Πεζόδρομοι

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2018 19:00
* ΣΥΣΣΩΜΗ η ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας στα προχθεσινά εγκαίνια των νέων κτιρίων της Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου στο Μοσχοχώρι. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς η συνεργασία της Εταιρείας με την ΕΛΑ.Σ. και την ΠΥΛ είναι άψογη, τόσο σε θέματα οδικής ασφάλειας όσο και πυρασφάλειας.  Γ.Ρ. * ΣΥΣΣΩΜΗ η ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας στα προχθεσινά εγκαίνια των νέων κτιρίων της Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου στο Μοσχοχώρι. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς η συνεργασία της Εταιρείας με την ΕΛΑ.Σ. και την ΠΥΛ είναι άψογη, τόσο σε θέματα οδικής ασφάλειας όσο και πυρασφάλειας. Γ.Ρ.

*ΜΥΡΙΣΕ… πόλη το κέντρο της Λάρισας. Πλημμύρισαν σιγά – σιγά οι πεζόδρομοι.

Μαθητές με ενθουσιώδεις φωνές και έναν καφέ στο χέρι. Λουσμένα μαλλιά, ξυρισμένα κεφάλια και αρώματα. Γέλια και λαχτάρα. Συνδυασμός σκέτη ζωντάνια. Γεμίζουν την Παπακυριαζή, την Κουμουνδούρου, τη Μαρίνου Αντύπα, βουλιάζει η πλατεία Ταχυδρομείου από δαύτους. Χαίρεσαι να τους ακούς και να τους βλέπεις. Περνάς από δίπλα τους, ξυστά, σα να προσπαθείς να ρουφήξεις λίγη από την ενέργειά τους. Από τα νιάτα τους. *** *ΟΙ μαμάδες με τα μικρά τους παιδιά τριγυρνούν φορώντας τα λευκά τους ρούχα, προσπαθώντας να αναδείξουν το μαύρισμα, για το οποίο κατέβαλαν τόση προσπάθεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ψάχνουν στις βιτρίνες τι να ψωνίσουν για τα «βλαστάρια» τους ενόψει της νέας σχολικής σεζόν. Ως εκεί που αντέχει η τσέπη της οικογένειας βεβαίως. Πιο δίπλα ο μπαμπάς χαμογελάει γιατί ξέρει πως θα κάνει την υπέρβαση στα κορίτσια του. *** *ΣΑΝ κοιτάς τις καφετέριες, θέλει μεγάλη προσπάθεια να εντοπίσεις άδειο τραπεζάκι. Μήτε καρέκλα, ούτε σκαμπό. Κατάληψη από παρέες μικρές και μεγάλες. Πολυσύνθετες και θορυβώδεις. Πόσα να περιγράψει ο καθένας από τους καλοκαιρινούς μήνες που μόλις έφυγαν. Να πουν για τις διακοπές, για τα μπάνια, για τις αναποδιές που τους βρήκαν. Τα πρόσωπα που συνάντησαν και τις νέες γνωριμίες που έκαναν. Για ένα τατουάζ που χτύπησαν και για ένα γερό μεθύσι που έκαναν. Για μια παντόφλα που έχασαν πάνω στο μηχανάκι και για μια παραλία μυστική που ανακάλυψαν στο νησί. Έτσι είναι η επιστροφή στην πόλη. Μυρωδάτη, αισιόδοξη και με λίγη αλμύρα ακόμα στην πλάτη… Κ.Γ.

Κάλπες

* ΩΣ «οδικός χάρτης προς τις εκλογές» ερμηνεύθηκε η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση. Άσχετα από τις προθέσεις του πρωθυπουργού, οι κατευθύνσεις του κυβερνητικού έργου και μόνο, αρκούν για να αναγνωσθούν από την αντιπολίτευση ως έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Άλλωστε η αντιπολίτευση επιθυμεί διακαώς –έτσι τουλάχιστον διατείνεται– εκλογές ενώ με την εξάντληση πλέον της 4ετίας δεν υπάρχουν και τόσα περιθώρια αιφνιδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως συνέβαινε κάποτε. Συνεπώς είτε τον Μάιο γίνουν οι εθνικές εκλογές είτε το ερχόμενο φθινόπωρο, σε προεκλογική περίοδο έχουμε εισέλθει. Οπότε σωστά ο κ. Τσίπρας χθες, οριοθέτησε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Τι να έκανε δηλαδή μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο; Να προσέφερε τσάι και συμπάθεια στους νέους υπουργούς; Β.Κ.

Fake news

 * ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ η φάρσα με τον υποτιθέμενο θάνατο του Έλληνα σκηνοθέτη και παραγωγού Κώστα Γαβρά, η οποία σε χρόνο ρεκόρ έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ζούμε στην εποχή των fake news και καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τα social media την επικαιρότητα. Μπροστά στην πίεση του χρόνου και της αποκλειστικότητας θυσιάζονται η εγκυρότητα και όλα όσα χαρακτηρίζουν τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Κρίμα! Γ.Ρ.

Πανελλαδικές

* ΤΗ Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη Τύπου, το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις αλλαγές στο Λύκειο. Πάντως οι πανελλαδικές δεν φαίνεται να καταργούνται, αφού μόλις προχθές ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας την αλλαγή του τρόπου εξέτασης των αρχαίων στις Πανελλαδικές του 2019. Άρα; Για να δούμε τι θα δούμε… Ν.Π.

Διαφορές

* Η αντιπαράθεση λοιπόν μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα εστιάσει ή τουλάχιστον αυτό θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, στο προοδευτικό και στο συντηρητικό. Στο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς που θα δώσει έως το τέλος τη μάχη για την τιμωρία υποθέσεων διαφθοράς και σκανδάλων. Τα οποία σκάνδαλα διέκριναν τις θητείες των προηγούμενων κυβερνήσεων που μας έβαλαν στα μνημόνια από τα οποία μας έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δίνοντας επίσης έμφαση η κυβέρνηση στην ακροδεξιά ρητορική της κυβέρνησης κ.λπ. Εκλογές χωρίς πόλωση δεν γίνεται. Η συσπείρωση μειώνει τις διαρροές καταλαβαίνετε. Αριστερά και δεξιά… Β.Κ.

Παιδιά

* ΟΣΟ λοιπόν η κυβέρνηση θα εστιάζει στις ευθύνες κομμάτων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, τόσο τα κόμματα θα ανταπαντούν με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Παλιά συνταγή, θα θυμόσαστε πως όταν οι κυβερνήσεις εγκαινιάζανε έργα, οι αντιπολιτεύσεις πήγαιναν στα υπόγεια των νοσοκομείων και έβρισκαν κατσαρίδες. Ενίοτε πήγαιναν και στα Επείγοντα των Νοσοκομείων και έβρισκαν ράντζα. Τα οποία ράντζα τούς έκαναν τη δουλειά τους προεκλογικά αλλά όταν η αντιπολίτευση γινόταν κυβέρνηση, οι ασθενείς παρέμειναν στα ράντζα. Στον κ. Τσίπρα λοιπόν για να έρθουμε στο δια ταύτα, απάντησε χθες η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Λέγοντας το εξής: «Για ποια προστασία των αδύναμων μιλάτε κ. Τσίπρα, όταν 35 χιλιάδες παιδιά μένουν σήμερα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, όταν η καθημερινότητα των πολιτών επιδεινώνεται συνεχώς». Αμ πώς… Β.Κ.

Γεράκι

* ΕΝΑ μικρό γεράκι κατέβηκε στο αίθριο της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και εγκλωβίστηκε. Πού να φτάσει να πετάξει άλλους τρεις ορόφους, μάταια προσπαθούσε. Μέχρι που το εντόπισαν εργαζόμενοι στο ΠΠΓΝΛ και το βοήθησαν να βγει, να πετάξει και πάλι προς την ελευθερία. «Απορία» προκαλεί γιατί δεν ειδοποίησαν την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λάρισας και τον γερακολόγο αντιδήμαρχο Γιώργο Ζαούτσο. Μετά τη Χαρούλα, όσο να πεις έχει αποκτήσει μια εμπειρία. Ζ.Π.

Ατμόσφαιρα

* ΑΠΟ τον ηθοποιό Ντ. Ηλιόπουλο έμεινε στην ιστορία η τηλεοπτική ατάκα «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Η βουλευτής λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, ήταν αυτή που σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» εξέφρασε χθες τη διαφωνία της για την υπουργοποίηση της κ. Παπακώστα, εξέλιξη που «βαφτίσθηκε» ως άνοιγμα προς την Κεντροδεξιά. Με την κ. Τζάκρη να σημειώνει πως «η Αριστερά και ο προοδευτικός χώρος δεν είχε ανάγκη ούτε τον Καραμανλή ούτε τον καραμανλισμό... Με ποιον Καραμανλή επιχειρεί να συνδεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κώστα Καραμανλή που χρεοκόπησε τη χώρα και άφησε την Αθήνα να καεί απ’ άκρη σ’ άκρη το 2008;». Μπα, τώρα ανακάλυψε η κ. Τζάκρη τη δίαυλο επικοινωνίας με τους Καραμανλικούς; Β.Κ.

Αγιόκαμπος

* ΤΗΝ προσοχή των οδηγών θέλει να επιστήσει κάτοικος των παραλίων του Αγιοκάμπου. Όπως αναφέρει, στον δρόμο Αγιοκάμπου – Αγιάς κοντά σε επιχείρηση με οικοδομικά υλικά ο δρόμος έχει υποστεί καθίζηση με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς. Συγχρόνως ζητά την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Ζ.Π.

Κλειδιά…

*ΜΙΑ αρμαθιά κλειδιά βρήκε συμπολίτης στην οδό Θεοφράστου, μπροστά από την Κλινική του Πατσίδη, κι αφού τα βρήκε τα έφερε στην «Ελευθερία». Αυτός που τα έχασε μπορεί να τα αναζητήσει στα γραφεία της εφημερίδας, δίνοντας φυσικά και μια περιγραφή που να διασφαλίζει ότι όντως είναι ο κάτοχός τους. Και μετά ας ευχαριστήσει τη φιλοτιμία και ευσυνειδησία του συμπολίτη που δεν αδιαφόρησε και μπήκε στον κόπο να κάνει το αυτονόητο… ΘΑ.

Διόδια

 * ΤΟΝ νου του πρέπει να έχει ο οδηγός αν θέλει να χρησιμοποιήσει την παλιά Εθνική Οδό και να κατευθυνθεί προς την Κοιλάδα των Τεμπών. Αν δεν βγει στην πρώτη έξοδο για να χρησιμοποιήσει τον παράδρομο, τότε η μόνη έξοδος που θα βρει πριν τα διόδια είναι αυτή προς Μακρυχώρι πληρώνοντας όμως τα πλευρικά διόδια αξίας 1,10 ευρώ. Ζ.Π.

Χάκερς

 

* ΤHN ιστοσελίδα της ΔΕΗ «έριξαν» χτες οι Anonymous Greece. Στο μήνυμά τους οι χάκερς υποστηρίζουν πως «η ιστοσελίδα της ΔΕΗ είναι εκτός λειτουργίας από το πρωί της Τετάρτης» ως προειδοποίηση για την τακτική που ακολουθούν σχετικά με τις διακοπές συνδέσεων σε πολίτες που χρωστάνε. Σήμερα ο φόβος και ο τρόμος ακούει στο όνομα «χάκερς». Μ’ ένα κλικ μπορούν από οπουδήποτε να προξενήσουν τεράστια ζημιά. Πάντως κάποιοι το ευχαριστήθηκαν και άρχισαν και τα αστειάκια στο διαδίκτυο. «Κόψτε τους το ρεύμα να μάθουν» έγραψε κάποιος χρήστης για να απαντήσει κάποιος «Θα το επανασυνδέσουν μόνοι τους και θα τους καταγγείλουμε γιατί είναι παράνομο». Χιουμοράκι… Ν.Π. Κατοικίδια

 * Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να γνωρίζουν το σχέδιο πυρκαγιάς κατοικίδιων ζώων που θα τους βοηθήσει να αποφύγουν μελλοντική τραγωδία. Αυτό προβλέπει τοποθέτηση αυτοκόλλητου διάσωσης πυρκαγιάς στην πόρτα, να γνωρίζουν πού κρύβονται τα κατοικίδια όταν φοβούνται, να έχουν σχέδια εκκένωσης και φυσικά σε περίπτωση πυρκαγιάς να τα λύνουν από το λουρί τους ή να τα βγάζουν από τις τσάντες μεταφοράς. Ζ.Π.

Σκύλος

* ΤΟ Ειρηνοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον ιδιοκτητών διαμερίσματος πολυκατοικίας, οι οποίοι διατηρούσαν τον σκύλο τους, σε καθημερινή βάση και για τις περισσότερες ώρες της ημέρας, στο μπαλκόνι της κουζίνας του διαμερίσματός τους. Υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να απομακρύνουν άμεσα τον σκύλο από το μπαλκόνι, να καθαρίσουν τον χώρο και να μην προκαλούν στο μέλλον ενόχληση των γειτόνων (θόρυβοι και δυσοσμία) από την εγκατάσταση και την παραμονή, έστω και ολιγόλεπτη, κατοικίδιου ζώου στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους. Περαιτέρω, για κάθε παράβαση των διατάξεων της απόφασης, το δικαστήριο απειλεί τους ιδιοκτήτες με χρηματική ποινή 300 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μηνός». Αυτό ανακοινώθηκε στον Οδηγό του πολίτη. Να σημειωθεί ότι η διατήρηση κατοικίδιου (σκύλου) σε μπαλκόνι απαγορεύεται ρητά και από τον νόμο 4039/2012 (ΦΕΚ Α 15) για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό. Μόλις άνοιξε ο δρόμος για καταγγελίες, όσων ενοχλούνται από το γαύγισμα σκυλιών, που βρίσκονται σε μπαλκόνια πολυκατοικιών και τους διαταράσσουν την ψυχική ηρεμία. Λ.Κ.

 Ενισχύσεις…

 * ΜE ενισχύσεις και «μεταγραφές» υπαλλήλων από την Καρδίτσα σκοπεύει η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιδομάτων ανεργίας στους αναπληρωτές καθηγητές. Το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να βγουν εγκαίρως και στην ώρα τους τα επιδόματα και ζητήθηκε η συνδρομή υπαλλήλων από τον ΟΑΕΔ Καρδίτσας. Φέτος, όπως ειπώθηκε, οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στις αρχές Ιουλίου από τους εκπαιδευτικούς ήταν παρά πολλές. Κανονικά μέσα σε 40 ημέρες τα επιδόματα έπρεπε να είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων και το ούτως ή άλλως ελλιπέστατο προσωπικό του Οργανισμού δεν κατάφερε να τις φέρει σε πέρας. Τώρα με την αρωγή των γειτόνων εικάζεται πως το συντομότερο δυνατό τα επιδόματα θα δοθούν. Είθε γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουν πολλοί εκ των εκπαιδευτικών αυτών αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα και το επιδόματα είναι τα μόνο στήριγμά τους… Γ.Ν.

Νίκη

*ΛΑΟΥ, λάου πάει και για το διπλό στο Χαριλάου. Ορεξάτη ξεκίνησε η ΑΕΛ στη φετινή αγωνιστική σεζόν της Super League. Πήρε το τριποντάκι στη Ριζούπολη και τώρα δεν κρατιέται το άτι. Ασυγκράτητος και ο τεχνικός των «βυσσινί», Σωτήρης Αντωνίου που μετά τα συχαρίκια προς τους παίκτες του, έδωσε και το σύνθημα για νέο «διπλό». *** * ΣΤΟ ίδιο μήκος κύματος και οι σκέψεις των φιλάθλων της στα ποδοσφαιρικά στέκια. Σου λέει νίκη στη Ριζούπολη, νίκη στο Χαριλάου, έξι βαθμοί. Έρχεται και ο Παναθηναϊκός, εντάξει τον έχουμε, 9 βαθμοί. «Αν ξεκινήσουμε έτσι, τότε πάμε για Ευρώπη» λένε οι φίλοι της ομάδας και φτιάχνονται στην ιδέα. Μα όλα αυτά είναι απλά υπολογισμοί. Θεωρίες. Και ως γνωστόν στην πράξη πάντα κάτι χαλάει από τις ονειρικά πλασμένες ποδοσφαιρικές βαθμολογίες. Κ.Γ

 

 

POLLES KAI SHMANTIKES OI SYNANTHSEIS

* ΠΟΛΛΕΣ και σημαντικές οι συναντήσεις του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαμαρίνα. Μεταξύ αυτών και με τον π. πρόεδρο του χωριού Γιώργο Λιούπα υπό το βλέμμα του γνωστού Γρεβενιώτη δικηγόρου Ανδρέα Πάτση. Ο Γιώργος Λιούπας προτείνεται από πολλούς Σαμαριναίους να είναι πάλι υποψήφιος πρόεδρος Σαμαρίνας. Λέτε να πήρε πράσινο φως και από τον Κυριάκο;

Κ. Τσ.

 

 

 GIA TO UEMA TVN FREATIVN

* ΓΙΑ το θέμα των φρεατίων, στη συνοικία του Ιπποκράτη, ο ανάδοχος του έργου θα παρέμβει το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι προσαρμογές των φρεατίων. Όπως είναι γνωστό, στη συνοικία εξελίσσεται το έργο που αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ.

Ο εργολάβος ολοκλήρωσε λοιπόν με τις ασφαλτοστρώσεις, ωστόσο το οδόστρωμα δεν κατέληγε «ομαλά» σε κάποια φρεάτια με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να «πέφτουν» σε «λακούβες». Κάτοικοι διαπίστωσαν το πρόβλημα και το ανέφεραν, η ΔΕΥΑΛ το επισήμανε στον εργολάβο, ο οποίος διευκρίνισε ότι στην αμέσως επόμενη φάση θα κάνει τις απαραίτητες επεμβάσεις.

Β.Κ.

 

 

 THN PALAISTINIAKH MANTILA

*ΤΗΝ παλαιστινιακή μαντίλα, την κεφίγια, που από μαντίλι που προστάτευε από την άμμο της ερήμου εξελίχθηκε σε σύμβολο αντίστασης και αγώνα, έκανε δώρο ο Παλαιστίνιος επικεφαλής της ισραηλινής ομάδας χορού που συμμετέχει στην «3η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη θεσσαλική γη» στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Ας το φοράει κάθε φορά που θα πρέπει θα κάνει την «ιντιφάντα» του απέναντι στο πολυδαίδαλο και γραφειοκρατικό κράτος…

ΘΑ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass