Μαύρο και κόκκινο

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2018 19:45
* ΣΙΔΕΡΑ μασάει ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος όταν πρόκειται να υπερασπίσει τα συμφέροντα των δημοτών. Αυτή τη φορά στη γιορτή της Αλεξανδρινής δέχτηκε για το καλό ένα ποτήρι κρασί στην υγεία όλων και ένα σουβλάκι για τη... λιγούρα, όταν τον έπιασε ο φωτογραφικός φακός της στήλης. Ένα και μοναδικό σουβλάκι όταν σε άλλες γιορτές άλλοι τρώνε ολόκληρα αρνιά. Πάντα ολιγαρκής ο Γιώργος Λαδόπουλος…  Κ.Τσ. * ΣΙΔΕΡΑ μασάει ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος όταν πρόκειται να υπερασπίσει τα συμφέροντα των δημοτών. Αυτή τη φορά στη γιορτή της Αλεξανδρινής δέχτηκε για το καλό ένα ποτήρι κρασί στην υγεία όλων και ένα σουβλάκι για τη... λιγούρα, όταν τον έπιασε ο φωτογραφικός φακός της στήλης. Ένα και μοναδικό σουβλάκι όταν σε άλλες γιορτές άλλοι τρώνε ολόκληρα αρνιά. Πάντα ολιγαρκής ο Γιώργος Λαδόπουλος… Κ.Τσ.

* ΟΙ ΣΤΑΧΤΕΣ, η μαυρίλα και τα αποκαΐδια της Αττικής δεν κρύβονται και δεν θα κοπάσουν εύκολα…

Τούτη την εβδομάδα η οθόνη θα γεμίσει φέρετρα και κηδείες θυμάτων και η πολιτική αντιπαράθεση θα χτυπήσει κόκκινο. Από την μια η... Αντιπολίτευση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), σαράντα χρόνια φουρνάρηδες, ιδρυτές και θεμελιωτές του σημερινού Κράτους – μπάχαλου, που «δεν δικαιούται δια να ομιλεί». Δικό τους δημιούργημα είναι η Κινέτα, το Μάτι, η Μάντρα...

Από την άλλη, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που τους ψηφίσαμε για να τα αλλάξουν όλα αυτά. Μα αυτοί... βολεύτηκαν, έγιναν οι συνεχιστές της ίδιας πελατειακής λογικής, επί το χειρότερο μάλιστα, διότι είναι και άπειροι από διοίκηση και διαχείριση κρίσεων (η Δούρου δεν είχε διοικήσει ούτε... περίπτερο, κι όμως την ψήφισαν). Σοφός -όπως πάντα- ο λαός.

Η μάχη προμηνύεται σκληρή, αλλά τίποτε το θετικό δεν προοιωνίζεται.

 

Μια λύση, αλλά…

* Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ της Αττικής τα αλλάζει όλα. Ποια έξοδος από Μνημόνια, ποιες χαρές και πανηγύρια; Αν το κάνει ο Τσίπρας, θα είναι η χειρότερη πρόκληση.

Το μόνο που μπορεί να τον σώσει, είναι ένας σοβαρός ανασχηματισμός, με τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εξωκοινοβουλευτικών ισχυρών προσωπικοτήτων που θα έδειχνε την απόφασή του να αναδιοργανώσει σοβαρά το Κράτος και -άρα- θα άξιζε μια νέα τετραετία. Αλλά για ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα μιλάμε… Που κάνουν πολιτική επιπέδου... φοιτητικού αμφιθεάτρου.

Αλλά, αφού αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν εμάς τι λόγος μας πέφτει; Και τι παραπάνω πια να πάθουμε;

 

Των οικιών ημών…

* ΚΑΙ τι θα κάνει πλέον η Κυβέρνηση για την ασφάλεια των πολιτών από τη φωτιά; Μια ιδέα πήραμε διαβάζοντας την «Αυγή» του περασμένου Σαββάτου:

«Δέσμευση του Πρωθυπουργού: θα προχωρήσουμε στην κατάρτιση εθνικού σχεδίου που θα αντιμετωπίζει τις οικιστικές στρεβλώσεις δεκαετιών. Πρόσκληση προς την Αντιπολίτευση, Επιστημονικούς Φορείς, Πανεπιστήμια, να συμμετάσχουν».

Πώς το έλεγε ο αρχαίος ημών Θουκυδίδης; «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν. Που θα πει, πως εδώ το σπίτι μας πήρε φωτιά, κι ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να φτιάξει... επιτροπές μελέτης!

Αμ το πρόβλημα το ξέρουμε, βούληση να λυθεί υπάρχει;

 

Συγκρίσεις

* ΕΝΤΑΞΕΙ βρε παιδιά, είναι αξιοθρήνητοι οι Τόσκας, Τζανακόπουλος, Σκουρλέτης και όσοι άλλοι κυβερνητικοί τέλος πάντων χειρίζονται το θέμα των πυρκαγιών.

Αλλά πες μου, στα σοβαρά, θα ένιωθες ας πούμε, πιο ασφαλής αν την ευθύνη είχαν ο... Κικίλιας και ο... Χατζηδάκης της ΝΔ;

Εμείς πάντως, όχι και τόσο. Και τόσοι ικανοί άνθρωποι να μένουν απ’ έξω... Και μιλάμε για την ασφάλεια του Κράτους και των πολιτών. Για το υπέρτατο μέλημα…

 

Τρίτη και φαρμακερή

* ΚΟΣΜΟΣ πάει κι έρχεται στην ΑΕΛ, την πιο... ενδιαφέρουσα οπωσδήποτε ομάδα του πρωταθλήματος αναμφίβολα. Την ομάδα που δεν ξέρεις ποτέ τι σου ξημερώνει. Το σωματείο που με άλλους παίχτες ξεκινά προετοιμασία και με άλλους την τελειώνει. Η χαρά του αθλητικού ρεπόρτερ. Κουνάνε το κεφάλι προβληματισμένοι οι φίλαθλοι με όσα βλέπουν.

Τρίτη χρονιά η ομάδα του Κούγια στην Α’ Εθνική. Αρκεί να μην ισχύσει το... τρεις και την κακή του μοίρα!

 

Τρελός καιρός

* ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΑ στη Βόρεια Ευρώπη, με το ζόρι 25άρια η Ελλαδάρα μας. Και ο καιρός τρελάθηκε. Σε λίγο θα βγαίνουν πακέτα διακοπών για την εξωτική... Νορβηγία. Για τροπικό μαύρισμα και άλλα σχετικά.

(Κι ακόμη δεν ασχολήθηκε σοβαρά ο Τραμπ με την κλιματική αλλαγή, να γίνει ο χαμός).

 

Τα κεφάλια μέσα

* ΗΜΕΡΕΣ πληρωμής φόρων… Αύριο 31 του μηνός λήγει η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης.

Στην πραγματικότητα, ξεκινά από σήμερα το... εξάμηνο της κολάσεως αφού εν συνεχεία έρχεται ο ΕΝΦΙΑ, τα έξοδα του χειμώνα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), τέλη αυτοκινήτων και στο καπάκι οι περικοπές συντάξεων.

Η ανάσα που παίρνει ο κόσμος κάθε Άνοιξη τελειώνει. Τα κεφάλια μέσα.

 

Νέα πληγή!

* ΔΕΝ έχει πια καμιά νοστιμιά η ζωή στην Ελλάδα. Απλά ζεις και δουλεύεις για να πληρώνεις. Και να ήταν μόνο οι φόροι; Εδώ έχουμε άλλη «πατέντα» πια – άλλη πληγή χαίνουσα. Τα... Πιστοποιητικά! Για παράδειγμα, στη Λάρισα, οι συντηρητές των ασανσέρ ειδοποίησαν τους ενοίκους κεντρικών πολυκατοικιών ότι βάσει Νόμου θα πρέπει να βγάλουν νέα Πιστοποιητικά... Καταλληλότητας, διότι λέει ο Δήμος θα κάνει ελέγχους και θα επιβάλει... πρόστιμα.

Το ίδιο και η Εταιρεία Φυσικού Αερίου, καλεί αυτές τις μέρες όσους Λαρισαίους συμπλήρωσαν τετραετία από την εγκατάσταση λεβήτων φυσικού αερίου να προχωρήσουν σε... επανέλεγχο και να επανεκδώσουν (με το αζημίωτο!) Πιστοποιητικά Ασφαλείας. Αλλιώς, λέει... πρόστιμο.

Καλά και άγια όλα αυτά ρε λεβέντες, αλλά θα μας λύσετε μια απορία; Φράγκα για να πληρώσουμε πού θα βρούμε;

 

Παρακμή

* ΔΕΝ είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο η παρακμή της πολιτικής… Είναι ευρωπαϊκό τουλάχιστον. Ένα και πλέον μήνα έκλεισαν οι Γάλλοι με το να ασχολούνται με τον... σωματοφύλακα του Μακρόν, τον Αλεξλαντρ Μπεναλά. (Σα να λέμε τον... Καρανίκα του Τσίπρα). Ο τύπος έδειρε μερικούς διαδηλωτές, πράγμα κατακριτέο βέβαια, αλλά όχι και να κοντεύει να ... πέσει η Κυβέρνηση. Και είναι αξιοθρήνητο να βλέπεις μια εφημερίδα – θρύλο σαν τη Λε Μοντ να έχει κάθε μέρα εδώ και ένα μήνα τώρα την «υπόθεση Μπεναλά». (Μάλλον δεν έχει άλλα μεγάλα θέματα να ασχοληθεί η Γαλλία).

Προφανώς και στόχος είναι να πληγεί ο Γάλλος Πρόεδρος από αντίπαλα συμφέροντα, αλλά οι τύποι δεν είναι σε θέση πια να βρουν ούτε μια σοβαρή υπόθεση για να τον χτυπήσουν.

 

Μαζί

* ΕΧΟΥΝ και οι πολίτες ευθύνες για την καταστροφή - δήλωσε μέσες άκρες ο Ζουράρις με αφορμή τις πυρκαγιές στην Αττική.

Δεν θέλει και πολύ να του κολλήσουν κανένα... μνημειώδες σλόγκαν Παγκαλικού τύπου του στυλ:

- Μαζί τα κάψαμε !

 

Λακκούβες

* ΠΟΛΥ καλά τα λένε κάθε χρόνο εκεί στην Αλεξανδρινή, πρώην Στρίντζο, στα παράλια, στην ετήσια γιορτή για το πότε θα ασφαλτοστρωθούν τα 1.600 μέτρα δρόμου από τον Παλαιόπυργο μέχρι τον οικισμό. Εγιναν βέβαια παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και μπράβο, αλλά μέχρι να πέσει η άσφαλτος; Οι «επιτόπου» που έλεγε ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυν είπαν «σύντομα». Όλα καλά και πιστευτά, αλλά μέχρι να πέσει η άσφαλτος πρέπει να προηγηθεί το γκρέιντερ και να κλείσει τις τεράστιες λακκούβες, όπου οι οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν «ζιγκ-ζαγκ» για να τις αποφύγουν.

*Στα ίδια χάλια και η εσωτερική οδοποιία της Αλεξανδρινής. Τεράστιες λακκούβες στους δρόμους που όταν βρέχει γίνονται... ενυδρεία για ψάρια. Κι εκεί χρειάζεται γκρέιντερ.

Οι Αλεξανδρινοί δε νοιάζονται αν το γκρέιντερ έχει πινακίδα: «Περιφέρεια Θεσσαλίας» ή «Δήμος Αγιάς», νοιάζονται να έρθει και να κάνει δουλειά. Φέτος όμως ή καλύτερα... χθες.

Κ.Τσ.

 

Δεν θα 'ρθει

* ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ για αργότερα η περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στα Γρεβενά και η επίσκεψή του στη Σαμαρίνα που ήταν προγραμματισμένη για μεθαύριο. Με τόσα ανοιχτά μέτωπα, πένθος και στενοχώρια για τα θύματα της Αττικής, οι άνθρωποί του στη Θεσσαλία δεν θα τον άφηναν να "εκτεθεί" στα παραδοσιακά γλέντια των ορεινών Βλαχοφώνων. Πάντως, θα 'ρθει εν ευθέτω χρόνω, διαμηνύουν κρατώντας ζεστό το ενδιαφέρον όσων πολύ θα ήθελαν να τον συναντήσουν....

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass