Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράπονα

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2018 19:45
Ποιο Μουντιάλ; Πρέσπες!  ΕΙΝΑΙ Κυριακή βράδυ, η πρώτη μετά από μια βροχερή εβδομάδα που οι περισσότεροι δηλαδή κατέφυγαν στα παράλια. Είναι μια ημέρα που η πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού είναι καθηλωμένη μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες, παρακολουθώντας ένα από τα ενδιαφέροντα Μουντιάλ.  Όταν ο αγώνας Ρωσία – Ισπανία κρίνεται στα πέναλτι, οι ποδοσφαιρόφιλοι από δύσκολο έως αδύνατο να σηκωθούν από την καρέκλα. Ε, χθες βράδυ λοιπόν η «Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία» διοργάνωσε εκδήλωση. Με ομιλητή τον στρατηγικό σύμβουλο και αναλυτή, Νίκο Λυγερό, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα «Σκοπιανό και προσύμφωνο» σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μετροπόλ» η οποία αποδείχθηκε μικρή. Με τους διοργανωτές να «ψάχνουν» καρέκλες για τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους.  Το ποιοι παρακολούθησαν τη διάλεξη, πού ανήκουν πολιτικά, αν απασχολεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία, ποια κόμματα «φλερτάρουν» με το εν λόγω ακροατήριο κ.λπ. είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.  Β.Κ. Ποιο Μουντιάλ; Πρέσπες! ΕΙΝΑΙ Κυριακή βράδυ, η πρώτη μετά από μια βροχερή εβδομάδα που οι περισσότεροι δηλαδή κατέφυγαν στα παράλια. Είναι μια ημέρα που η πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού είναι καθηλωμένη μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες, παρακολουθώντας ένα από τα ενδιαφέροντα Μουντιάλ. Όταν ο αγώνας Ρωσία – Ισπανία κρίνεται στα πέναλτι, οι ποδοσφαιρόφιλοι από δύσκολο έως αδύνατο να σηκωθούν από την καρέκλα. Ε, χθες βράδυ λοιπόν η «Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για τη Μακεδονία» διοργάνωσε εκδήλωση. Με ομιλητή τον στρατηγικό σύμβουλο και αναλυτή, Νίκο Λυγερό, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα «Σκοπιανό και προσύμφωνο» σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μετροπόλ» η οποία αποδείχθηκε μικρή. Με τους διοργανωτές να «ψάχνουν» καρέκλες για τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους. Το ποιοι παρακολούθησαν τη διάλεξη, πού ανήκουν πολιτικά, αν απασχολεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία, ποια κόμματα «φλερτάρουν» με το εν λόγω ακροατήριο κ.λπ. είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Β.Κ.

ΕΝΤΑΞΕΙ, κατανοητό να γκρινιάζεις για τις άκαιρες βροχοπτώσεις που μας «σάπισαν» εν μέσω θέρους, αλλά μην σ’ ακούσω από σήμερα να παραπονιέσαι για καύσωνες, ε;

 

Παροχές

ΓΙΑ να το γράφει η «Αυγή», παναπεί ότι το συζητάνε… Να δοθεί δηλαδή ξανά η 13η σύνταξη, ως αντιστάθμισμα στις περικοπές των συντάξεων, αλλά και ως... τελευταία ζαριά μπας και κρατηθούμε στην εξουσία.

Αλλά, φευ, αν κερδίζονταν οι εκλογές με απελπισμένες παροχές της τελευταίας στιγμής η Ελλάδα θα είχε ακόμη πρωθυπουργό τον... Τσοβόλα.

 

Κρύφτε τον

ΠΑΕΙ να ξεφύγει η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ άγγιξε το 13-14%, λόγω και του «μακεδονικού».

Και πάνω που λες και συ ο «δεξιός», ’ντάξει, την πιάνουμε την αυτοδυναμία, παίρνει σβάρνα τα κανάλια και θριαμβολογεί ο... Άδωνις. Πάει και η καρδάρα, πάει και το γάλα, πάνε όλα, καθώς σκέφτεται ο «μέσος πολίτης» πως μετά τον Τσίπρα θα κυβερνά ο... Άδωνις. (Ήμαρτον!).

Μα είναι και α-δέξιοι! Δεν τον «καταχωνιάζουν» τουλάχιστον ως τις εκλογές;

 

Δείγμα

ΑΛΛΑ δεν χρειάζονται γκάλοπ για να καταλάβεις ότι η ΝΔ έρχεται στην εξουσία.

Αρκεί να δεις ότι ο... (συριζαίος) Σαββίδης συμμαχεί ξανά με τον (μητσοτακικό) Μαρινάκη, να ‘χει εξασφαλισμένα «κονέ» και με τη νέα κατάσταση. (Α, ρε Μελισσανίδη, που θες και φέτος πρωτάθλημα…).

 

Καραβιές

«ΘΑ κρατήσουμε όλο τον βασικό κορμό της ομάδας», δήλωνε στο τέλος του πρωταθλήματος ο Αλέξης Κούγιας και, όπως το πάει, στην έναρξη του νέας σεζόν, στις λαρισαϊκές κερκίδες θα ακούς την κλασική ερώτηση:

- Α ρα Μήτσιου; Ποιοι είν τούτοι ααα; Από πού τσ’ έμασε;

 

Εξάμηνο

ΤΩΡΑ θα μου πεις οι κωλοτούμπες του προέδρου Αλέξη σε πείραξαν; Εδώ ο έτερος Αλέξης της ζωής μας ανακοίνωσε περιχαρής το πάγωμα του ΦΠΑ στα έξι νησιά λόγω προσφυγικού για... «μεγάλο χρονικό διάστημα», και την άλλη μέρα το κόντυνε μόλις στους έξι μήνες μόλις.

(Προφανώς, οι «θεσμοί» τού ψιθύρισαν τα γνωστά «φωνήεντα» στ’ αυτί. Φαντάσου και να μην ήταν ο... πιστότερος φίλος της Μέρκελ, στο 40% θα μας τον πήγαιναν τον ΦΠΑ!).

 

Πιστός φίλος

«Ο ΠΙΣΤΟΤΕΡΟΣ φίλος της Μέρκελ»... Φαντάσου –λέει- να γράφαμε αυτό για τον Τσίπρα το 2015 που ερχόταν με φόρα να τα σαρώσει όλα…

(Αχ, πού ήσουν νιότη που ’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος... )

 

Και στο τέλος

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ -για να παραφράσουμε και μια ρήση που είναι επίκαιρη λόγω Μουντιάλ- είναι ένα:

 Το μεταναστευτικό είναι ένα απλό πρόβλημα. Κόσμος φεύγει, κόσμος έρχεται, κόσμος επαναπροωθείται και στο τέλος κερδίζουν οι... Γερμανοί.

 

Πέρνα μέσα

ΒΓΗΚΑΝ τα αποτελέσματα των πανελλαδικών…

Και όλοι κάπου περνάνε. Είναι τόσα πολλά τα Τμήματα που έχει δημιουργήσει το φιλεύσπλαχνο τούτο Κράτος , ώστε πολλά απ’ αυτά να αναζητούν εναγωνίως φοιτητές για να μην κλείσουν. Το... «αλίμονο» με τρία λάμδα γράφεις και σου λένε «πέρνα μέσα» όμορφε… Τι... τέρας μορφώσεως είσαι εσύ;

 

Αποδοχή

ΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ του ιεράρχη της Ιγνατίου αναμένει η Λάρισα για να το τιμήσει όπως του αξίζει. Και πραγματικά δεν έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια πρόσωπο που να έτυχε τέτοιας αγάπης και αποδοχής. Και είναι πράγματι αξιοσημείωτο να βλέπεις να βγάζουν ανακοινώσεις και να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους ακόμη και οι πιο άσχετοι Σύλλογοι.

Βαρύ επομένως το φορτίο για τον διάδοχό του…

 

Καλόοοο !

ΤΑ καλύτερα ανέκδοτα στην Ελλάδα τα διηγούνται συνήθως οι υπουργοί Παιδείας. Να, ο Κ. Γαβρόγλου, π.χ. δήλωσε (στα σοβαρά) ότι τέλη Ιουλίου καταργεί τις Πανελλήνιες και υπονόησε ότι με το νέο σύστημα θα καταργηθεί και η παραπαιδεία.

(Να ‘σαι καλά υπουργέ μου… Έχουμε τόση ανάγκη από λίγο καλό χιούμορ!).

 

Σταριλίκια

ΕΦΥΓΕ ο Ρονάλντο, αποκλείστηκε κι ο Μέσι, άι, σκωθείτε να φύγουμε, δεν έχει πια νοστιμιά το Μουντιάλ. Δηλαδή τι; Φτιάχνεσαι τώρα εσύ με τον... Μόντριτς και τον... Πέρισιτς και τα σενεγαλεζάκια της Γαλλίας; Άμα δεν έχει και το σταριλίκι του, ξενοστιμεύει το πράμα. Τι να λέει ας πούμε η Μύκονος χωρίς Κωστόπουλο, και το Χόλιγουντ χωρίς Σταλόνε;

 

Οι... γάτοι

ΕΧΟΥΜΕ κι άλλοτε δει ζώα – μέχρι και... χταπόδια !- να κάνουν προβλέψεις για το Μουντιάλ. Στο φετινό της Ρωσίας -διαβάζουμε - προβλέψεις κάνει ο... γάτος Αχιλλέας (του Μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης).

Κάποτε πάντως τις πιο... «έγκυρες» προβλέψεις τις έκανε ένας άλλος... «γάτος» Αχιλλέας, όχι μακριά από δω, να καμιά εξηνταριά χιλιόμετρα από Λάρισα…

Μωρέ λες;

ΚΑΙ ενώ όλοι έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην κεντρική πολιτική σκηνή και ποιοι θα πάνε να στηρίξουν τον Τσίπρα έτσι και «την κάνουν» καναδυό ακόμη του Καμμένου, λίγοι έχουν προσέξει τι γίνεται στη Λάρισα.

Όπου ο Ντίνος Διαμάντος συμπλέει όλο και περισσότερο με τον δήμαρχο Αποστόλη Καλογιάννη.

Τη μια πάει μάρτυρας υπέρ του στο δικαστήριο, την άλλη τον στηρίζει στο θέμα των πεζοδρομίων της Μανδηλαρά, βρε... λες; Λες να δούμε τη «Συμπαράταξη» στον Δήμο να διευρύνεται και προς τα δεξιά;

 

Ακριβός πολιτισμός

ΕΡΧΟΝΤΑΙ διάφορα θεατρικά σχήματα από την Αθήνα και το φετινό καλοκαίρι στη Λάρισα… Ήταν ανέκαθεν μια από τις πιο γλυκές παραδόσεις της πόλης μας αυτά τα καλοκαίρια του πολιτισμού. Όμως...

Με 20 ευρώ εισιτήριο – αν πας ζευγάρι θες 40- πόσοι πια μπορούν να τα παρακολουθήσουν; Κάποιος να τους πει ότι οι εποχές των λαρτζ οικογενειακών προϋπολογισμών πέρασαν πια. Και πως και για αυτούς δεν είναι καλό να παίζουν σε μισογεμάτα θέατρα…

 

Ασυμφωνία...

ΜΕ τα προηγούμενα μνημόνια, με τις προηγούμενες κυβερνήσεις η αλήθεια είναι πως η πολιτική αστάθεια προερχόταν από το εσωτερικό των κυβερνήσεων εκείνων και, όπως θα θυμόσαστε κάθε τρεις και λίγο, είχαμε εκλογές.

Με τη σημερινή κυβέρνηση και με δεδομένη την ψήφιση ενός ακόμη μνημονίου, είναι αλήθεια επίσης ότι οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο διέψευσαν τα περί «αριστερής παρένθεσης», αλλά κουτσά – στραβά, την εξάντλησαν την τετραετία τους.

Όχι πως διαθέτουν την άνετη πλειοψηφία ή πως δεν κινδυνεύουν από ατύχημα που ενδεχομένως να προκαλέσουν και οι εταίροι τους (π.χ. ΑΝΕΛ), αλλά σήμερα οι αναταράξεις, η πολιτική αστάθεια αφορά κυρίως – ή μέχρι σήμερα - στην αντιπολίτευση.

Πιο μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει δηλαδή η ΝΔ από ένα νέο κόμμα στα δεξιά της και πιο μεγάλο πρόβλημα, επιβίωσης πλέον, θα αντιμετωπίσει το Κίνημα Αλλαγής μετά το διαζύγιο με το Ποτάμι.

Η ασυμφωνία χαρακτήρων ήταν διακριτή από καιρό, το διαζύγιο κάτι παραπάνω από βέβαιο απλά… έπαιζε αν θα ήταν συναινετικό.

Β.Κ.

 

...χαρακτήρων

ΟΤΙ τα δύο κόμματα θα χώριζαν προτού καλά – καλά περάσει ο μήνας του μέλιτος, επιβεβαιώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Όπου στις κάλπες του ΚΙΝ.ΑΛ. (και) στη Λάρισα για τα πρώτα εκλεγμένα όργανα του νέου πολιτικού σχηματισμού, τα στελέχη του Ποταμιού δεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Όχι μόνο δεν είχαν καταθέσει υποψηφιότητες αλλά δεν προσήλθαν καν στη διαδικασία, απολαμβάνοντας το κυριακάτικο πρωινό.

Η απόφαση από τα κεντρικά του κόμματός τους ήταν να απέχουν, ενώ περίμεναν ότι η απόφαση για το διαζύγιο θα λαμβανόταν στη Συνάντηση των Αντιπροσώπων που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Πέμπτη και όχι για χθες, όπως έγινε τελικά.

Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα…

Β.Κ.