Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίδομα

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2018 20:01
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ για τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. χαρακτηρίζεται η συμμετοχή των μελών στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη συντονιστικών γραμματειών. Στον νομό Λάρισας συνολικά ψήφισαν 948 μέλη εκ των οποίων 409 ψήφισαν για την οργάνωση του Δήμου Λάρισας. Όταν στις τελευταίες εκλογές στη Λάρισα για την ανάδειξη επικεφαλής στο ΚΙΝΑΛ ψήφισαν περί τα 2.000 μέλη. Η υποτονική, κατά άλλους, συμμετοχή αποδόθηκε στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι – με εξαίρεση την Ελασσόνα και παρ’ ολίγον τα Φάρσαλα – ήταν ισάριθμοι των θέσεων οπότε δεν υπήρχε… ανταγωνισμός που θα έφερνε περισσότερους στις κάλπες.  Άλλο ωστόσο είναι το θέμα. Γιατί τα μέλη του «Ποταμιού» δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι στα νέα όργανα και προπαντός γιατί απείχαν από τις χθεσινές εκλογές. Πήραν κάποια απόφαση ή… πρόκειται να πάρουν κάποια απόφαση για το μέλλον του πολιτικού εγχειρήματος;                                                 Β.Κ. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ για τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. χαρακτηρίζεται η συμμετοχή των μελών στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη συντονιστικών γραμματειών. Στον νομό Λάρισας συνολικά ψήφισαν 948 μέλη εκ των οποίων 409 ψήφισαν για την οργάνωση του Δήμου Λάρισας. Όταν στις τελευταίες εκλογές στη Λάρισα για την ανάδειξη επικεφαλής στο ΚΙΝΑΛ ψήφισαν περί τα 2.000 μέλη. Η υποτονική, κατά άλλους, συμμετοχή αποδόθηκε στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι – με εξαίρεση την Ελασσόνα και παρ’ ολίγον τα Φάρσαλα – ήταν ισάριθμοι των θέσεων οπότε δεν υπήρχε… ανταγωνισμός που θα έφερνε περισσότερους στις κάλπες. Άλλο ωστόσο είναι το θέμα. Γιατί τα μέλη του «Ποταμιού» δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι στα νέα όργανα και προπαντός γιατί απείχαν από τις χθεσινές εκλογές. Πήραν κάποια απόφαση ή… πρόκειται να πάρουν κάποια απόφαση για το μέλλον του πολιτικού εγχειρήματος; Β.Κ.

ΚΙ από Ιούνιο χειμώνα… Τι καιρό ζούμε στ’ αλήθεια; Τι… χειμωνιάτικο καλοκαίρι είν’ αυτό; Λίγο ακόμη και θα βγει ο Τσίπρας να ανακοινώσει έκτακτο …επίδομα θέρμανσης (φορώντας γραβάτα χρώματος... πετρόλ – είναι να μην αρχίσεις με τα λούσα, μετά τελειωμό δεν έχει το πράγμα).

Γραβάτες

ΔΕΝ είμαι βέβαιος πάντως ότι ο πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας θα φορούσε τη γραβάτα, εάν του ψιθύριζε κάποιος στ’ αυτί ότι εις την καθαρεύουσα το εν λόγω ανδρικό αξεσουάρ λέγεται... λαιμοδέτης.

* * *

ΑΚΟΜΗ καλύτερα πάντως να ονομαζόταν και... λαιμοκόφτης αφού για δεκαετίες ολόκληρες θα... κόβουμε τον λαιμό μας να βγάλουμε τα προαπαιτούμενα πλεονάσματα.

Ζήτω η... εποπτεία!

Η ΟΥΣΙΑ είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία. Η συμφωνία δεν είναι ούτε ο... θρίαμβος που θέλει να εμφανίζει o… γραβατοφορεμένος, ούτε η... τραγωδία που θα βόλευε τη ΝΔ και λοιπούς της Αντιπολίτευσης. Προφανώς και το Eurogroup (λέγε με Γερμανία) θα μπορούσε να κόψει το ελληνικό χρέος και να μας δώσει μια μεγαλύτερη ανάσα.

Όμως οι Γερμανοί ξέρουν πια πολύ καλά με ποιους έχουν να κάνουν. Με ‘Έλληνες πολιτικούς. Δηλαδή με ό,τι πιο αναξιόπιστο κυκλοφορεί στη διεθνή πιάτσα, ανεξαρτήτως κόμματος. Τους οποίους, αν άφηναν «ξεκαπίστρωτους», είναι βέβαιο ότι θα ξόδευαν όλα τα «ματωμένα πλεονάσματα» σε προεκλογικές παροχές. Οπότε, ίσχυσε η λογική του... «κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε». Συμπέρασμα: το πιο θετικό σημείο της συμφωνίας είναι η «σκληρή εποπτεία». Τουλάχιστον δεν θα ξαναπάμε «στα βράχια».

Κι έχει ο Θεός

ΚΑΠΩΣ έτσι με τη συμφωνία του Eurogroup θα ζήσουμε όπως και οι παλιότερες γενιές των Ελλήνων, δηλαδή μέσα σε μια... αξιοπρεπή φτώχεια. Θα ζούμε σε μια κάποια οικονομική ασφάλεια βέβαια.

Την ίδια ασφάλεια που έχει κάποιος που σιτίζεται από τα συσσίτια ότι και αύριο θα έχει φαΐ. Μέχρις εκεί. Η Ελλάδα ξανά στα χρόνια του «λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο», εκτός κι αν αλλάξουν οι διεθνείς συγκυρίες και πάνε γενικά οι οικονομίες καλύτερα. Ή αν η χώρα αρχίσει κάποτε να παράγει. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο με τα «τρελά» πλεονάσματα που μας ζητούνται και τον φορολογικό ζουρλομανδύα που μας έχουν φορέσει.

Βέβαια, υπάρχει και μια απρόβλεπτη παράμετρος. Ο Θεός της Ελλάδας...

Σουρεάλ

«ΤΟ 2015, ο λαός που ψήφισε ΟΧΙ, ψήφισε υπέρ της παραμονής στο ευρώ».

Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και - εφεξής- εν Ελλάδι εκπρόσωπος του λογοτεχνικού ρεύματος του... σουρεαλισμού.

Σουλτανάτο

ΜΕΧΡΙ αργά χτες βράδυ η παντοδυναμία Ερντογάν από τον πρώτο κιόλας γύρο έδειχνε αδιαμφισβήτητη έως... σαρωτική. Είτε με ξύλο, είτε με βία, είτε με νοθεία ο Ερντογάν πέτυχε να εμφανίσει ποσοστό άνω του 58% και πλέον θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε πολίτευμα Προεδρικής Δημοκρατίας.

Περιττή διαδικασία βέβαια – πιο πρακτικό να κήρυσσε απευθείας την Τουρκία σε... σουλτανάτο να τελειώνουμε. Όπως και να ‘χει, προτιμότερη είναι μια σταθερή Τουρκία, έστω και με τον Ερντογάν, από μια χώρα τέτοιου μεγέθους που θα παραδινόταν στην αβεβαιότητα και την αναρχία. Το λένε όλοι οι δυτικοί αναλυτές και κάτι θα ξέρουν βέβαια.

Αντωνάκη μου…

ΜΕ επιστολή του, ο Δήμος Αγιάς παρακαλάει τους δημότες του να φροντίσουν ώστε να διατηρήσουν τα παράλια καθαρά.

Και να πεις ότι είναι κανένας χθεσινός ο δήμαρχος Γκουντάρας; Αν δεν υπάρχει αστυνόμευση και πρόστιμα «Αντωνάκη μου», ούτε... Γερμανός τουρίστας δεν θα σε πάρει στα σοβαρά ώστε να τοποθετεί τα σκουπίδια στους κάδους. Θα γίνει κι αυτός μέσα σε λίγες μέρες... Έλληνας.

Εργαζόμενος

Ο ΙΣΠΑΝΟΣ πρώην πρωθυπουργός Ραχόι –διαβάζουμε- εγκαταλείποντας την πρωθυπουργία επέστρεψε στη θέση του, υποθηκοφύλακας σε μια επαρχιακή πόλη, για να συνεχίσει να εργάζεται. Πράγμα που θα ήθελαν ασφαλώς να κάνουν και οι Ελληνες πολιτικοί, μόνο που υπάρχει για τους περισσότερους ένα μικρό... τεχνικό πρόβλημα: -Πού να επιστρέψεις όταν δεν έχεις εργαστεί ποτέ σ’ αυτόν τον ρημάδη βίο σου;

Θεός -Γερμανός

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Χάρη στο ματς Γερμανίας - Σουηδίας μάθαμε κι εμείς τι εθνικότητας είναι ο Θεός: Γερμανός, θέλει και ρώτημα;

Η Γερμανία διασώθηκε στο παρά πέντε (δευτερόλεπτα) και η υπόλοιπη Ευρώπη έπεσε στην κατάθλιψη. Τελικά και ο... Σουηδός τον θέλει τον Γερμανό του. Ή αλλιώς, πώς το... Λίντλ νίκησε το... ΙΚΕΑ.

Υποψήφιες

ΓΙΑ γυναικείες παρουσίες στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας έγραφε χθες η «Ελευθερία» σημειώνοντας ότι τους λείπει μια γυναίκα για να «κλείσουν». Άλλοι ωστόσο επιμένουν ότι η γυναίκα... δεν τους λείπει... Για δέστε, λένε, τι γίνεται στον χώρο της... Εκπαίδευσης.

(Μωρέ λες;).

Το κόστος

ΑΝ και ο καιρός τους τα χάλασε, εξακολουθούν ωστόσο να έρχονται πολλοί νεαροί Πολωνοί στο Κόκκινο νερό, την Κουτσουπιά και την Παλιουριά για τις διακοπές τους.

Πόσο κοστίζουν αυτού του είδους οι διακοπές; ρωτήσαμε μια παρέα νεαρών Πολωνών.

-Για δέκα ημέρες, η μεταφορά με πούλμαν και η διαμονή τους κοστίζουν μόλις 200 ευρώ- μας ανέφεραν. Το φαγητό είναι εξτρά .

 Μια χαρά δηλαδή… Τόσο φτηνές διακοπές για δέκα ημέρες αποκλείεται να βρει πουθενά ο Έλληνας στην Ευρώπη. Ούτε καν στην Ελλάδα, εδώ που τα λέμε.

Συννεφιασμένη Κυριακή

ΕΚΕΙ κάπου στους Νέους Πόρους τα συζητούσαν χθες οι Λαρισαίοι.

- Σηκώθηκα, έφτιαξα καφεδάκι, έβαλα το μαγιό μου, αντηλιακό, άναψα το τζάκι και κάθομαι κοντά στη φωτιά να πάρω χρώμα.

***

- ΠΑΝΤΟΥ βροχές ρε σεις και βλέπω να περνάει πυροσβεστικό αεροπλάνο, λογικά πάει να ρίξει νερό κάπου που δεν έβρεξε ακόμα.

***

- ΣΤΗΝ παραλία το πρωί αντί να βάζουμε αντηλιακό στα παιδιά βάζαμε θερμαντική να ζεσταθούν.

Ζ.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

 

 

2APROSMENH SYNATNHSH EKPAIDEYTIKVN TOY GEL

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ συνάντηση εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Τυρνάβου στο φεριμπότ από Αιδηψό με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο. Οι εκπαιδευτικοί είχαν μεταβεί για προσκυνηματική εκδρομή στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και τον Όσιο Δαυίδ, ενώ ο Λαρισαίος βουλευτής άφησε τα παιδιά με τους παππούδες για διακοπές στην Αιδηψό.