Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολύ σκληρός

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2018 19:51
*ΚΙ από πάνω οι γραβατωμένοι να κοιτούν και να ζηλεύουν που μεγάλωσαν. *ΚΙ από πάνω οι γραβατωμένοι να κοιτούν και να ζηλεύουν που μεγάλωσαν.

*- ΜΑΡΙΑ έχει Μουντιάλ είπαμε και θα κάνεις ό,τι σου πω.

Ανυποχώρητος ο Λαρισαίος, ακουγόταν πολύ σκληρός από το απέναντι μπαλκόνι.

- Δηλαδή, Γιώργο;

- Κάτσε και βλέπε το ματς όσο πλένω τα πιάτα, να μου λες τι γίνεται…

Ζ.

Αν…

*ΣΤΟΝ Κ. Καραμανλή αναφερόταν χθες ο Γ. Ο., ο Λαρισαίος όχι Εδεσσαίος: Έλεγαν ότι θα μίλαγε, αλλά ναι εντάξει θα μίλαγε, μόνο που αφού έλεγαν ότι θα μίλαγε, μπορεί και να μη μίλαγε, για να μη λένε όσοι έλεγαν ότι θα μίλαγε που μπορεί να μίλαγε ή και να μη μίλαγε αν δεν το έλεγαν.

Ζ.

Βορείως νότια

*ΚΙ ο Θ.Ρ. αποτύπωνε το είδος του διαλόγου που εξελίσσεται ως μη διάλογος.

-Πού πέφτει η Βόρεια Μακεδονία;

-Βόρεια της Μακεδονίας.

-Βόρεια της Μακεδονίας είναι η Σερβία.

-Πόσα χρόνια μεταβατικής περιόδου συμφωνήσαμε;

-Πέντε…

-Σε πέντε χρονιά οι μισοί δεν θα θυμούνται τίποτα.

-Οι άλλοι θα θυμούνται.

-Γιατί, οι άλλοι καλύτεροι είναι;

Ζ.

Αντιπερισπασμός

*ΟΠΟΤΕ χθες άρχισε να εδραιώνεται η θεωρία ότι ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης κινήθηκε βάσει σχεδίου εξυπηρετώντας την κυβέρνηση, βαλτός. Προηγουμένως, η συμφωνία με τα Σκόπια ανακοινώθηκε για να σκεπαστεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Και το Μουντιάλ εν γένει γι’ αυτό διεξάγεται τώρα, για να αποπροσανατολίσει απ’ όλα τα υπόλοιπα.

Ζ.

Υπό βροχή

*Μ’ ΑΥΤΑ και με τούτα ακυρώθηκε η οργανωμένη μετάβαση Λαρισαίων στο αθηναϊκό συλλαλητήριο. Το ένα, το άλλο, το παράλλο, ξέφτισε το αγωνιστικό φρόνημα; Όχι βέβαια. Να, ο στρατηγός Κων. Βλάχος, ο πρόεδρος των αποστράτων και πρωτομάχος των συλλαλητηρίων, πήρε χθες των ομματιών του. Και τα βουνά. Πορεία λέει υπό βροχή στα Πριόνια στον Όλυμπο, «για να μην ακούω τα τέρατα και σημεία».

Ζ.

Γιατί εκτός;

*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Λαρισαίος πατέρας υποψηφίου για στρατιωτικές σχολές. Τα παιδιά λέει θα πάνε πρώτα δύο μέρες στη Θεσσαλονίκη, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο για υγειονομικές εξετάσεις και κατόπιν άλλες τρεις στα Τρίκαλα για αθλήματα και ψυχομετρικά τεστ. Κι αναρωτιέται γιατί πρέπει να τρέχουν στη Θεσσαλονίκη και να ξοδεύονται δύο βράδια, όταν υπάρχει Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στη Λάρισα. Θα φιλοτιμηθεί κάποιος αρμόδιος να του εξηγήσει;

Ζ.

"Στην απ’ έξω"

*ΚΙ αφού δόθηκαν ‘’αμοιβαίες εξηγήσεις’’ μεταξύ των Νομαρχιακών για τα περί ‘’μαφιόζων’’, άνοιξε ο δρόμος για συνεργασίες ΚΙΝΑΛ –ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες δημοτικές εκλογές της Λάρισας. Προοπτική την οποία όμως αρνούνται κάποια στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, επιμένοντας να διαφοροποιούνται από τους συντρόφους τους που μετέχουν στη δημοτική αρχή - κατά μία διαφορετική προσέγγιση κατέχουν τη δημοτική αρχή.

***

*ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ απόκλισης η συντροφιά Λαρισαίων που ανέλυε το ζήτημα.

- Μα τι λέμε τώρα; Δεν είναι κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συνεργάστηκαν με τον Καλογιάννη. Είναι η δημοτική μας παράταξη που το είχε αποφασίσει, η παράταξη Καφφέ και εν συνεχεία Σάπκα…

- Εδώ που τα λέμε, ποιοι είναι που αντιδρούν; Ο τάδε, ο δείνα κι ο ταδόπουλος, πεντέξι όλοι κι όλοι, γνωριζόμαστε σ’ αυτή την πόλη. Είναι εκείνοι που είχαν μείνει στην απ’ έξω επειδή έκαναν λάθος εκτίμηση το 2014. Και τώρα κάνουν τον δύσκολο για να τους παρακαλέσουν και να μπουν στο σχήμα εξασφαλίζοντας ανταλλάγματα…

-Χε, χε, χε… Όλοι οι καλοί χωράνε, αρκεί να μην γκρινιάζουν πολύ.

Ζ.

Συνεχώς

*Η γείτονος χώρα. Ναι αλήθεια, ακούστηκε κι αυτό, η γείτονος. Σκόπια από δω, Τουρκία από κει, Αλβανία παραδώθε, μπλα μπλα μπλα, κατοχυρώθηκε το κλισέ της γενικής. Τόσο που αναβαθμίστηκε σε ονομαστική.

Ζ.

Ο περιπτεράς…

* Πρώην πωλητής πολυεθνικής εταιρείας, προμηθευτής καταστημάτων της Λάρισας, από τον Αμπελώνα, άνεργος εδώ και ένα χρόνο, 40χρονος οικογενειάρχης με ένα παιδί και με πολλή όρεξη για δουλειά είναι ο νέος ιδιοκτήτης του περιπτέρου της Κεντρικής πλατείας της Λάρισας, που δημοπρατήθηκε προχθές από τον Δήμο...

Έχοντας συναίσθηση του ρίσκου που αναλαμβάνει, καταβάλλοντας μηνιαίο μίσθωμα 1.400 ευρώ περίπου, πιστεύει πως με τις επαγγελματικές δεξιότητες που διαθέτει και με προσωπική δουλειά θα τα καταφέρει… να ζήσει την οικογένειά του.

Ο ίδιος δεν περίμενε να φτάσουν οι προσφορές τόσο ψηλά, είχε βάλει ένα όριο στο τίμημα, αλλά οι δημοπρασία έκρυβε εκπλήξεις. Πλέον περιμένει να ολοκληρωθούν από τον Δήμο τα διαδικαστικά, να υπογραφεί το μισθωτήριο συμβόλαιο και να ριχτεί στη δουλειά…

Γ.Ν.

Συλλαλητήριο

*ΔΕΝ μετέβησαν τελικά στην Αθήνα για το χθεσινό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό οι λαρισαίοι, καθώς προέκυψαν οργανωτικά προβλήματα. Το γεγονός ότι δεν είχε ξεκαθαρίσει η ώρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου (κάποιοι ανέφεραν στις 4μ.μ. άλλοι στις 6μ.μ. και κάποιοι στις 8 μ.μ.) καθιστούσε δύσκολο το ραντεβού για την αναχώρηση. Με δεδομένη και την πρόβλεψη των μετεωρολόγων για βροχές, οι Λαρισαίοι εμφανίστηκαν απρόθυμοι για μετάβαση στην πρωτεύουσα. Τελικά προτιμήθηκε η μετάβαση στις Πρέσπες για το αντίστοιχο σημερινό συλλαλητήριο.

 Γ.Ρ.

Παιδεύονται

*ΤΩΝ συριζαίων πάλι το μυαλό το τριβελίζει ο Ν. Τσιλιμίγκας εδώ και καιρό. Κάποιοι τον θέλουν για υποψήφιο περιφερειάρχη, μαζί με το ΠΑΣΟΚ φυσικά, όλοι οι υπόλοιποι προβληματίζονται. Πολύ επιφυλακτικοί, επιδιώκουν να τον αποφύγουν. Επικαλούμενοι διάφορα κι όχι μόνο ότι είναι προβεβλημένος πασοκτζής, ότι αν προηγηθούν οι εθνικές εκλογές θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, πράγμα που εξαφανίζει το όποιο αυτοδιοικητικό προφίλ του, προσθέτουν ότι τέτοιο προφίλ δεν διαμορφώθηκε κατά τη διαρρεύσασα τετραετία στην περιφέρεια, όπου δεν πολυεμφανίστηκε. Λένε, λένε αλλά πάλι γύρω του περιστρέφονται. (Είναι κι η καταστροφική τους εμφάνιση στις εκλογές του ‘14 που την πληρώνουν ακόμα, αφού δεν επέτρεψε να διαμορφώσουν ομάδα να αναδείξουν πρόσωπα).

Ζ.

Πάλι κερδοφορία

*- ΝΑΝΟΣ απολογισμός Πανεπιστημιακού…

Μόλις κατάφερε να κλείσει το στόμα του από την έκπληξη που του είχαν προκαλέσει όσα είχε ακούσει και δει, ο Λαρισαίος συμπύκνωσε τη γνώμη του σε τρεις λέξεις. Και μετά ισχυριζόταν ότι δεν ήθελε να συνδέσει το επώνυμο του διοικητή με τα επιτεύγματά του.

***

*ΕΚΕΙΝΟ που συζητείται ακόμη στην πόλη, άρα επιτυχία της κίνησής του, είναι η ανακοίνωση του διοικητή για τα κερδοφόρα νοσοκομεία της Λάρισας.

- Κι έτσι έκλεισε ο κύκλος. Θυμάστε ότι την έννοια του κέρδους στα δημόσια νοσοκομεία την είχε εισαγάγει ο διοικητής Λάζαρος, τότε στην αρχή των μνημονίων. Άλλοι γελούσαν τότε κι άλλοι είχαν θυμώσει πολύ. Τώρα αυτοί οι άλλοι κυβερνούν…

-Πολύ σωστά. Δίπλα στον κερδοφόρο διοικητή καθόταν, συναινώντας προφανώς, ο διοικητής Νέστορ, του κινήματος ‘’Δεν Πληρώνω’’. Κάποτε… Τώρα πια ‘’Πληρώνω και Χρυσοπληρώνω’’. Διότι είναι σαφές ότι αυτά τα υποτιθέμενα κέρδη βγαίνουν από την τσέπη των ασφαλισμένων.

***

*ΠΟΣΟ να το αντέξουν, το γύρισαν στην τρέλα στην παρέα των Λαρισαίων.

-Τουλάχιστον βρε παιδιά, αυτά τα κέρδη που λένε ότι έβγαλαν από τα νοσοκομεία, να τα επενδύσουν στην Υγεία, ε; Είναι και κερδοφόρος τομέας κατά πώς φαίνεται δηλαδή, θα βγάλουν κι άλλα…

-Αλήθεια, πότε έχουμε εκλογές για διοικητή νοσοκομείου; Προφανώς θέλει να επανεκλεγεί ο Νάνος για να κάνει συγκέντρωση απολογισμού…

-Κόσμο δεν είχε πάντως, ερημιά… Ποιος άλλος κατεβαίνει;

Ζ.

Προσχώρηση;

*ΚΑΤΕΘΕΣΕ λοιπόν υπέρ Καλογιάννη ο Ντ. Διαμάντος, στη δικαστική διαμάχη της Ρ. Καραλαριώτου με τον δήμαρχο. Και όλοι κατάλαβαν ότι ούτε τώρα πρόκειται να κατέβει μαζί της, εφόσον εκείνη καταφέρει να ηγηθεί ξανά συνδυασμού. Φυσιολογική εξέλιξη, «σαν ραγίσει το ποτήρι δεν τ’ αγγίζεις άλλο πια..», σαράντα χρόνια το τραγουδάει ο Νταλάρας.

***

*ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, φούντωσαν τα σενάρια για προσχώρηση Διαμάντου, για συνεργασία με τη Συμπαράταξη Καλογιάννη στις εκλογές του χρόνου.

- Θα έχει κάνει τις εκτιμήσεις του. Μια πλήρης, τετραετούς διάρκειας αντιδημαρχία θα ήταν ό, τι έπρεπε…

- Μα πού κολλάει με τους αριστερούς και τους πασοκτζήδες, πώς…

- Σοβαρά; Εδώ κυβερνούν ως αυτοκόλλητοι Νίκος Παπαδόπουλος και Β. Κόκκαλης…

Ζ.

 

 

 2OLA TA KANEI O NEOELLHN

*ΟΛΑ τα κάνει ο νεοέλλην. Μέχρι και στύλους της ΔΕΗ μπολιάζει.

Ζ.

 

 3TYRNABITIKH MEUODOS GIA NA JEXVRIZOYN

*ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΗ μέθοδος, για να ξεχωρίζουν τα άβραστα.

Ζ.

 

 

 

 4ESY PERIFEREIARXHS EGV DHMARXOS

*- ΕΣΥ περιφερειάρχης, εγώ δήμαρχος, συνεχίζουμε και του χρόνου;

Ζ.

 

 

 5ESAEI GIA THN ELLADA PANTA

*ΕΣΑΕΙ για την Ελλάδα πάντα με τον ‘’Κατσαντώνη’’ ως σαρακατσάνος ο Ν. Κατσαρός τώρα για τη Μακεδονία.

Ζ.

 

 

 6MANUANEIN DIA BIOY EIDIKA

*ΜΑΝΘΑΝΕΙΝ δια βίου, ειδικά στην αυτοδιοίκηση, παρόντες στην ‘’Πόλη που μαθαίνει’’ ο εν Λαρίση Γ. Σάπκας κι ο Μουζακίου Γ. Κωτσός.

Ζ.