Στερητικό

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2018 19:45
* ΣΤΗ διήμερη Σύνοδο των Προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. της Ν.Δ. στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, έθεσε στην τομεάρχη Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, το θέμα των κόκκινων δανείων, ζητώντας από την αρμόδια τομεάρχη να υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμά της, την απευθείας διαπραγμάτευση της τράπεζας με τον πολίτη και όχι με τα Funds, που τα αγοράζουν τα δάνεια έναντι 5 και 10% και ζητούν μετά υπέρογκα ποσά από τους οφειλέτες. Η Ντόρα Μπακογιάννη, δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα, έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα για χιλιάδες νοικοκυριά. * ΣΤΗ διήμερη Σύνοδο των Προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. της Ν.Δ. στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας Χρήστος Καπετάνος, έθεσε στην τομεάρχη Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, το θέμα των κόκκινων δανείων, ζητώντας από την αρμόδια τομεάρχη να υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμά της, την απευθείας διαπραγμάτευση της τράπεζας με τον πολίτη και όχι με τα Funds, που τα αγοράζουν τα δάνεια έναντι 5 και 10% και ζητούν μετά υπέρογκα ποσά από τους οφειλέτες. Η Ντόρα Μπακογιάννη, δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα, έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα για χιλιάδες νοικοκυριά.

*ΑΚΕΦΟΙ κι αφηρημένοι περπατούσαν χθες το βραδάκι πολλοί Λαρισαίοι. Σαν χαμένοι, με βλέμμα απλανές, χωρίς σκοπό, σκόρπιοι.

Μετά από τόσο καιρό δίχως Μουντιάλ χθες, και σήμερα και σήμερα, έχασαν τον βηματισμό τους, πρόβλημα. Τι θ΄ απογένουμε χωρίς τους μπαλαδόρους;

Ζ.

 

Ωιμέ…

*ΣΕ διαγωνισμό κλαυθμών και οδυρμού θα εξελιχθούν άραγε οι διεκδικήσεις για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας; Είναι βέβαιο ότι στις συσκέψεις φορέων που θα γίνουν ανά πόλη θα φορεθεί πολύ η φράση «άμα δεν κλάψει το παιδί, η μάνα…»

Ολολύζουν στον Βόλο, σκούζουν στην Καρδίτσα, οιμωγές στη Λάρισα, θρηνωδίες στη Λαμία.

***

*ΣΑΦΕΣ το πλεονέκτημα της Λάρισας. Έπεσε η ιδέα τη σύσκεψη των φορέων να τη διευθύνει ο Κώστας Τσιάνος. Με την τεράστια εμπειρία του στο αρχαίο δράμα, μπορεί να τους καταστήσει ακόμη πιο πειστικούς.

- Κι αν ο υπουργός Γαβρόγλου απηυδήσει κι αντί Σολομών που επιχειρεί να γίνει, να το ρίξει στο σορολόπ και μετατραπεί σε Πόντιο Πιλάτο;

Ζ.

 

Χωρίς ΤΕΙ

*- ΑΥΤΟ που επιμένουν να αγνοούν στον Βόλο όταν μετρούν τμήματα και σχολές, είναι ότι στη Λάρισα καταργείται το ΤΕΙ…

Ο Λαρισαίος, που ήθελε να είναι δίκαιος και ορθολογιστής, θύμιζε το αυτονόητο, μέσα στο ορυμαγδό των αντιδράσεων. Είχε και να προσθέσει.

- Κι εκείνο που ξεχνούν οι ΤΕΙτζήδες Λαρίσης, ίσως και Καρδίτσης είναι ότι γίνονται Πανεπιστήμιο. Κανονικό τριτοβάθμιο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Αλλάζουν τα γράμματα. Κι οι αριθμοί βεβαίως… (Όπως και οι απαιτήσεις.)

***

*- ΜΟΥ θυμίζει έντονα τις αντιδράσεις για τη συμφωνία με τα Σκόπια…

Τον κοίταξαν οι άλλοι παραξενεμένοι.

- Κι εκεί δεν είναι δυσαρεστημένοι κι από τις δύο πλευρές; Με εντελώς αντίθετα επιχειρήματα… Εδώ εκφράζουν αντίθεση για αδικία και ευνοημένους τους απέναντι, από τέσσερις και πέντε πλευρές.

Ζ.

 

Αλίμονο, τι λέτε…

*ΤΟΥΣ πρόλαβε όλους ο Χρ. Μπουκώρος, εκφράζοντας φυσικά τις εντονότατες αντιρρήσεις του στην πρόταση Γαβρόγλου για τη συγχώνευση και το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ως νεοδημοκράτης κι ως Βολιώτης. Ποιος σκιώδης υφυπουργός Παιδείας Χρ. Κέλλας; Άλλωστε αυτός είναι Λαρισαίος. «Χωρίς να υψώνουμε καμία σημαία τοπικισμού», η κλασική πλέον έκφραση. Αλίμονο καλέ, σωπάτε, αλίμονο, ποιος Βολιωτισμός …

***

*«ΔΥΣΤΥΧΩΣ διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» δεν είναι ευάλωτη μόνο στις εξωτερικές πιέσεις αλλά ακόμη και σε αυτές τις τοπικιστικές διεκδικήσεις. Πώς να εξηγηθεί διαφορετικά ένας τόσο ετεροβαρής σχεδιασμός, ο οποίος καθίσταται οφθαλμοφανής για τη Λάρισα…». Ξεσπαθώνει ο Βολιώτης νεοδημοκράτης, σαλπίζοντας εξέγερση των παραγόντων της εξ ανατολών γείτονος. Καταγγέλλοντας και τον δήμαρχο Λαρίσης για τοπικιστικού χαρακτήρα δράση.

***

*ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ στον Βόλο κυριαρχεί η άποψη ότι η Λάρισα είναι σούπερ ευνοημένη στην κατανομή διότι «το Υπουργείο Παιδείας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δυσαρεστήσει τον δήμαρχό της που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ…» (Με αγωνία αναμένεται η άποψη των Λαρισαίων νεοδημοκρατών για τον ίδιο δήμαρχο).

***

*ΚΙ αν έχει η Λάρισα όπλο τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχο, λησμονούν οι Βολιώτες ότι εκείνοι διαθέτουν 4 συριζαίους βουλευτές. Τέσσερις από τους έξι που εκλέγονται στον νομό. Η φράση ‘’casus belli’’ πάντως, αποτελεί εκεί το μόνιμο μοτίβο για την πρόταση του Υπουργείου.

***

*ΤΗΝ ίδια ώρα, στην Καρδίτσα γίνεται πανικός, ολοφύρονται για πολύ μεγάλη αδικία. Στη δε Λαμία ακόμη μεγαλύτερος χαμός. Οι πάντες κρίνουν με εντελώς επιστημονικά κριτήρια και απολύτως ορθολογικά. Πόσες γκαρσονιέρες και δυαράκια θα νοικιάζουμε σε φοιτητές, πόσα σουβλάκια και καφέδες θα τους πουλάμε…

Ζ.

 

Θεά στο τιμόνι

*ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ οι Λαρισαίες χθες στον καφέ. Μπορεί να έφταιγε κι η ζέστη.

-Πήγε η άλλη καλέ σε reunion και έκρυβε την ηλικία της από τις συμμαθήτριες.

***

*- ΣΤΟ τιμόνι πάντως κορίτσια, πρέπει να είμαι μάλλον θεά. Αφού οι συνεπιβάτες προσεύχονται κι οι περαστικοί σταυροκοπιούνται;

***

*- ΑνεβΑζει η άλλη φωτογραφίες του 2014 και γράφει ‘’παλιές καλές εποχές’’. Δηλαδή εγώ σ΄ εκείνες του 2001 θα γράψω ‘’ξένοιαστα χρόνια στο Βυζάντιο’’;

Ζ.

 

Τα είπε

*«ΔΕΝ υπάρχει τέταρτο μνημόνιο, δεν θα ξαναέρθει η τρόικα στην Αθήνα». Πόσο πιο καθαρά να το πει ο καθ΄ ύλην αρμόδιος Κοινοτικός Επίτροπος Οικονομικών; «Μαζί αποφασίσαμε μια μεταμνημοναική εποπτεία, το κάναμε και σ΄ άλλες χώρες, θέλουμε να καθησυχάσουμε τους επενδυτές» τόνισε δημοσίως ο Π. Μοσκοβισί. Ούτε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόσο ακραίος. «Η μοίρα της Ελλάδας είναι πια στα δικά σας χέρια. Σας καλώ να είστε σώφρονες, επιφυλακτικοί, να μην βρεθείτε ξανά με προβλήματα…» (Αυτά είπε κι ύστερα ο Κυρ. Μητσοτάκης, που ένιωσε μετέωρος, του τράβηξε τ΄ αυτί και τον έβαλε όρθιο στη γωνία στο ένα πόδι.)

***

*ΕΜΦΑΝΙΣΗ καίσαρα είδε ο Λαρισαίος Π. Α. MoscoVeni, MoscoVidi, MoscoVici. Ήλθον, είδον και ενίκησα. Άλλοι τον είπαν συριζαίο γραβατοφορεμένο όμως, τον Γάλλο.

***

*ΚI εκεί πάνω την πάτησε η ΝΔ. Που διαμαρτυρήθηκε και φάνηκε ότι θέλει οπωσδήποτε να κοπούν οι συντάξεις. Ώστε να πέσει μια ώρα αρχύτερα η κυβέρνηση, να αναλάβουν εκείνοι. Και το είπαν και φωναχτά. Μάλλον εκτέθηκαν. (Η Φ. Γεννηματά δεν εμφάνισε τόσο γρήγορα αντανακλαστικά και φάνηκε να γλιτώνει την γκάφα.)

Ζ.

 

Να το προξενιό…

*-ΚΑΤΙ χωρισμένα παλικάρια…

Ο Λαρισαίος Δ. Π. υπογράμμιζε τη χρονική σύμπτωση.

-Σταύρο, χώρισα με τον Πάνο.

-Αλέξη, χώρισα με τη Φώφη.

Ζ.

 

Υπεράνω

*«ΣΤΗΝ πρωτοβουλία αυτή δεν υπάρχει επικεφαλής, οι αποφάσεις είναι συλλογικές, αυθόρμητες και δυναμικές», διαβεβαιώνει σε επιστολή του ο Αλέξανδρος Σοφιανίδης, μιλώντας για τις μοτοπορείες για τη Μακεδονία και διαφωνώντας με τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε χθες. Τη χαρακτηρίζει παραπλανητική και θεωρεί προβοκατόρικη τη δημοσίευση. Όχι την ύπαρξη του συμβάντος, δεν χαρακτηρίζει προβοκατόρικη την παρουσία του συγκεκριμένου με τη μαύρη μπλούζα του ‘’αεκτζή’’, αφού είχε και τον κίτρινο δικέφαλο μαζί με τις φιλοφρονήσεις για τους Τούρκους.

***

*ΚΑΙ συνεχίζει εξηγώντας ότι πρόκειται για «μία πρωτοβουλία από πολίτες που χωρίς κομματικούς χρωματισμούς και καιροσκοπισμούς και κάθε τι αρνητικό από αυτά που χαρακτηρίζουν την πολιτική ζωή της χώρας, προσπαθεί με τις εκδηλώσεις και τις πορείες που διοργανώνει να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό για το έγκλημα που διαπράττεται αυτή την ώρα από την κυβέρνηση. Για ποια δημοκρατία μιλάμε, όταν όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους στο έγκλημα, χαρακτηρίζεται ακροδεξιός και φασίστας; Για ποια δημοκρατία μιλάμε όταν για ένα τόσο σοβαρό εθνικό πρόβλημα, το μεν κράτος των Σκοπίων με σεβασμό στο λαό του προβαίνει σε δημοψήφισμα, ζητώντας τη συγκατάθεση του λαού της γειτονικής χώρας, η δε κυβέρνησή μας, φοβούμενη προφανώς την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, με περίσσιο αυταρχισμό, απαξίωση και αδιαφορία για τη λαϊκή βούληση προαναγγέλλει προκλητικά την επικύρωση της κατάπτυστης συμφωνίας από τη Βουλή των Ελλήνων. Εάν αυτό λέγεται Δημοκρατία, τότε τύφλα να ‘χει η επταετία. Η πρωτοβουλία μας, το επαναλαμβάνω δεν έχει κανένα κομματικό χαρακτήρα, είναι δεκτοί όλοι οι Έλληνες ανεξάρτητα από την κομματική προέλευση, αρκεί να μη φέρουν μαζί τους κομματικά σήματα- συνθήματα ή άλλο κομματικό υλικό, παρά μόνο την Ελληνική Σημαία». (Εννοείται ότι το «Τούρκος καλός μόνο νεκρός», δεν είναι κομματικό σύνθημα. Τουλάχιστον όχι δημοκρατικού κόμματος.)

***

*ΚΑΙ κλείνει με το Υ.Γ. : «Ο δε κύριος Παπαδημόπουλος στους περισσότερους συμμετέχοντες δεν είναι καν γνωστός» (Απλά συμμετέχει ο αντιπεριφερειάρχης.)

Ζ.

 

Για τη μεσίστια

*«ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ο κ. Μπαντούλης τη δυσφορία του στο καθ΄ ύλην αρμόδιο Τοπικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων;». Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ παρεμβαίνει στο θέμα που έθεσε ο συγχωριανός του πρώην δήμαρχος σχετικά με σημαία που παραμένει μεσίστια όλες αυτές τις μέρες λόγω του θανάτου του μητροπολίτη.

***

*ΚΑΙ συνεχίζει ο Αχ. Βαρδακούλης: «Εάν το έκανε και το Τ.Σ. δεν ανταποκρίθηκε, είναι σίγουρος ότι διερμηνεύει σωστά τη δυσφορία των συγχωριανών του, ή εκφράζει μόνο την προσωπική του άποψη υπερβάλλοντας ο ίδιος; Ας αφουγκραστεί και εν τέλει σεβαστεί ο κ. Μπαντούλης το πηγαίο λαϊκό αίσθημα των κατοίκων όπως αυτό εκφράζεται τόσο σε θέματα θρησκευτικών, όσο και σε ζητήματα πολιτειακών θεσμών». (Αλλού πάντως δεν εκφράστηκε τοιουτοτρόπως το λαϊκό αίσθημα. Άγιοι Ανάργυροι το χωριό με τους πιο πιστούς όλων;)

Ζ.

 

Αψιμαχίες

«ΑυτEς τις ημέρες έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου “Οι Τούρκοι και Εμείς”, του έγκριτου διπλωμάτη κύρους που υπηρέτησε πολλά χρόνια στην Τουρκία». Έτσι ξεκίνησε την παρέμβασή του στην Επιτροπή της Βουλής για το Δημογραφικό ο Μ. Χαρακόπουλος. Τότε ακούστηκε από τα πίσω έδρανα ο Νίκος Φίλης να επιχειρεί να τον «τρολάρει» ρωτώντας αν «ο Θεοδωρόπουλος ήταν υπέρ της επίλυσης του Μακεδονικού».

Άμεσα τα ανακλαστικά του Λαρισαίου. «Όλοι είμαστε υπέρ της επίλυσης του Μακεδονικού κύριε Φίλη. Αλλά αυτή δεν μπορεί να γίνει με παραχωρήσεις…».

***

*ΕΚΛΕΙΣΕ το μέτωπο αριστερά κι άνοιξε μετά άλλο δεξιά. Με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Χρ. Παπά, που τον κάλεσε να ανακαλέσει γιατί αναφέρθηκε στην εισήγησή του σε “Μακεδονικό” και όχι “Σκοπιανό”.

Ο Μ. Χαρακόπουλος σήκωσε το γάντι. «Λυπούμαι που η αναφορά μου περί “ζωτικού χώρου” και των ιδεολογιών του ναζισμού και του φασισμού, που βρίσκει μιμητές και πρόσφορο έδαφος στην Τουρκία, ερέθισε κάποιους, οι οποίοι επιχείρησαν μετά να δώσουν άλλες διαστάσεις, επικαλούμενοι το ζήτημα της διαφοράς μας με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» (Έτσι πολιτισμένα απάντησε, κομψά. Να τον κατάλαβαν;)

Ζ.

 

Στο τοπικό

*ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ στο Μουντιάλ, οπότε οι Λαρισαίοι φίλαθλοι ασχολήθηκαν εντονότερα με τα τοπικά, με τις εξελίξεις στην ΑΕΛ. Διαπιστώνοντας ότι και φέτος οι μεταγραφές γίνονται βάσει σχεδίου, με προγραμματισμό και σοβαρότητα. Φύγε συ, έλα συ… Κόσμος πάει κι έρχεται. Οι ποδοσφαιριστές κινούνται σε τετράδες, στον ερχομό και στον πηγαιμό. Οργανωμένα.

***

*ΤΗΝ ίδια στιγμή, στον Απόλλωνα Φιλιππουπόλεως έχουν να λύσουν τα δικά τους. Και πήγε και καλά η ομάδα στο πρωτάθλημα. Τώρα παίκτες απλήρωτοι, προσφυγές ομαδόν. Άγαλμα θα κάνουν λέει στον Αγρόδημο, που φεύγοντας με μεταγραφή τους χάρισε τα χρωστούμενα. Γιατί να μη γίνει μόδα, να παίζουν όλοι τζάμπα;

***

*Η κουβέντα για λεφτά, οπότε ο πρόεδρος Παν. Μαντζανάς, καμάρωνε για το πόσα έβαλε από την τσέπη του «για να γίνει στολίδι» είπε το γήπεδο στη Φιλιππούπολη. Τον Κ. Αγοραστό και την Περιφέρεια τους ξέχασε. Θυμήθηκε όμως τον Δήμο. «Τους τιμήσαμε», είπε, «και το ευχαριστώ ήταν που προχώρησαν σε κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής για τη χρήση του Αλκαζάρ». Ούτε για το γήπεδο πλήρωσε δηλαδή. Το οποίο Αλκαζάρ πάντως ανήκει στο Υπουργείο κι όχι στον Δήμο, όλοι το ξέρουν αυτό.

Ζ.

 

Μπαλαδόρος

*ΧΑΜΕΝΟΣ στην μπάλα ο Κ. Μ. αγόρευε για τη γυναίκα.

- Στα 18 της είναι σαν μπάλα ποδοσφαίρου. Την κυνηγάνε 22 άντρες.

- Στα 28 της είναι σαν μπάλα μπάσκετ. Την κυνηγάνε 10 άντρες.

- Στα 38 της σαν μπάλα γκολφ. Ασχολείται μαζί της μόνο ένας άντρας.

 - Και στα 48 της είναι σαν μπάλα πινγκ πονγκ. Δύο άντρες προσπαθούν να τη φορτώσουν ο ένας στον άλλο.

Ζ.

 

 

MELOS KAI MALISTA DRASTHRIO* ΜΕΛΟΣ και μάλιστα δραστήριο της επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, ο Χαλκιώτης τέως αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ Χρήστος Χατζούλης, συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής στην Ορεστιάδα, όπου αντάλλαξε απόψεις για μια σειρά αγροτικών θεμάτων.

Στη φωτογραφία με τον πρόεδρο της επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριο Τζιαχρήστα, τον οικοδεσπότη δήμαρχο Ορεστιάδος κ. Βασίλειο Μαυρίδη και το μέλος της επιτροπής, δημοτικό σύμβουλο Δήμου Εορδαίας Φώτιο Ιορδανίδη.

Λ.Κ.

 

 

ENTAJEI OXI STON RATSISMO *ΕΝΤΑΞΕΙ, όχι στον ρατσισμό και την ξενοφοβία αλλά να μην γίνει κι έτσι ο Αγιόκαμπος…

Ζ.

 

 

H STROGGYLH UEA *Η στρογγυλή θεά, αναφώνησε ο Λαρισαίος πηγμένος απ’ το Μουντιάλ.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass