Φευγάτοι

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2018 19:45
* ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ τα παράπονα για την καθαριότητα στον Δήμο Τεμπών. Πολίτες διερωτούνται σχετικά με τη Ραψάνη όπου τα απορρίμματα δεν συλλέγονται στην ώρα τους, επειδή οι δρόμοι είναι στενοί και το απορριμματοφόρο δεν μπορεί να περάσει μέσα από στενά σοκάκια, ποια είναι η απάντηση για τον Πυργετό; Εκεί οι δρόμοι είναι διπλής κατεύθυνσης και όχι στενοί. Εκεί γιατί υπάρχει πρόβλημα συλλογής των απορριμμάτων; (φωτ.)  Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Τεμπών κ. Γεωργίας Τσιόπα.  Κ.Τσ. * ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ τα παράπονα για την καθαριότητα στον Δήμο Τεμπών. Πολίτες διερωτούνται σχετικά με τη Ραψάνη όπου τα απορρίμματα δεν συλλέγονται στην ώρα τους, επειδή οι δρόμοι είναι στενοί και το απορριμματοφόρο δεν μπορεί να περάσει μέσα από στενά σοκάκια, ποια είναι η απάντηση για τον Πυργετό; Εκεί οι δρόμοι είναι διπλής κατεύθυνσης και όχι στενοί. Εκεί γιατί υπάρχει πρόβλημα συλλογής των απορριμμάτων; (φωτ.) Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Τεμπών κ. Γεωργίας Τσιόπα. Κ.Τσ.

*ΚΛΕΙΣΤΑ 13-18 Αυγούστου πληροφορούν τους πελάτες τους, με πινακίδα στην είσοδο, πάρα πολλά μαγαζιά στη Λάρισα.

Κλασικά αδειούλα τη βδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, πέντε μερούλες όλες κι όλες, τέσσερις για την ακρίβεια αφού υπάρχει κι η αργία της Παναγίας.

Στην πραγματικότητα όμως η απουσία καταγράφεται από το κλείσιμο την Παρασκευή 10 Αυγούστου ως το άνοιγμα τη μεθεπόμενη Δευτέρα 20 του μήνα. Ήτοι άδεια δεκαημέρου. Καλά είναι…

Ζ.

 

Λαγοί στα φώτα

*ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟΣ ο Λαρισαίος Τ. Ζ. ο βαθυστόχαστος.

-Είμαι στο χωριό και σκέφτομαι ότι γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν ήθελα να έρθω.

***

*Ο άλλος δίπλα είχε αρχίσει τα κλασικά.

- Όταν οδηγείς στο χωριό, παιδιά, προτεραιότητα έχει αυτός που είναι απ΄ το χωριό.

***

*ΚΙ ένα νέας εσοδείας.

- Έπεσα πάνω σε κάτι γιαγιάδες στο χωριό στην πλατεία, τις πρόλαβα και τις ρώτησα «ξέρετε τίνος παιδί είμαι εγώ;» Έμειναν σαν λαγοί που τους έχεις ρίξει τα μεγάλα φώτα.

Ζ.

 

Ανυποψίαστοι

*ΠΑΡΑΜΟΝΗ της Παναγίας οι εφημερίδες είχαν κυκλοφορήσει το πρωί στην Αθήνα. Το ίδιο βραδάκι ήταν που απελευθερώθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

«Η Τουρκία θολώνει την έξοδο, πιέσεις σε ελληνικά ομόλογα και μετοχές.» Επίσης στην «Καθημερινή»: «Ντοκουμέντο από το επεισόδιο στη Λέρο.»

Όλοι μιλούσαν για τουρκικές μεθοδεύσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, με προκλήσεις Τσαβούσογλου κλπ. Αναλύσεις επί αναλύσεων και ανησυχία και στα κανάλια, ως και το μεσημέρι.

***

*«ΤΙ συμβαίνει στην Τουρκία», αποστολή των «Νέων» και ανησυχία.

«Η Τουρκική κρίση πυροδοτεί διπλή απειλή για την Ελλάδα», το κατακόκκινο πρωτοσέλιδο στο «Έθνος». «Ταγίπ και ψύχραιμος», η «Εφημερίδα των Συντακτών». Ανήσυχη και η κυβερνητική «Αυγή». «Ακροβασία Ερντογάν-Τουρκική κρίση».

***

*ΧΘΕΣ βέβαια τα πράγματα είχαν αλλάξει θεαματικά. Κι είχε μεσολαβήσει και η αργία, που εκτόνωσε τον εθνικό ενθουσιασμό. «Έτσι τους φέραμε πίσω», αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ το «Έθνος» εκτιμά πως «Ανάγκα και σουλτάνος πείθεται». Το αυτονόητο, «Αλλαγή στάσης του Ερντογάν», διαπιστώνει ο «Ελεύθερος Τύπος», η «Κόντρα» όμως πιο παραστατική «Πώς υπέκυψε ο Ερντογάν».

Ζ.

 

Νέα Σμύρνη

* ΤΡΕΙΣ ημέρες στο τέρμα οι μουσικές στη Νέα Σμύρνη. Γιόρταζαν κάποιοι τον Δεκαπενταύγουστο από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μέχρι χθες τα ξημερώματα. Τριήμερο νον στοπ πάρτι. Κάθε δρόμος και το δικό του πανηγύρι στα «Νταμάρια».

Και ο κόσμος που δεν γιόρταζε να θέλει να κοιμηθεί το βράδυ για να πάει στη δουλειά του. Πόση υπομονή πια να δείξει όταν το ηχείο είναι σαν να το έχει στο τέρμα μέσα στο δικό του σπίτι;

Ζ.Π.

 

Από Δευτέρα

* ΘΑ ξεκινήσει από Δευτέρα. Όχι δίαιτα. Να επανέρχεται η Λάρισα, στους προ 15Αύγουστου ρυθμούς. Ακόμη και τα περισσότερα περίπτερα στις πλατείες χθες ήταν κλειστά, όπως και πολλές επιχειρήσεις-καταστήματα στην πόλη.

Και για του λόγου το αληθές, οι περισσότεροι, στις ανακοινώσεις που είχαν αναρτήσει στις βιτρίνες και στις πόρτες, ενημέρωναν τους πελάτες τους, ότι θα επιστρέψουν τη Δευτέρα 20 Αυγούστου.

Από Δευτέρα λοιπόν… αν και αυτό το καλοκαίρι είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι μέρες που η πόλη «έχασε τον ρυθμό της» και ερήμωσε τελείως.

Λ.Κ.

 

Παναγιά

η Κουμμούνα

*Η γνωμάτευση από τον Λαρισαίο Α. Α.

- Ο Ερντογάν ελευθέρωσε τους στρατιωτικούς γιατί ξέρει ότι επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Μητσοτάκης και πως εκείνος δεν τα σηκώνει αυτά.

***

*Ο Σ. Κ. από την πλευρά του είχε αρχίσει τους πανηγυρισμούς.

- Κοτζιά μάστορα, βγάλε και τον πάστορα.

***

*ΟΠΩΣ διευκρινίστηκε πάντως αρμοδίως, η Παναγία η Ελευθερώτρια δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για τον Αμερικανό πάστορα. Άλλωστε δεν είναι Ορθόδοξος.

***

*Ο δε Χ. Ξ. διαπίστωσε ότι εκτός από την Παναγιά την Ελευθερώτρια, αυτές τις μέρες έδρασε και η Παναγιά η Κουμμούνα. Δεν εννοούσε την προστάτιδα του Τσίπρα, του Κοτζιά και του Κατρούγκαλου. Έλεγε ότι δικό της έργο θα πρέπει να ήταν η οριστική αθώωση του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου από τον Άρειο Πάγο.

Ζ.

 

Με άφθαρτους

*ΔΙΑΦΟΡΑ εξελίσσονται στο γαλάζιο παρασκήνιο καθώς τον Σεπτέμβριο θα δρομολογηθούν οι αποφάσεις και τα χρίσματα για τους υποψηφίους δημάρχους. Ακούγεται ότι από τον Κυρ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του επιχειρείται να αλλάξουν πολλά. Να ισχύσουν δηλαδή τα αυτονόητα.

Ήτοι να υποστηρίξει το κόμμα νέα πρόσωπα, άφθαρτα, χωρίς παρελθόν που να μπορεί να επικριθεί. Και βέβαια ανθρώπους με κύρος και ικανότητες. Φυσικά και διαθέτει πληθώρα τέτοιων στους κόλπους της η ΝΔ. Και στη Λάρισα.

Αυτομάτως ακούγεται φερειπείν, από εκείνους που κάνουν το κοσκίνισμα, το όνομα του χημικού μηχανικού Ξενοφώντα Σπηλιώτη, καθηγητή και από πέρυσι και πρύτανη του ΤΕΙ.

Ζ.

 

Μπερδεμένα

*ΕΦΑΓΑΝ κι ήπιαν καλά οι νεαροί Λαρισαίοι, παρά θιν΄ αλός, άρχισαν κατόπιν τα δικά τους.

- Καθημερινά χιλιάδες αθώα λαχανικά θανατώνονται από αδίστακτους χορτοφάγους. Ας βοηθήσουμε όλοι να μπει ένα τέρμα σ΄ αυτή τη θηριωδία. Σύλλογος Κρεατοφάγων Μπιφτεκόβιων.

***

*- ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ρε σεις οι Γάλλοι γλυκό και το λένε μακαρόν. Φτιάχνουν οι Ιταλοί μακαρόνια και τα λένε πάστα. Είναι να μην μπερδευτεί ο Έλληνας;

***

*- ΒΓΑΛΕ βρε ΔΕΗ 1.500 λεπτά δωρεάν κλιματιστικό να σκίσεις Cosmote και Vodafone…

Ζ.

 

Αναχωρεί

*- ΚΑΛΑ έλεγε ότι σύντομα δεν θα είναι πια διοικητής στο Πανεπιστημιακό…

- Και κάποιοι νόμισαν ότι θα τον ξηλώσει ο υπουργός. Και να ήθελε, δεν πρόλαβε…

Ανήμερα της γιορτής του η κίνηση από τον Παν. Νάνο. Μαζί με τις ευχές μάζευε και συγχαρητήρια και υποψηφιότητες ίσως για τον συνδυασμό. Ο διοικητής επιστρέφει στα πάτρια εδάφη. Ανακοινώνοντας ότι πάει για υποψήφιος δήμαρχος Πλαστήρα, εκεί στα χωριά της λίμνης. (Μα ολόκληρο τάνκερ να ναυλοχεί στα στενά της λίμνης;)

***

*ΕΚΕΙ βέβαια τον περιμένει ο Δημ. Τσιαντής. Μια εικοσαετία δήμαρχος ο δάσκαλος και οικονομολόγος, στις τελευταίες εκλογές είχε κερδίσει με τη μία λαμβάνοντας κοντά 60%. Εκτός κι αν δεν ξαναβάλει. Καθότι τυγχάνει κι εκείνος ΠΑΣΟΚ, όπως κι ο Π. Νάνος. Εκτός αν αυτός κατέλθει με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και φυσικά δηλώνει ανεξάρτητος, σ΄ αυτή τη δήλωση μανιφέστο των 1.300 λέξεων. (Απώλεια για τη Λάρισα ας εξελιχθεί σε όφελος για την Πεζούλα και το Λαμπερό.)

Ζ.

 

Εκεί δίπλα

*ΑΥΤΟ είναι πολιτική δραστηριότητα. Και μάλιστα επίσημη, με Δελτίο Τύπου να διανέμεται μαζί με φωτογραφίες. Ως πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων ν. Λάρισας, ο Γ. Αναγνωστόπουλος, από το χωριό του την Αιγάνη πετάχτηκε στους Γόννους για τον εσπερινό στο Τσικελέκι κι εν συνεχεία πήγε με παρέα παραδίπλα στο πανηγύρι της Ραψάνης. Πολιτική και καθημερινότητα.

- Και μην τον υποτιμάτε καθόλου, έλεγε έμπειρος Λαρισαίος. Ο Αναγνωστόπουλος είναι ο μόνος σίγουρος βουλευτής Λαρίσης.

Κι εξηγούσε ότι μετά την προσχώρηση του Γ. Κατσιαντώνη στη ΝΔ κάποιος άλλος θα καλύψει το κενό. Αν μπει ξανά ο Β. Λεβέντης στη Βουλή, τότε θα έχει σίγουρα βουλευτή από Λάρισα.

-Και ποιος νομίζετε θα βγει; Ο Δαμιανός Ζώκας; Δεν είναι και τόσο σταθερός κομματικά…

Ζ.

 

Ανασυνθέτεις

*ΩΣ νέος Ελύτης ο Λαρισαίος Α. Π. ο κουλτουριάρης ανέλυε χθες στα τσίπουρα του Αγιοκάμπου.

- Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια σακούλα από τα Λιντλ, μια ξαπλώστρα, ένας καπνός, και κάμποσα φιλτράκια. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.

Ζ.

 

Εξυπηρετούν

*ΤΟ αναγνωρίζει με όλη του την καρδιά ο ηλικιωμένος Λαρισαίος Μ. Γ. Ότι στα ΚΕΠ προσφέρουν έργο, τιμούν τον τίτλο τους τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Θυμάται ότι τα είχε ιδρύσει ως υπουργός επί ΠΑΣΟΚ ο Καλαματιανός Στ. Μπένος, διαπιστώνει δε ότι βελτιώνουν διαρκώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Μέχρι και αναθεώρηση διπλώματος κάνουν, ούτε να τρέχεις πια στο Μηχανολογικό, ούτε τίποτε. Σημαντική διευκόλυνση.

Ζ.

 

Ε, είπε…

*ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ για τη διαμάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για το ιδιοκτησιακό του Βέργου και του Μανθάτη, ο Λαρισαίος θυμήθηκε τις διαβεβαιώσεις του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ. Τότε που πούλησε τον Μασούρα στον Μαρινάκη κι έλεγε ότι θα έπαιρνε εκτός από τα πολλά λεφτά και τους συγκεκριμένους δύο ποδοσφαιριστές μπόνους. Μπα δεν…

Ζ.

 

Στρατιωτικοί

ΤΟ θέμα των ημερών είναι η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης, στην Τουρκία.

Σχολιάζεται ότι δούλεψε καλά το διπλωματικό σώμα της Ελλάδας, αλλά ως συνέχεια αυτού μένει να δούμε τι δώσαμε!

Λ.Κ.

 

Οικολόγοι

ΟΙ Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, αλλά παράλληλα καλούν «την τουρκική κυβέρνηση να απελευθερώσει αμέσως όλους τους πολιτικούς κρατούμενους βάζοντας φρένο στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα».

«Μία δημοκρατική Τουρκία», υποστηρίζουν «είναι προς όφελος όλων και απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να ανοίξουν και πάλι ουσιαστικά οι δίαυλοι διαλόγου και συνεργασίας στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Όνειρα θερινής νυκτός!

Λ.Κ.

 

Κλειδαμπαρωμένο

*ΕΞΑΛΛΟΣ ο Λαρισαίος που πήγε χθες στο Μηχανολογικό και το βρήκε κλειστό, κλειδαμπαρωμένο. Βρήκε κι άλλους που ταξίδεψαν ως εκεί ασκόπως και ταλαιπωρήθηκαν. Κάθε Πέμπτη είναι κλειστά η υπηρεσία του Υπουργείου Συγκοινωνιών. Από καιρό λένε για έλλειψη προσωπικού αλλά τόσο πολύ; Ούτε καν κάποιος στη γραμματεία; Και πώς θα ξέρει κάποιος, ο οποίος δεν συναλλάσσεται συχνά μαζί τους; Πού να το φανταστεί ότι δεν θα λειτουργεί κάποια ημέρα της εβδομάδας, παλιότερα το ρεπό ήταν Παρασκευές.

Ζ.

 

Δίχως φανάρι

*ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ από οδηγούς που περνάνε με την ψυχή στο στόμα στην εθνική οδό, την παλιά μέσα στα Τέμπη, ερχόμενοι από Στόμιο-Ομόλιο. Δύσκολη διασταύρωση, δεν έχει και ορατότητα λόγω της στροφής, τα αυτοκίνητα στην εθνική αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες. Και το φανάρι συχνά-πυκνά χαλασμένο. Δεν επιτρέπεται.

Ζ.

 

Μύκονες

*ΤΟ γνωστό Mykonos live TV άλλαξε λέει έδρα τις τελευταίες μέρες.

- Στη Σαμαρίνα βρε παιδιά, τη Μύκονο της Πίνδου…

- Α ναι; Κι εγώ που νόμιζα ότι ήταν στο Λιβάδι Ελασσόνας.

- Προσέξτε βρε σεις με τη Μύκονο. Μη σας κολλήσουν και τίποτε, κάνα κουσούρι που έλεγε και κάποια ψυχή.

***

*ΦΕΤΟΣ πάντως δεν ετέθη ζήτημα με το υψόμετρο της Σαμαρίνας. Είπαν να το πάνε κατευθείαν στα 2.637, όσο και το ύψος της παρακείμενης κορυφής του Σμόλικα και αν ξεμπλέξουν μια και καλή.

Ζ.

 

Χάρτης

* Η πρώτη έκδοση τουριστικού χάρτη για τα παράλια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, από τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας, σχολιάστηκε γενικά θετικά, όσον αφορά στην προσπάθεια που έγινε.

Κανείς δεν αμφισβήτησε τουλάχιστον ότι ήταν μια κίνηση που μαρτυρά το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της περιοχής για την προβολή και την ανάπτυξή της, η οποία μάλιστα δεν στηρίχθηκε ούτε σε ευρωπαϊκή ούτε σε κρατική επιχορήγηση.

Απ’ την άλλη, οι ενστάσεις που ακούστηκαν για το εγχείρημα, αφορούσαν κυρίως στο αισθητικό αποτέλεσμα του τουριστικού χάρτη, όπως «να ήταν καλύτερες οι φωτογραφίες», «να ήταν πιο μεγάλος», «να ήταν πιο αναλυτικές οι διαδρομές προς τα προτεινόμενα αξιοθέατα» κ.α.

Ο Σύλλογος ακούει, καταγράφει, ζητά τις απόψεις όλων στο ιστολόγιό του (blog), έτσι ώστε η επόμενη προσπάθεια να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Λ.Κ.

 

Πάρε ένα

*ΕΙΧΕ να διηγηθεί, ανεκδοτάκι τι άλλο, ο Λαρισαίος Γ. Γ. Για τον Άραβα φοιτητή που έστειλε email στον πατέρα του. «Το Λονδίνο είναι θαυμάσιο, οι άνθρωποι είναι υπέροχοι και μου αρέσει πολύ εδώ. Αλλά πατέρα, ντρέπομαι λίγο να πηγαίνω στο κολέγιο με τη Φερράρι, όταν όλοι μου οι καθηγητές και πολλοί συμμαθητές μου έρχονται με τρένο».

Και η απάντηση του σεΐχη πατέρα: «Αγαπημένε μου γιε. Μόλις μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό σου 2 εκατομμύρια δολάρια. Σε παρακαλώ σταμάτα να μας ντροπιάζεις. Πήγαινε και αγόρασε και εσύ ένα τρένο».

Ζ.

 

 

 

META TO SARANTTAPORO* ΜΕΤΑ το Σαραντάπορο και τα Καλύβια «στάση Αβδέλλα» για τον Χρήστο Κέλλα. Εκεί είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές για τη γιορτή της Παναγίας με πολλές Λαρισαίες και Λαρισαίους, που έλκουν την καταγωγή τους από το όμορφο βλαχοχώρι των Γρεβενών.

 

 

 

OLOKLHRVUHKE H EJODOS *ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου.

Ζ.

 

 

 

H SYGKLISH TVN POLITISMVN*Η σύγκλιση των πολιτισμών στη θάλασσα του Πλαταμώνα. Η Ευρωπαία με τόπλες εμφάνιση κι ακριβώς δίπλα η μουσουλμάνα με το μπουργκίνι, το πραγματικά ολόσωμο μαγιό από τους καρπούς μέχρι τους αστραγάλους. (Και τουρίστες Μέσης Ανατολής στις υπώρειες του Ολύμπου;)

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass