Αλλαγή ρόλων

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2018 19:45
*ΑΡΙΣΤΕΡΑ, συγγνώμη από την άλλη, όχι δεξιά δηλαδή, ο Κ. Τζανακούλης και στο βάθος Κυρ. Μητσοτάκης. Παρότι πρώην, ο Λαρισαίος ήταν φυσικά παρών στη συνάντηση των δημάρχων με τον πρόεδρο. Και δεχόταν στο κινητό του τα μηνύματα των Λαρισαίων ενδιαφερομένων;  Ζ. *ΑΡΙΣΤΕΡΑ, συγγνώμη από την άλλη, όχι δεξιά δηλαδή, ο Κ. Τζανακούλης και στο βάθος Κυρ. Μητσοτάκης. Παρότι πρώην, ο Λαρισαίος ήταν φυσικά παρών στη συνάντηση των δημάρχων με τον πρόεδρο. Και δεχόταν στο κινητό του τα μηνύματα των Λαρισαίων ενδιαφερομένων; Ζ.

*ΕΞΑΝΤΛHΘΗΚΕ απ΄ ό,τι φαίνεται ο Σεπτέμβρης παριστάνοντας τον Αύγουστο, δεν άντεξε άλλο.

Οπότε παρέδωσε λιγάκι πρόωρα στον Οκτώβρη και τις θερμοκρασιακές του συνήθειες. Προσπαθούσε ο καημένος ο Σεπτέμβρης να ανταποδώσει στον Αύγουστο, ο οποίος τον είχε μιμηθεί ασυστόλως φέτος φθινοπωριάζοντας το καλοκαίρι.

Ζ.

 

Το αδιαχώρητο

*ΟΛΗ η Λάρισα στο Παζάρι, όπως κάθε χρόνο. Για κάλτσες και βρακιά, για χαλβά και κάστανα, στο λούνα παρκ πιτσιρίκια κι έφηβοι, στις ψησταριές οι παρέες. Το βασικό κομμάτι καλύφθηκε. Πολυκοσμία, πλήθος όλες αυτές τις μέρες, η γνωστή εικόνα δεκαετίες. Και σήμερα, Πέμπτη απόγευμα με κλειστά τα μαγαζιά, θα πάνε ακόμα κι οι έμποροι.

***

*Ο Κρητικολαρισαίος οδοντίατρος το ψιλοκοσκίνιζε κουλτουριάρικα: Τετάρτη σήμερα, στα Ιταλικά Mercoledi, στα Λατινικά Mercurii , δηλαδή μέρα αφιερωμένη στον θεό Mercurio, τον Mercurius ή Mercury, τον Έλληνα θεό Ερμή, τον Κερδώο, τον θεό του Εμπορίου. Να πάω παζάρι, ήταν το συμπέρασμα που κατέληξε. (Επίσης Mercredi στα Γαλλικά η Τετάρτη, από την ίδια ρίζα αλλά και Miercoles στα Ισπανικά.)

Ζ.

 

Όσα θες…

*ΧΑΜΟΣ θα γίνει από την 1η Οκτωβρίου… Χαλαρώνουν capital controls, μέχρις εξαφανίσεως για τους απλούς ανθρώπους. Πανηγύρι. Χωρίς όριο οι αναλήψεις από τις τράπεζες. Όχι όπως τώρα που μπορούσες να τραβήξεις μετρητά μέχρι 5 χιλιάρικα, μονάχα. Αγάντα, λίγες μόνο μέρες. Από βδομάδα θα μπορεί να παίρνει ο καθένας όσα χρήματα θέλει. Προσοχή, όχι όσα του λείπουν. (Λεπτή αλλά ουσιώδης διαφορά.)

Ζ.

 

Υποταγή

*- ΤΩΡΑ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση Τζανακούλη, του κόμματος δηλαδή που αυτός εκπροσωπεί, τώρα που υποτάχθηκαν στο πλάνο, δεν μπορούν να εξωκείλουν…

Ο Λαρισαίος έβγαζε το συμπέρασμα ότι οι 5 γαλάζιοι δημαρχήσιμοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν το κομματικό πλάνο και άρα και όποιον τελικά επιλεγεί να ηγηθεί. Το θεωρούσε στοιχειώδη κανόνα συνέπειας.

- Όχι άμα δεν βάλετε εμένα γεια σας, το τραβάω μόνος μου… Τι αγωνιστές της παρατάξεως θα είναι τότε, υπέρ πάρτης;

Ζ.

 

Ούτε τους ίδιους

*«Ο κόσμος δεν θέλει αυτή την ιστορία. Εκτός αν υπάρχουν τεράστιοι και προφανείς λόγοι», έλεγε ο καθηγητής και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημ. Κρεμαστινός, σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις από την Ένωση Κεντρώων. «Οι μετακινήσεις βουλευτών δεν βοηθούν ακόμη και τους ίδιους τους μετακινούμενους», έλεγε χθες ο αντιπρόεδρος της Βουλής. Εννοώντας ότι δεν θα εκλεγούν, όπως φιλοδοξούν, με το κόμμα στο οποίο προσχωρούν. Θα τον διάβασε κι ο Λαρισαίος συναγωνιστής του Κ. Μπαργιώτας, που είχε αναχωρήσει από το Ποτάμι για την πράσινη όχθη.

Ζ.

 

Στο βεστιάριο

*- ΚΑΙ καλά η υπόλοιπη τετράδα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πιο πολύ ή λιγότερο, είχαν δημιουργήσει μια υποδομή, ο Κ. Σαμουρέλης πόθεν;

Ο Λαρισαίος παραξενευόταν για το πώς εμφανίζεται να πάει για δήμαρχος ο παλιότερα αντιδήμαρχος Τζανακούλη, που κατόπιν είχε περάσει σε φάση πενταετούς αγρανάπαυσης, ο εφοριακός που είχε ξεκινήσει την καριέρα του από το γραφείο του Ν. Κατσαρού.

- Μα επειδή είπε στις παρέες του ότι σκέφτεται να πάει για δήμαρχος, αμέσως συγκαταλέγεται στους υποψηφίους και άρα ‘’πρώτη μούρη’’;

- Ε, δεν είναι κι έτσι; Προφανώς κάποιες υψηλές διασυνδέσεις θα έχει στο κόμμα, με αδωνιδοβορίδηδες και λοιπούς, τουλάχιστον έτσι αφήνει να εννοηθεί, ότι έλαβε υποσχέσεις.

***

*-ΥπΑρχει όμως πάντα και το κόλπο του ‘’μεγάλου σακακιού’’…

Παρενέβη στη συζήτηση κι ο παλιός του πολιτικού βεστιαρίου, εξηγώντας.

- Ζητάς να δοκιμάσεις το μεγάλο σακάκι του δημάρχου κι αν δεν γίνεται να στο δώσουν επειδή το πήρε άλλος, τότε εκείνος νιώθει την υποχρέωση να σου παραχωρήσει οπωσδήποτε ένα μικρότερο, αντιδημάρχου φερειπείν.

- Α, επίσης, αφού αποκτάς τζάμπα δημοσιότητα ως υποψήφιος δήμαρχος και κύρος αυτονοήτως τεχνητό, τότε έχεις καλύτερη επίδοση στο κυνήγι του σταυρού ως υποψήφιος σύμβουλος. (Εννοείται ότι όλες αυτές οι θεωρίες δεν ανέκυψαν λόγω Κ. Σαμουρέλη, είναι παλιά δοκιμασμένη συνταγή και στη Λάρισα.)

Ζ.

 

 Ποιος φταίει;

* ΦΤΑΙΕΙ ο γάιδαρος, χτυπάμε το σαμάρι"… Τη λαϊκή σοφία και τη γνωστή παροιμία που παραπέμπει σε επιβολή τιμωρίας στον ανεύθυνο ή τον λιγότερο ισχυρό, επικαλείται ένας από τους παλιούς και επώνυμους εμπόρους της πόλης, ο Δημ. Μητσιούλης συγκεκριμένα, για να ερμηνεύσει… την καθιερωμένη ετήσια διαμαρτυρία της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας για τη λειτουργία του Παζαριού.

"Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. Γιατί τόση εμμονή για ένα ετήσιο θεσμό " αναρωτιέται, ξεσπαθώνοντας… "Μιλούν και καταγγέλλουν Έλληνες επαγγελματίες του υπαίθριου εμπορίου για αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι του στεγασμένου. Πού είναι όμως όλο τον χρόνο, γιατί δεν βγαίνουν να μιλήσουν για την παραοικονομία που ανθεί στο στεγασμένο εμπόριο, την οικονομική αιμορραγία που προκαλούν στην τοπική αγορά οι διεθνείς αλυσίδες, την "έκρηξη" της φοροδιαφυγής στα κινέζικα "παζάρια"; Η εμποροπανήγυρη θα τελειώσει, έχει ένα χρονοδιάγραμμα λήξης. Τα άλλα είναι πιο σοβαρά, αυτά που δεν βλέπουν και αν συνεχίσουν να μη τα βλέπουν, τότε εμείς θα είμαστε με ημερομηνία λήξης"...

Γ.Ν.

 

Κουβεντούλες

*ΟΙ Λαρισαίοι μαθητές είχαν τις ανησυχίες τους.

- Γιατί λένε στρατιωτικά γυμνάσια και όχι στρατιωτικά λύκεια; Γιατί δημοτικά σχολεία και όχι ρεμπέτικα σχολεία; Γιατί εξαφανιζόλ και όχι εφταφανιζόλ, που δίνει και μεγαλύτερη έμφαση...

***

*- ΧΘΕΣ δεν έκανα τίποτε και σήμερα τελειώνω αυτό που έκανα χθες, γιατί δεν μ΄ αρέσει ν΄ αφήνω τίποτε στη μέση.

***

*- ΗΘΕΛΑ να ΄ξερα ρε συ, πώς καταφέρνεις και κάνεις τόσες βλακείες καθημερινά.

- Το μυστικό είναι να ξυπνάς νωρίς.

Ζ.

 

Στη Νομαρχιακή

*ΕΝΗΜΕΡΗ για τις κινήσεις Τζανακούλη δηλώνει η γαλάζια Νομαρχιακή, ενήμερη εκ των προτέρων ή εκ των υστέρων δεν διευκρινίζεται, αλίμονο πάντως αν διαφοροποιούνταν από τα κεντρικά. Και σήμερα ο πρόεδρος Χρ. Καπετάνος καλεί σε συνεδρίαση ώστε οι πρόεδροι των Τοπικών να ενημερώσουν για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στον δήμο τους.

- Για τον Δήμο Φαρσάλων, ποιος θα ενημερώσει; Η πρόεδρος Γκότη ή ο πρόεδρος Καπετάνος που ως άμεσα ενδιαφερόμενος θα ξέρει και πολύ περισσότερα;

-Σωστά. Θα πει δηλαδή η Μαργαρίτα παρόντος του Χρήστου τι σκέφτεται εκείνος;

***

*ΓΙΑ την κατάσταση στον Δήμο Τυρνάβου και τους διεκδικητές του κομματικού χρίσματος θα ενημερώσει λογικά ο πρόεδρος της Τοπικής Ανδρ. Γιαννόπουλος.

- Επίσης λογικά, πετάχτηκε το πειραχτήρι, εκείνη την ώρα έξω από τα παράθυρα της Νομαρχιακής θα περνάει σβινγκ… σβινγκ… πάνω στο ιπτάμενο χαλί του, εκείνος με το ανατολίτικο προσωνύμιο. Δεν θα τον έχει ο τόπος…

Ζ.

 

15.000 διορισμοί

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ… Μετά από μια δεκαετία ξηρασίας αναγγέλθηκε ευεργετική βροχή διορισμών στην Εκπαίδευση. Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά έχει γεράσει το προσωπικό στα σχολεία, μπαρμπάδιασαν δάσκαλοι και καθηγητές. Ιδίως μπροστά στις εναλλασσόμενες διμοιρίες νεολαίας που έχουν να αντιμετωπίσουν κάθε χρόνο, εκεί η διαφορά φαίνεται εντονότερα.

Και να που ο υπουργός Γαβρόγλου ανακοινώνει 15.000 διορισμούς εκπαιδευτικών. Για μετά τις εκλογές όμως. Πυροτέχνημα, κοροϊδεύεις ανέξοδα, λέει η αντιπολίτευση. Επικίνδυνο παιχνίδι και για τον υπουργό και για την αντιπολίτευση. Διότι για να βρεθούν στα σχολεία οι πρώτοι 5.000 νεοδιοριζόμενοι, πρέπει οι διαδικασίες να κινηθούν πολύ νωρίτερα και άρα πριν τις εκλογές.

Ζ.

 

Το γυαλίζει

*ΚΙ ο Θαν. Μαμάκος, όλο χου… και χου… να φυσάει ανάποδα την κλειστή παλάμη του, επικεντρώνοντας στην εσοχή του παράμεσου κι ύστερα να το τρίβει στο μανίκι. Είναι που πήρε δαχτυλίδι από Τζανακούλη. Ο οποίος μετά από είκοσι ακριβώς χρόνια αποσύρεται από τα δημοτικά πράγματα. Για να εμπλακεί ξανά αμέσως, προκειμένου να ορίσει τον εκλεκτό του κόμματος. Ούτε στιγμιαία δεν αποχώρησε.

Ζ.

 

Κι ο ΟΤΕ;

*ΤΡΑΠΕΖΑ Πειραιώς υπάρχει στον Πυργετό και κατά κάποιο τρόπο λειτουργεί, 2 φορές την εβδομάδα με 2 υπαλλήλους για όλο το Δέλτα Πηνειού μέχρι και τον Πλαταμώνα. Φυσικά τους προτείνουν αντί να περιμένουν στην ουρά να κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω e- banking. Αμ δε… Στον Παλαιόπυργο λέει δυστυχώς το ίντερνετ είναι ανύπαρκτο. Και ας το πληρώνουν, όπως αναφέρει ο Γ. Γ. Εδώ και αρκετούς μήνες ο ΟΤΕ έβαλε καινούριο κέντρο, όμως γιοκ. Επιτρέπεται σε τέτοιους καιρούς;

Ζ.

 

Στην άγρια νύχτα

*ΦΥΣΙΚΑ και θα συζητούνταν η μεταστροφή Κούγια στην υπόθεση του γηπέδου, μέσα στην άγρια νύχτα. Είχε έμπνευση, είδε κάποιο όνειρο ή ήθελε να πιάσει στον ύπνο τους αντιπάλους; Εφόσον δεν επιβεβαιωνόταν η λαϊκή σοφία ‘’της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά.’’

-Τελικά ο Κούγιας υπέκυψε στον εκβιασμό Πηλαδάκη…

- Μήπως όμως ο Πηλαδάκης δεν ενέδωσε στον εκβιασμό Κούγια; (Μετά οδηγήθηκαν σε άλλη παροιμία. Με τους δύο που μάλωναν σε ξένο αχυρώνα.)

***

*- ΚΑΙ γιατί ενώ τους έδινε μια βδομάδα περιθώριο, σε Δήμο και κυβέρνηση να φτιάξουν τα απαιτούμενα στο Αλκαζάρ, τώρα τους το ζητάει να το κάνουν σε εννιά μήνες, πρακτικά ως του χρόνου;

- Μεγαλοθυμία δείχνει αυτό.

- Στα σοβαρά σε παίρνουν όμως;

***

*ΑΝ έφευγε η ομάδα από τη Λάρισα, προφανώς θα έχανε πολλά παίζοντας εκτός και τους εντός έδρας αγώνες της, θα έχαναν κι οι φίλαθλοι. Θα έχανε όμως λεφτά ο Πηλαδάκης, με το γήπεδό του σε αχρησία. Θα έχανε φυσικά κι ο Κούγιας αφού θα έκοβε σχεδόν μηδέν εισιτήρια. Οπότε, ποιούντες την ανάγκη φιλοτιμία. Το χρήμα κινεί…

***

*- ΚΙ όταν λέει τέρμα τα πέταλα, τι εννοεί, θα τα γκρεμίσει;

- Όχι, ότι θα τους αλλάξει τα πέταλα όμως…

Ζ.

 

Ντρίπλα απίστευτη

*ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ κι αυτό χθες στη Λάρισα από κάποια ενδιαφερόμενη πλευρά. «Είναι πονηριά να κάνει γκάλοπ η ΝΔ για δήμαρχο, κόλπο. Για να δείξουν ότι δεν υπάρχει εκλογιμότητά μου στον δεύτερο γύρο…» Φοβερό; Και ‘’γνώθι σαυτόν’’ υφίσταται και ντρίπλα απίστευτη γίνεται χωρίς μπάλα, ‘’με χτυπάνε ύπουλα’’. Ταυτοχρόνως.

Ζ.

 

Το χρειαζόταν

*ΔΕΝ έδειχνε και τόσο μεγάλη ανησυχία ο Λαρισαίος στο ιατρείο.

- Γιατρέ κατάπια το κλειδί του σπιτιού.

- Πριν πόση ώρα;

- Πριν κάνα εξάμηνο…

- Και γιατί δεν ήρθες τόσο καιρό;

- Τώρα έχασα το αντικλείδι.

Ζ.

 

Από τι;

*Ο μαθητής χθες στο σχολείο της Λάρισας.

- Άσε ρε συ, πέθανε ο παππούς μου.

- Σώπα ρε…

- Και ξέρεις ποια ήταν τα τελευταία του λόγια;

- Για πες;

- Την κρατάς καλά τη σκάλα ρε βλάκα;

Ζ.

 

 

 

PROKEITAI GIA MIA SYGXRONH MEUODO* ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια σύγχρονη μέθοδο που υιοθέτησε ο οδηγός του επιβατικού αυτοκινήτου, στο πεζοδρόμιο επί της οδού Γιάγκου, μεταξύ του Πάρκου Χατζηχαλάρ (ή Πάρκου των Χρωμάτων όπως έχει μετονομασθεί) και του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας.

Η νέα μέθοδος θέλει λοιπόν τα Ι.Χ. σταθμευμένα επί του πεζοδρομίου και οι διαβάτες να… ελίσσονται επί του οδοστρώματος. Ο οδηγός του Ι.Χ. προνόησε φυσικά να αφαιρέσει την πινακίδα και να την τοποθετήσει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Άλλο η απλή βεβαίωση παράνομης στάθμευσης και άλλο η αφαίρεση πινακίδων. «Έξυπνο»…

Β.Κ.

 

 

TO PRVTO XIONI PESE* ΤΟ πρώτο χιόνι έπεσε στον Όλυμπο χθες τα ξημερώματα. Ο φωτογραφικός φακός του Λαρισαίου ορειβάτη Θανάση Καρέλα αποτυπώνει το λευκό τοπίο στο οροπέδιο των Μουσών, έξω από το καταφύγιο "Χρήστος Κάκαλος".

 

 

 

KAI CELNEI KAI TRAGOYDAEI KAI OMILEI*ΚΑΙ ψέλνει και τραγουδάει και ομιλεί, ο χειμαρρώδης Γ. Λαδόπουλος, για το καλό του λαού και του τόπου, της περιοχής και των ανθρώπων της, των πολιτών και του νομού.

Ζ.

 

 

 

PINAKIDA EPOXHS STHN MEGALOY*ΠΙΝΑΚΙΔΑ εποχής στη Μ. Αλεξάνδρου, το ζόρι μπορεί να γίνει ευκαιρία.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass