Καλοκαίρι

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2018 20:00
* ΤΙ να κοιτάζει ο Απ. Καλογιάννης με το τηλεσκόπιο; α) Τη λύση των προβλημάτων της πόλης, β) τη δεύτερη δημαρχιακή θητεία,  γ) τους αντιπάλους του που τον καταδιώκουν.  Ζ. * ΤΙ να κοιτάζει ο Απ. Καλογιάννης με το τηλεσκόπιο; α) Τη λύση των προβλημάτων της πόλης, β) τη δεύτερη δημαρχιακή θητεία, γ) τους αντιπάλους του που τον καταδιώκουν. Ζ.

* ΔΕΝ ξεκινάμε καθόλου καλά το φετινό καλοκαίρι.

Καθημερινές «βγάζουμε την μπέμπελη» και τα Σαββατοκύριακα αντί για μαγιό, φοράμε μπουφάν!

Μας εμπαίζει ο καιρός και δοκιμάζει τις αντοχές μας.

Λ.Κ.

Οχτώ Σάββατα

*ΑΓΑΝΤΑ, ακόμα ένα Σάββατο, αντέχουν οι Λαρισαίοι έμποροι. Βοηθάει λιγάκι κι ο ανάκατος καιρός, οι καταναλωτές δεν είναι γνωστό αν έχουν άλλες αντοχές, είναι κι η επιβαλλόμενη οικονομία για τις διακοπές…

***

*ΟΠΟΤΕ τίθεται και πάλι το ερώτημα: γιατί να μην κλείνουν τα οχτώ καλοκαιρινά Σάββατα και τα καταστήματα των ‘’αλυσίδων’’; Για την καυτή Λάρισα μιλάμε, δεν μπορεί να ισχύουν αλύγιστοι οι στάνταρ κανόνες. Αν και ο κανόνας του κέρδους είναι που προέχει όλων. Επομένως αν οι Λαρισαίοι, υπερασπιζόμενοι τη δόξα της ζέστας τους καναδυό Σάββατα αδειάσουν την πόλη, οι μάνατζερ θα το σκεφτούν.

Ζ.

Συνεχίζεται…

*ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να αμφισβητήσει ότι η χθεσινή ήταν μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ελλάδα. Αρκεί βέβαια να μη μείνουν οι κυβερνώντες μονάχα στους πανηγυρισμούς, τίποτε δεν τέλειωσε ακόμη. Το λένε άλλωστε κι οι ίδιοι, η χώρα δεν πρέπει να εγκαταλείψει την προσπάθεια, ν΄ αλλάξει τον αγώνα περιορισμού της σπατάλης.

Ωστόσο η σκληρή λιτότητα φαίνεται να απέδωσε, η Οικονομία μπαίνει σε άλλο δρόμο. Μετά από οχτώ χρόνια, επιτέλους εκτός μνημονίων. Ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος, ο αθόρυβος Χουλιαράκης και οι λοιποί τα κατάφεραν, οι Έλληνες τα κατάφεραν. Κανένας βέβαια δεν περιμένει να φάει με χρυσά κουτάλια, ραγδαία μεταβολή του σκηνικού δεν θα υπάρξει. Κι όλοι θα περιμένουν την ανάπτυξη, τη βελτίωση των δεικτών της Οικονομίας, όλα αυτά τα αλαμπουρνέζικα για τον πολύ κόσμο που λένε οι αναλυτές, αύξηση ΑΕΠ, πλεονάσματα, δημοσιονομικός χώρος, επιτόκια. Αν δεν αυξηθεί η παραγωγή, αν δεν μειωθεί η ανεργία, η όποια γραβάτα θα μοιάζει με θηλιά. Όμως όλοι νιώθουν ότι κάτι καλό μπορεί να γίνει πια, με την προσπάθεια όλων. Και πρώτ΄ απ΄ όλα του πολιτικού συστήματος, έστω όχι ολόκληρου.

Ζ.

Στα παζάρια

*ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ο πρόεδρος… Ταξίδεψε στη Λάρισα για να βρει γραφεία του κόμματός του, αφού τώρα δεν έχει βουλευτή, ‘’Κάτσ΄ αντώνη’’ είπε στον Ελασσοναμερικάνο, όμως εκείνος σηκώθηκε κι έφυγε. Ψάχνει για στέγη, κάνει οικονομίες απ΄ όπου μπορεί ο Β. Λεβέντης.

- Πόσο θα μου τ’ αφήσεις;

- Μα όσο σας χρεώσαμε και την προηγούμενη φορά.

Παζάρευε με τον ρεσεψιονίστα το δωμάτιο του κεντρικού ξενοδοχείου στη Λάρισα.

***

*ΟΣΟ για το σκοπιανό, ο μακεδονομάχος πρόεδρος λέει όσα δεν μπορεί να πει ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Πάει τελείωσε αυτό, δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω…». Η όποια Βουλή είναι υποχρεωμένη να εγκρίνει τη Συμφωνία, δεν γίνεται αλλιώς. Ήτοι, «να το λουστεί τώρα ο Τσίπρας, να επωφεληθώ εγώ, να είναι και ο σκύλος χορτάτος».

Ζ.

Περί απο-

προσανατολισμού

* ΓΙΑ «ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρισα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο το μέλος του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Ηρακλής Γερογιώκας. Αναλυτικότερα αναφέρεται «στην κ. Βαγενά που πανηγυρίζει για την επαναφορά των εργατικών εισιτηρίων, στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας που καταφέρεται κατά της πιο επιτυχημένης περιφερειακής αρχής της χώρας, στον κ. Κόκκαλη που θα πει τη γνώμη του όταν υπάρξουν έννομα αποτελέσματα για το Σκοπιανό, δηλαδή όταν θα είναι πια αργά, κλπ. Και βέβαια κανείς δεν σχολιάζει το mea culpa του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα. Μήπως να επικοινωνήσουν και λίγο με τον Φλαμπουράρη που γνωρίζει και τον Κ. Καβάφη να τους πει «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις».

Γ.Ρ.

 

Βαθύτερα…

*ΜΑΛΛΟΝ δεν επρόκειτο για το αν θα εκλεγεί ο τάδε ή η δείνα στη Συντονιστική του ΚΙΝΑΛ Φαρσάλων, σιγά τα υψηλόβαθμα αξιώματα. Ούτε αν οι υποψηφιότητες θα ήταν 7 ή 9, άλλωστε στους άλλους δήμους ίσα που συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό κι έτσι εκλέγονται απαξάπαντες στις αυριανές εκλογές.

Το εσωκομματικό ενδιαφέρον ελάχιστο έως ανύπαρκτο. Αλλού βρίσκεται το κουμπί. Που οδήγησε να παραιτηθούν πέντε υποψήφιοι από τους εννιά, ανάμεσά τους κι η τωρινή γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, μαζί κι η εφορευτική. Δεν ήταν τεχνικό το ζήτημα, πότε κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες, πόσες, ποιοι. Δείχνουν βαθύτερα τα αίτια.

***

*ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ότι ο καταγγελλόμενος για παλαιοκομματισμό-σιγά την ίντριγκα δηλαδή και το σπουδαίο διακύβευμα, γραμματέας της Νομαρχιακής Στ. Τσιάκαλος είχε σχέδια για την περιοχή του. Προωθώντας για την ηγεσία της οργάνωσης τον γιο του παλιού δημάρχου, τον Γρηγόρη Γκουντόπουλο.

Τι σχέδια; Να βοηθηθεί ακολούθως ο φίλος του Κ. Τύμπας, ο περιφερειακός σύμβουλος που δεν έχει υποστείλει τη φιλοδοξία να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Μαζί του ο παραιτηθείς από την παράταξη του δημάρχου Καραχάλιου δημοτικός σύμβουλος Στ. Πουλαράκης, ο παλιός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Βασ. Ντούλας κ.α . Στην ίδια παρέα λένε κι ο Στ. Τσιάκαλος. Ο οποίος μπορεί με μια του φράση να διαλύσει τις υπόνοιες, να εξαφανίσει τις διαδόσεις. (Άλλωστε πώς θα γίνει το ΚΙΝΑΛ να μην υποστηρίξει δικό του εν ενεργεία δήμαρχο, δεν έχει ξανασυμβεί.)

Ζ.

Πρόγνωση

*ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ η Σ. Σ.

- Κοιμηθείτε...Η βλακεία κυμαίνεται σε κανονικά για τη χώρα επίπεδα... (Και για την εποχή, άμα σφίξουν κι άλλο οι ζέστες…)

Ζ.

Σαρακατσαναίοι

* ΝΑ λοιπόν που προέκυψε θέμα με την παρουσία πολιτικών στο φετινό Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, καθώς η πρόταση του προέδρου της Ομοσπονδίας τους κ. Μουτσιάνα να κριθούν «ανεπιθύμητοι» όσοι ψήφισαν την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» για τα Σκόπια, δεν εγκρίθηκε από τη διοίκηση, η οποία θέλησε να κρατήσει τα προσχήματα, ωστόσο το πιθανότερο είναι η γραμμή Μουτσιάνα να περάσει. Διότι ποιος κυβερνητικός βουλευτής θα τολμήσει να παραστεί στο φετινό Αντάμωμα, φοβούμενος τις αντιδράσεις του κόσμου, καθώς πολύ εύκολα η κατάσταση, λόγω του όχλου, μπορεί να ξεφύγει…

Γ.Ρ.

Τυρναβίσια

*Ο Τυρναβίτης Δ.Π. ανέλυε χθες το γλωσσολογικό ζήτημα.  Εμείς εδώ δεν λέμε «γυμνός», λέμε «ξιμπλέτσουτους». Ούτε «τρέχω άσκοπα», αλλά «πλαλάου». Αντί για «κουράστηκα», λέμε «μπαΐλτσα». Όχι «ανάσκελα», μα «τανάσκλα». Το «μουλάρι», το λέμε «μπλάρ». Αντί «σταμάτα» και «αύριο», λέμε «στέκα» και «ταχιά». Δεν λέμε «θεία», λέμε «θκειά». Γιατί αλλιώς αυτή θα μπερδευτεί. «Αγιέμ’ παλάβουσις ντιπ;»

Ζ.

Παν΄ τα δέντρα

*- ΠΡΟ μηνός είχαν κόψει 6-7 δέντρα και τώρα άλλα 4. Μεγάλα δέντρα, υγιέστατα κόπηκαν για το έργα στην πλατεία…

Και διαμαρτύρονται από τη Γαλήνη, χάλασε η γαλήνη τους. Για την ευκολία με την οποία ο Δήμος Κιλελέρ εξαφάνισε μεγάλα δέντρα που φυτεύτηκαν πριν δεκαετίες,

- Παρεμβάσεις ελαφρά τη καρδία; Δεν σκέφτηκαν πώς θα συνδυαστούν τα έργα με τα σκιερά δέντρα; (Περιμένουν εξηγήσεις.)

Ζ.

Με εμπειρία

*«ΔΕΝ τη φοβάμαι την απλή αναλογική», έλεγε παλιός πασοκτζής αυτοδιοικητικός. «Τόσα χρόνια έχουμε αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις συναινέσεις. Και τα ψηφοδέλτιά μας ήταν πάντοτε πολυσυλλεκτικά στα χωριά μας …»

Έδειχνε και κατανόηση στην επιδιωκόμενη προσπάθεια οπωσδήποτε συμπόρευσης από κάποιους που «κρούουν ανοιχτές θύρες», που «κομίζουν γλαύκα εις Αθήνας». Ή στα πιο χωριάτκα «θαρθεί αυτός να με δείξει πώς ζμώνουν το ψωμί, πώς κοσκινάν τ΄ αλεύρι;». Με κατανόηση όμως, με διάθεση συνεργασίας. «Άμα θέλει κάποιος να αποκτήσει ρόλο, τι να κάνουμε, άλλοι θέλουν χειρότερα...»

Ζ.

Γλωσσομπερδέματα

*ΕΥΚΟΛΟ να μπερδευτεί κανείς, με τη γλώσσα και τα καμώματά της.

- Πήγα με τον πατέρα μου στο χωριό για να κάνουμε δουλειές και μου λέει πρέπει να κόψεις τα χόρτα. Εσένα του λέω ποιος στο 'πε;

***

*- ΚΑΙ με τι ασχολείσαι;

- Υπεύθυνος υποστήριξης στον τομέα της εστίασης.

- Λάντζα ε;

***

-ΤΙ ειδικότητα έχεις;

- Φυσικοχημικός.

- Καθηγητής φυσικής και χημείας δηλαδή.

- Όχι, φυσικούς χυμούς στύβω.

Ζ.

Μαριχουάνα

* ΠΩΣ και δεν έβγαλαν ακόμη ανακοίνωση οι «Οικολόγοι Πράσινοι», να συγχαρούν τον Καναδά που έδωσε το πράσινο φως στη χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς;

 Λ.Κ.

Αι κρατήσεις

*Ο Χ. Π. σε μια ιστορία του, των 121 λέξεων πάντοτε, πραγματική:

Ράθυμος εξ απαλών ονύχων. Χείρισται αι σχολικαὶ του επιδόσεις. Μετά βίας απεφοίτησεν της τρίτης Γυμνασίου. «Δεν παίρνει τα γράμματα» έλεγον διδάσκαλοι, καθηγηταί.

Μοναδικά «καθήκοντα», άτινα εξετέλει άνευ οκνηρίας, ήσαν τα του κανδηλάπτου και κωδωνοκρούστου, εις παρακείμενον ναόν. Αργότερον δε κατέστη και πρόθυμος υπηρέτης-μέλος κυβερνώντος κόμματος.

 Άμα τη απολύσει εκ του στρατεύματος, ληφθεισομένων υπ’ όψιν των επιδόσεών του ως κανδηλάπτου, κωδωνοκρούστου και κομματικού μέλους, διωρίσθη δημόσιος υπάλληλος. Γραφεύς αγράμματος.

Πεντηκοντούτης εξήλθεν της «υπηρεσίας». Συνταξιούχος.

 Θαμών τακτικός έκτοτε του καφενείου, διαπρέπει ως χαρτοπαίκτης και πότης απάντων των αλκοολούχων αποσταγμάτων, ενίοτε δε και ως χρήστης προϊόντων καννάβεως.

Συχνάκις δε, διαμαρτυρόμενος δια τα χαμηλά εισοδήματά του, ένεκα της πενιχράς, τη γνώμη του, συντάξεως, διεσταλμένοις οφθαλμοίς εγείρεται φωνασκών:

 «Τόσα χρόνια δούλεψα. Ξέρεις πόσες κρατήσεις είχα εγώ;...» (Αντιπροσωπευτικό δείγμα, το δίχως άλλο.)

Ζ.

Στριμωγμένοι

*ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ο καλός Λαρισαίος δικηγόρος.

- Δεν πάει άλλο σου λέω… Μετά από τριάντα χρόνια θα το κλείσουμε το γραφείο, δεν βγαίνει. Και θα δικηγορούμε απ΄ το σπίτι.

Εν ολίγοις παραδεχόταν την ήττα.

- Ιδεολογικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ βλέπεις. Οι μικρομεσαίοι. Πρέπει να εξαφανιστούμε.

Ζ.

Τζάμπα;

*- ΩΣΤΕ η ΑΕΛ επιδιώκει να εντάξει στην ομάδα τα ταλέντα της περιοχής, τα νέα παιδιά…

Δεν πειθόταν ο Λαρισαίος διαβάζοντας στην εφημερίδα για την υπόθεση νεαρού Λαρισαίοι παίχτη, για τον οποίο ο ιδιοκτήτης της ομάδας άλλαξε γνώμη όταν πληροφορήθηκε ότι έπρεπε να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή με μάνατζερ.

- Δηλαδή, τι; Τα ταλέντα στους βυσσινί χωρίς συμβόλαιο και δίχως λεφτά; Για επαγγελματικό ποδόσφαιρο μιλάμε…

Ζ.

Οχυρωμένοι

*ΔΕΝ είναι ο Μητσοτάκης που φοβάται τον Ρουβίκωνα και τις παραφυάδες του, μήτε ο Χαρακόπουλος, δεν είναι η ΝΔ που ανησυχεί για τους αντιεξουσιαστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που τους τρέμει.

Κλειδωμένα με πόρτες ασφαλείας τα κομματικά γραφεία στη Λάρισα. Πάντοτε σφαλιστά, ακόμα κι όταν βρίσκονται μέσα δεκάδες στελέχη. Κάμερα στην είσοδο και ενδελεχές φέις κοντρόλ πριν ανοίξει η πόρτα για να μπει όποιος χτυπήσει το κουδούνι. Έχουν καεί στον χυλό, δυό φορές τους έκαναν κατάληψη οι αντιεξουσιαστές, φυλάγονται. Η εικόνα που προκύπτει όμως δεν είναι καλή, δείχνει φόβο και σοβαρό πρόβλημα με την κοινωνία, που πρακτικά δεν φαίνεται να υπάρχει στη Λάρισα. Δεν είναι καλό να φοβάσαι και τον ίσκιο σου.

Ζ.

Και Ινδοί

*ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ, σημαντική εξέλιξη, πέρα από συγκινητική, η προσέλευση Ινδών μεταναστών που δουλεύουν στην περιοχή, οι οποίοι εμφανίστηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία του πρωτοπόρου συλλόγου του Αμπελώνα. Και μακάρι να γενικευτεί. Αν και χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια καθώς κάποιος πρέπει να προσεγγίσει τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

***

*ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ όμως και αστειάκια χθες.

- Δηλαδή τώρα, εκτός από τους Ιεχωβάδες που ξέραμε ότι έχουν θρησκευτικό ζήτημα, θα αρνούνται κι οι χρυσαυγίτες τη μετάγγιση αίματος;

- Γιατί;

- Μα θα το ρισκάρουν να τους τύχει μονάδα αίματος από μετανάστη;

Ζ.

Λόγω έργων

*ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ και παράπλευρες ζημίες, που δεν τις πιάνει εύκολα κανείς. Κι άντε να εξηγήσει ο Λαρισαίος ταξιτζής γιατί έγραψε το ρολόι 7 ευρώ για Νεάπολη ενώ μέχρι τώρα το ταξίμετρο δεν πήγαινε πάνω από 4,5. Τι να πει, ότι υποχρεώθηκε να πάει από την Κεντρική πλατεία στη Νεάπολη μέσω Υψηλάντου, καλά δηλαδή που δεν πήγε μέσω Πλατυκάμπου, ότι λόγω των έργων και του μποτιλιαρίσματος κινήθηκε σαν χελώνα; Κι ότι τα επιπλέον χρήματα τα ξόδεψε σε καύσιμα και σε υπομονή.

Ζ.

Αργότερα

*ΠΟΣΟ κάνουν τα κεράσια; ρωτάει η όμορφη κοπέλα τον πονηρούλη μανάβη της γειτονιάς της.

-Ε… Ένα φιλί το κιλό;

-Ναι; Βάλτε μου πέντε κιλά σας παρακαλώ…

-Μάλιστα, αμέσως, τρελάθηκε ο άλλος από τη χαρά του, την εξυπηρέτησε αμέσως.

-Α, ευχαριστώ πολύ. Θα περάσει αργότερα η γιαγιά μου να σας πληρώσει.

Ζ.


 KAI ME SELEMPRITIS

*ΚΑΙ με σελέμπριτις και τιβιπερσόνες ο περιφερειάρχης. Να, με τον διαβόητο, τον ακαταμάχητο, τον ανυπέρβλητο Νίκο Χαϊδά, τον 28χρονο που λέει κι ο πίνακας.

Ζ.

 

 

STHN EKDHLVSH THS DRASHS

*Στην εκδήλωση της Δράσης “Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία”, ο Χρήστος Κέλλας, σε ένα χώρο που γνωρίζει καλά. Συνομιλώντας με τον καθηγητή Αιματολογίας Γ. Βασιλόπουλο και τον επίκουρο καθηγητή Φυσικής Ιατρικής Ι. Τσούγκο, ο βουλευτής εξήρε το ερευνητικό έργο των λαμπρών Ελλήνων επιστημόνων, που διαπρέπουν παγκοσμίως, αποδεικνύοντας πως η χώρα πρωτοπορεί στη μάχη εναντίον του καρκίνου.

 

 

 

DYO PRVTOSELIDA ELEFTHERIA PRVTOSELIDA 22 6 CIU

Δύο πρωτοσέλιδα

Αυτονόητη η ετοιμότητα της "Ε" να είναι κοντά στα μεγάλα γεγονότα. Όπως χθες στο Γιούρογκρουπ, όπου ως τις 2 τα ξημερώματα γινόταν σκληρό παζάρι για το ελληνικό χρέος, γεγονός που καταγραφόταν και στην πρώτη έκδοση της εφημερίδας (φωτ. πάνω). Κατά τις 2.30 όμως βγήκε λευκός καπνός. Επιτεύχθηκε συμφωνία, οπότε άλλαξε και το πρωτοσέλιδο (φωτ. κάτω), περιγράφοντας τα βασικά σημεία της. Πράγμα που πρόλαβαν ελάχιστες αθηναϊκές εφημερίδες.

Ε, μετά, έπιασαν δουλειά οι πρωινές εκπομπές και άλλα μέσα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass