Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταρ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 19:09
* ΣΤΟ θέατρο Χυτήριο, στην παράσταση του έργου "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" βρέθηκε ο Χρήστος Κέλλας. Ο Λαρισαίος τα είπε από κοντά με τους δημοφιλείς πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου, Μάρω Κοντού, Γιώργο Κωνσταντίνου (οι οποίοι έπαιζαν και στην ιστορική πρεμιέρα του έργου, του Αλέκου Σακελλάριου, το 1962) και την Ελένη Φιλίνη. Μετά την παράσταση δε, σχολίαζε πως το συγκεκριμένο έργο έχει πολλές ομοιότητες με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα "ξυπνήσει" ένα πρωί και θα δει τον φανταστικό του φίλο, αυτόν που έχει "συστήσει" στον ελληνικό λαό, μπροστά του... * ΣΤΟ θέατρο Χυτήριο, στην παράσταση του έργου "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης" βρέθηκε ο Χρήστος Κέλλας. Ο Λαρισαίος τα είπε από κοντά με τους δημοφιλείς πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου, Μάρω Κοντού, Γιώργο Κωνσταντίνου (οι οποίοι έπαιζαν και στην ιστορική πρεμιέρα του έργου, του Αλέκου Σακελλάριου, το 1962) και την Ελένη Φιλίνη. Μετά την παράσταση δε, σχολίαζε πως το συγκεκριμένο έργο έχει πολλές ομοιότητες με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα "ξυπνήσει" ένα πρωί και θα δει τον φανταστικό του φίλο, αυτόν που έχει "συστήσει" στον ελληνικό λαό, μπροστά του...

* ΑΡΧΙΣΕ τα δικά του ο καιρός, σαν γνήσιος σταρ για να κλέψει την παράσταση.

Με το που γύρισαν και οι τελευταίοι παραθεριστές στην πόλη, αποφάσισε να αρχίσει τα εντυπωσιακά του νούμερα. Ζέστη και υγρασία τη μια στιγμή, βροχή καταρρακτώδη την επόμενη. Ήλιος και αέρας το απόγευμα. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, όσον αφορά στο ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα…

Κ.Γ.

Παράλια

* ΠΑΛΙ καλά, που δεν διήρκεσε περισσότερο χθες η βροχή, στα παράλια του Δήμου Αγιάς, γιατί θα ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές, με αυτό που είδαμε τον περασμένο Ιούνιο.

Το έργο φυσικά ήταν θρίλερ, με θέμα την απειλή μιας θεομηνίας, σε ανθρώπους που ζουν σε έναν τόπο που «χτυπιέται» από στεριά και θάλασσα, από το υγρό στοιχείο, και δεν έχει τις υποδομές για την ασφάλειά του.

Καθότι δεν έγινε από τότε κανένα έργο που να διασφαλίζει ότι δεν θα επαναληφθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, που να διασφαλίζει ότι και πάλι δεν θα απομονωθούν περιοχές και δεν θα εγκλωβιστούν άνθρωποι, που να διασφαλίζει ότι δεν θα ξαναζήσουν τον εφιάλτη.

***

* ΟΣΟΙ λοιπόν αποφάσισαν να παρατείνουν τις διακοπές τους και να μείνουν στα παράλια του Δήμου Αγιάς, έφυγαν άρον άρον χθες, όταν ξέσπασε η καταιγίδα.

Βροχή, κεραυνοί, μπουμπουνητά… τους έδιωξαν για τα καλά.

Για να γίνει επιμήκυνση τουριστικής περιόδου στα παράλια της Π.Ε. Λάρισας, θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να γίνει συμφωνία με τον καιρό.

***

* ΟΛΟΙ χθες, είχαν κλειστεί στα σπίτια τους, εκτός από τους Πολωνούς τουρίστες. Εθεάθησαν να κάνουν βόλτα στη βροχή.

Τις πλήρωσαν αυτές τις διακοπές και τις απολαμβάνουν, με όποιες καιρικές συνθήκες.

Λ.Κ.

Επιτυχίες

* ΓΙΑ ακόμα μια χρονιά απολαμβάνει επιτυχίες η οικογένεια της «Ε». Έτσι μετά τα χθεσινά αποτελέσματα ο γιος του Γιώργου Ρούστα, Δημήτρης, οδεύει για Κομοτηνή στη Νομική Σχολή μαζί με τον Βύρωνα, γιο του Σωτήρη Κέλλα, που πέτυχε την εισαγωγή του στη Γυμναστική Ακαδημία.

Προς παιδαγωγικά τμήματα οδεύουν άλλα δύο παιδιά: Η Κατερίνα, κόρη του Δημήτρη και της Αλεξίας Κακαράτζα, που εισήχθη στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Βόλου και η Ειρήνη, του Χρήστου Σαρμανιώτη, που βρίσκεται καθοδόν για τη Θεσσαλονίκη και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Με την ευχή όλων για καλές σπουδές…

Φιλόδημος

* ΟΛΕΣ οι φίλα προσκείμενες στην κυβέρνηση πηγές με αφορμή και τον επικείμενο ανασχηματισμό σε ένα όνομα συμφωνούσαν τις τελευταίες ημέρες.

Όπως και κλείδωσε χθες επισήμως μετά και την ομιλία του πρωθυπουργού, η μετάθεση του Πάνου Σκουρλέτη από το Υπουργείο Εσωτερικών στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του Πάνου Ρήγα. Μετατίθεται ή επιστρατεύεται για να συμμαζέψει τα του κόμματος ενόψει εκλογών, όσα μπορεί να συμμαζέψει δηλαδή ακόμη και αν οι εθνικές εκλογές, γίνουν του χρόνου τέτοιον καιρό.

Από το ΥΠΕΣ ο κ. Σκουρλέτης φεύγει, έχοντας ψηφίσει την απλή «αναλογική» που τόσο πολιτικό θόρυβο προκάλεσε. Οι δήμαρχοι ωστόσο θεωρούν σημαντικότερο το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Όπου για πρώτη φορά είδαν το χρώμα του χρήματος, μικροί δήμοι, χωρίς διακρίσεις…

Β.Κ.

ΔΕΥΑΛ

* ΤΑΧΥΤΑΤΑ τα αντανακλαστικά της ΔΕΥΑΛ. Το σύστημα τηλεμετρίας, έδειξε αμέσως τη διαρροή και τη ζημιά, που είχε προκληθεί στο δίκτυό της, την περασμένη Κυριακή, στη συμβολή των οδών Κύπρου, 23ης Οκτωβρίου και Νικηταρά.

Τι κι αν ήταν Κυριακή, ήταν σε επιφυλακή όλος ο μηχανισμός αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και όχι στα λόγια, στην πράξη.

Λ.Κ.

Μεγ. Αλεξάνδρου

* ΑΛΛΑΖΕΙ η Μεγ. Αλεξάνδρου. Τα ταξί θα σταθμεύουν δεξιά του δρόμου και θα διαχωρίζονται από τον υπόλοιπο δρόμο με μια νησίδα. Αριστερά του δρόμου θα φτιαχτεί ποδηλατόδρομος διπλής κατεύθυνσης. Συνεπώς ούτε μεγαλώνει η Μεγ. Αλεξάνδρου ούτε μικραίνει η πλατεία απλώς διαμορφώνεται.

Ζ.Π.

Σεπτέμβρης

*ΚΑΙ να που ζυγώνουμε και πάλι στον Σεπτέμβρη, τον μήνα των αλλαγών και των ονείρων. Των εκκινήσεων και των δηλώσεων. Για γυμναστήριο δεσμευόταν όλο το καλοκαίρι στα νυχτερινά τραπέζια μεταξύ… κεμπάπ (ποιου τύρου) και αχλαδίου ο ένας, για «μαχαίρι» στο τσιγάρο ο άλλος καθώς έπινε το τρίτο τζιν της βραδιάς και έψαχνε για κάνα ξεχασμένο τσιγάρο στο πακέτο.

Τα παιδιά σε αυτές τις λιγοστές εναπομείνασες καλοκαιρινές νύχτες παρακαλούν για να παρακολουθήσουν την τηλεοπτική σειρά μέχρι το τέλος, παρά το γεγονός πως έχουμε περάσει τα μεσάνυχτα και υπόσχονται συνέπεια με την έναρξη των σχολείων.

***

* ΟΙ γονείς ιδρώνουν σαν σκέφτονται πως το καλοκαιράκι έφυγε σα νερό. Και δώστου όνειρα με τα ανέμελα μπάνια, να’ σου οι Κυριακές που τελείωναν με παγωτό και έξτρα παιχνίδι. Σκέφτονται ήδη πλέον τα έξοδα των φροντιστηρίων και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Τα άλλα. Τα μεγάλα τα «παιδιά». Ξεκίνησαν από χθες κιόλας (κάποιοι νωρίτερα…) τον αγώνα δρόμου για σπίτι στην Αθήνα, στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο, στη Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή. Σπουδές, σπουδαίο πράμα. Ψάχνουν μαζί οι φοιτητές με τους γονείς τους. Οι γονείς όσο ψάχνουν σκέφτονται τα νέα έξοδα και τα παιδιά τις νέες γνωριμίες…

***

*ΚΑΙ μέσα σε όλα αυτά «ντριν» και πρόταση. «Γεια σας είμαστε από την … τάδε εταιρεία τηλεφωνίας και τηλεόρασης. Θα θέλατε να έρθετε στη δική μας εταιρεία τώρα που έχουμε αυτά τα πρωταθλήματα στην πλατφόρμα μας;» λες το «ναι» και σου ‘ρχεται νέο «ντριν» και αντιπρόταση «εμείς θα σας δώσουμε κι αυτό το μπόνους» μα έχεις ήδη πειστεί πως θα κάνεις μια τουλάχιστον αλλαγή. Αν δεν είναι το τσιγάρο, το ποτό, το γυμναστήριο, οι αυξημένες υποχρεώσεις τότε τι σου μένει; Αλλάζεις μόνο την εταιρεία τηλεόρασης και νιώθεις ανανεωμένος… Κι ας πληρώσεις στο τέλος περισσότερα. Μια αλλαγή την είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου.

Ας είναι.

Κ.Γ.

Βόλου

* ΜΕΓΑΛΗ ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς που είχαν την ατυχή έμπνευση να περάσουν χθες το πρωί από την Οδό Βόλου. Λίγα μέτρα από τη διασταύρωση με την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης, εκτελούνταν εργασίες, οι οποίες εναλλάξ απαιτούσαν χρήση και των δύο ρευμάτων από τους εργάτες. Εκείνοι ό,τι κι αν περνούσε από το χέρι τους, το έκαναν, όμως ο χρόνος πίεζε και ο καιρός μόνο σύμμαχος δεν ήταν. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ουρά εκατοντάδων μέτρων στο ρεύμα που κατευθυνόταν προς Λάρισα, αλλά και μεγάλη αναστάτωση στα φανάρια της Βόλου με την παλιά Εθνική Οδό. «Μήπως βρε παιδιά να βάζαμε και κανέναν τροχονόμο για να διευκολυνθεί η κατάσταση;» αναρωτιόταν αγανακτισμένος οδηγός, επικοινωνώντας με τα γραφεία της «Ε».

Κ.Γ.

Δεν προλαβαίνω

* ΔΕΝ προλαβαίνω λένε μικροί και μεγάλοι όταν διασχίζουν την Κύπρου στο ύψος με τη Φιλελλήνων. Το πεζοφάναρο δεν διαρκεί περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα. Πεζός χωρίς κινητικά προβλήματα και χωρίς μωρό με καρότσι δεν προλαβαίνει να φτάσει από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο. Μάλιστα ένα βράδυ άντρας με κινητικά προβλήματα βρέθηκε με τη συνοδό του στη μέση του οδοστρώματος ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Μια καλύτερη ρύθμιση ίσως να διόρθωνε το πρόβλημα.

Ζ.Π.

Βία

* ΜΕ μεγάλη ευκολία, είναι αλήθεια, τον τελευταίο καιρό γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος πόλωσης. Από τον ακραίο πολιτικό λόγο μέχρι και τα δημοσιεύματα για σχεδιαζόμενα έκτροπα, σε βάρος του πολιτεύματος.

Αυτές τις ώρες επίσης, με αφορμή την αποφυλάκιση εμπλεκόμενου με την υπόθεση της Energa είναι σαφέστατος ο προσανατολισμός της αντιπολίτευσης για στοχοποίηση πρώην υπουργού, όπως δεν αρμόζει στον δημόσιο βίο και ο λόγος υπουργού σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δήλωση του βουλευτή και πρ. υπουργού Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλου, ας προκαλέσει προβληματισμό: «Το μυθιστόρημα» λέει ο πρώην υπουργός «περί του «νόμου Παρασκευόπουλου» και του αποκλειστικού δήθεν κατασκευαστή του ξεφεύγει από τη σοβαρότητα. Χρειάζεται όμως απάντηση: το θέμα δεν είναι απλώς ότι κάποιες από τις απειλές, αν αφεθούν χωρίς όρια, μπορεί να πραγματοποιηθούν. Περισσότερο απασχολεί η διαχεόμενη ακροδεξιά αντίληψη, ότι η εκτός κράτους δικαίου καταστολή, η υπέρβαση της λογικής και η κατασκευή αποδιοπομπαίων τράγων, εμφανίζονται σαν πανάκεια για τα κοινωνικά προβλήματα».

Ας διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, ας ευνοήσουν τον διάλογο, αρκετά ζήσαμε (και θρηνήσαμε) με το πολιτικό μίσος…

Β.Κ.

Καπάκια

* ΕΧΟΥΝ παραγγελθεί και αναμένεται η τοποθέτησή τους, ο λόγος για τα ειδικά καπάκια που θα τοποθετηθούν πάνω από τα καπάκια των δικτύων στα σημεία που κόβουν τη σήμανση των πλακιδίων όδευσης τυφλών στα νέα πεζοδρόμια της πόλης. Καλή επιλογή.

Ζ.Π.

Κλειστά

* ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΠ την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα αναζητούσε εναγωνίως συμπολίτης και ΚΕΠ δεν βρήκε. Γιατί, λέει, ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε Τρίτη και Πέμπτη απογεύματα να κλείνει τα δύο ΚΕΠ του κέντρου –απέναντι στον Δήμο και στην Περιφέρεια.

Και το ερώτημα που προκύπτει εύλογο: Εντάξει να μην μένουν και τα δύο ανοιχτά, δεν θα μπορούσε να μένει ένα την Τρίτη και το άλλο την Πέμπτη το απόγευμα ανοιχτά έστω με ένα ή δύο υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση έκτακτων αναγκών; Λογικό ακούγεται…

Βόλος

* Η ΧΘΕΣΙΝΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου… αναβάθμισε (και άλλο) το επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αλλά δεν πρωτοτύπησε είναι αλήθεια. Είναι λεπτά, ίσως και δυσδιάκριτα για όλους όσοι δεν θέλουν να τα δούνε, τα όρια μεταξύ της τήρησης των θεσμών και της θεσμικής εκτροπής.

Το δεύτερο επιτυγχάνεται ευκολότερα αν το θελήσει κιόλας ο έχων την εξουσία, βασιζόμενος στην αγανάκτηση, στην κούραση που προκαλούν στον πολίτη οι παθογένειες του Κράτους, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, ο κομματισμός κ.λπ. Οπότε η μάζα, ο όχλος εύκολα παρασύρεται και με φωνασκίες αλλά κυρίως με άλλες πιο… πειστικές μεθόδους καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας. Αν δεν υπάρξουν αγανακτισμένοι πολίτες, μπορούνε να υπάρξουν ειδικότεροι σε θέματα αγανάκτησης και… τάξης (σ.σ. διατήρησης ή αποκατάστασης, ανάλογα τον πελάτη).

Στα δημοτικά και στα περιφερειακά συμβούλια, ως κορυφαία τοπικά όργανα, θα έπρεπε να παράγεται πολιτική, να λαμβάνονται αποφάσεις μετά από διάλογο. Ψιλά γράμματα. Σε κάποιες των περιπτώσεων ωστόσο, παράγονται επεισόδια. Ουδεμία έκπληξη…

Β.Κ.

Παράδρομος

* Η χθεσινή κακοκαιρία ανέδειξε μία μεγάλη παγίδα για τους οδηγούς, που χρησιμοποιούν τον παράδρομο, από τη Λάρισα με κατεύθυνση τον Βόλο.

«Απροσπέλαστο έγινε ένα χωμάτινο σημείο του παράδρομου που βρίσκεται ανάμεσα στο Νέο Περιβόλι με το Μεγάλο Μοναστήρι.

Με τη βροχή, χώματα και χόρτα έχουν μεταφερθεί πάνω στον δρόμο από τα παρακείμενα χωράφια και δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη διέλευση οχημάτων». Χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς και φυσικά επισκευή του δρόμου από τους αρμόδιους φορείς.

Λ.Κ.

Φορτσάτος

* ΜεσημEρι κίνηση στην πόλη, κίνηση και στα πεζοδρόμια από τους πεζούς. Οδηγός αυτοκινήτου βγαίνει φορτσάτος από τον πεζόδρομο της Ασκληπιού στην οδό Κύπρου, και τελευταία στιγμή σταματά σχεδόν στα πόδια του πεζού που κινείται στο πεζοδρόμιο. Βιαζόταν ο άνθρωπος και είπε να κόψει δρόμο από τους πεζοδρόμους. Δεν θα αφήσει ποτέ το αυτοκίνητο ο Λαρισαίος;

Ζ.Π.

Απλήρωτοι

* ΜΠΟΡΕΙ να έχει ανακοινωθεί πολλές φορές η πληρωμή των δικαιούχων του προγράμματος της Δάσωσης, αλλά ακόμη οι αγρότες δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος, με αποτέλεσμα να μιλούν για εμπαιγμό και κοροϊδία από την κυβέρνηση. Ζητούν από τα αρμόδια δασαρχεία να τρέξουν το θέμα των πληρωμών και από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να δώσει πραγματικά λύση και όχι στα χαρτιά, εφόσον δεν υπάρχουν τα χρήματα, όπως φοβούνται».

Γ.Ρ.

 

 

 SELFIE STH GIORTH TOY AGIOY FANOYRIOY

* SELFIE στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου, στην Ελάτεια. Γιώργος Λαδόπουλος και Λάμπρος Ζάρρας μαζί. Δύο από τα «χρυσά χαρτιά» του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου, αντίστοιχα. Φυσικά για τον Μάιο του ’19…

Κ.Τσ.

 

 AN EIXE STOMA NA MILHSEI O KADOS

* ΑΝ είχε στόμα να μιλήσει ο κάδος, θα φώναζε «Δεν χωράνε άλλα σκουπίδια. Πάτε και σε άλλο κάδο». Μα τι κακό είναι και αυτό, η πόλη είναι γεμάτη κάδους, όταν κάποιος είναι γεμάτος απλά μπορεί κάποιος να κρατήσει το σκουπίδι του για λίγα μέτρα και να το πετάξει σε κάποιον άλλο. Αντ’ αυτού πολλοί προτιμούν να τα ρίξουν κάτω ή μέσα σε παρτέρια αδιαφορώντας για την άσχημη εικόνα. Τελικά όλα είναι θέμα νοοτροπίας. Εάν για τα απλά και τα αυτονόητα δεν αλλάζει κάτι, πώς να αλλάξει για τα πιο σοβαρά;

 

 META TO FUINOPVRINO KALOKAIRI

* ΜΕΤΑ το φθινοπωρινό καλοκαίρι, χειμωνιάτικο φθινόπωρο;