Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πρέσπες» η Κεντρική πλατεία

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2018 19:45
 *ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΙ και κυρίως με δίκυκλα, περίπου πενήντα Λαρισαίοι πήραν τις σημαίες τους και αφού αναστάτωσαν το κέντρο με τις κόρνες τους, σταμάτησαν στην Κεντρική πλατεία. Φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία και υβριστικά για μερίδα πολιτικών. Ξαλάφρωσαν προς στιγμήν, ξανακαβάλησαν κι αποχώρησαν. Κ.Γ.   *ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΙ και κυρίως με δίκυκλα, περίπου πενήντα Λαρισαίοι πήραν τις σημαίες τους και αφού αναστάτωσαν το κέντρο με τις κόρνες τους, σταμάτησαν στην Κεντρική πλατεία. Φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία και υβριστικά για μερίδα πολιτικών. Ξαλάφρωσαν προς στιγμήν, ξανακαβάλησαν κι αποχώρησαν. Κ.Γ.

 Viva

*ΝΑ λοιπόν που καμιά φορά η γνωστή φράση του Γκάρι Λίνεκερ δεν δικαιώνεται και στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί…

Μεγάλη νίκη χθες το απόγευμα για το Μεξικό επί των Γερμανών, μια νίκη που πανηγύρισε… όλη η υπόλοιπη Ευρώπη – η αγάπη για τους Γερμανούς δεν κρύβεται πια με τίποτα!

Viva Mexico! Viva Zapata, viva γενικώς!

 

Εις χείρας σκοπιανών

*ΥΠΕΓΡΑΦΗ λοιπόν η (κατ’ αρχάς) συμφωνία με τα Σκόπια, η οποία θα τεθεί σε ισχύ εάν και εφόσον την εγκρίνουν με δημοψήφισμα οι Σκοπιανοί (συγγνώμη: οι Βορειομακεδόνες πρέπει να λέμε, αλλά μας είναι και δύσκολο να το συνηθίσουμε). Από αυτούς λοιπόν εξαρτάται. Διότι εμάς… ποιος μας ρωτάει τι θέλουμε; Γραμμένους μας έχουν. Και μια φορά που μας ρώτησε ο Τσίπρας, με δημοψήφισμα, καίτοι είπαμε «όχι», εκείνος το έκανε «ναι», το πήρε παραμάσχαλα και πήγε και υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο. Οπότε; Τι το θέλουμε το δημοψήφισμα για το «μακεδονικό»; Σε δουλειά να βρισκόμαστε; Χώρια τα έξοδα, χώρια που θα μας ζάλιζαν όλοι με τις τσιρίλες τους και θα μας χαλούσαν και το «Μουντιάλ» με τις αηδίες τους.

 

Φτώχεια

*ΘΑ ψηφίσουν «ναι» στη συμφωνία οι (εφεξής) «βορειομακεδόνες»;

Νωρίς να το πεις. Αλλά πώς να πουν όχι κι αυτοί κι αυτοί οι φουκαράδες όταν θα νογούν ότι, αλλάζοντας το όνομα, θα μπουν στην Ε.Ε με την ελπίδα (λέμε τώρα) να πέσουν κονδύλια, έργα, δουλειές και γενικά να βελτιώσουν το επίπεδο της ζωής τους; Η φτώχεια, συνήθως, κάμπτει τέτοιου είδους… «ηθικές» αντιστάσεις.

 

Σε δέκα…

*ΣΤΗΝ Ελλάδα, μπορεί ο κόσμος να διαφωνεί με τη λύση που δόθηκε για συναισθηματικούς κυρίως λόγους (πάνω από 70% λένε τα γκάλοπ) αλλά βέβαια δεν θα βγει και στους δρόμους. Το σαββατόβραδο ας πούμε, παραμονή της υπογραφής του «Σεβέρνα» οι Έλληνες ήταν στην… «Ταβέρνα», με καλό μεζεδάκι, δροσερό κρασάκι και τη γιγαντοοθόνη σταθερά γυρισμένη στα μουντιαλικά γήπεδα του Πούτιν όπου παίζεται καλή μπαλίτσα γενικώς.

Θα τον ξαναθυμηθούμε τον Μητσοτάκη. Σε δέκα χρόνια, θα έχουμε ξεχάσει ότι δίπλα μας υπάρχουν οι «Σεβέρνοι». Δέκα χρόνια, ή μήπως… δέκα ημέρες;

 

Σαλάτα

*ΟΛΑ καλά λοιπόν τα έκανε ο Τσίπρας;

Μαντάρα τα έκανε. Ο λογικός κόσμος θα συγκατάνευε σε μια λύση, αλλά όχι με τον συγκρουσιακό τρόπο που επέλεξε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο Τσίπρας έδωσε την εντύπωση ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Ζάεφ όχι για να λύσει ένα ανοιχτό εθνικό ζήτημα, αλλά έχοντας κατά νου να στριμώξει Μητσοτάκη και Φώφη.

Ο Μητσοτάκης με τη Φώφη, που τον έμαθαν πια, καίτοι αρχικώς επιθυμούσαν λύση, αναγκάστηκαν να πάρουν ακραία αρνητικές θέσεις.

Τα κλασικά φτηνά εσωκομματικά παιχνιδάκια δηλαδή, που συνήθως παίζονται σε ανώριμες δημοκρατίες όπως η Ελλάδα. Και από κάτω ένας λαός παρορμητικός που πωρώθηκε γύρω από αυτήν την υπόθεση γηπεδικώ τω τρόπω. (Ε, όχι και να μας πάρουν το όνομα οι «γυφτοκοπιανοί» κλπ κλπ).

Πώς λέμε «μακεδονική σαλάτα»; Έτσι ακριβώς.

 

Φημολογία

*ΕΝΤΟΝΕΣ φήμες από χτες στην Αθήνα. Ότι δηλαδή μαγειρεύεται από «ξένα κέντρα» η ενίσχυση της (χρήσιμης) κυβέρνησης Τσίπρα που αποδυναμώθηκε μετά την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου.

Και πώς θα γίνει αυτό; Θα μπουν -λέει- στην (χρήσιμη) Κυβέρνηση κάποιοι άλλοι…χρήσιμοι και πρόθυμοι.

(Φωτιά στα… μπατζάκια σου Φώφη μας, αν η φημολογία αληθεύει).

 

Καμμένος

*ΛΕΝΕ μερικοί ότι ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος άναψε… φωτιές στον Πάνο Καμένο.

Σιγά τις φωτιές… Φοβάται ορέ τη φωτιά ο…. Καμένος; (Στο κόμμα του πάντως -μετά τη στάση του στο Μακεδονικό- μόνο… στάχτες και αποκαΐδια έχουν μείνει. Κουράγιο ορέ Πάνο… Κάτι λίγοι μήνες (σου) μείνανε… Μετά θα κάαααθεσαι).

 

Στην αναμπουμπούλα

*«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα», πήρες στ’ αλήθεια χαμπάρι ότι μέσα στην αναμπουμπούλα αυτών των ημερών ο… τσάκαλος χαίρεται. Τουτέστιν, ο Τσακαλώτος σού «φόρεσε» άλλα 5,1 δισ. περικοπές για τα επόμενα χρόνια στο εντελώς αναίμακτο.

Καλά και άγια τα ονόματα και τα εθνικά λάβαρα, αλλά με τις (κομμένες) συντάξεις θα περάσεις την υπόλοιπη ζωούλα σου άμοιρε…

 

Με δυο λόγια

*ΕΝ κατακλείδι, η συμφωνία Ελλάδος – Σκοπίων αποτιμάται με δυο λόγια ως εξής:

Ναι μεν μας πήραν τα εσώβρακα, τους πήραμε όμως τη γραβάτα ! Αμ πώς;

 

Ανησυχητικό

*ΜΑΛΛΟΝ θα πρέπει να ανησυχήσουμε…

Η τελευταία έρευνα έδειξε ότι πλέον, το 60% της ενημέρωσης των πολιτών της Ελλάδας

γίνεται μέσω… Facebook.

Καλά ε; Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα πλέον…

 

Πισίνα

*ΠΙΣΙΝΑ. Να μια καλή λύση για όσους δεν ήθελαν να ρισκάρουν με αυτόν τον καιρό. Σου λέει γιατί να κάψουν βενζίνη, γιατί να χάσουν χρόνο. Γι’ αυτό λοιπόν επέλεξαν την πισίνα της Νεάπολης. Χθες ωστόσο ο καιρός τούς έκανε μια πλάκα κι εκεί. Για μια ωρίτσα το γύρισε σε φθινόπωρο. Μικρό το κακό όμως. Όταν επανήλθε το καλοκαίρι ξαναβούτηξαν όσοι περίμεναν υπομονετικά κάτω από το μπαρ και τις ομπρέλες.

 

Σημαιοφόροι

*«ΤΗΝ ώρα που η Ελλάδα ξεπουλιέται, εμείς είμαστε εδώ για να αντιστεκόμαστε». Αυτό έλεγαν οι λίγοι Λαρισαίοι που πήραν μέρος στην εκδήλωση για τη Μάχη της Σημαίας χθες μπροστά στο Κλειστό της Νεάπολης.

Κοιτώντας τα ρολόγια τους ήξεραν πως την ίδια ώρα στις Πρέσπες υπογραφόταν η συμφωνία για το όνομα.

 

ZUMBA – Mundial... διπλό

* ΔEN είχε τόσο κόσμο, σε σχέση με την περσινή πάντως, η Σαββατιάτικη εκδήλωση στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης με τους διοργανωτές να έχουν εξήγηση. «Τη λένε Μουντιάλ μάλλον...» και ίσως να μην είχαν άδικο, καθώς εκείνη την ώρα μόλις είχε τελειώσει η έκπληξη της Αργεντινής – Ισλανδίας με χαμένο πέναλτι του Μέσι, ξεκινούσε το Περού – Δανία και το βράδυ είχε Κροατία – Δανία. Πού όρεξη για Zumba o Λαρισαίος μπαμπάς. Ας είναι καλά οι μαμάδες που πήγαν τα παιδιά τους...

Κ.Γ.

 

Moύσκεμα

*ΚΡΙΜΑ για την εκδήλωση Μουσικής Δωματίου. Μας τα χάλασε τα σχέδια ο καιρός και μεταφέρθηκε από το Αρχαίο Θέατρο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας χθες βράδυ.

«Ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να το δείξουμε με χαρά και έξω από τη Λάρισα. Δεν κατέστη όμως δυνατό» διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας και δεν είχε άδικο. Αν μη τι άλλο, ο συνδυασμός αυτής της κλασικής μουσικής με το Αρχαίο Θέατρο θα ήταν μοναδικός. Πάντως ο κόσμος το στήριξε. Next year…

 

Κόρνες

*ΣΟΥΡΕΑΛ. Την ώρα που οι καλλιτέχνες προσπαθούσαν να αποδώσουν εντός του ΔΩΛ, όσο το δυνατόν καλύτερα έργο του Μίκη Θεοδωράκη, απ’ έξω περνούσε η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας Λαρισαίων για το Μακεδονικό. Τα κορναρίσματα, ακούγονταν -έστω και αδύναμα- εντός της αίθουσας. Με αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα, δεν ξέρουμε αν θα χαιρόταν ή θα λυπόταν ο Μίκης…

Κ.Γ.

 

ΕΛΕΥΘΕΡιός