ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Υποδομές

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2018 19:11

 ΠΑΝΤΩΣ στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παράδοση παραλαβή των πρυτανικών αρχών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το είπε ο κ. Πετράκος: «Το ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει αξιοζήλευτες υποδομές. Υπερσύγχρονες, όπως επίσης και το προσωπικό του είναι δυνατό χαρτί. Αλλιώς αν δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις δεν θα προχωρούσαμε. Ο Βόλος έχει υποδομές αλλά επένδυσε στο να αξιοποιήσει παλιά βιομηχανικά κτίρια. Δεν υπάρχει αντιπαλότητα Λάρισας-Βόλου.

Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας». Καλά τα είπε και έτσι είναι. Και ο υπουργός Παιδείας έκανε την ανάλογη διαπίστωση κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα. Τώρα απομένει να δούμε αν στο Σχέδιο Νόμου θα αξιοποιούνται αυτές οι υποδομές όπως τους αναλογεί.

Ν.Π.

Διπλό

* ΓΙΑ τις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ρωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε προχθές στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA», με αφορμή και την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, με παραχώρηση βάσεων κ.λπ.

Είπε λοιπόν ο κ. Ρήγας ότι «υπάρχει μια συνεργασία αυτή τη στιγμή σε οικονομικό επίπεδο και σε επίπεδο Ενόπλων Δυνάμεων. Η συνεργασία αυτή υλοποιείται με τους όρους ανεξαρτησίας της χώρας μας και στη βάση των υποχρεώσεων που έχουμε εμείς απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και των όποιων υποχρεώσεων απορρέουν από τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. Είναι μια συμμετοχή που λέει ότι εμείς έχουμε παρουσία για αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς, δηλαδή χωρίς συμμετοχή σε όποιες άλλες ενέργειες γίνονται. Αυτό είναι καθαρό εδώ και πολλά χρόνια».

Οι βάσεις για ειρηνικούς σκοπούς; Ε, αυτοί θα ξεπεράσουν και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Σωστά γράφτηκε πως οι του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί θα πάνε στη δεξίωση στην αμερικανική πρεσβεία και το βράδυ θα βγουν στην πορεία για το Πολυτεχνείο…

Β.Κ.

Στέρεψε

* ΠΑΝΕ 3 – 4 χρόνια που το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη ήταν στα πάνω του, συμμετείχε στα πάνελ, περιόδευαν κλιμάκια, έκαναν συσκέψεις, κατέθεταν προτάσεις. Είχε ορμή τότε και στην ανάγκη ο ψηφοφόρος να καταδικάσει το παλιό και να δώσει μια ευκαιρία στο νέο, τους ψήφισε, έβγαλαν βουλευτές.

Τα αρχηγοκεντρικά κόμματα όμως, χωρίς πρόγραμμα και συλλογικά όργανα, έχουν προδιαγεγραμμένη πορεία είναι όπως ο διάττων αστήρ. Σήμερα αν παρακολουθείτε τον προβληματισμό για το μέλλον του κόμματος θα διαπιστώσετε πως στέρεψε. Στελεχών και ιδεών. Τα τσούγκρισαν με το ΠΑΣΟΚ, αποχώρησαν από το ΚΙΝΑΛ και, άλλοι προτείνουν συνεργασία με ΝΔ, άλλοι αυτόνομη κάθοδο, και ένας – δυο, συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ρυάκι…

Β.Κ.

Φράχτης

* ΤΗΝ παρέμβαση των αρμοδίων ζητά κάτοικος των παραλίων με αφορμή την απόφαση αγνώστου να φράξει τμήμα του δρόμου που οδηγεί στον οικισμό των αεροπόρων, όπως καταγγέλλει στη στήλη. Ίσως από λάθος – ίσως από άγνοια, αφού, όπως διευκρινίζει ο διαμαρτυρόμενος πολίτης, «όπου φθάνει η άσφαλτος δε σημαίνει πως είναι κιόλας και τα όρια του δρόμου».

Ας το εξετάσουν τότε, οι υπηρεσίες του Δήμου Αγιάς, για να αποφανθούν.

Β.Κ.

Γιορτές

* ΜΕΤΑ τις γιορτές ακτινιδίου, κερασιού, κρασιού, σκόρδου…, ακολουθούν οι γιορτές αμυγδάλου, φέτας και χαλβά.

Πλούσιος ο νομός Λάρισας σε καρπούς της γης και προϊόντα –εδέσματα, με ονομασία προέλευσης, τα οποία προβάλλει στην τοπική αγορά.

 Όμως η τοπική αγορά τα ξέρει εδώ και χρόνια και τα προτιμά. Μήπως είναι καιρός να προβληθούν οι γιορτές και εκτός συνόρων του νομού;

Λ.Κ.

Διπλοπαρκαρισμένα

* ΕΙΧΑΜΕ βρει τον μπελά στη Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην Κύπρου με τα διπλοπαρκαρισμένα με αλάρμ, τώρα το σκηνικό μεταφέρθηκε και στην Παπαναστασίου. Σάββατο πρωί μόνο η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας ήταν ανοιχτή καθώς την αριστερή την είχαν καταλάβει ΙΧ με αλάρμ μέχρι το ύψος της Εθνικής Τράπεζας. Άλλος κατέβαινε με άνεση για να πάρει το καφεδάκι του, άλλος να πάρει ψωμί, τις δουλειές δηλαδή της ημέρας. Μόνο που τώρα η κατάσταση είναι χειρότερη καθώς αφού είναι κλειστοί λόγω έργων κεντρικοί δρόμοι, επιβαρύνονται κυκλοφοριακά συγκεκριμένοι  δρόμοι όπως η Παπαναστασίου. Η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται πίσω από κάθε ΙΧ, κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρέπει να μην κοιτάμε μόνο να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά να σεβόμαστε και τους γύρω μας όπως και τον ΚΟΚ.

Ν.Π.

Απουσίες

* ΗΜΕΡΑ Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού και οι επίσημοι απουσίαζαν. Βέβαια υπήρχε εκπροσώπηση αλλά και πάλι οι απουσίες ήταν πολλές. Τα ταμπελάκια πολλά στο έδαφος μπροστά στο Ηρώο αλλά οι επίσημοι λιγοστοί. Έτσι κάποιοι άλλαξαν τη σειρά για να μη στέκεται ένας στη Δύση και άλλος στην Ανατολή.

Ν.Π.

Φρούριο

* ΖΟΥΓΚΛΑ θυμίζει η πίσω πλευρά του λόφου του Φρουρίου από την οδό Γεωργιάδου. Τα χόρτα μεγάλωσαν και θέλουν κόψιμο. Όμως και τα σκαλοπάτια έχουν προβλήματα. Σπασμένες πλάκες κάνουν επικίνδυνη τη διέλευση όπως και τα σπασμένα μπουκάλια που ρίχνουν ορισμένοι τις βραδινές ώρες. Η επισκευή των σκαλοπατιών πάντως είναι απαραίτητη γιατί καθημερινά κόσμος επιλέγει να φτάσει στο Φρούριο από το συγκεκριμένο σημείο. Ας μην περιμένουμε πρώτα το ατύχημα για να δράσουμε.

Ν.Π.

Πού πέφτει;

ΚΙ όμως, ακούστηκε από οδηγό αυτοκινήτου ο οποίος είχε ξεκινήσει από την Αθήνα, την ώρα που πλήρωνε τα διόδια στο Μακρυχώρι: Είναι μακριά ακόμη για τη Χαλκίδα;

----------------Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός----------------

 

 

2PERIPOY 3 VRES DIHRKESE

*Περίπου 3 ώρες διήρκησε η συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος απάντησε σε 47 ερωτήσεις δημοσιογράφων, με τις περισσότερες να αφορούν στην ανάλυση του κυβερνητικού του προγράμματος και τις εξελίξεις με το Μακεδονικό. Από τις 47 ερωτήσεις, μόνο οι 7 προήλθαν από περιφερειακά μέσα ενημέρωσης. Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου η κ. Σπυράκη διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους Τύπου της περιφέρειας ότι πολύ σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει σε όλη την επικράτεια και θα ‘χει την ευκαιρία να αναφερθεί αναλυτικότερα σε ζητήματα της υπαίθρου. Ελπίζουμε πάντως το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού αύριο, να είναι μεγαλύτερο για την επαρχία, απ’ ό,τι χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου κυριάρχησε η …πρωτεύουσα.

*Ο αρχηγός της ΝΔ προσήλθε στο Βελλίδειο στις 12:35, ενώ η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε στις 13:15. Όπως το συνηθίζει, ήλεγξε πριν τον χώρο, όπου θα δίνόταν η συνέντευξη. Φέτος η ιδιαιτερότητα ήταν ότι η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη, καθόταν στην πρώτη σειρά των δημοσιογραφικών θέσεων και όχι δίπλα από τον πρόεδρο, ο οποίος φαινόταν μόνος στο πλάνο. Η λέξη σύνθημα της ΝΔ «Μπορούμε», η οποία θα μπορούσε να συγκριθεί με την λέξη «Ελπίδα» που έκανε χρήση ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, κυριαρχούσε στο φόντο, πίσω από τον Κ. Μητσοτάκη.  

* Η πρώτη ερώτηση υποβλήθηκε από την εφημερίδα «Μακεδονία», η οποία επανακυκλοφορεί και η δεύτερη από το Πρώτο Θέμα. Στην 29η σειρά η ΕΡΤ, 33η η ΕΡΤ3…    

*Πολλές οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στη μεσαία τάξη, θεωρώντας ότι αυτή προφανώς έχει πληγεί κυρίως από τη σημερινή κυβέρνηση κι ότι αυτή μπορεί να δώσει την καθαρή νίκη στις εθνικές εκλογές στη ΝΔ. Εξίσου πολλές και οι ερωτήσεις που δέχθηκε για τους εργαζόμενους στο δημόσιο (μόνιμους και συμβασιούχους).

*Εκτός από το ακριβό αγροτικό πετρέλαιο, για το οποίο δεν θέλησε να πει κάτι αναλυτικότερο και για τη δημόσια υγεία και τη φαρμακευτική δαπάνη δεσμεύτηκε ότι θα πει περισσότερα σε σύντομο χρονικό διάστημα.                    

Γ. Ρούστας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass