Διαχείριση

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2018 19:45
*ΤΑ καλύτερα σύκα και –πηλιορίτικα φυσικά- λεμονάτα ροδάκινα. Πού; Μα φυσικά στη… ζαρζαβατερί του ευφυούς μαναβή, που δεν άντεξε ανάμεσα στις τόσες… κρεπερί και σουβλακερί του μυθικού βουνού των Κενταύρων…  Δ.Κ. *ΤΑ καλύτερα σύκα και –πηλιορίτικα φυσικά- λεμονάτα ροδάκινα. Πού; Μα φυσικά στη… ζαρζαβατερί του ευφυούς μαναβή, που δεν άντεξε ανάμεσα στις τόσες… κρεπερί και σουβλακερί του μυθικού βουνού των Κενταύρων… Δ.Κ.

 *ΑΡΚΕΤΟΙ ήταν οι οδηγοί που αιφνιδιάσθηκαν χθες από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κέντρο της πόλης και φθάνοντας στη Βενιζέλου έδειχναν να απορούν.

Άλλοι παρά τη σήμανση, παρά την τροχονόμευση, επέμεναν να στρίψουν ενώ όσοι κατευθύνονταν προς την Ολύμπου φράκαραν στο φανάρι της Γεωργιάδου ή πίσω από αυτούς που στάθμευσαν προσωρινά για φορτοεκφόρτωση.

Άλλοι ανέβαιναν τη Δήμητρας και έφθαναν στη Βύρωνος για να διαπιστώσουν το αδιέξοδο. Στην Αμαλίας επίσης, οι περισσότεροι παρέβλεπαν τη σήμανση.

Τουλάχιστον τώρα στην αρχή των μέτρων απαιτείται παρουσία της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για να ενημερώνουν τους οδηγούς. Χρειάζεται καλύτερη διαχείριση καθώς παραμένουν κλειστές, Μανδηλαρά και Μεγ. Αλεξάνδρου. Όλοι βέβαια εύχονται τα έργα να τελειώσουν στην ώρα τους, προτού πιάσει ο καιρός και ξεκινήσουν οι παρατάσεις...

Β.Κ.

 

Παιδιά

*ΣΤΟΥΣ παιδικούς σταθμούς αφορούσε η νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και στα παιδιά που θα έμεναν εκτός. Με το Υπουργείο Εργασίας, απαντώντας στη ΝΔ, να σημειώνει πως «η ΝΔ δεν θέλει να θυμάται ότι το 2014 ως κυβέρνηση κάλυπτε την πρόσβαση μόλις 80.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η παρούσα κυβέρνηση μέσα σε τρία χρόνια αύξησε κατά 50% τον αριθμό των παιδιών που καλύπτονται δωρεάν. Έτσι, το 2017, 120.000 παιδιά εισήλθαν δωρεάν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Καλά τώρα και αυτοί στη ΝΔ, από υπέρμαχοι του νεοφιλελευθερισμού να αγωνιούν για την κοινωνική πολιτική; Για τη φιλανθρωπία μπορεί να πείσουν, για την κοινωνική πολιτική δύσκολο. Άλλωστε αυτές οι πολιτικές είναι που οξύνουν τις κοινωνικές αντιθέσεις, είναι οξύμωρο για τη ΝΔ -ως κόμμα- να συμπονά τον πάσχοντα. «Πολιτική» γαρ…

Β.Κ.

 

Βασιλιάς

*ΓΙΑ ψευτοκαυγά, κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, το ΚΚΕ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο προχθές.

Λέγοντας μεταξύ άλλων πως «οι πραγματικές διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα δεν αφορούν τον λαό, αλλά τους εταίρους του σε ΕΕ, ΔΝΤ, όπως και την εγχώρια ολιγαρχία, που ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής τη μεταμνημονική περίοδο.

Γι’ αυτό εμφανίστηκε “βασιλικότερος του βασιλέως”, αφού ο πραγματικός καβγάς του με τη ΝΔ αφορά στο ποιος είναι πιο ικανός να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, που τσακίζουν τα δικαιώματα των πολλών για τα κέρδη των λίγων».

Όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζονται με τον καλύτερο τρόπο από μια… αριστερή κυβέρνηση και αυτό δεν θα τους το συγχωρήσουν ποτέ στο ΚΚΕ.

Β.Κ.

 

Έρευνα

*ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ εμφανίζονται ορισμένοι, με την υπόθεση των πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων που εκδόθηκαν προκειμένου νεαρός επιχειρηματίας, εμπλεκόμενος στην υπόθεση Energa, να αποφυλακισθεί για λόγους υγείας.

Αν κάτι προκαλεί έκπληξη φυσικά, αυτό δεν είναι η πλαστογραφία των ιατρικών βεβαιώσεων αλλά η ευκολία με την οποία οι εμπνευστές της αποφυλάκισης μεθόδευσαν τη διαδικασία. Στην Ελλάδα ζούνε, όλα γίνονται. Δεν υπολόγισαν ίσως τη διάσταση που θα λάμβανε η υπόθεση μέσω της δημοσιότητας, προκειμένου η αντιπολίτευση να κατηγορήσει την κυβέρνηση για τον νόμο Παρασκευόπουλου. Άλλα αντί άλλων.

Αν κάτι παρουσιάζει πλέον ενδιαφέρον, είναι η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Β.Κ.

 

Αρχαίο Θέατρο

*ΤΟΠΟ στους νέους και σε νέα πρόσωπα, δίνουν οι Φίλοι του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας, που μετά τις εκλογές τους για το νέο διοικητικό συμβούλιο, ετοιμάζονται για παρεμβάσεις, με πιο δυναμική παρουσία και δράση.

Παλιοί και νέοι, θα προχωρήσουν προς έναν κοινό στόχο, την προβολή του αρχαίου μνημείου και την προστασία του.

Λ.Κ.

 

Αφρικανικές υπηρεσίες

*«ΟΙ Σκανδιναβικοί φόροι στην Ελλάδα παρέχουν Αφρικανικές υπηρεσίες στον πολίτη…», επιτίθεται το «Ποτάμι» στην κυβέρνηση και την καταγγέλλει ότι: «κατάφερε να αφήσει 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Ο φορολογούμενος της μεσαίας κυρίως τάξης βλέπει να φορολογείται άγρια και να μην έχει τελικά ούτε τις στοιχειώδεις υπηρεσίες».

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα.

Ας είναι καλά οι γιαγιάδες και οι παππούδες, που κρατούν εγγόνια και στηρίζουν κι αυτά και τα παιδιά τους με τη σύνταξή τους.

Λ.Κ.

 

Αδεια πατρότητας

*ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ οι ιδέες που συζητιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι εκπρόσωποί μας, στο κορυφαίο όργανο, επεξεργάζονται νέους κανόνες που θα διευκολύνουν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, σε γονείς και φροντιστές και η πρόταση που συζητούν αυτή την περίοδο, είναι να θεσμοθετήσουν άδεια πατρότητας (στους εκπαιδευτικούς της χώρας μας ήδη ισχύει), για να κρατά ο πατέρας τα παιδιά στο σπίτι και να έχει τη δυνατότητα να δουλέψει περισσότερο η μητέρα.

Οι βουλευτές του Ε.Κ. ζήτησαν: «τουλάχιστον 10 ημέρες αμειβόμενης άδειας πατρότητας για πατέρες ή ισοδύναμους δεύτερους γονείς, κοντά στον χρόνο γέννησης του νεογνού ή υιοθεσίας του, καθώς επίσης και 4 μήνες μη μεταβιβάσιμης γονικής άδειας που πρέπει να λαμβάνεται πριν το παιδί κλείσει τα 10 του χρόνια».

Οι ευρωβουλευτές προτείνουν «το επίπεδο πληρωμής ή το επίδομα να αντιστοιχεί στο ελάχιστο, το 78% του μικτού μισθού του εργαζόμενου (για γονική μέριμνα και άδεια φροντιστή) και το 80% (για άδεια πατρότητας)».

Και όλα αυτά όταν η χώρα μας, σήμερα, μαστίζεται από την ανεργία, από «ευέλικτες» μορφές εργασίας (τετράωρα κ.ο.κ.), από υπογεννητικότητα.

Στην Ελλάδα «καράβια χάνονται» και στην Ευρώπη «βαρκούλες αρμενίζουν»!

Λ.Κ.

 

Ομαλά

*ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ «φωτιά» ξεκίνησε από χθες μετά το ξέγνοιαστο (;) καλοκαίρι. Δεν είναι μόνο οι πολιτικές εξελίξεις που θα έχουν τουλάχιστον ενδιαφέρον καθώς βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική τροχιά. Είναι κυρίως η οικονομική επιβάρυνση του Ελληνα φορολογούμενου που τελειωμό δεν έχει.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Δόσεις για τη φορολογία εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ αλλά και τέλη κυκλοφορίας πέφτουν όλα μαζί και τινάζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον «αέρα» με την παρέα Λαρισαίων να μην κρύβει την απορία της γιατί δεν γίνεται αποδεκτή η γνωστή πρόταση για τα δωδεκατημόρια. Έτσι ο Ελληνας φορολογούμενος και τους φόρους του θα πληρώνει –αν είναι μεταξύ όσων πληρώνουν εκπληρώνοντας το πατριωτικό τους καθήκον- πιο ομαλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και η εκτέλεση του προϋπολογισμού με την είσπραξη των εσόδων θα γίνεται καλύτερα.

Απλά πράγματα για τους οικονομολόγους, δυσνόητα για τους πολιτικούς δυστυχώς…

* * *

*ΚΑΙ με την ευκαιρία ιδού και οι διαρροές ενόψει της ΔΕΘ. Επίκειται λέει μειοδοτικός διαγωνισμός για τον ΕΝΦΙΑ. Με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κοινώς με Τσίπρα και Μητσοτάκη να προγραμματίζουν ανακοινώσεις για ποσοστά μείωσης του φόρου, ξέρετε αυτού του άδικου φόρου, που επιβλήθηκε και διατηρήθηκε από τους ίδιους παρά τις περί του αντιθέτου μεγαλόστομες εξαγγελίες και δεσμεύσεις τους στο παρελθόν. Δηλαδή αφού πληρώσουμε τον φετινό ΕΝΦΙΑ, να πληροφορηθούμε στη Θεσσαλονίκη εάν και πόσο θα μειωθεί από την επόμενη χρονιά (;) μετά τις εκλογές φυσικά. Έχοντας φυσικά κατά νου ότι η αρχή «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» επιβεβαιώνεται συχνά στην πολιτική.

Δ.Κ.

 

Πατριωτικά

*ΑΠΟ την Ιτέα της Φωκίδας ο Στέλιος Χάμος δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Παπαδημόπουλο για το φερόμενο επεισόδιο με τους αλλοδαπούς εργάτες. Τέτοιες πατριωτικές φωνές δεν τις θέλουν στη Νέα Δημοκρατία, έλεγε ο πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου για να καλέσει τον αντιπεριφερειάρχη να μην ενδώσει στις πιέσεις για παραίτηση και να βρίσκεται στις επάλξεις του αγώνα, όπως κάνει συνεχώς και με συνέπεια στην πολιτική του ζωή.

Θέση που θεωρεί δεδομένο το επεισόδιο με την αντιπαράθεση και τις ρατσιστικές εκφράσεις αλλά το προσπερνά χωρίς να το σχολιάζει…

Δ.Κ.

 

Εφάμιλλη

*ΝΕΟ ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Παν. Νάνο και τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής καθηγητή Αθ. Γιαννούκα να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού η προμήθεια του εξοπλισμού σε συνδυασμό με την πρόσληψη ειδικών γιατρών, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αποτελούν τα σημαντικότερα βήματα για τη λειτουργία μιας ακόμα κλινικής στο Πανεπιστημιακό, αυτής των Επειγόντων Περιστατικών, διακαή πόθο όλων των πλευρών. Με τους Θεσσαλούς να έχουν την ευκαιρία να εξυπηρετηθούν σε μια δομή του δημόσιου συστήματος υγείας εφάμιλλη των διεθνών δομών.                      

Δ.Κ.

 

Κάτι πρέπει…

*ΚΑΙ τούτο τον Αύγουστο μποτιλιάρισμα στο Μηχανολογικό της Λάρισας. Διαμαρτυρήθηκαν αρμοδίως οι δάσκαλοι οδήγησης για λογαριασμό των μαθητών τους. Τριακόσια άτομα λέει περιμένουν ματαίως στην ουρά για να εξεταστούν και να πάρουν δίπλωμα.  Κάθε χρονιά τα ίδια. Από τη μια η έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία, από την άλλη οι θερινές άδειες. Κι εκεί πάνω πέφτουν οι δεκαοχτάρηδες Λαρισαίοι, τα νέα αγόρια και κορίτσια που περίμεναν να τελειώσουν με τις Πανελλήνιες ώστε να δώσουν για δίπλωμα. Και λογικό είναι να θέλουν να το πάρουν πριν φύγουν για άλλη πόλη, για τη σχολή που θα περάσουν. (Κι έτσι παίρνουν μια πρώτη γεύση της ανοργανωσιάς του Δημοσίου.)

 

 

 

APO TOYS PRVTOYS POY ESPEYSAN NA*ΑΠΟ τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν τον Λαρισαίο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη για την παραμονή του στο ΥΠΑΑΤ ήταν το μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Αμπελωνίτης Ζήσης Παρλίτσης. Με την ευκαιρία συζήτησαν και την πορεία των πληρωμών, με έμφαση στην αναγκαιότητα να καταβληθεί εγκαίρως η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (τέλος Οκτωβρίου) και η εκκαθάριση να γίνει πριν τα Χριστούγεννα.

 

 

 

LELEKI ORUO STA DENTRA*ΛΕΛΕΚΙ ορθό στα Δέντρα, παρατηρητής προπονήσεων των βυσσινί.

Ζ.

 

 

 

AN MH TI ALLO FORTOS ERGASIAS *ΑΝ μη τι άλλο, φόρτος εργασίας για τον περιφερειάρχη. Έχει διαρκώς να κουβαλάει ο Κ. Αγοραστός, μονίμως πλήθος τα εισερχόμενα.

Ζ.

 

 

 

 

AFOY EFYGAN TA AGRIA POY EIXAN*ΑΦΟΥ έφυγαν τα άγρια που είχαν διώξει τα ήμερα.

Ι.Μ.

 

 

 

APO PANTA YPHRXE PROBLHMA KLOPVN*ΑΠΟ πάντα υπήρχε πρόβλημα κλοπών για όσους σταματούσαν στην Αγία Παρασκευή στα Τέμπη. Τώρα μπήκαν και προειδοποιητικές πινακίδες.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass