Για την Ελένη

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 19:45
- Σταθάκης:  Φοβερό! Εμείς λύσαμε το Σκοπιανό και ο Τραμπ το Βορειοκορεατικό.  - Σκουρλέτης:  Ναι σου λέω, έχει πάθει πλάκα όλη η οικουμένη... - Σταθάκης: Φοβερό! Εμείς λύσαμε το Σκοπιανό και ο Τραμπ το Βορειοκορεατικό. - Σκουρλέτης: Ναι σου λέω, έχει πάθει πλάκα όλη η οικουμένη...

* ΓΙΑ μια Ελένη γίνονται όλα. Ειδικά όταν αυτή είναι τριών ετών και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας τότε οι Λαρισαίοι δείχνουν ότι όλοι μαζί μπορούμε.

Όλοι μαζί μπορούμε και τα καταφέραμε και έτσι η τρίχρονη Ελένη Μαβίδη πέταξε για το Minster της Γερμανίας. Πέταξε έχοντας στις αποσκευές της τις ευχές και τη θετική ενέργεια όλων για να γυρίσει γερή και δυνατή. Οι γονείς της θέλησαν να ευχαριστήσουν όλους εκείνους που τους βοήθησαν. Για τη συμπαράσταση που τους έδειξαν, για την οικονομική, ηθική και συναισθητική βοήθεια. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί χωρίς εσάς δεν θα τα καταφέρναμε», σημειώνουν οι Γιάννης και Σάντρα Μαβίδη.

Ζ.Π.

 

Χορός

της βροχής

* ΒΡΕΘΗΚΕ η λύση! Πλέον οι αγρότες του νομού Λαρίσης δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν καύσιμα ή τη ΔΕΗ για να αρδεύσουν τα χωράφια τους. Πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά καλώντας τον Κωστή Μαραβέγια για συναυλία! Τρίτη σερί χρονιά που την ημέρα της συναυλίας του γνωστού καλλιτέχνη ανοίγουν οι ουρανοί. Στην επικοινωνία δε της εφημερίδας με την πλευρά Μαραβέγια για τις σχετικές πληροφορίες, ο μάνατζέρ του είπε… απολογούμενος «δεν φταίμε εμείς! Δεν χορεύουμε τον χορό της βροχής!». Πάντως αν ο χορός όσων βρέθηκαν χθες στο Κηποθέατρο για τη συναυλία Μαραβέγια ήταν της βροχής, δεν θα χρειαζόμασταν κανέναν Αχελώο…

ΘΑ.

 

Συνήθεια...

* Ε, δεν είναι και δύσκολο, θα το συνηθίσουμε… Η Φλώρινα ενδεικτικά θα βρίσκεται οσονούπω, νότια της Βόρειας Μακεδονίας και βόρεια της Νότιας Μακεδονίας. Βολικό ή άβολο, με την επανάληψη θα το μάθουμε, θα το εμπεδώσουμε και θα γίνει κτήμα μας... Τι δεν καταλαβαίνετε;

Γ.Ν.

 

Μουντιάλ

των μεταναστών

* ΣΕΝΤΡΑ σήμερα για το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Ρωσίας. Το λαϊκότερο και για τον λόγο αυτό πιο δημοφιλές σπορ, στο επίκεντρο του ανδρικού –και όχι μόνο- ενδιαφέροντος, χάρη στις τηλεοπτικές μεταδόσεις, από τις 11 πόλεις και τα 12 στάδια, όπου θα αναμετρηθούν οι εθνικές ομάδες των τελικών του Μουντιάλ.

Εθνικές ομάδες κατά βάση όμως μεταναστών. Δύο δεκαετίες μετά την υπόθεση Μποσμάν, στο ποδόσφαιρο –τουλάχιστον το ευρωπαϊκό- έχει επέλθει η απόλυτη παγκοσμιοποίηση.

Με μια πρόχειρη ματιά στα ρόστερ των 32 ομάδων, θα διαπιστώσει κανείς ότι η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών τους αγωνίζονται εκτός των εθνικών συνόρων καταγωγής τους. Από τους 736 αθλητές, μετρήσαμε 466 (το 63%) οι οποίοι είναι μετανάστες της μπάλας. Και από τους 32 εθνικούς προπονητές οι 12 είναι αλλοεθνείς.

Για οικονομικούς μετανάστες ο λόγος, αφού και εδώ το κίνητρο της μετανάστευσης είναι κυρίως οικονομικό. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το 42% των ποδοσφαιριστών (οι 313) που θα παίξουν στο φετινό Μουντιάλ, αγωνίζονται σε συλλόγους των 4 πιο ισχυρών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων: της Αγγλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Η Αγγλία είναι μακράν η πλέον «καθαρή» εθνική ομάδα, αφού και τα 23 «λιοντάρια» της, αγωνίζονται σε ομάδες του νησιού. Στον αντίποδα η «πολυεθνής» του Βελγίου, όπου μόνο ένας ποδοσφαιριστής της αγωνίζεται σε πρωτάθλημα της χώρας του.

Δ. Χατζ.

 

Εξυπνάδες...

* «ΜΑ πώς είναι δυνατόν ο Καμμένος και ο Παυλόπουλος να δέχονται μια τέτοια συμφωνία για τα Σκόπια… Πού είναι ο πατριωτισμός τους;», «Γιατί δεν κάνουν δημοψήφισμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα;». Πολλοί οι αναγνώστες που πήραν χθες τηλέφωνο στην εφημερίδα για να εκφράσουν τον προβληματισμό αλλά και την πικρία τους για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ σχετικά με το όνομα της γείτονος. Στον αντίλογο δε του συντάκτη σε αναγνώστη ότι οι γείτονες ως ένδειξη καλής θέλησης κατεβάζουν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Δεν κατεβάζουν τον Μεγαλέξανδρο ως ένδειξη καλής θέλησης, τον κατεβάζουν για να ανεβάσουν τον... Μεγαλέξιο τον Τσίπρα»... Νικητής ο αναγνώστης με νοκ-άουτ.

ΘΑ.

 

Καστρί

* ΑΝ μη τι άλλο πρόκειται περί σημαντικής προσπάθειας αυτής του Πολιτιστικού Συλλόγου εκεί στο Καστρί Λουτρό. Μα να έχουν γαλλικό θερινό σινεμά και αντί για εισιτήριο να μπορούν οι θεατές να φέρνουν ανακυκλώσιμα υλικά, αυτό δεν έχει ξαναγίνει.

Όμως, όπως έλεγαν στην «Ε» οι εμπνευστές της ιδέας, συμπληρωματικά στο σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σήμερα στις σελίδες της εφημερίδας, πέρασαν από πολλά κύματα για να το πετύχουν.

* * *

* Ο ΛΟΓΟΣ, σύμφωνα με τους ίδιους είναι πως δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν άδεια για να μπορούν να προβάλλουν τις ταινίες. Μιλούσαν με υπηρεσίες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και αυτές τους παρέπεμπαν σε κινηματογραφικές εταιρείες οι οποίες με τη σειρά τους, ζητούσαν δικαιολογημένα χρήματα. Ποσά όμως που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να καλύψει ο σύλλογος τη στιγμή μάλιστα που η είσοδος θα ήταν δωρεάν.

Βρήκαν όμως το Γαλλικό Ινστιτούτο και τα κατάφεραν…

* * *

* ΕΚΤΟΣ όμως από το σινεμά έχουν και τη βιβλιοθήκη, το περιεχόμενο της οποίας μεγαλώνει, χρόνο με τον χρόνο. Την ίδια ώρα αυξάνουν και οι απαιτήσεις καθώς οι λουόμενοι που την επισκέπτονται είναι περισσότεροι. Γι’ αυτό τον λόγο ο Πολιτιστικός Σύλλογος στο Καστρί Λουτρό ζητάει βοήθεια από εθελοντές. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Κ.Γ.

 

Επιμελητήρια

* ΑN μη τι άλλο ιστορική η πρώτη συνεδρίαση των τεσσάρων επιμελητηρίων της Θεσσαλίας. Από τις άτυπες κατά καιρούς συνεδριάσεις τους, για διάφορα θέματα, περνούν τώρα στις επίσημες και υποχρεωτικές θεσμικές συσκέψεις...

Τα μέλη που απαρτίζουν το νεοσύστατο περιφερειακό συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα, απέκτησε πρόεδρο, ηγετική ομάδα και πλέον είναι έτοιμο να αναλάβει πρωτοβουλίες, να σχεδιάσει καινοτόμες δράσεις και να αναπτύξει πιο ουσιαστικές υπηρεσίες για τους επιχειρηματίες-μέλη του...

Ένας προβληματισμός ωστόσο για τη λειτουργία του οργάνου εξακολουθεί να υπάρχει. Η σύσταση του νέου οργάνου ήταν υποχρεωτική, όπως υποχρεωτική μπορεί να είναι αύριο και η συγχώνευση των Επιμελητηρίων. Τώρα όλοι μιλούν για κοινές αναπτυξιακές δράσεις, για αλλαγή της επιχειρηματικής κουλτούρας, για συνέργειες μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων αλλά αν τεθεί θέμα συγχώνευσης θα βγουν «μαχαίρια»…

Βέβαια όλοι είναι πονηρεμένοι και μέχρι να αποσαφηνιστεί σε όλες τους τις διαστάσεις το νομοθετικό πλαίσιο για τα επιμελητήρια, κάποια επιφυλακτικότητα υπάρχει…

Γ.Ν.

 

Μακεδονία

* ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το κύριο θέμα στα social media χθες ήταν η συμφωνία Ελλάδας - Σκοπίων για το όνομα. Διαδικτυακοί καβγάδες, αναρτήσεις ιστορικών κειμένων, θυμός, αγανάκτηση και θλίψη ξεχύθηκαν στο διαδίκτυο. Η ανακοίνωση της συμφωνίας προκάλεσε αναταράξεις και τα «μαχαίρια» βγήκαν. Εξάλλου, το διαδίκτυο είναι ασφαλές πεδίο μάχης. Πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν χθες να αλλάξουν τη φωτογραφία του προφίλ τους και να την αντικαταστήσουν με το σύνθημα η «Μακεδονία είναι Ελληνική».                              

 Ν.Π.

 

Τελευταίο

κουδούνι

* ΕΦΤΑΣΕ η ώρα που τα σχολεία κλείνουν και αυτές τις μέρες πραγματοποιούν τις γιορτές για τον αποχαιρετισμό της σχολικής χρονιάς. Γυμναστικές επιδείξεις, θεατρικά και χορευτικά στα προαύλια των σχολείων. Εκπαιδευτικοί και μαθητές ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβρη. Το τελευταίο κουδούνι για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων θα χτυπήσει αύριο Παρασκευή και θα περάσουν τρεις μήνες μέχρι να ξανακαθίσουν στα θρανία τον Σεπτέμβρη.

Ν.Π.

 

Να προνοήσει

ο ΟΣΕ

* ΕΙΘΙΣΤΑΙ την τελευταία μέρα των ενδοσχολικών εξετάσεων, οι μαθητές Λυκείου να γιορτάζουν την ουσιαστική λήξη των μαθημάτων με το πρώτο τους μπάνιο στα παράλια του νομού και της Πιερίας. Αυτή η μέρα είναι η σημερινή. Συνήθως οι μαθητές επιλέγουν το τρένο για την εξόρμησή τους στα παράλια. Τα δύο τελευταία χρόνια, κυρίως το βράδυ στην επιστροφή των νέων στη Λάρισα παρατηρήθηκε το φαινόμενο να στοιβάζονται στα βαγόνια όρθιοι οι επιβάτες λόγω πληρότητας. Στα συνήθη παράπονα των επιβατών ο Οργανισμός σφύριζε αδιάφορα. Άραγε σήμερα θα φροντίσει να πάρει τα μέτρα του, επιστρατεύοντας περισσότερα βαγόνια στα συγκεκριμένα δρομολόγια, ή θα τριτώσει το πρόβλημα;

Γ.Ρ.

 

Παρατάσεις

* ΠΑΡΑΤΑΣΗ μέχρι 29 Ιουνίου πήρε η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του έτους 2017, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών κ. Βαγγέλη Αποστόλου και Γεωργίου Χουλιαράκη, η οποία πήρε ΦΕΚ χθες Τετάρτη. Στο μεταξύ συνεχίζεται η συζήτηση για την αναγκαιότητα νέας παράτασης στα σχέδια βελτίωσης, με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων να υποστηρίζει πως οι συνεχείς παρατάσεις που δίδονται δεν βοηθάνε σε τίποτα, πέραν της αύξησης των αιτήσεων που υποβάλλονται και που είναι χωρίς αντίκρισμα. Η αγορά πάντως βοά πως η απόφαση της παράτασης είναι δεδομένη, σύμφωνα με ενημερωτικό μήνυμαπρος τους γεωπόνους - συμβούλους, με τον χρόνο όμως να πιέζει εφόσον είναι γνωστοί οι ρυθμοί της δημόσιας διοίκησης τη «νεκρή» περίοδο του καλοκαιριού.                      Γ.Ρ.

 

Πλαταμώνας

* ΤΗΛΕΦΩΝΟ από τα παράλια δέχθηκε η «Ε» και συγκεκριμένα από τον Πλαταμώνα. Η αναγνώστρια κάνει παράπονο για τις καμπίνες που βρίσκονται στο κέντρο της περιοχής.

Πρόκειται για τις καμπίνες στις οποίες αλλάζουν τα μαγιό τους οι λουόμενοι και σύμφωνα με την ίδια είναι σκουριασμένες και σε κακή κατάσταση. «Τώρα που είναι ακόμα νωρίς, είναι καλό να επισκευαστούν» επισημαίνει ευγενικά.                        

Κ.Γ.

 

Παράπονα...

* ΠΟΛΛΑ παράπονα προέκυψαν τελευταίως για την οδό Κάρλας στην περιοχή της Τούμπας. Μεγάλος δρόμος, πολυσύχναστος, ειδικά από πεζούς που τον χρησιμοποιούν για την καθημερινή τους άθληση. Τα παγκάκια όμως παραμένουν σπασμένα, τα συρματοπλέγματα του ΟΣΕ εγκυμονούν τραυματισμούς και τα χόρτα «θέριεψαν». Οι φωνές των περιοίκων δυνάμωσαν, έγιναν εκκωφαντικές και λογικά θα πρέπει να έχουν φτάσει και μέχρι το κτίριο της δημοτικής αρχής. Μικρές και καθοριστικές παρεμβάσεις χρειάζονται…

Σαπουνάδες

* ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ κάτοικοι από τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ για τις διακοπές νερού. «Μπορεί και δύο φορές την εβδομάδα σε Γλαύκη, Γαλήνη και Πλατύκαμπο χωρίς καμιά προειδοποίηση οι βρύσες σταματούν να τρέχουν νερό», αναφέρουν κάτοικοι που διαμαρτύρονται καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έμειναν όπως λένε με τις σαπουνάδες στο μπάνιο.              

Ζ.Π.

 

Η καλύτερη

ασίστ

* ΜΕ το Μουντιάλ επί θύραις και την αναδρομή σε θεαματικά στιγμιότυπα του παρελθόντος αναδείχθηκε η καλύτερη ασίστ όλων των εποχών. Τότε βέβαια, δεν υπήρχε ακόμη ο όρος της τελικής πάσας για γκολ. Λοιπόν, στο ματς Αγγλίας-Αργεντινής, στο δεύτερο τέρμα του Μαραντόνα, όπου είχε πάρει την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του, απέφυγε καναδυό αντιπάλους, πέρασε το κέντρο, ντρίπλαρε άλλους τρεις τέσσερις, δυό φορές τον φουκαρά τον Μπούτσερ που δεν μερίμνησε να τιμήσει το όνομά του, προσπέρασε και τον Πίτερ Σίλτον τον τερματοφύλακα κι έβαλε το γκολ του αιώνα.

Ο τελευταίος παίχτης της Αργεντικής που έχει ακουμπήσει την μπάλα πριν το σλάλομ Μαραντόνα ήταν ο Ενρίκε, ο οποίος ξεστόμισε αστειευόμενος το κορυφαίο: με τέτοια μπαλιά που του έδωσα δεν θα μπορούσε να μην το βάλει.                            

Ζ.

 

Ομορφιές

* ΟΜΟΡΦΗ πόλη η Λάρισα... Με τις πλατείες της, τους πεζοδρόμους της, το Φρούριό της. Όμως είναι και μερικές φορές που ομορφαίνει ακόμη πιο πολύ. Να όπως όταν κλείνουν το βράδυ τα εμπορικά μαγαζιά, που οι πωλήτριες κάθονται στα παγκάκια για την κουβεντούλα της αποφόρτισης και για να κανονίσουν το μετέπειτα πρόγραμμα. Όμορφες παρά την κούραση και τη ρουτίνα.

Με γέλια και νεύρα, χαμόγελα και πολλές φορές κλάματα… Το αλάτι που νοστιμίζει ακόμη πιο πολύ το «φαγητό» της πόλης.

ΘΑ.

 

 

EXOYN MIA AYTODIOIKHTIKH• ΕΧΟΥΝ μια αυτοδιοικητική και συνάμα μια πασοκική σχέση, ένα κοινό αγώνα από το 2014, ο δήμαρχος Κ. Κολλάτος με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ν. Τσιλιμίγκα.

Ζ.

 

 

MONO ETSI RIXNEI*ΜΟΝΟ έτσι, ρίχνει την ιδέα ο Γ. Γ. , μπορεί να μείνει ο ανακαινισμένος δρόμος άθικτος. Πρακτικά, με απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ζ.

 

 

TRIA KA IENA MPROSTA

* ΤΡΙΑ κι ένα μπροστά τέσσερα κι άλλο ένα στο βάθος πέντε μαζί εκπαιδευτικά αυτοκίνητα οδήγησης, έχουν δημιουργήσει μποτιλιάρισμα σε δρόμο της Νεάπολης. Διαμορφώνουν τράφικ από μόνοι τους οι δάσκαλοι οδήγησης ώστε να μαθαίνουν οι εκπαιδευόμενοι.                                                                                           

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass