Μόδα δικύκλων

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 19:00
*ΤΑ κυβερνητικά στελέχη, προεξάρχοντος του κομαντάντε Νέστορ, αποφάνθηκαν ότι μας ψεκάζουν στην Ντιτοριανή περιφέρεια. Κι επομένως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον ιό του Δυτ. Νείλου. Κανένας. Άλλο που αυτοί συγκαλούν ευρύτατες συσκέψεις και θα κάνουν λέει κι άλλες. Άλλο αυτό…  Ζ.   *ΤΑ κυβερνητικά στελέχη, προεξάρχοντος του κομαντάντε Νέστορ, αποφάνθηκαν ότι μας ψεκάζουν στην Ντιτοριανή περιφέρεια. Κι επομένως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τον ιό του Δυτ. Νείλου. Κανένας. Άλλο που αυτοί συγκαλούν ευρύτατες συσκέψεις και θα κάνουν λέει κι άλλες. Άλλο αυτό… Ζ.

*- ΜΙΣΟ λεπτό να πάρω τον συνέταιρο να τον ευχαριστήσω…

- Μα από πότε συνέταιρο, εσύ δεν είχες…

Ο Λαρισαίος κουβέντιαζε με τον μάστορα στο συνεργείο όπου είχε πάει να επισκευάσει το παλιό του μηχανάκι.

- Βρε για τον δήμαρχο τον Καλογιάννη σου λέω, να ‘ναι καλά ο άνθρωπος…

- Δηλαδή;

- Να, με τα έργα στους δρόμους και τον αποκλεισμό της πόλης, όλοι τρέχουν να συμμαζέψουν τα παλιά τους δίκυκλα για να μπορούν να κινηθούν. Το τι παλιατζούρα επισκευάζουμε αυτό τον καιρό…

Ζ.

Σταμάτησαν

*ΕΜΠΛΟΚΗ χθες, όχι και τόσο πρωί, στη Λαϊκή της Τετάρτης. Τα πάντα σταμάτησαν κάποια στιγμή. Και η ακινησία μετακινούνταν κατά μήκος της αγοράς. Οι άντρες στέκονταν και κοίταζαν, σαγόνια κρέμασαν πολλά, μόνο χειροκροτήματα δεν έπεσαν, οι γυναίκες σιγοέβραζαν αλλά αναγνώριζαν την ποιότητα. Ήταν νεαρή καλλίπυγος Λαρισαία που περνούσε να ψωνίσει. Φορώντας ένα καυτό, πολύ καυτό σορτσάκι, με εμφάνιση παραλίας.

Ζ.

Παρηγορητικά

*ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ τα σχολεία και αμέσως ετέθη επί τάπητος το πρόγραμμα των σχολικών αργιών της νέας χρονιάς. Η 28η Οκτωβρίου πέφτει Κυριακή, όμως η σχολική γιορτή θα γίνει την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. Παρασκευή επίσης, 16 Νοεμβρίου, η σχολική γιορτή Πολυτεχνείου. Σπουδαία η Παρασκευή 21η Δεκεμβρίου, ορόσημο, κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και θα ξανανοίξουν την αποφράδα Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Ακολουθεί η γιορτή των Τριών Ιεραρχών την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, η Καθαρά Δευτέρα στις 11 Μαρτίου, η 25η Μαρτίου πέφτει Δευτέρα αλλά θα προηγηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου η αντίστοιχη σχολική γιορτή. Τα σχολεία θα κλείσουν για Πάσχα την Παρασκευή 19 Απριλίου, πριν του Λαζάρου κι όταν θα ξανανοίξουν θα μένει μια ανάσα απ’ τις καλοκαιρινές διακοπές.

***

*ΔΥΣΚΟΛΟ πάντως για τους εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν μετά από σχεδόν τρίμηνες διακοπές.

- Ευτυχώς σε τρεις μήνες έρχονται Χριστούγεννα, ο παρηγορητικός λόγος του Λαρισαίου.

- Σε 101 ημέρες οι διακοπές των Χριστουγέννων, μετρούσε ο άλλος σιγοντάροντας. Σε 219 ημέρες κλείνουμε για Πάσχα, σε 265 φτάνει το καλοκαίρι.

Ζ.

Ο θείος

*ΣΤΟ ρεπορτάζ για τον αγιασμό στα σχολεία της Φαλάνης, εκ παραδρομής, ο διευθυντής του Λυκείου Γιάννης Παπατόλιας αναφέρεται ως Απόστολος Παπατόλιας. Υπεισήλθε ο πληθωρικός πρώην νομάρχης Μαγνησίας δηλαδή και νυν στο Δ. Σ. του ΑΣΕΠ. Ο οποίος είναι ανιψιός του λυκειάρχη παρότι συνομήλικοι, Βελεστινλής κι εκείνος, λάθος από το Περιβόλι αμφότεροι.

Ζ.

Οι επικρατέστεροι

*ΣΤΗΝ τελική ευθεία για την εκλογή νέου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου από την Ιερά Σύνοδο. Έχει εκδοθεί η ημερήσια διάταξη. Θα συνεδριάζει από τις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρώσει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου με τη συγκεκριμένη εκλογή. Το παζάρι Λαρίσης θα έχει τελειώσει, όμως οι παρασκηνιακές διεργασίες για το ποιος θα επικρατήσει θα συνεχίζονται μέχρι τελευταία στιγμή. Είναι μεγάλη, ισχυρή και ιστορική η Μητρόπολη.

***

*ΔΥΟ θεωρούνται σήμερα τα φαβορί, οι επικρατέστεροι στις προτιμήσεις του Αρχιεπισκόπου. Ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, καθηγητής Νομικού και Εκκλησιαστικού Δικαίου, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων. Έχει θητεύσει στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Γενεύη, έχει διακονήσει στη Γαλλία και έχει συμμετάσχει σε πλειάδα διεθνών συνεδρίων της Ορθοδοξίας ανά την υφήλιο.

Και ο Α’ γραμματέας της Συνόδου, αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος. Κι αυτός μορφωμένος, νομικός, απόφοιτος και της Θεολογικής Σχολής, γνώστης ποιμαντικής και διοίκησης, με ιεραποστολικό ζήλο. Είναι 47 ετών, άνθρωπος ισορροπιών και θεωρείται μια μετριοπαθής επιλογή. Επί χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Ιερώνυμου, με ό, τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

***

*ΩΣΤΟΣΟ, στη διαδικασία εκλογής, οι υποψήφιοι θα είναι τρεις. Όπως πάντα θα συγκροτηθεί το ‘’Τριπρόσωπο’’ για την ψηφοφορία. Η συμμετοχή και μόνο σ’ αυτό δίνει πόντους σε κάποιον ιερωμένο για μελλοντική εκλογή του σε άλλη Μητρόπολη.

Έτσι ακούγονται και άλλα ονόματα υποψηφίων, όλοι τους φυσικά αρχιμανδρίτες. Και πρωτοσύγκελοι, είναι το αμέσως κατώτερο αξίωμα στην ιεραρχία πριν τον επίσκοπο. Ονόματα, όπως του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Συμεών. Είναι 41 ετών, απόφοιτος της Νομικής και Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, ο πιο στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου. Λέγεται πως προωθείται για τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει τη Λάρισα.

***

*ΕΠΙΣΗΣ ο Δαμασκηνός Κιαμέτης, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος. Ήταν υποψήφιος και πέρυσι για τη Μητρόπολη Καβάλας. Τον στηρίζει φυσικά ο Δεσπότης του κ. Ιγνάτιος, που τυγχάνει και τοποτηρητής Λαρίσης. Αλλά κι ένας ακόμη πρωτοσύγκελος εκ Θεσσαλίας, ο Σταγών και Μετεώρων Νήφων Καψάλης, ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Μετεώρου, με την υποστήριξη κι εκείνος του δεσπότη του κ. Θεόκλητου.

***

*ΚΑΙ βέβαια πάντα υπάρχει η προοπτική να βρεθεί στο ‘’Τριπρόσωπο’’ και να επικρατήσει κάποιο από τα πνευματικά παιδιά του εκλιπόντος μακαριστού Ιγνατίου. Που μακάρι για τη Λάρισα δηλαδή καθώς και το έργο του θα συνεχίσουν και πρόσωπα και καταστάσεις γνωρίζουν αλλά κι εκείνοι είναι γνωστοί στην κοινωνία για τις ικανότητες και την προσφορά τους.

Ο λόγος για τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Αχίλλιο Τσούτσουρα, ο οποίος κατάγεται επίσης από τη Σαλαμίνα. Και για τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο της Μητρόπολης Ιγνάτιο Μουρτζιανό, που είναι και ο μοναδικός Λαρισαίος, γέννημα-θρέμμα, υποψήφιος.

Ζ.

Εν Φαρσάλοις

*Ο Χρ. Καπετάνος συνεχίζει ως στενός ακόλουθος του Λευτ. Αυγενάκη, όπως είχε ξεκινήσει άλλωστε ως πρόεδρος της Νομαρχιακής, όλο και εντείνει τις επαφές του με τον Κρητικό, τον ακολουθεί και σε άλλους νομούς της χώρας, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα του βγει σε καλό καθώς γραμματέας του κόμματος λέγεται πως βρίσκεται σε δυσμένεια, για πολύ συγκεκριμένους λόγους και πως στο συνέδριο της ΝΔ τον Δεκέμβριο θα παραδώσει τα σκήπτρα.

***

*ΟΥΤΩΣ εχόντων των πραγμάτων από φαβορί έχει καταστεί αουτσάιντερ για το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου Φαρσάλων. Υπάρχουν και τα ‘’θέματα’’ στην περιοχή που μειώνουν την εσωκομματική του εμβέλεια. Ήδη ακούγονται εναλλακτικά σενάρια. Όπως για τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Τάσο Δραχμάνη. Ο οποίος όμως τυγχάνει σύντροφος της προέδρου της γαλάζιας Τοπικής. Και ναι μεν η Μαργαρίτα Γκότη διαθέτει ‘’know how’’ δημαρχίας καθώς θήτευσε στο πλευρό του Κ. Τζανακούλη, έχει όμως και εσωκομματική αντίδραση, Αγγελακόπουλος κλπ.

***

*ΣΕ στενό κύκλο αλλά εκεί που πρέπει εσωκομματικά, έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα της Φαρσαλινής δικηγόρου Σοφίας Χατζηπλή. Η οποία είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης και διαθέτει ενωτικά για την παράταξη χαρακτηριστικά.

Ζ.

Τριγωνοπλατειακοί

*- ΓΙΑΤΙ φεύγει ο χρόνος, του κάναμε τίποτα;

Νέα σεζόν, συνεχίζουν σταθερά να το φιλοσοφούν στην τριγωνοπλατειακή παρέα των μεσηλίκων.

***

*- ΚΑΛΥΤΕΡΟ το ελαιόλαδο από το Βιάγκρα, διαβάζω ρε σεις ότι λένε οι έρευνες. Πόση σοφία τελικά έκρυβε το «Φάε λάδι κι έλα βράδυ».

***

*- ΕΓΩ πάλι νομίζω ότι ένας Τζακ θα μας σώσει. Τώρα ο Τζακ Ντάνιελς θα είναι, ο Τζακ Ποτ θα είναι, ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης μπορεί, ίσως ο Μπλακ Τζακ, δεν ξέρω, θα σας γελάσω...

Ζ.

Όχι πολύ πιθανό

*ΔΥΣΚΟΛΑ τα πράγματα, πολύ δύσκολα για τον Κ. Μπαργιώτα. Όχι μονάχα για την επικράτηση στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ. Από το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί ο Ν. Τσιλιμίγκας ως υποψήφιος περιφερειάρχης αλλά δεν θα μπορούσαν να λείψουν ο Φ. Σαχινίδης κι ο Β. Έξαρχος. Κανείς δεν θα το ήθελε αποδυναμωμένο.

Το ακόμη πιο δύσκολο όμως για να παραμείνει ο Κ. Μπαργιώτας στη Βουλή και μετά τις εκλογές, συνίσταται στο αν θα έχει το κόμμα του βουλευτή Λαρίσης. Με δύο τρόπους μπορεί να συμβεί αυτό. Ή να εκτοξευτούν τα ποσοστά του, όπως πολύ θα ήθελαν και να βγάλει βουλευτή από την πρώτη κατανομή. Ή να συμπιεστούν κάμποσο, εξαιτίας της πόλωσης, κι έτσι να έχουν βουλευτή ως πολύ μικρό κόμμα. Αφού έτσι ξεκινά η κατοχύρωση εδρών στην πολυάνθρωπη περιφέρεια Λαρίσης, από κάτω, από τους μικρούς. Το πρώτο χλωμό, το δεύτερο καθόλου επιθυμητό, οπότε…

Ζ.

Κατά συρροή

*ΦΤΑΝΟΥΜΕ στο παζάρι της Λάρισας κι απ’ ότι φαίνεται μονάχα από κει δεν θα ψωνίσει παίχτες η ΑΕΛ. Που συνεχίζει τις μεταγραφές παρότι το πρωτάθλημα έχει προχωρήσει. Μια αέναη διαδικασία, μια ευελιξία στο σχήμα. Άγνωστο πότε θα σταματήσει το πηγαινέλα. Διότι δεν μπορεί μονάχα να έρχονται ποδοσφαιριστές, ποιος θα τους πληρώνει άραγε τόσους.

-Η ομάδα θα κινηθεί με ένα σφιχτό ρόστερ, κορόιδευε ο Λαρισαίος. Γύρω στους 80-82 παίχτες…

Ζ.

Μαζί της

*ΣΤΗ Θεσσαλονίκη για τη Φώφη κι ο Βαγγέλης Γιαννούλας, ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ. Ως μέλος του τομέα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ναι. Και μαζί με τον επικεφαλής του τομέα Παν. Βλάχο ξενάγησαν την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στο περίπτερο των start up επιχειρήσεων.

Ζ.

Πολύ σύντομα

*ΤΟ 2019 που θα τρέχουν κανονικά τα τρένα τύπου ‘’ασημένιο βέλος’’, το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα θα γίνεται σε 3 και 20’. Όμως λέει από φέτος η επίδοση θα έχει βελτιωθεί και πως ως το τέλος του ‘18, σε καναδυό μηνάκια δηλαδή η διαδρομή θα καλύπτεται από το τρένο σε μόλις 4,5 ώρες. Πράγμα που σημαίνει ότι το Λάρισα-Αθήνα δεν μπορεί να είναι πάνω από 3 ώρες. Σαν καλά…

Ζ.

Ξήλωμα

*«Ο επιτήδειος ουδέτερος κ. Καραμανλής. Παρακολουθεί αμίλητος και απαθής. Οι διασυνδέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ». Όταν αυτός ο τίτλος φιλοξενείται πρωτοσέλιδος στα ‘’Νέα’’, ναι του ΔΟΜ, του Μαρινάκη, ε τότε μάλλον ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να ξηλώσει το πουλόβερ του καραμανλισμού. Έρχεται ενδιαφέρον χειμώνας.

Ζ.

Αντιστροφή

*ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ από τις κυβερνητικές κυβιστήσεις, ο παλιός Ν.Π. το ξεστόμισε. «Αυτοί σε λίγο θα κάνουν κατάθεση στεφάνου στην Αμερικανική Πρεσβεία και εν συνεχεία πορεία διαμαρτυρίας προς το Πολυτεχνείο».

Ζ.

Της καθυστερήσεως

*- ΚΑΛΕΣ οι τιμές, τα ταρατατζούμ, οι πλακέτες και τα άλλα τσίγκινα, κατανοητές κι ανθρώπινες οι ματαιοδοξίες. Με τα μάρμαρα όμως, τι γίνεται;

Ένσταση από τον Λαρισαίο διαβάζοντας σχετικά με την εκδήλωση του Δήμου για το Αρχαίο Θέατρο. Το οποίο παραμένει παγωμένο, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

-Επιτέλους… Ως πότε; Κλίνουν την καθυστέρηση σε όλες τις πτώσεις. Ποιος, ποιοι, τι φταίει;

Ζ.

Στα ωμέγα

*ΔΕΝ ήταν και φιλόλογος ο Λαρισαίος, ωστόσο εύκολα βρήκε τη λύση.

- ‘’Θα σε σκοτοσο όπου σε βρο’’ μου γράφει ο άλλος. Τι να κάνω κι εγώ, για να γλιτώσω πήγα και κρύφτηκα μαζί με τα ωμέγα να νιώσω ασφαλής.

Ζ.

Φιλοσοφικά

*ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ οι απόψεις της παρέας των νεαρών Λαρισαίων της πλατείας Ταχυδρομείου:

- Ευτυχισμένη σχέση είναι αυτή που ο ένας τρώει τις πιπεριές στα γεμιστά, ο άλλος τις ντομάτες και υπάρχει φέτα και για τους δύο, αρχίζει ο πρώτος της παρέας.

- Αν ο Θεός ήθελε να έχουμε ωραίο σώμα στην παραλία δεν θα δημιουργούσε τα πιτόγυρα, συνεχίζει σκεπτικός ο δεύτερος. Θα πας κόντρα στη βούληση του Κυρίου; Ποιος είσαι;

- Όσο για τον τρίτο ήταν ξεκάθαρος: Το κακό με τον ψυχολόγο και τον διαιτολόγο είναι ότι τους πληρώνεις και τελικά όλη τη δουλειά τους την κάνεις εσύ. Άδικο έχει;

Παρεξήγηση

*ΣΥΝΕΒΗ όντως, γεγονός, η παρεξήγηση μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή. Ο Λαρισαίος βρισκόταν σε μικρό τουριστικό σούπερ-μάρκετ και ψώνιζε για το μεσημεριανό τσίπουρο στο σπίτι. Συζητούσε με τον μαγαζάτορα για ένα κομμάτι γραβιέρας, αν ήταν καλό, αν ήταν αρκετό, γνωστοί ήταν έτσι κι αλλιώς.

Λίγο πιο πίσω δύο πελάτισσες. «Βρε μια χαρά θα το χλαπακιάσει», είπε η μία σιγανά, ωστόσο αρκετά δυνατά ώστε να ακουστεί από τον πελάτη και τον μαγαζάτορα. Γύρισε ο ένας προσβεβλημένος, σήκωσε το βλέμμα ο άλλος ενοχλημένος, κοίταξαν κι εκείνες παραξενεμένες συνειδητοποιώντας τι συμβαίνει, έβαλαν τα γέλια. Κουνώντας η μία το κουτί με τη σκυλοτροφή που κρατούσε στα χέρια. Γι’ αυτό συζητούσαν, είχε ρωτήσει την άλλη αν θα αρέσει στο σκυλί της. Το γέλιο μεταδόθηκε σ’ όλο το μαγαζί.

Ζ.

 

prvth mera sto sxoleio ki o xr kellas

*ΠΡΩΤΗ μέρα στο σχολείο κι ο Χρ. Κέλλας συνόδευσε τον Κυρ. Μητσοτάκη σε σχολείο της Ραφήνας. Σκιώδης υφυπουργός Παιδείας γαρ. Πολλά και διάφορα με τα παιδιά, που έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα, η συζήτηση έφτασε και στην μπάλα. Και στην ερώτηση τι ομάδα είστε, πετάχτηκε ένας πιτσιρικάς αιφνιδιάζοντας. «ΑΕΛ», απάντησε, εκεί μέσα στην Αθήνα, καμάρωνε ο βουλευτής. «Η Λάρισα είναι παντού, πρόεδρε…»

Ζ.

 

 TESSERIS FORES RANTISTHKAN

*ΤΕΣΣΕΡΙΣ φορές ραντίστηκαν με αγίασμα, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, και οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Ρεντζιάς και Αχιλλέας Χατζούλης, από τον πατέρα Αριστείδη Οικονόμου. Μαζί, σαν ομάδα, πήγαν και οι τέσσερις στα τέσσερα τα σχολεία της Νίκαιας, προχθές και έφεραν εις πέρας την αποστολή «έναρξη του νέου σχολικού έτους».

Με τόση ευλογία, πού να τους πιάσει το κακό το μάτι!

Με τον πατέρα δίπλα τους, πήγαν μετά και για καφέ, να ξαποστάσουν.

Λ.Κ.

 

 O LARISAIOS PITSIRIKAS HUELE

*Ο Λαρισαίος πιτσιρικάς ήθελε να τον πάρει από σήμερα μαζί του, πρώτη μέρα στο σχολείο, για σιγουριά.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass