Παζάρι

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2018 19:45
* ΠΩΣ να μην καμαρώνουν δήμαρχος και αντιδήμαρχος όταν ο διάσημος καλεσμένος τους δείχνει τέτοια προσοχή για να μάθει την ιστορία της πόλης μας από τα χείλη της πλέον ειδικού, της προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλας Σδρόλια. * ΠΩΣ να μην καμαρώνουν δήμαρχος και αντιδήμαρχος όταν ο διάσημος καλεσμένος τους δείχνει τέτοια προσοχή για να μάθει την ιστορία της πόλης μας από τα χείλη της πλέον ειδικού, της προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλας Σδρόλια.

* ΥΠΟ τους ήχους του Μπρέγκοβιτς το παζάρι της Λαρίσης ξεκινά και επίσημα σήμερα.

Ένας θεσμός που, όσο και να δυσαρεστεί τον εμπορικό κόσμο, στηρίζεται στην πράξη από τους Λαρισαίους που συρρέουν για να απολαύσουν αυτή την παζαριώτικη πολύβουη και πολύχρωμη μαγεία, έστω και υπό την απειλή βροχών που... «υπόσχεται» η ΕΜΥ από Τετάρτη.

(Άντε, με γεια τα... βρακιά και τις κάλτσες).

 

Τέλη

* ΑΛΛΑ πόσα να ξοδέψεις και στο παζάρι, όταν στα τέλη Σεπτέμβρη έχεις διπλά... τέλη: Και δόση στην Εφορία και δόση ΕΝΦΙΑ- εμ σαμπουάν εμ κοντίσιονερ που λένε. Και σού ’κανε ένα μαλλί…

Οπότε στο παζάρι, μάλλον για... μαλλί της γριάς σε βλέπω.

 

Ματσάκι

* ΟΠΩΣ αναμενόταν, ο κ. Νίκος Τσιλιμίγκας θα κοντράρει τον κ. Κώστα Αγοραστό στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές. Όπως έγραφε και χτες η «Ε» η υποψηφιότητα του καρδιοχειρουργού «κλείδωσε» και λύνει και το πρόβλημα... λειψανδρίας που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ για την παρούσα θέση, αν και ακούστηκαν κάτι τρελές φήμες ότι θα στηριχτεί ο Αγοραστός με απευθείας απόφαση Τσίπρα, επειδή ο πρωθυπουργός ετίμησε -λέει- τη συνεργασία που είχαν (να το δούμε κι αυτό!).

Δυνατός αντίπαλος πάντως ο κ. Τσιλιμίγκας, αναμφίβολα και με εμπειρία πλέον από εκλογές. Καλό... ματσάκι θα γίνει.

Στο μεταξύ, όλο και πληθαίνουν οι φήμες ότι κι άλλον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Λάρισας κάποιοι τον καλοβλέπουν μελλοντικά, για τον δημαρχιακό θώκο της Λάρισας αυτή τη φορά. Εκλογές έρχονται, αυτιά να έχεις ν’ ακούς σενάρια.

 

Γκάλοπ

* ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ επί δημοσκοπήσεων αυτές τις μέρες στον Τύπο, με τις... συνήθεις διαφορές (έως και διψήφιες) υπέρ της ΝΔ, και με αρνητικά ποσοστά έως και 70% για διάφορους τομείς του κυβερνητικού έργου.

Τι χρειάζονται όμως τα γκάλοπ; Το 2015, άκουγες παντού θυμωμένους δεξιούς και ΠΑΣΟΚους να δηλώνουν «καρφωτό ΣΥΡΙΖΑ», λόγω του ΕΝΦΙΑ. Σήμερα, τρία χρόνια μετά ψάχνεις με το... κερί να βρεις κάποιον να υποστηρίζει στις παρέες τον Τσίπρα. Ψέματα;

 

Το μη... χείρον

* ΑΛΛΑ, αν η κυβέρνηση έχει 70% αρνητικές αξιολογήσεις, η ΝΔ έχει... 60% αρνητικές για το έργο της ως αντιπολίτευση! Εντυπωσιακό στοιχείο στο οποίο δεν αποδίδεται η σημασία που θα έπρεπε. Δηλαδή, θα φέρουμε να μας κυβερνήσει κάποιος για τον οποίο έχουμε εκ προοιμίου αρνητική γνώμη! Θα τον ψηφίσουμε ως... μικρότερο κακό για τη χώρα! Γίνεται όμως έτσι προκοπή; Μεγάλο μπλέξιμο...

 

Υπό πίεση

* «ΘΑ σε στηρίξω μέχρι τον Μάρτιο τουλάχιστον» φαίνεται να δήλωσε ο Καμμένος στον Τσίπρα σε άτυπη συνάντηση «κορυφής» που είχαν προχθές. Τι σημασία όμως έχει τι λέει ο Καμμένος; Πλέον όλοι διαισθάνονται πως η κυβέρνηση παραπαίει μέσα σε ένα κλίμα νοσηρό. Δέχεται μεγάλη πίεση από παντού, συντάξεις πρέπει να κόψει, έργο δεν παράγεται, και πουθενά κάποια θετική προοπτική πέρα από τη βελτίωση μερικών οικονομικών δεικτών χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις όμως στην πραγματική ζωή. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν ότι τον κ. Τσίπρα τον κρατάνε οι «απ’ έξω» μέχρι να κλείσει το σκοπιανό. Μετά… η γνωστή ιστορία μάλλον. Αυτή με την στυμμένη λεμονόκουπα… Να, ρωτήστε και τον... Αντώνη Σαμαρά.

 

Μια λύση

* ΤΟ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας στο... ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό να πουληθεί σε ιδιώτες.

Μωρέ λες; Λες να είναι αυτή η... λύση, για να προλάβουμε να δούμε καμιά παράσταση σ’ αυτήν τη ζωή;

 

Φέρ’ τον πίσω

* «ΛΙΘΟΙ, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένα» θυμίζει πια η ΑΕΛάρα.

Δεν έχει ομάδα, δεν έχει γήπεδο, τώρα, δεν έχει και προπονητή.

Πρόεδρε, φέρε Ηλία Φυντάνη, την «αντρούκλα» την παντελονάτη να μάσουμε πόντους και τον ξαναδιώχνεις αργότερα με την ησυχία σου.

 

Καλώς τον!

* ΡΑΓΔΑΙΕΣ και συνταρακτικές οι πολιτικές εξελίξεις:

Ο Νίκος Μπίστης τάχθηκε υπέρ της προσχώρησης του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ!

(Η είδηση πάντως είναι ότι ο Νίκος Μπίστης... ζει. Πού είχε χαθεί αυτή η ψυχή;).

 

ΠΑΣΟΚ - εγγύηση

* ΑΥΤΟ πάντως δεν είναι πλάκα: Ολο και πιο πολλές ενδείξεις υπάρχουν πια ότι σε περίπτωση Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου που θα πάρει ένα δυνατό υπουργείο. Γράφεται συνέχεια και κανείς δεν το διαψεύδει. Παρόμοιες φήμες κυκλοφορούν και για άλλους του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Το συμπέρασμα απ’ όλα αυτά είναι ένα:

Ποτέ κανείς δεν έχασε επειδή δήλωσε... ΠΑΣΟΚ.

 

Αποβλάκωση

* ΜΕ βάση αυτά που διαφημίζουν τα κανάλια ως χειμερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα, τον φετινό χειμώνα περισσότερο από ποτέ, θα πήξουμε σε... μοντέλες που θα μας δείχνουν ρούχα, οπίσθια, μπούτια και στήθος, σε «σιξ πακ» μοντέλους που θα τρέχουν σε στίβους μάχες στις παραλίες, σε σοφιστικέ μουσάτους chef γεμάτους τατουάζ που θα μαγειρεύουν, σε αγόρια και κοριτσόπουλα που θα τραγουδάνε ελπίζοντας να κάνουν κάποιο συμβόλαιο τραγουδιστή. Κι όλα αυτά διανθισμένα με κάμποσα τουρκο-σήριαλ για τη… χώνεψη. Η μόνιμη δικαιολογία είναι πως «δεν υπάρχουν λεφτά» για ποιοτική τηλεόραση. Ποιος τους πιστεύει όμως; Το ζήτημα είναι ότι όλα αυτά τα υποπροϊόντα «πουλάνε». Οπότε κάθε συζήτηση περιττεύει.

Κι επειδή κανένα ΕΣΡ δεν πρόκειται να ασχοληθεί, προστατέψτε μόνοι σας τους εαυτούς σας με καμιά καλή ταινία πού και πού. Γιατί θα μας αποβλακώσουν ντιπ για ντιπ όλοι αυτοί.

 

Μπασκέτα

* ΜΙΑ στεφάνη στη μπασκέτα βρε παιδιά! Εδώ και δύο μήνες παρακαλούν τον δήμο, μικροί και μεγάλοι στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, να βάλει μια στεφάνη που έχει χαλάσει στην μπασκέτα για να μπορούν να παίξουν τα παιδιά.

Απηύδησαν, έφτασαν μέχρι την εφημερίδα…

 

 

 

KAI ME AYTH THN*ΚΑΙ μ’ αυτή την απαγορευτική πινακίδα καλύπτεται κι ο δήμαρχος απέναντι στον νόμο, αφού η παιδική χαρά δεν έχει πιστοποιηθεί. Αλλά και τα παιδιά μπαίνουν, με ευθύνη τους, τα όργανα δεν έχουν ξηλωθεί. Άλλη μια νεοελληνική πατέντα. Πώς αντιδρά ο πολίτης; Αφαιρώντας δύο γράμματα την κάνει ‘’άδικη χαρά’’.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass