Φευγιό

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2018 19:04
*ΤΑ λεγόμενα φρούτα της θάλασσας.  Ζ. *ΤΑ λεγόμενα φρούτα της θάλασσας. Ζ.

*ΥΠ’ ΑΤΜΟΝ κι όσοι Λαρισαίοι αντιστέκονται ως τώρα. Αδειάζει η πόλη, ερημώνουν και τα χωριά του κάμπου.

Από σήμερα το απογευματάκι τα μαζεύουν κι οι πιο σκληροί αναχωρώντας για θάλασσες και βουνά. Είναι ο Δεκαπενταύγουστος που καταφθάνει.

Ζ.

Αυγουστιάτικα

*Η κλασική συζήτηση με το καιρικό θέμα στη συντροφιά των λουόμενων Λαρισαίων.

- Κάθε 20 χιλιόμετρα στην εθνική οδό και διαφορετικός καιρός ρε σεις. Αύγουστος σου λέει μετά…

***

*-ΟΠΩΣ και να είναι πάντως, έφτασε επιτέλους ο μήνας που τον περιμένουμε τους υπόλοιπους 11.

***

*-ΚΟΙΤΑ… Καλός μήνας είναι ο Αύγουστος μόνο αν γυρίζεις πρώτη Σεπτεμβρίου.

Ζ.

Τον τάισαν

*ΠΟΛΥ πιεστικό το πρόγραμμα του Κ. Γαβρόγλου και χθες στη Λάρισα. Πολύ αργά είχε φτάσει την προηγούμενη το βράδυ από Καρδίτσα καταλύοντας στο ‘’Divani’’, πολύ νωρίς ξεκίνησε το μπαράζ συναντήσεων στη θεσσαλική πρωτεύουσα και καμιά τους δεν ήταν εύκολη.

Αργά το μεσημέρι όμως και πριν ξεκινήσει τη βουτιά στον ζόρικο Βόλο, χαλάρωσε λιγάκι. Επισκεπτόμενος τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία και να φάει. Κουζίνα δεν έχουν εκεί φυσικά, του παρήγγειλαν κάτι απ’ έξω. Δεν είχε φάει τίποτε απ’ το πρωί ο άνθρωπος. Και τους σκλάβωσε με την απλότητά του ο υπουργός, τρώγοντας καθώς συζητούσε με τα στελέχη.

Ζ.

Νευράκια

*ΚΑΘΟΛΟΥ δεν του άρεσε του Τυρναβίτη δημάρχου η κλοπή των τριών προτομών που πήγαν για λιώσιμο, ίσως η πιο εύκολη δουλειά των κλεφτών χαλκού.

Και καθώς είχε νεύρα, πολύ τον ενόχλησε και το χθεσινό περιπαικτικό σχόλιο περί Σαρχοσί και ρινικής ομοιότητας με τον Σαρκοζί. Καταπέλτης η ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι.

«Εκλαμβάνουμε ως απόπειρα χιούμορ, όχι και τόσο επιτυχημένη, τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε τοπική εφημερίδα και προσεγγίζουν ανατομικά χαρακτηριστικά κρύβοντας, όπως θα μπορούσε να πει κανείς, έναν λανθάνοντα ρατσισμό.» ( Ιεέ βρε, ιέ…)

***

*ΚΑΝΕΝΑΣ πάντως δεν προσβάλλεται στην περιοχή Λαρίσης και περιχώρων άμα του πουν ότι έχει μεγάλη μύτη. Με υπονοούμενο απαντά συνήθως καμαρώνοντας. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε κείνους που σηκώνουν ψηλά τη μύτη. Κι ο Παν. Σαρχώσης δεν έχει δώσει τέτοια δείγματα.

Ζ.

Μπλεξίματα

*ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ οι Λαρισαίες στη θάλασσα.

- Με παρατάει συνέχεια και πάει από δω και από κει, μόνο το σεξ σκέφτεται ο αχαΐρευτος, με πόσες θα πάει πια…

- Άντρες χρυσή μου, τι να πεις, άντρες…

- Για τον σκύλο μου λέω.

***

*- ΚΟΙΤΟΥΣΕ ο άντρας μου μια κουκλάρα δίπλα στην παραλία και από το άγχος του που τον είδα άρχισε να φτερνίζεται.

-Πες μου, μου λέει, έναν τριψήφιο…

-Το 166 του λέω.

Ζ.

Αλλάζει όψη

*ΑΥΤΟ κι αν είναι έργο που πραγματικά θ’ αλλάξει την όψη του Πλαταμώνα. Όσο κι αν ενίστανται οι επαγγελματίες που έχουν απλωμένα τα τραπεζάκια τους πάνω στους τεχνητούς προβόλους, που έχουν τα δίκια τους οι άνθρωποι, εντούτοις το σχέδιο του Δήμου για τους μεγάλους υποθαλάσσιους κυματοθραύστες δείχνει εντυπωσιακό. Με το κέντρο του Πλαταμώνα να αποκτά αμμουδιά 12 μέτρων σε μήκος πάνω από ένα χιλιόμετρο. Θα είναι αλλιώτικος.

Ζ.

Εις τας Ευρώπας

*ΜΕΤΑ την κρουαζιέρα στα νησιά του Αιγαίου, που τη συνδύασε με κομματική δραστηριότητα, ο πορτοκαλένιος αρχηγός κλείνει το καλοκαίρι του με ταξίδι σε πρωτεύουσες της κεντροανατολικής Ευρώπης. Οδικώς και μέσα σε ένα δεκαήμερο θα επισκεφθεί Βουδαπέστη, Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βελιγράδι και Σκόπια διαμένοντας σε ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων, γενικά θα κινηθεί οικονομικά. Προαναγγέλλοντας ότι εκεί θα έχει αλληλοδιαδόχως συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι θα πλημμυρίσουν τα λόμπι για να μάθουν για το κόμμα του οποίου ηγείται ο Van der Μπαρτζ. Πολύ ωραία αυτή η νέα πολιτικοτουριστική μέθοδος.

Ζ.

Εξυπνάδες

*ΑΡΑΧΤΟΙ στην παραλία οι νεαροί Λαρισαίοι ξόδευαν φαιά ουσία.

- Ό, τι αγαπώ είναι δικό σου.

- Γλυκερία;

- Τρακαδόρος.

***

*- ΔΕΝ γίνεται βρε παιδιά, το πρωινό ξύπνημα να το μεταφέρουμε σε μια άλλη πιο βολική στιγμή της ημέρας;

***

*- Η άλλη εδώ δίπλα ρε σεις, πάρκαρε τόσο χάλια, που πήγε από μόνη της να πλύνει κάνα πιάτο.

Ζ.

Τριγύρω φίδια

*ΗΡΘΕ κι η κλήρωση του πρωταθλήματος κι έδεσε το γλυκό. Να το ένα, να το άλλο, θα υποβιβαστούν και τρεις του χρόνου, τους έχουν ζώσει τα φίδια τους Λαρισαίους φιλάθλους. Η ζόρικη κλήρωση προκάλεσε επιπλέον ανησυχίες. Ήταν κι αυτή η τελευταία ανακοίνωση του ιδιοκτήτη της ομάδας όπου υπερασπιζόταν τις ομάδες της Β’ Εθνικής γενικώς και την προοπτική τους…

Ζ.

Οι έξι

*ΜΑ κι αυτός ο υπουργός Παιδείας… Παραμονές Δεκαπενταύγουστου με φουλ πρόγραμμα, ενώ η Εκπαίδευση όλων των βαθμίδων λιάζεται στις αμμουδιές… Τι θέλει και τους αναστατώνει;

***

*ΜΠΟΡΕΙ ο Κ. Γαβρόγλου να είχε μοναδικό θέμα στην ατζέντα της επίσκεψης τα Πανεπιστήμιά του, ωστόσο στη Λάρισα τον περίμεναν απίκο οι της Δευτεροβάθμιας, συνδικαλιστές και λοιποί του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ σε αθηναϊκή εφημερίδα οι συνάδελφοί τους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν φροντίσει να προετοιμάσουν το έδαφος, βρίσκοντας τρόπο να συνδέσουν την επίσκεψη του υπουργού με το «σκάνδαλο των 6». Πάντως ουδεμία αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της υπουργικής επίσκεψης στο θέμα των έξι διευθυντών με τις εκπρόθεσμες αιτήσεις. Θέμα που ταλανίζει την εκπαίδευση τοπικά. Και τη φθείρει ποικιλοτρόπως. Το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ‘’Μεσανατολικό’’, αν είχε έστω κάποιο αντίκτυπο στην κοινωνία, πέρα από τον μικρόκοσμο των υπηρεσιακών και των συνδικαλιστικών στελεχών. (Έξι οι έξι τριανταέξι…)

Ζ.

Χαλεύοντας

*Οι νεαροί Λαρισαίοι είχαν βγάλει στη σέντρα εκείνους που χαλεύουν στο δρόμο.

- Φιλαράκι έχεις 5 ευρώ να πάρω δύο καφέδες;

- Γιατί δύο;

- Έχω και κοπέλα.

***

- ΦΙΛΑΡΑΚΙ μου δίνεις 20 ευρώ να πάρω ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης;

- Καλά, 20 ευρώ έχει πάει το κουλούρι;

- Είναι και τα διόδια…

***

*- ΦΙΛΑΡΑΚΙ έχεις 30 ευρώ να πάρω καφέ;

- Μα 30 ευρώ έχει ο καφές;

- Ε, να πάω και καμιά βόλτα…

Ζ.

Απουσίες

*ΜΠΟΡΕΙ να απουσίαζε ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ από την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας αλλά κάποτε πρέπει να πάρει θερινή άδεια κι ο Π. Παπαγεωργίου. Άλλωστε γι’ αυτό έχει και αναπληρωτή γραμματέα. Ο Βασ. Ζωγράφος ως εκπαιδευτικός κιόλας, κάλυψε με άνεση το κενό.

***

*ΕΚΕΙ που ίσως προκύπτει κάποιο ζήτημα είναι με την απουσία της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης. Το κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, με ευθύνη για ολόκληρη τη Θεσσαλία, δεν εθεάθη πουθενά, σε καμία πόλη κατά την περιοδεία του Κ. Γαβρόγλου. Εντάξει διακοπές, ίσως προγραμματισμένο ταξίδι σε νησί. Εντάξει δεν αφορούσε το θέμα την Ελ. Αναστασοπούλου, αφού δεν έχει αρμοδιότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Όμως κάποιοι πονηρεμένοι συριζαίοι πονηρεύτηκαν έτι περαιτέρω.

Ζ.

Με ίδια κεφάλαια

*ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ τα έργα στο κέντρο της Λάρισας αλλά δεν υπολείπονται σε αξία και εκείνα που δρομολογεί ο Δήμος περιφερειακά, με την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων σε τρεις εισόδους της πόλης. Καταταλαιπωρημένοι δρόμοι, από σκαψίματα και τη φθορά του χρόνου, δημιουργούν προβλήματα στους οδηγούς αλλά και ενόχληση στους παρόδιους. Επιτέλους ασφαλτοστρώνονται η Φαρσάλων, η Καρδίτσης και η Βόλου. Των οποίων κάποια τμήματα δείχνουν λες και δεν έχουν επισκευαστεί μετά από βομβαρδισμό ενώ άλλα ότι ο Δήμος παίρνει προμήθεια από τα συνεργεία αντικατάστασης αμορτισέρ. (Σημαντικό επίσης ότι τα 4 εκατομμύρια που θα δαπανηθούν για την αποκατάσταση προέρχονται από το Ταμείο του Δήμου, λεφτά που έχουν περισσέψει από τα δικά του έσοδα.)

Ζ.

Στενές

*Η επισήμανση από γνωστή Λαρισαία. Ότι είναι πολύ μικρές οι δενδροδόχοι που δημιουργούνται στα πεζοδρόμια, της οδού Ηπείρου τουλάχιστον, στο πλαίσιο των έργων αναμόρφωσης των οδών. Φοβάται μήπως η στενότητα δεν επιτρέψει την ανάπτυξη των φυτευομένων δέντρων. Θα ξέρουν όμως από την υπηρεσία, δεν μπορεί.

Ζ.

Με το θυμιατό

*Ο νεαρός παπάς, διηγείται ο Γ. Δ. , ορίστηκε εφημέριος σε ενορία της Μυκόνου. Άνθρωπος δραστήριος δεν απογοητεύτηκε όταν βρήκε την εκκλησία εγκαταλειμμένη. Σήκωσε τα μανίκια, καθάρισε, ασβέστωσε, συμμάζεψε, μέχρι και καμπάνα έβαλε. Πήγε την Κυριακή να λειτουργήσει κανένας πιστός, άλλωστε το νησί έδειχνε έρημο τέτοια ώρα μετά από ένα τρελό Σαββατόβραδο. Ο ιερέας δεν το έβαλε κάτω. Θα το διαφημίσω ότι η εκκλησία λειτουργεί πλέον ξανά, σκέφτηκε. Πήρε το θυμιατό το απογευματάκι και άρχισε να τριγυρνά στις ρούγες ψέλνοντας και ενημερώνοντας τους χριστιανούς. Κι εκεί που περνούσε θυμιατίζοντας, ακούστηκε μια φωνή από την παρέα του Ψινάκη, που έπινε καφέ πιο πέρα.

-Καλέ συ με το ριχτό, το τσαντάκι σου πήρε φωτιά.

Ζ.

 

 

KATALHCH TOY DROMOY DIARKVS

*ΚΑΤΑΛΗΨΗ του δρόμου διαρκώς, εκεί στην πλατεία Νεάπολης, καταγγέλλει ο Α. Β. που παρατηρεί την ίδια εικόνα καθημερινά. Γιατί να μην το κάνουν κι όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά τριγύρω; Και στις άλλες πλατείες και τους δρόμους της πόλης; Μπορούν να ζητήσουν και τροχονόμο να απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση.

Ζ.

 

 

OPOTE EPENEBHSAN AMESVS

*ΟΠΟΤΕ επενέβησαν αμέσως τα Τυρναβίτικα Μασλάτια, λέγε με Σάκη, αντικαθιστώντας με χιούμορ τις κλαπείσες προτομές με «τρεις άλλους τραγικούς», λέει. Του δημάρχου και των αντιδημάρχων Τσιόπα-Κουλιού. Ο δημοτικός υπάλληλος τυχαία στο ενσταντανέ, δεν εντέλλεται να τους φυλάει.

Ζ.

 

 

 

 Ο Γαβρόγλου και το ΤΕΙ ΘεσσαλίαςO GABROGLOY KAI TO TEI UESSALIAS

*Πριν ξεκινήσει η συζήτηση στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας ο πρύτανης κ. Ξενοφών Σπηλιώτης απένειμε στον υπουργό τιμητική πλακέτα, και μάλιστα παραδίδοντάς την, αστειευόμενος του είπε ότι αν όλα πάνε καλά θα είναι συλλεκτική αφού γράφει επάνω ΤΕΙ Θεσσαλίας

*«Εγώ τα λέω σταράτα. Το ΤΕΙ Θεσσαλίας παρέχει ουσιαστική εκπαίδευση στην πράξη όχι στον πίνακα. Πρέπει να δώσετε στη Λάρισα και πολυτεχνικό τμήμα και ιατρικά εργαστήρια» είπε ο πρώην πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Δρ. Παναγιώτης Γούλας στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου. «Πάμε σε λύση win-win για όλους», του απάντησε ο υπουργός γελώντας.

 

*ΕντυπωσιΑστηκε ο κ. Γαβρόγλου από τα εργαστήρια στα οποία ξεναγήθηκε, το αγρόκτημα, τα θερμοκήπια, την κτηνοτροφική μονάδα ενώ στο τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας η υπεύθυνη του προσέφερε χαλαρωτικά έλαια και βότανα παραγωγής του τμήματος (φωτ.). «Κάτι για να χαλαρώνει το μυαλό έχουμε;» της είπε ο υπουργός και εκείνη σήκωσε το χέρι και του έδειξε έξω από το παράθυρο τη φυτεία κλωστικής κάνναβης του ΤΕΙ, με τον υπουργό να ξεσπά σε γέλια.

 

*To ΔΣ του συλλόγου των συμβασιούχων εκπαιδευτικών ΤΕΙ Θεσσαλίας έθεσε στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ζητήματα σχετικά με το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων ενόψει της επικείμενης συγχώνευσης του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στο περιθώριο των συναντήσεών του, παρέδωσαν ένα υπόμνημα στο οποίο αναφέρουν: «Αρκετά μέλη του συλλόγου μας υπηρετούν στο ΤΕΙ με διαδοχικές συμβάσεις εργασίας για πάρα πολλά έτη. Υπάρχουν συνάδελφοι που διδάσκουν στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, με πλήρες ωράριο, μέχρι και 23 συναπτά έτη, χωρίς να υπάρχει κενή ακαδημαϊκή χρονιά, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ιδρύματος. Σε αρκετές περιπτώσεις η ποιότητα πολλών τμημάτων εξαρτάται από την εξαιρετική δουλειά αυτών των συναδέλφων. Χαρακτηριστικά υπήρξαν και τμήματα που αποτελούνταν μόνο από συμβασιούχους καθηγητές.

Αναμένουμε από το Υπουργείο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την εργασιακή ασφάλεια των ανθρώπων αυτών που στο σύνολό τους διαθέτουν πολύ υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα». Πάντως ο Γαβρόγλου το ξεκαθάρισε, τα πάντα θα γίνουν με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα.

*Ο αντιδΗμαρχος κ. Γ. Σούλτης τοποθετήθηκε χθες με την ιδιότητα του καθηγητή του ΤΕΙ εκφράζοντας την αγωνία του για το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι το ΤΕΙ μετά από τους κόπους και τους αγώνες τόσων ετών έχει το δικαίωμα να διεκδικεί χωρίς να απαξιώνεται. «Διαφωνώ να καταργηθούν τα ΤΕΙ. Εξαφανίσαμε την τεχνική εκπαίδευση. Από τους 200 που προσλάβαμε στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου οι μισοί και παραπάνω είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων. Έχω προκήρυξη στον αέρα και δεν βρίσκω τορναδόρους, τεχνίτες. Πρέπει να φτιάξουμε την τεχνική εκπαίδευση. Το ΤΕΙ δεν μπορεί να μείνει χωρίς Γεωπονία όπως χρειάζεται και πολυτεχνικό τμήμα. Είμαι μειοψηφία αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές». Ο υπουργός πάντως δεν φάνηκε να συμμερίζεται την άποψή του αφού του απάντησε «Μη ζητάτε να αναστήσουμε πράγματα που έχουν πεθάνει».

Ν.Π.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass