυτή επιτυχία. Και αν ο δήμαρχος Τυρνάβου κέρασε γλυκά σε όλους στο Δημαρχείο είναι βέβαιο ότι στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό θα στείλει πουτίγκα Τυρνάβου… πενταώροφη.

 Κ.Τσ.

Ικανοποίηση

* ΜΟΝΟ καλά λόγια έχει να λέει ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό μετά την ανακοίνωσή του για τη δημοπράτηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ στον Δήμο Τεμπών το αμέσως επόμενο διάστημα σε δρόμους, ρέματα κυρίως σε περιοχές που υπέστησαν ζημιές από καιρικά φαινόμενα.

Έργα που επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την άριστη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών και δέχτηκαν με ικανοποίηση οι κάτοικοι των κωμοπόλεων και των χωριών του.

Κ.Τσ.

 

 

O PALIOS KI O PARA POLY PALIOS

*Ο παλιός κι ο πάρα πολύ παλιός. (Οι δημοσιογράφοι Παύλος Ριζαργιώτης και Λάζαρος Αρσενίου στη συγκέντρωση του ΚΚΕ.)

Ζ.

 

 

EGV PANTVS APO DV UA PAV

*- ΕΓΩ πάντως από δω θα πάω, είπε ο περιφερειάρχης. Ο Μπέος δεν ξέρω…

Ζ.

 

SE KLIMA ENOTHTAS KAI SYNERGASIAS

* ΣΕ κλίμα ενότητας και συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των 4 προέδρων των ΝΟ.Δ.Ε. της Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή του Δημοσθένη Νταόπουλου από τη Μαγνησία, του Λάμπρου Τσιούκη από την Καρδίτσα και του Κώστα Τρέλη από τα Τρίκαλα και με οικοδεσπότη τον Λαρισαίο πρόεδρο Χρήστο Καπετάνο.

 

 

 

 SE GNVRIMA KAI AGAPHMENA MERH ARGYROPOYLI

* ΣΕ γνώριμα και αγαπημένα μέρη, στο Αργυροπούλι Τυρνάβου, την ιδιαίτερη πατρίδα της βρέθηκε η διευθύντρια Εκπαίδευσης Περιφέρειας Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου. Στη γιορτή Αγροτοκτηνοτροφίας επισκέφθηκε το περίπτερο του Συλλόγου Γυναικών Αργυροπουλίου και δοκίμασε τις ντόπιες νοστιμιές.

Κ.Τσ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass