Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώνει

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 19:09
*ΠΑΡΕΟΥΛΑ για απογευματινό καφεδάκι στη γειτονιά της Παναγίας, στο Λιβάδι Ελασσόνας. Διανύοντας την ένατη δεκαετία της ζωής τους η Μαργαρίτα Δερβένη, η Σταυρούλα Χαρίση και η Νίτσα Ράπτη. Και βέβαια, η «σκέπη» και το «ρολό» πάντα περιποιημένα. Ακόμη και στις χαλαρές στιγμές του καφέ…  Ι.Μ. *ΠΑΡΕΟΥΛΑ για απογευματινό καφεδάκι στη γειτονιά της Παναγίας, στο Λιβάδι Ελασσόνας. Διανύοντας την ένατη δεκαετία της ζωής τους η Μαργαρίτα Δερβένη, η Σταυρούλα Χαρίση και η Νίτσα Ράπτη. Και βέβαια, η «σκέπη» και το «ρολό» πάντα περιποιημένα. Ακόμη και στις χαλαρές στιγμές του καφέ… Ι.Μ.

*- ΤΙ καλό υπόλοιπο καλοκαιριού κι άλλα παρηγορητικά…

Ο Λαρισαίος δεν ήθελε ν΄ ακούει τέτοια.

- Μια βδομαδούλα δεν απέμεινε καν… Κατέφτασε το φθινόπωρο.

***

*ΚΑΙ καθώς έφτανε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, παραπονιόταν.

- Πιέζομαι…

- Από τι;

- Απ΄ τη Δευτέρα.

***

*Ο άλλος από δίπλα είχε πέσει επίσης σε βαθιά περισυλλογή.

- Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά έβαλα την ξαπλώστρα…

Ζ.

Στην Κοιλάδα

*ΚΙ ενώ κανένας από τους γαλάζιους Χρήστους δεν μίλησε για τη διαρροή των κινητών τηλεφώνων των μελών στις Τοπικές Αγιάς και Τεμπών, ούτε οι πρόεδροί τους Χατζησαλάτας και Κίτσιος, μήτε ο της ΝΟΔΕ Καπετάνος, οι άγνωστοι εμπνευστές των ιδιότυπων τηλεφωνικών γκάλοπ προχωρούν ακάθεκτοι. Χθες εμφανίστηκαν ανωνύμως κάποιοι ‘’Κεντροδεξιοί Πολίτες Δήμου Τεμπών’’, διανέμοντας τα αποτελέσματα της ‘’έρευνας’’- έτσι την ονόμασαν. Μιας έρευνας που εξαρχής είχε χαρακτηριστεί ύποπτη απ΄ όλους τους ενδιαφερόμενους.

***

*ΕΚΤΟΣ από τα αποτελέσματα δίνουν και τα χαρακτηριστικά του γκάλοπ μέσω sms που στάλθηκαν στους δεξιούς μονάχα, έστω τους κεντροδεξιούς. Ισχυρίζονται ότι μετά το ξεσκαρτάρισμα διπλοψηφισάντων μέτρησαν 453 απαντήσεις. Σημειωτέον ότι η ΔΗΜΤΟ Τεμπών μετρά μόλις 127 μέλη εκ των οποίων στις πρόσφατες εσωκομματικές προσήλθαν οι 97.

Παρόλη τη χρήση της ορολογίας των δημοσκόπων, οι άπραγοι γκαλοπατζήδες μάλλον προδίδονται. Αφού στο ‘’άλλος’’ για δήμαρχος, ανακοινώνουν ότι αναφέρθηκαν από τους μετέχοντες τα ονόματα των Δημ. Γουγουλιά, Π. Καραγιώργου, Ν. Λιούπα, Ι. Μπέλλου και Στ. Σαΐτη, οι οποίοι έλαβαν λέει ποσοστό 0,7%. Όλοι τους ακριβώς τόσο. Δηλαδή 3 ψήφους ο καθένας ακριβώς. Όλοι τους. Τέτοια σύμπτωση. Καλύτερα ταιριάζει το 0,7% με 1 ψήφο στον καθένα κι άρα με συμμετοχή καμιά 100-120 ατόμων. Η μία αναφορά ταιριάζει καλύτερα, σ΄ αυτές τις περιπτώσεις.

***

*ΠΑΜΕ στα σοβαρά, τα βαριά ονόματα τώρα. Από την αυθόρμητη λαϊκή απαίτηση, ο Δημ. Κουρίτας έλαβε 2%, ο Λ. Ζάρρας 2,6%, ο Τ. Μιχαήλ λέει 4,6%, ο Κ. Λανάρας 4%, όσο και η ‘’προχώ’’ συνεργασία Κολλάτου-Μανώλη. Ο λαός ο κεντροδεξιός δεν τη θέλει. Ούτε Κολλάτο θέλει, μόνο 155 παίρνει ο δήμαρχος, προτιμά σαφώς δήμαρχο Μανώλη με 57,6% . Τον κατέστρεψαν τον εφοριακό. Ούτε 6 στους 10 από τους δικούς του δεν τον θέλουν. (Στην Αγιά, ο Γιάννης Αναστασίου πρόλαβε και κατήγγειλε δημοσίως το υποτιθέμενο γκάλοπ, με επιστολή τους την εφημερίδα. Μερίμνησε πριν τον εκθέσουν.)

Ζ.

Ανδροκρατούμενο

* ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ το χθεσινό πάνελ της συνέντευξης Τύπου για την «3η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική Γη», που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μόνο μια γυναίκα, μεταξύ έντεκα ανδρών!

 Ήταν η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκουρίου, Ευαγγελία Λανάρα, η οποία αν μη τι άλλο ξεχώριζε…

Ανδρική υπόθεση και ο πολιτισμός. Οι γυναίκες ακολουθούν στα χορευτικά.

***

* ΑΠΟ τη Δευτέρα 27 Αυγούστου έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί η Χορευτική Σύναξη Λαών, στη Λάρισα, θα έχουμε μια καλή ευκαιρία να προβάλλουμε τα τουριστικά «ατού» της πόλης, μπας και κερδίσουμε νέους επισκέπτες.

Περιμένουμε συγκροτήματα από το Ισραήλ, την Ιταλία και τη Βουλγαρία, με μεγάλο αριθμό χορευτών.

Βούλγαρους έχουμε. Καιρός να στραφούμε δυτικά και νότιο-ανατολικά.

Λ.Κ.

Ιστορική ΑΕΛ

*ΝΤΕΛΙΡΙΟ ενθουσιασμού για τον Χ. Τ. και δικαίως. Ακούγοντας και διαβάζοντας μετά το ματς με την Μπέρνλι ότι «Πρώτη φορά ο Ολυμπιακός βρίσκεται τόσο κοντά στο να αποκλείσει αγγλική ομάδα...»

- Να πως η ΑΕΛ μας γίνεται ιστορία, πανηγυρίζει.

Θυμίζοντας, αν και κανένας δεν το έχει ξεχάσει, το πώς οι βυσσινί είχαν αποκλείσει την Μπλάκμπερν προ δεκαετίας. Την εγγλέζικη ομάδα με το πολλαπλάσιο μπάτζετ, με θρίαμβο 2-0 στο Πανθεσσαλικό, στο Βόλο έπαιξε η ΑΕΛ ως έδρα αφού το Αλκαζάρ ήταν ακατάλληλο και με ήττα 2-1 στο Ήγουντ Παρκ, τα γκολ Κλέιτον, Μπακαγιόκο και Κλέιτον. (Τώρα μπορεί να γράψει κι ο Ολυμπιακός την ιστορία του, ίσως.)

Ζ.

Πάλι τα ίδια

*ΕΚΤΟΣ από τους μαθητές, από τις διακοπές επέστρεψαν κι οι καλιακούδες. Πανδαισία κρωγμών, ευωδία κουτσουλιάς στις πλατείες τα βράδια. Λογικά θα έχει θερινή άδεια κι η δημοτική υπάλληλος γερακίνα Χαρούλα…

Ζ.

Ήπιες;

*ΕΙΧΑΝ τις ιδέες τους στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Ρωτάω ρε σεις τον λογιστή για τυχόν αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, ‘’ήπιες μεταβολές’’ μου λέει, ‘’μόνο μπύρες πίνω’’ του λέω.

***

*- ΕΜΕΝΑ στον τάφο μου θα γράφει, "προσπαθούσε να σκοτώσει τη μύγα που καθόταν στο κούτελό του".

***

*- ΟΙ πρώτοι ένα εκατομμύριο που θα μου στείλουν ένα ευρώ, θα λάβουν το βιβλίο μου με τίτλο πώς να γίνεις εκατομμυριούχος.

Ζ.

Ναι μεν, αλλά…

*«H εξαρχής τακτική του Μητσοτάκη να ανατρέψει τον Τσίπρα με “γιουρούσι”, προκαλώντας πρόωρες εκλογές, δεν είχε προϋποθέσεις επιτυχίας και τα γεγονότα το απέδειξαν. Η κυβέρνηση ναι μεν χάνει εκλογικό έδαφος, αλλά δεν καταρρέει», διαπιστώνει ο Σ. Λ. Διότι «η βασική αιτία της διάχυτης κοινωνικής δυσαρέσκειας ήταν τα αλλεπάλληλα επώδυνα μνημονιακά μέτρα. Πέρα από την οργή τους για τέτοιου είδους μέτρα, οι πολίτες έχουν συνείδηση πως η επάνοδος των “γαλάζιων” στην εξουσία δεν θα οδηγούσε έστω σε χαλάρωση της πίεσης που υφίσταντο».

***

*ΚΑΙ συνεχίζει την ανάλυσή του: «Από τα πρώτα βήματά του στην ηγεσία ο Κυριάκος είχε ουσιαστικά υιοθετήσει τη γραμμή της “αριστερής παρένθεσης”. Είχε ποντάρει στην εκτίμηση πως το ευρωιερατείο θα έβαζε τρικλοποδιά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τα γεγονότα τον διέψευσαν. Το κλείσιμο των αξιολογήσεων δημιούργησε ένα κλίμα σχετικής οικονομικής σταθεροποίησης. Τώρα πλέον που η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα Μνημόνια, η ελπίδα για την είσοδο σε ανοδική τροχιά έχει ενισχυθεί. Συν η ζωογόνα ένεση ρευστότητας που προσφέρει και φέτος η πολύ καλή τουριστική χρονιά. Όμως, το ευρωιερατείο επεδίωξε και επέβαλε ένα καθεστώς ενισχυμένης και αυστηρής εποπτείας, νοθεύοντας εκ των πραγμάτων το αφήγημα του Τσίπρα για καθαρή έξοδο και αλλαγή σελίδας. Αλλά το Μαξίμου κατάφερε να πετύχει την άρνηση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής».

***

*ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; «Το γεγονός ότι έχει τραυματισθεί και ότι η εκλογική προοπτική της είναι μάλλον σκοτεινή δεν σημαίνει πως η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ετοιμόρροπη. Εκτός απροόπτου, τον χρόνο των εκλογών θα τον επιλέξει ο Τσίπρας με βάση τη δική του εκτίμηση για τον καταλληλότερο πολιτικά χρόνο...»

Ζ.

Λόγω φορτίου;

*ΜΙΚΡΗΣ έκτασης φωτιά ξέσπασε στο Υπουργείο Εξωτερικών χθες, μετά από υπερθέρμανση ανελκυστήρα.

Κι ο Λαρισαίος αναρωτήθηκε.

-Πάλι υπερωρίες ο Κοτζιάς; Πόσες φορές ανεβοκατέβηκε…

Ζ.

Βρέθηκε

*ΕΝΑ μικρό μαύρο πορτοφολάκι βρέθηκε χθες στο κέντρο της πόλης. Όποιος-α το έχασε, ας το ζητήσει από τη ρεσεψιόν της εφημερίδας.

Ζ.

Το φροντίζουν

*ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ και διαβεβαιώσεις συνάμα από την πλευρά του Δήμου με αφορμή τη χθεσινή φωτογραφία με τα φρεάτια και τον σχολιασμό για τις ασφαλτοστρώσεις που δεν τα εξισώνουν με την επιφάνεια του οδοστρώματος. Θεωρούν φυσιολογικό να παρατηρούνται ανισομετρίες όταν βρίσκεται σε εξέλιξη ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων. Και ενημερώνουν ότι στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας πάντα ακολουθούν εργασίες αποκατάστασης που διορθώνουν τέτοια προβλήματα.

Ζ.

Σύλληψη

* ΓΙΑ το άτομο που συνελήφθη από δασικούς υπαλλήλους, στην περιοχή των Τεμπών και κατηγορήθηκε για παράνομη μεταφορά ξυλείας, όπως δημοσίευσε προχθές η «Ε», ο δασάρχης Λάρισας κ. Τσιόφας, υποστηρίζει ότι δεν διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προϊόν λαθροϋλοτομίας.

Παρόλα αυτά, όταν τα παραστατικά που παρουσίασε ο συλληφθείς δεν συμφωνούσαν με το φορτίο, γεννούν ερωτηματικά.

Λ.Κ.

Εξημερωμένοι

*- ΜΟΥ λέει η γυναίκα μου, ‘’Σήκω να σιδερώσεις τα ρούχα.’’ Της έριξα ένα άγριο βλέμμα, σαν άντρας που είμαι. ‘’Φέρε γρήγορα το σίδερο εδώ...’’, της φώναξα. Σα να μαζεύτηκε λιγάκι, νομίζω.

***

*ΟΙ Λαρισαίοι μεσήλικες διηγούνταν τις νέες τους περιπέτειες.

- Εγώ πάντως έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους παντρεμένους άντρες. Ίσως επειδή είναι ήδη εξημερωμένοι.

***

*- ΘΥΜΑΣΑΙ που έφυγες με εκείνη τη σιχαμένη την ξανθιά; Αν την είχα τώρα μπροστά μου θα τη σκότωνα…

- Μα τόσο μίσος ακόμα και μετά από τόσα χρόνια ρε γυναίκα; Γιατί;

- Γιατί μετά σε είχε παρατήσει και ξαναγύρισες σε μένα, γι’ αυτό.

Ζ.

Ευελπιστούν

*ΜΕΓΑΛΗ καψούρα με την άσφαλτο φαίνεται πως έχουν και στην οδό Καψούρη. Πάνω από δεκαπέντε χρόνια λέει περιμένουν να ασφαλτοστρωθεί κι ο δικός τους δρόμος ώστε να αποκατασταθούν οι υφιστάμενες βλάβες. Ευελπιστούν ότι θα τους συμπεριλάβουν σ΄ αυτό το μεγάλο πρόγραμμα.

Ζ.

Επιμένει

*ΚΑΝΕΙΣ φυσικά δεν μπορεί να αποκλείσει την ύπαρξη παιδεραστών και άλλων προβληματικών. Δυστυχώς υπάρχουν, καλά κάνουν οι γονείς και έχουν το νου τους. Κι η αστυνομία που καταδιώκει. Όταν χρειάζεται.

Εξίσου γεγονός αποτελεί όμως και η ετήσια αναζωπύρωση της υπόθεσης του τύπου με το άσπρο ή και με άλλο χρώμα βαν, νύχτα είναι μπερδεύονται τα παιδιά, του ανώμαλου που επιτίθεται σε διάφορες συνοικίες της Λάρισας. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή που τα παιδιά μένουν έξω ως αργά παίζοντας και συζητώντας. Το ίντερνετ ευνοεί και τέτοιες φήμες διαδίδονται αστραπιαία, μανάδες και παιδιά κάνουν την τρίχα τριχιά στο f/b.

***

*ΜΙΑ μητέρα από τη Χαραυγή πάντως, ενοχλημένη από το χθεσινό περιπαικτικό σχόλιο, επιμένει για το βαν και το πόσο έχει τρομοκρατηθεί ο δεκάχρονος γιος της. Μιλάει για τέσσερα παιδιά που αντιμετώπισαν τον ίδιο κίνδυνο σε τρία διαφορετικά βράδια, στην ίδια γειτονιά, μέσα σ΄ ένα δεκαπενθήμερο. Περισσότερα δεν λέει, τα έχει πει στην Ασφάλεια, με τον διοικητή της οποίας επιμένει πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή. Η Αστυνομία ουδέν έχει καταφέρει αλλά και ουδεμία προειδοποίηση εξέδωσε.

Ζ.

Larsa, Larsa...

* Ο Π. Κ. απαγγέλλει

στα Λαρισοαγγλικά:

One day στη λιακάδα

sitting on the

πρασινάδα

Where the flowers

ανθούσαν  and the

horses χλιμιντρούσαν

Say ο Μήτρος

to Κρουστάλλω:

Do you μ’ απατάς

με άλλον;

Κι η Κρουστάλλω

σαν το hear

την επιάνει μέγας

fear Because

τόπε η Μαγδάλω

ότι did it μ’ έναν Γάλλο.

And the girl

πονηρεμένη

Lay down

σαν πεθαμένη

Μήτρο μ’ if you

don’t believe me

με το καριοφίλι kill me.

And the Μήτρος

που ήταν θύμα

την επίστεψε

the βλήμα.                  Ζ.

Παρατρίχα

*ΠΑΛΙ ορεξάτος για ανέκδοτο ο Λαρισαίος Δ. Γ.

Μια ξανθιά και μια μελαχρινή, υπάλληλοι στην ίδια υπηρεσία, συζητούν στο γραφείο.

- Έχεις παρατηρήσει ότι η διευθύντριά μας φεύγει συχνά δύο ώρες νωρίτερα;

- Ναι βέβαια. Τι θα έλεγες να το κάνουμε και εμείς;

Τα συμφωνούν και την επόμενη ημέρα που η διευθύντρια φεύγει ξανά από το γραφείο στη μία το μεσημέρι, πάλι δύο ώρες νωρίτερα, αποφασίζουν να την κοπανήσουν κι εκείνες.

Η μελαχρινή φεύγει και πηγαίνει για ψώνια στα μαγαζιά. Η ξανθιά αποφασίζει να πάει προς το σπίτι της. Πάει ν’ ανοίξει την πόρτα, ακούει ομιλίες μέσα, μπαίνει προσεκτικά και βλέπει τον άντρα της να χαριεντίζεται με τη διευθύντρια. Κάνει μεταβολή, κλείνει αθόρυβα και επιστρέφει τρέχοντας στο γραφείο.

Την επόμενη μέρα στη δουλειά, λέει η μελαχρινή στην ξανθιά.

- Καλά, χθες ήταν τέλεια. Να το ξανακάνουμε σύντομα…

- Αποκλείεται, της το ξεκόβει η ξανθιά, εμένα παραλίγο να με πιάσει στα πράσα η διευθύντρια χθες.

Ζ.

 

MAZI KAI DIPLA DIPLA

*ΜΑΖΙ και δίπλα - δίπλα βρέθηκαν, για άλλη μια φορά, σε εκδήλωση του Δήμου Τεμπών ο Γιώργος Λαδόπουλος και ο Γιώργος Μανώλης. Οι δύο Γιώργηδες κάνουν κοινό αγώνα στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, με διάχυτη αισιοδοξία για τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019.

Κ.Τσ.

 

 HPEIROY META TH DIASTAYRVSH ME THN KOLOKOTRVNH

* ΗΠΕΙΡΟΥ μετά τη διασταύρωση με την Κολοκοτρώνη και λίγο πριν ο δρόμος συναντήσει την οδό Μιαούλη, τα νέα πεζοδρόμια σχεδόν ολοκληρώθηκαν. Έμειναν κάποια μερεμέτια αλλά αυτό δεν το λες και μερεμέτι. Πού να πάει ο άνθρωπος με το πρόβλημα όρασης όταν βρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο; Διακοσμητικός ο ρόλος των πλακιδίων όδευσης τυφλών;

Ζ.Π.

 

 EDV MVRE STHN PISINA

*-ΕΔΩ μωρέ, στην πισίνα με τα κορίτσια μου…

Ζ.

 

 TO ADIAXVRHTO STHN PAIDIKH UALASSA

*ΤΟ αδιαχώρητο στην παιδική θάλασσα του Στομίου. Τα ρηχά νερά ευνοούν τα παιδικά παιχνίδια, η παραλία έφτασε να μη χωράει άλλο κόσμο.

Ζ.