Γύρνα το

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2018 19:55
*Ο στρατηγός στο μικρόφωνο του συλλαλητηρίου, πλαισιωμένος από το στράτευμά του.  Ζ. *Ο στρατηγός στο μικρόφωνο του συλλαλητηρίου, πλαισιωμένος από το στράτευμά του. Ζ.

*Ο Λαρισαίος μεσήλικος, με την εμπειρία της ζωής να ξεχειλίζει, έθεσε τα πράγματα σε βάση ορθολογική.

- Άμα σας παίρνει από κάτω Κυριακάτικα, σκεφτείτε απλώς πόσοι συνάνθρωποι σήμερα παντρεύονται…

Ζ.

Μπαλαδόρος

*ΡΩΤΗΣΕ ο Λαρισαίος τον γιο του πώς έγραψε χθες στις εξετάσεις κι εκείνος του απάντησε σαν ποδοσφαιριστής. Όπως άκουγε όλη τη χρονιά μετά τα ματς που παρακολουθούσε. Έπιανε και πουλιά στον αέρα ο νεαρός. Βαλσαμωμένα.

- Κοιτάζω κάθε μάθημα ξεχωριστά. Σήμερα έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τώρα κοιτάω το επόμενο μάθημα, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.

Ζ.

Αν επιστρατευθούν;

*Ο Απ. Παπαπαρίσης, ξάδελφος της Παπαρώμης που έλεγε το πειραχτήρι, το έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν ξαναπάει για βουλευτής. Μία φορά είχε βάλει με τη ΝΔ, πρόσφερε τον κομματικό του οβολό, δεν επιθυμεί είπε ξανά. Άμα επιστρατευτεί όμως; Αν χρειαστεί να αξιοποιήσει το κόμμα την ορμή των συλλαλητηρίων, ποιον καλύτερο θα βρουν στη Λάρισα… Μετά την τοπική διαδήλωση όμως, μπορεί άνετα να πει «πάρτε τον Μουντζούρη βρε παιδιά, τον Σωτήρη…» (Ώστε να μην του μείνει αυτουνού ο μουτζούρης στα χέρια. Αν και μπορεί να κληθούν στα όπλα αμφότεροι.)

Ζ.

Μα καμία;

*ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ για τις φεμινίστριες, όμως χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να το συνειδητοποιήσουν, έστω κάποιες ελάχιστες. Στον Δήμο της Λάρισας λέει υπάρχουν οκτώ αντιδήμαρχοι κι ένας ο πρόεδρος συν ο επικεφαλής της ΔΕΥΑΛ, δέκα τα πόστα, με τον δήμαρχο ενδεκάδα. Κι όλοι τους άντρες, καμία γυναίκα. Μάλλον δεν θα κάνουν για σοβαρά καθήκοντα κι ας είναι δέκα γυναίκες ψηφισμένες από τους Λαρισαίους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κι ας θεωρείται η δημοτική αρχή προοδευτικού χαρακτήρα. (Αν ήταν συντηρητικοί θα τις είχαν με μαντήλα κλεισμένες σπίτι;)

Ζ.

Αναμένουν

*ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας περιμένουν εξελίξεις, βάσει των ενδείξεων που έχουν. Ότι θ ‘ ανοίξει το θέμα, μέσω Βόλου, με τα μεταφερθέντα παλαιότερα προγράμματα και κονδύλια μεταξύ των ΚΕΚ της Περιφέρειας. Διαβλέπουν ότι ο Κ. Αγοραστός δεν έχει λόγο μα ούτε και διάθεση να καλύψει την υπόθεση και εμπλεκόμενους σ’ αυτή. Και τα ονόματα που λένε ότι θα ακουστούν μονάχα άγνωστα δεν είναι στη Λάρισα.

Ζ.

Δικέφαλο;

*ΩΣ πρώτος γραμματέας Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ ορίστηκε ο Στ. Τσιάκαλος. Στο ίδιο όργανο του νεότευκτου κόμματος ορίστηκε επίσης κι ο Βαγγ. Γιαννούλας. Ο οποίος παραμένει όμως και γραμματέας Νομαρχιακής. Της Ν. Ε. του ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξακολουθεί να υφίσταται, με τα όργανά του κανονικά. Στο ‘’σύντροφε γραμματέα’’ γυρίζουν το κεφάλι αμφότεροι. (Σχήμα περίπου σαν την ΑΕΚ. Το νου τους μην μπερδευτούν.)

Ζ.

4Χ4

*ΑΦΟΥ πέρασαν και φέτος τη Γλώσσα, οι Λαρισαίοι μαθητές το έριξαν σε παιχνιδίσματα μαζί της.

-Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

- Κολλύριο έβαλες;

***

*- ΕΜΕΝΑ που με βλέπετε, ξεκίνησα από πολύ χαμηλά. Και έμεινα εκεί.

***

*- ΞΕΡΕΙΣ πολλαπλασιασμό;

- Αμέ, πάρα πολύ καλό.

- Πόσο κάνει το 4Χ4;

- Μεταχειρισμένο ή καινούργιο;

Ζ.

Υποχρεώσεις

*ΜΕΤΑ από χιλιάδες ματς, ο Μάκης Γιαννακόπουλος σφύριξε τη λήξη και της διαιτητικής του καριέρας, οπότε και τιμήθηκε δεόντως. Αποσύρεται επικαλούμενος αυξημένες υποχρεώσεις στον Δήμο Λάρισας. Ωπ, δηλαδή τι, θα σφυρίζει τώρα στην ομάδα Καλογιάννη; Χρειάζονται τόσο συχνά διαιτητή;

Ζ.

Με φόρα

*ΕΠΕΦΤΕ ο άλλος από τον εκατοστό όροφο, έλεγε χθες ο Λ. Α. Με διαρκώς αυξανόμενη ταχύτητα έφτασε στον πεντηκοστό και συνέχισε, πέρασε από τον τριακοστό με φόρα και κάποια στιγμή αναλογίστηκε ‘’ουφ, μόλις τρεις όροφοι απομένουν ακόμα, ωραία πάμε…’’

- Έτσι κι ο Τσίπρας, για την πορεία της χώρας.

Ζ.

Πισίνα

*ΜΕ τόσες πρώιμες ζέστες δεν ήθελε και πολύ, έπεσε η ιδέα, είναι και προεκλογική περίοδος, οπότε δεν αποκλείεται να την υιοθετήσει και κάνας δημαρχήσιμος.

-Καλό το ανοιχτό Κολυμβητήριο στη Νέα Πολιτεία, καλή κι η δημοτική Πισίνα στη Νεάπολη αλλά μακριά βρε παιδάκι μου. Αυτή η παλιογούρνα στην Ταχυδρομείου, δεν γίνεται να αξιοποιηθεί;

Ζ.

Διευθυντής τραπέζης

*ΠΡΟΑΧΘΕΙΣ, ο Αλ. Τέγος ανέλαβε διευθυντής στο μεγάλο υποκατάστημα της Πειραιώς στη Λάρισα, επί της Μανδηλαρά στην Τρίγωνη πλατεία. Ο προκάτοχός του Παύλος Σαμαράς αποχώρησε αξιοποιώντας την εθελούσια, μεταγραφόμενος σε μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση. Κινητικότητα στον χώρο.

Ζ.

Όλοι τους εκεί

*- ΚΑΙ οι τέσσερις των δεξιών παρατάξεων στον Δήμο συλλάλησαν προχθές μαζί στην πλατεία. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν, βρέθηκαν δίπλα-δίπλα. Η Μακεδονία ενώνει…

- Κι η ψηφοθηρία επίσης. Αλλά γιατί τέσσερις, Τζανακούλης-Καραλαριώτου-Διαμάντος…

- Ξεχνάς τον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Ξηρομερίτη. Επίσης στην πρώτη σειρά των μακεδονομάχων.

- Αν είναι έτσι, τότε υπήρξε και πέμπτη απόχρωση του δημοτικού γαλάζιου. Παρούσα και η Μαίρη Καμηλαράκη, δημοτική σύμβουλος της παράταξης Νασιώκα.

Ζ.

Τον ξε-νο-φωνίζουν

*ΑΥΤΟΣ ο πρύτανης του ΤΕΙ φταίει, με το αρχαιοπρεπές όνομα. Ας ορίσει τουλάχιστον κάποιο υποκοριστικό να διευκολύνει. Διότι βγάζει ανακοίνωση μετά από συνάντηση μαζί του ο βουλευτής, ο οποίος δηλαδή πόσες απουσίες να έκανε στο Δημοτικό, είναι και οι συνεργάτες του όμως μάλλον της κοπάνας, με πτυχία και μόρφωση αποδεδειγμένη, αυτοί είναι που τον ξεφωνίζουν ως αστοιχείωτο. Διότι έρχεται η ρημάδα η ανακοίνωση και κάνει τον βουλευτή να συναντάται «με τον Ξενοφών Σπηλιώτη» κι ύστερα του είπε «του Ξενοφών Σπηλιώτη». Και τρίζουν τα έδρανα του Κοινοβουλίου από ξενοφονισμούς. (Και μη προς κακοφανισμόν…)

Ζ.

Ψήφισαν όλοι

*Η ΔΑΚΕ λοιπόν επικράτησε ξανά στις εκλογές των δασκάλων-νηπιαγωγών, αυτές με την καθολική συμμετοχή των μελών. Με τον πρόεδρο Δημ. Παπαποστόλου να επανεκλέγεται πλαισιωμένος από την Τζωρτζίνα Νταφοπούλου και τον Γ. Νάστο. Και χαρές στη ΝΔ…

Δεύτεροι και επίσης χαρούμενοι, με μία παραπάνω έδρα, οι πασοκτζήδες της ΔΗΣΥ, ήτοι Β. Σίμος και Ζ. Λούτσου. Από κοντά η ‘’Εκκίνηση’’ σχήμα αυτόνομο κεντροαριστερό μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγοντας Δημ. Τζιόλη και Περ. Γερόπουλο. Με μία έδρα η καθεμία ακολουθούν ισοψηφώντας ΣΥΝΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ με Παύλο Γκουνέλα και Αγωνιστική Συσπείρωση του ΚΚΕ με Χρ. Μπίκα. Και βραχεία κεφαλή πίσω τους οι Παρεμβάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχασαν την έδρα τους. Τριάντα Λαρισαίοι δάσκαλοι τέλος ψήφισαν τον μοναχικό Κων. Παπανικολάου που επιμένει να κατέρχεται στις εκλογές ως ‘’απόγονος’’ του Καποδίστρια. (Κι ύστερα, έφυγαν όλοι τους κατά τη θάλασσα.)

Ζ.

Πάλι τα ίδια

*ΠΡΟ μηνών και κατόπιν μακρόχρονου αγώνα, το υπουργείο, οι δήμαρχοι και οι πρώην συμβασιούχοι τα κατάφεραν. Και προέκυψαν, πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια, διορισμοί μονίμων υπαλλήλων στις δημοτικές υπηρεσίες. Να μπορούν να κάνουν κι αυτές τη δουλειά τους, να γλιτώσουν κι οι εργαζόμενοι από την ανασφάλεια και την όποια εκμετάλλευση του πόνου τους.

***

*ΚΙ απ’ το δόξα τω Θεώ, πάλι στο βόηθα Παναγιά. Ανακοινώθηκε προχθές νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για συμβασιούχους στους Δήμους. Κι όχι κάποια κενά, πρόκειται για χιλιάδες θέσεις οκταμηνιτών.

Πάλι τα ίδια, φτου κι απ’ την αρχή. Σχεδόν 700 θέσεις στον Δήμο της Λάρισας, κάτι κατοσταριές συμβασιούχων στους μικρότερους δήμους, σύνολο 1.200 άτομα στον νομό. (Παρεμπιπτόντως θα βοηθηθούν και οι νυν δήμαρχοι στην εξελισσόμενη προεκλογική τους προσπάθεια.)

Ζ.

Λεξικό

*ΚΙ ένα ακόμη λήμμα στο Ελληνολαρισαϊκό.

- Μπουρί είναι ο σωλήνας της σόμπας κι αυτό που λέει μια Λαρισαία στον φίλο της όταν τη ρωτάει αν θα βγουν για ποτό το βράδυ.

Ζ.

 

 

O SEBASMIOTATOS MHTROPOLITHS

*Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος εδώ και μία εβδομάδα, όπου ευρίσκεται στις ΗΠΑ, υποβάλλεται καθημερινά από τον διακεκριμένο ιατρό κ. Ανδρέα Τζάκη (φωτ.) και το επιτελείο του σε συνεχείς προεπεμβατικές εξετάσεις, οι οποίες χάριτι Θεού κρίθηκαν θετικές και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος θα πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση ήπατος.

Στο μεταξύ συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον των Λαρισαίων για την πορεία της υγείας του μητροπολίτη τους. Αρκετοί είναι αυτοί που τηλεφωνούν -απλοί άνθρωποι- στη Μητρόπολη για να ρωτήσουν για τον σεβ. Ιγνάτιο, ενώ άλλοι προσεύχονται καθημερινά υπέρ της υγείας του Επισκόπου.

Γ.Ρ.

 

KABALARHS PANTA LATRHS

*ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ πάντα, λάτρης της σέλας ο Τυρναβίτης. Είτε στη μηχανή της αστυνομίας ως ‘’Ζητάς’’, είτε στο άλογο του συλλαλητηρίου.

Ζ.

 

 

KAI ALBANOI STO SYLLALHTHRIO THS LARISAS

*ΚΑΙ Αλβανοί στο συλλαλητήριο της Λάρισας; Με τέτοια ορθογραφία στα ελληνικά...

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass