Ιούνιος Καίσαρ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2018 19:45
* ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ στην «κλειστή» Μ. Αλεξάνδρου χθες το απόγευμα…  Κ.Γ. * ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ στην «κλειστή» Μ. Αλεξάνδρου χθες το απόγευμα… Κ.Γ.

*ΤΑ μαθητικά αστειάκια είχαν και καιρικό τμήμα.

- Νάτος ρε παιδιά ο Ιούλιος, νάτος εκεί πέρα, λουφάρει. Έστειλε στη θέση του τον Οκτώβριο.

***

*- ΟΤΑΝ ολοκληρώσει αυτός ο σαλεμένος, καλά είναι να τον πάμε σε κάναν καλό γιατρό να τον κοιτάξει, είπαν οι άλλοι στο συμβούλιο των μηνών για τον Ιούνιο.

***

*ΚΑΤΙ περισσότερο θα ήξεραν οι Ρωμαίοι, ρε σεις. Είχαν καίσαρα αυτοκράτορα Ιούλιο είχαν και Αύγουστο. Ιούνιο όχι, δεν τον εμπιστεύονταν.

Ζ.

 

Κρύο

*Ο Λαρισαίος απέδωσε το σύμπλεγμα ημερολογίου-καιρού.

-Ωραίος ο Ιουνιάριος…

Ο άλλος όμως πολιτικοποίησε το θέμα.

-Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Ιούνιος βρε παιδιά;

Ζ.

 

Για διακοπές;

*ΟΙ μεγαλόψυχοι Γερμανοί αποφάσισαν να προσφέρουν διακοπές στους πρόσφυγες που έφτασαν εκεί. Πού; Στα καλύτερα. Στην Ελλάδα φυσικά. Θα στρώσει κι ο καιρός, μια χαρά θα είναι.

Ζ.

 

Ξεκου(α)βάλησαν

* Εν τω μεταξύ το Μουντιάλ προχωράει. Κι η Λαρισαία αναρωτιόταν πώς μια ήττα μπορεί να προκαλέσει τόση συλλογική χαρά παγκοσμίως. Ενώ ο άλλος έστηνε κουίζ.

- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κουβαλάει στις πλάτες του την Πορτογαλία, ο Μέσι κουβαλάει την Αργεντινή, ο Χάρι Κέιν την Αγγλία. Και τι κουβαλάει τη Γερμανία; Η Λουφτχάνσα. Πίσω στην πατρίδα.

Ζ.

 

Με κωδικό

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ σήμερα οι βαθμολογίες των Πανελληνίων και με εντολή υπουργού θα αναρτηθούν στα σχολεία χωρίς τα ονόματα των μαθητών, μόνο με τους κωδικούς του καθενός. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων γαρ…

«Στον αγαπητό μας εγγονό 88443355 που αρίστευσε στις Πανελλαδικές συγχαίρουμε θερμά… Οι παππούδες του...» έτσι θα είναι πλέον και τα συγχαρητήρια στην εφημερίδα;

Ζ.

 

Και μετά…

*ΔΙΕΓΡΑΨΕ ο Κυρ. Μητσοτάκης τον Κ. Μίχαλο και ο Λαρισαίος ζήτησε επέκταση της ποινής και στην Alpha Bank.

-Καλά, το ΄χασες ντιπ;

-Εγώ; Αφού και η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση όπου χαρακτηρίζει τη Συμφωνία για το Χρέος καθοριστική για την αξιόπιστη επιστροφή της χώρας στις Αγορές και την Ανάπτυξη. Δηλαδή μπορούν να λένε ό, τι θέλουν;

***

*ΣΤΗΝ παρέα των Λαρισαίων θυμήθηκαν ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθηνών είχε συμπεριληφθεί από τον Αλ. Τσίπρα στην Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Κι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ως πρόεδρος της ΕΝΠΕ, μαζί κι εκείνος στην ίδια Επιτροπή. Κι είχαν αρχίσει τότε οι μητσοτακικοί ψίθυροι για «τον Αγοραστό που βρίσκεται σε δυσμένεια, όπως και ο Μίχαλος».

***

*ΣΟΥΣΟΥΡΟ είχε δημιουργηθεί κατόπιν που ο Κ. Αγοραστός δεν ακολούθησε την κομματική γραμμή για αποχή και σαμποτάζ, αντιθέτως συνδιοργάνωσε με την κυβέρνηση το Αναπτυξιακό Συνέδριο. Ήταν τότε που τα είχαν πει μια χαρά με τον Αλ. Τσίπρα στη Λάρισα, που είχαν αστειευτεί κιόλας οι δυό τους, ακόμη και με τα σοβαρά αλληλοπειράχτηκαν, είχαν φάει και μαζί, είχε δημιουργηθεί κλίμα. Που καθόλου δεν άρεσε στα υψηλά κλιμάκια της ΝΔ. Μετά, μετά ήρθαν κάποιοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κι άρχισαν να του την πέφτουν συστηματικά. Επειδή του χρόνου έχει εκλογές.

Ζ.

 

Αντισυνταγματική

*ΩΣ αντισυνταγματική κατήγγειλε τη συμπεριφορά του προέδρου και του γραμματέα απέναντί του, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του εξωραϊστικού Μεσαγγάλων Βασ. Λάκκης, με επιστολή του που δημοσίευσε η εφημερίδα. Κατόπιν τούτου η επόμενη κοπή πίτας θα κριθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Ζ.

 

Τσεκάρισμα

*-ΓΙΑΤΙ την κοίταξες αυτή; Τόσο σου άρεσε;

Ο νεαρός Λαρισαίος δέχτηκε την παρατήρηση της κοπέλας του καθώς περπατούσαν στον πεζόδρομο.

-Μα δεν την κοίταξα…

-Πώς δεν την κοίταξες, σε είδα…

-Δεν την κοίταξα σου λέω.

-Καλά, πάμε να το δούμε στο VAR. (Αυτά τα μουντιαλικά συστήματα θα κλείσουν σπίτια.)

***

*ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ το νέο σύστημα ελέγχου και βοήθειας τους διαιτητές, προκαλούν υποψίες αυτοί οι τύποι μπροστά στις κάμερες, στο σκοτεινό δωματιάκι στα έγκατα των κερκίδων, όμως το VAR φαίνεται να βοηθάει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Ξαφνικά τα σκληρά μπακ βλέπουν ότι τους βλέπουν. Θα μάθουν να αποφεύγουν τα τραβήγματα, τις ‘’κρυφές κακές’’, το ξύλο μέσα στην περιοχή. Και οι αέρινοι επιθετικοί θα επωφεληθούν, οι τεχνίτες ποδοσφαιριστές θα παίξουν καλύτερη μπάλα. Μάλλον…

Ζ.

 

Στον κήπο είναι

*ΟΙ νεαρές Λαρισαίες έκαναν τη ρελάνς τους.

- Μαμά, σ´ αγαπώ.

- Αχ ευχαριστώ αγάπη μου… Δεν το λες και στο μπαμπά; Έτσι θα χαρεί και εκείνος.

- Μπαμπά, αγαπώ τη μαμά…

***

*- ΠΟΥ είναι ο άντρας σου;

- Έξω στον κήπο.

- Δεν τον είδα μπαίνοντας…

- Έπρεπε να σκάψεις.

***

*- ΜΕ έχει ταράξει ο δικός μου στα κοριτσάρα μου, κουκλάρα μου, ομορφιά μου κι άλλα τέτοια. Να δείτε καλέ που δεν θυμάται πώς με λένε.

Ζ.

 

Τρομοκράτες

*ΑΚΟΜΑ και οι παραλοϊσμένοι, πόσο μάλλον οι ιδιοτελείς φαρσέρ, συγκαταλέγουν την εφημερίδα στους πυλώνες του συστήματος στη Λάρισα. Έτσι, το προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τρομοκρατική ενέργεια παγκόσμιας εμβέλειας στη Λάρισα με ρίψη νευροτοξικών ουσιών χθες το πρωί, αναφερόταν στο Δημαρχείο, το Δικαστικό Μέγαρο και στην ‘’Ελευθερία’’. Τα βασικά. Όμως οι τρομοκράτες δεν ήρθαν τελικά.

Ζ.

 

Αδικία

*- ΜΑ είναι πράματα αυτά; Συμπαρίσταμαι και το καταγγέλλω.

Ο Λαρισαίος υπέρ των μητέρων των Πανελληνίων. Ούτε σήμερα θα τους επιτραπεί να μπουν στο γήπεδο των εξετάσεων. Κυριολεκτικά στο γήπεδο αυτή τη φορά, στο Αλκαζάρ δίνουν Αγωνίσματα τα βλαστάρια τους, αν δεν το χαλάσει πάλι ο καιρός, και δεν τις αφήνουν τις Καλλιπάτειρες όχι στον στίβο, ούτε στις κερκίδες να καθίσουν. Να εμψυχώσουν το παιδί, να του βαστάξουν μια ζακετούλα για μετά που θα είναι ιδρωμένο, μια πετσετούλα ή και καμιά τυροπιτούλα. Πάλι να περιμένουν απ΄ έξω.

Ζ.

 

Οι επίγονοι

*- ΑΛΕΠΟΥ αποδείχτηκε τελικά ο Τσιάκαλος…

Ο Λαρισαίος πασοκτζής σχολίαζε την ικανότητα του γραμματέα της Νομαρχιακής, που κατάφερε να εκλεγούν οι συντονιστικές ανά Δήμο χωρίς ν΄ ανοίξει ρουθούνι.

-Μειώθηκε μέχρις εξαφανίσεως το ενδιαφέρον κι όλα κύλησαν χαλαρά.

***

*ΑΚΟΜΗ και στα Φάρσαλα, που οι εσωκομματικές μπλέχτηκαν με τα σχέδια κάποιων για τις δημοτικές εκλογές του χρόνου, το σούσουρο κατευνάστηκε, απείχαν εκεί ακόμη περισσότεροι απ΄ όσους αλλού.

Δεν ήταν ωστόσο και τόσο κομψό που ο συντονιστής της οργάνωσης Φαρσάλων Γρ. Γκουντόπουλος ανακοινώθηκε ως γιος του αείμνηστου δημάρχου Αχιλλέα, δεν είναι τίτλος αυτός ούτε αξίωμα. Σάμπως δεν είναι ο συντονιστής της Λάρισας, ο Νίκος Κοσμέτσας γιος του Κώστα, του Γιαννουλίτη παλιού συμβούλου περιφερειάρχη Θεσσαλίας;

***

*ΓΕΝΙΚΑ άγνωστα ονόματα, νεανικά και απογόνων παλιών καλών πασοκικών οικογενειών. Όσο για τα pes, δεν είναι προτροπή για κουβεντούλα αλλά «η ομάδα των πολιτικών ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος». Επικεφαλής των pes Activists Larissa, που είχαν οργανώσει και εκδήλωση προ διμήνου στην πόλη, είναι η Όλγα Καγιάννη, που αναδείχθηκε συντονίστρια της οργάνωσης Κιλελέρ. (Έβαλαν νέους, είπαν να το πιάσουν απ΄ την αρχή, όπως τότε παλιά, πολύ παλιά, που ήταν οι ίδιοι τόσο νέοι.)

Ζ.

 

Δύο αλλά

*ΣΤΗ Λάρισα πάντως, παραλίγο να την πατήσουν οι ‘’γεννηματικοί’’ του ΚΙΝΑΛ. Με 4-3 εκλέχθηκε από τη συντονιστική ο γραμματέας πόλης Ν. Κοσμέτσας. Είχε συμφωνηθεί να είναι δύο από τους εφτά που ήταν υποψήφιοι, όσοι και οι θέσεις, δύο και άρα ελεγχόμενοι οι ‘’ανδρουλακικοί’’. Ο Γιάννης Κράγιας κι η Δέσποινα Χατζοπούλου, οι οποίοι όμως πρότειναν για επικεφαλής της οργάνωσης τον Βασ. Γκουράβα και κόντεψαν να κερδίσουν.

Ζ.

 

Ακατέβατα

*ΚΙ από τον καιρό του ‘’δεν πληρώνω’’ και της μείωσης των διοδίων, έφτασε η εποχή για περισσότερους σταθμούς. Κυβέρνηση με συνέπεια, απέναντι στην εταιρεία. Και πλαϊνά διόδια. Κανείς δεν θα περάαα-σει… Ακούς εκεί 4+4 ευρώ για Βόλο…

Ζ.

 

Πυροσβέστες

*ΤΗΝ πρόσληψη των επιλαχόντων του τελευταίου διαγωνισμού ζητούν πυροσβέστες από τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Τόσκα. Επιστολή μάλιστα έστειλε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, στην οποία ζητά την «κάλυψη ενός μικρού μέρους των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού». Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει πως, από τους 105 επιτυχόντες επιλαχόντες υποψήφιους δόκιμους πυροσβέστες, μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί μόνο 37 επιλαχόντες. Ανάμεσά τους όπως μας ενημέρωνε αναγνώστης της στήλης βρίσκονται και αρκετοί Λαρισαίοι οι οποίοι αγωνιούν και περιμένουν.

Κ.Γ.

 

Γκάφα

*- ΕΒΓΑΛΕ ήλιο σήμερα στο Λιβάδι, ανακοίνωσε η Ελασσονίτισσα της παρέας.

-Είσαι σίγουρη;

Η φιλενάδα της κορόιδευε, μετά την κασκαρίκα που είχαν πάθει πάνω στη βιασύνη τους και το κυνηγητό την προηγουμένη τοπικά και αθηναϊκά sites, που κόντεψαν να στείλουν καλοκαιριάτικα τον Καλομπάτσιο με τις αλατιέρες και τα γκρέιντερ στα ορεινά. (Χιόνισε πολύ; Ε, δεν το στρωσε κιόλας, πασπάλα.)

Ζ.

 

Πταίσματα;

*- ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ είναι αυτό που σου κάνουν εσένα; Δεν έχεις δει τίποτε…

Ο προκάτοχος Τζανακούλης παρηγορούσε τον διάδοχο Καλογιάννη, που στενοχωριόταν από τις κινήσεις των αντιπολιτευομένων που πολύ θα ήθελαν να του μπλοκάρουν τα εν εξελίξει έργα. Για το καλό της πόλης εννοείται.

- Αυτά που σου κάνουν είναι πταίσματα…

Σου λέει ο άλλος, μπράβο ο Τζανακούλης, υποβαθμίζει τις κινήσεις της ‘’καραλαριωτικής’’ αντιπολίτευσης, άρχισε να τους πάει με το μαλακό. Λάθεψε, καθώς ο παλιός δήμαρχος πήρε φωτιά.

- Αυτά δεν είναι τίποτε σε σύγκριση μ΄ εκείνα που είχα τραβήξει εγώ. Θυμάστε τον Γιωργάκη να κόβει τις αλυσίδες με ψαλίδι; Να φωνάζουν ότι θα χυθεί αίμα…

Το κομάντο δεν μίλησε, παρότι παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο, σιώπησε. (Έχει και εκλογές του χρόνου, συμπέρανε κάποιος στο ακροατήριο, κανείς και καμία δεν θέλει να ερεθίσει κι άλλο το τζανακουλικό στρατόπεδο.)

Ζ.

 

Αναλόγως

*ΚΑΙ ο νεαρός Λαρισαίος έκανε πράκτιζ και επίδειξη στα αγγλικά του παρακολουθώντας στο Μουντιάλ την εγγλέζικη ομάδα.

-Να αυτός ο στόπερ ο Γουόκερ δεν είναι και τόσο Περιπατητής αλλά κι ο άλλος ο Στόουνς καθόλου Βράχος.

Ζ.

 

Παπαναστασίου

*ΑΝ κάποιος δει για πέντε, όχι παραπάνω, για πέντε συνεχόμενα λεπτά την Παπαναστασίου ελεύθερη και στις δύο λωρίδες ας μας ειδοποιήσει. Είναι που είναι αυτές τις ημέρες ο καιρός άστατος, είναι και πολλά τα ΙΧ και η κατάσταση γίνεται αφόρητη στο συγκεκριμένο δρόμο. Από τη στιγμή που μπήκαν μάλιστα οι κορίνες στη μέση, κάποιοι ήλπιζαν πως θα βελτιωνόταν η κατάσταση, αλλά φεύ…

Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει λύση τη στιγμή που οι επαγγελματίες με τα ανάλογου τύπου οχήματά τους, πιάνουν σχεδόν σε όλο το μήκος την αριστερή λωρίδα για να ξεφορτώσουν. Και κοντά σ’ αυτούς και οι «ΙΧήδες».

Κ.Γ.

 

Συνέπεσαν

*ΗΤΑΝ στο μπαρ οι δύο Λαρισαίοι.

- Πότε γεννήθηκες;

- Το ΄88.

- Ναι; Κι εγώ. Τι μήνα;

- Απρίλιο στις 18…

- Κι εγώ ρε συ, ημέρα Τρίτη ήταν. Στις 7 το βράδυ,

- Σώπα… Κι εγώ.

Παρακολουθούσε έκπληκτος ο άλλος από δίπλα. Τον πλησίασε ο μπάρμαν.

-Μη δίνεις σημασία, τα δίδυμα μέθυσαν πάλι.

Ζ.

 

Πεζός

* ΦΑΡΣΑΛΩΝ και Ηρώων Πολυτεχνείου. Οδηγοί των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων στο κόκκινο φανάρι, περιμένουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν.

Την ίδια ώρα που ανάβει το πράσινο, ένας ηλικιωμένος πεζός, δεν έχει καταφέρει να φτάσει εγκαίρως στην άλλη πλευρά του δρόμου και συνεχίζει την πορεία του.

Η σκηνή που ακολούθησε αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της κακής οδηγικής μας συμπεριφοράς: οδηγός, εκκινεί το όχημά του και σπρώχνει τον πεζό, ο οποίος πέφτει πάνω στο καπό του αυτοκινήτου ξαφνιασμένος, αλλά χωρίς να έχει χτυπήσει.

Ο ηλικιωμένος τρομαγμένος ξαναπροσπαθεί να φτάσει το πεζοδρόμιο και ο οδηγός του αυτοκινήτου συνεχίζει την πορεία του, ευχαριστημένος που τρόμαξε τον παππού!

Είναι ειρωνικό να ζητάμε καλύτερους δρόμους, για να κυκλοφορούμε με τα αυτοκίνητά μας, ενώ είμαστε κακοί οδηγοί.

Λ.Κ.

 

 

META APO TOSH STENH*ΜΕΤΑ από τόση στενή συνεργασία και τη σύμπνοια που προέκυψε, λογικό κι επόμενο…

Ζ.

 

 

APISTEYTOS LARISAIOS*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Λαρισαίος γιωταχής. Μπήκε απ’ τον πεζόδρομο, πάρκαρε πάνω στην πλατεία, απέκλεισε και τη σκάλα. Κι έχει και φόντο του κατορθώματος τον Άγιο Αχίλλιο.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass