Και φέτος

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2018 19:01
*ΠΟΙΟΣ Ρουβάς καλέ κορίτσια… Έχει ο Σάκης μουστάκι σαν του Μπλιάτσου;  Ζ. *ΠΟΙΟΣ Ρουβάς καλέ κορίτσια… Έχει ο Σάκης μουστάκι σαν του Μπλιάτσου; Ζ.

*ΕΙΠΑΜΕ, να βρέξει στο Παζάρι Λαρίσης και φέτος αλλά όχι και να πνίξει και τη μισή Ελλάδα…

Με το που μάζεψαν πάντως οι παζαριώτες τις παράγκες τους, άδειασε κι ο ουρανός από τα σύννεφα. Ούτε συνεννοημένοι…

Ζ.

Παζαρίσιο

*ΣΤΗΣ Λαρίσης το παζάρι, που τελείωσε χτες, το στιγμιότυπο. Όπου ο πραματευτής, κάνοντας και λίγη πλάκα, προσπαθεί να πείσει το κοινό ότι τα προϊόντα του δεν είναι – ως συνήθως – μαϊμού made in China, αλλά ποιοτικά και επώνυμα:

- Έλα πάρε - πάρε κυρία μου. Από... διάρρηξη είναι το εμπόρευμααααα…

(Καλά που δεν περνούσαν τίποτε «αστυνόμια» να σταθούν και να ζητήσουν... εξηγήσεις)

Περισσεύει

*- ΜΠΗΚΕ ο Οκτώμβριος…

Δεν χρειαζόταν να είναι φιλόλογος ο Λαρισαίος για να διορθώσει άλλη μια φορά τον φίλο του.

- Χωρίς μι, είπαμε.

- Πήκε ο Οκτώμβριος…

***

*ΚΙ ο φιλόλογος πρότεινε τον συνδυασμό διορθώνοντας δύο λάθη ταυτοχρόνως.

*-Το μι βγάλτο από τον Οκτώβριο και βάλτο στο παρεμπιπτόντως.

Ζ.

Πάντα παράτα

*ΣΑΒΒΑΤΟ είναι να φύγουμε; Κλείνουμε οχτώ μέρες ενώ ο νόμος λέει εφτά μόνο, ε; Εντάξει μωρέ, Σαββατοκύριακο είναι να μη δουλέψουμε; Δευτέρα βράδυ λοιπόν, εντάξει θα έχουμε ξηλώσει, ε ναι μετά τα μεσάνυχτα. Αλλά στάσου, βροχή έπιασε τυφώνας, μεγάλη ζημιά, τι θα πει στη Λάρισα έβρεξε λίγο, αλλού έπιασε πολύ, θέλουμε μια μικρή παράτα λόγω καιρού, το πολύ Τρίτη φεύγουμε, την Τετάρτη εξάπαντος. (Πάλι καλά δηλαδή που το παζάρι κράτησε μονάχα 10 μέρες…)

***

*ΚΑΙ ο Λαρισαίος έμπορος ρωτάει δικαιολογημένα.

- Ο Δήμος νοικιάζει τις παράγκες για Παζάρι 7 ημερών και καμαρώνει ότι εισπράττει από τα ενοίκια 600.000 ευρώ. Για Παζάρι 10 ημερών, πόσα επιπλέον θα έπρεπε να πάρει; Και πού πάνε όλα αυτά τα λεφτά;

Ζ.

Δεν ψήφισαν

*- ΈΛΑ Αλέκο;

Ο Λαρισαίος έκανε πως είχε σηκώσει το κινητό, διακόπτοντας τη συζήτηση στην παρέα.

- Ναι, Ζόραν εδώ. Θα μου πεις αγόρι μου πώς γίνεται ‘’ΝΑΙ’’ το ‘’ΟΧΙ’’ στο δημοψήφισμα;

***

*ΑΝ και στην περίπτωση των Σκοπίων, το κόλπο έγινε από τους αντικυβερνητικούς. Οι οποίοι αντί να πάνε να ψηφίσουν και να χάσουν καθαρά όπως φαινόταν, πρόσθεσαν την αντίθεσή τους στην αποχή, μαζί με πεθαμένους και ξενιτεμένους και κέρδισαν καθαρά, τις εντυπώσεις τουλάχιστον.

-Όταν δεν πάμε να ψηφίσουμε, αφήνουμε να αποφασίσουν εκείνοι που πηγαίνουν. (Ο Λαρισαίος θύμιζε το κλασικό επιχείρημα-προτροπή της εκλογικής συμμετοχής.)

Ζ.

Διαφοροποιήσεις

*«ΑΝ είναι να κάνουμε τα ίδια που κάνει ο κ. Αγοραστός, ας παραμείνει να συνεχίσει να τα κάνει». Σαφώς και κάνει αντιπολίτευση στον Κ. Αγοραστό ο Τρικαλινός περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Ιακωβάκης. Κυρίως όμως εξαπολύει αιχμές κατά του Ν. Τσιλιμίγκα. Ο οποίος δέχεται έντονη εσωκομματική αμφισβήτηση πριν ακόμα ανακοινώσει υποψηφιότητα. «Κανένας δεν μου είπε ότι πήγε να βρει τον κ. Τσιλιμίγκα να συζητήσει την υποψηφιότητά του, ότι είναι παρών, και θα βοηθήσει να πάει καλύτερα ο συνδυασμός», λέει ο πασοκτζής γεωπόνος. Κατά τ’ άλλα στο ΚΙΝΑΛ μαζεύονται αύριο πανθεσσαλικά να ορίσουν υποψήφιο περιφερειάρχη.

Ζ.

Καζακλαριώτκο

*ΜΕΓΑΛΟ σουξέ αυτός ο δρόμος Τυρνάβου-Αμπελώνα. Τη μια «εvράκαμεν τους ληστάς», ο αντιδήμαρχος έπεσε κατά λάθος σε μπλόκο-παγίδα μάλλον, για άλλους. Μετά προέκυψε η ενέδρα που έστησε σε ΙΧ άθελά του γάιδαρος. Και δεν ήταν και ξεκαπίστρωτος. Τράκαρε με αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε να μετρά προβλήματα σε φτερό, καπό, μάσκα, παρμπρίζ, καθρέφτη, τσαλακωμένες λαμαρίνες και ο γάιδαρος όρθιος, γομάρι κανονικό. Επιβεβαίωσε τον όρο για το θρυλικό ‘’καζακλαριώτκο γομάρι’’.

***

*Κι όπως έλεγε και το ρεπορτάζ, αμέσως κλήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, άνδρες του οποίου έφτασαν στον χώρο του συμβάντος καθώς και ο Δήμος Τυρνάβου. Επίσης άμεσα έφτασαν στον χώρο του ατυχήματος ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσιόπας καθώς και ο αντιδήμαρχος Αμπελώνα κ. Γιώργος Κουτσοδήμος. (Αυτό θα πει ρεφλέξ δημοτικής αρχής, όλο το επιτελείο επί ποδός…)

Ζ.

Πατρίς

* ΚΑΙ εγένετο νέο κόμμα, η «Δύναμη Ελληνισμού» με πρόεδρο τον εσχάτως αποχωρήσαντα από τους ΑΝ.ΕΛ., Δημήτρη Καμμένο και γεν. γραμματέα τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, τον Τάκη Μπαλτάκο.

Οι δύο κύριοι -που δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις- παρουσίασαν χθες την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η εθνική αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός πραγματικά πατριωτικού κόμματος είναι αδήριτη» και πως «το σημερινό πολιτικό προσωπικό είναι χαμηλής στάθμης και οι πολιτικοί με όραμα έχουν εκλείψει».

 «Πατρίδα μας» πρόσθεσαν οι ομιλητές «είναι ο οικουμενικός ελληνισμός και οικία μας η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια. Μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους είναι η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη, την οποία οι αριστερές ιδέες και πρακτικές παρεμποδίζουν. Η πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση του ελληνικού λαού πρέπει να διακοπεί».

Το γνωστό από παλιά τρίπτυχο (πατρίς, θρησκεία, οικογένεια) «ενισχυμένο» με τον φόβο των προσφύγων, τα παιδιά των οποίων όχι μόνο δεν έχουν εμβολιασθεί αλλά είναι και αλλόθρησκα. Α, και με τους κομμουνιστάς βεβαίως οι οποίοι έχουν παρεισφρήσει εις τα ελληνικά πανεπιστήμια…

Β.Κ.

Τα είπε

*ΛΙΓΑΚΙ μπερδεμένα τα είπε ο Έκτ. Νασιώκας στην κυριακάτικη συνέντευξή του στην εφημερίδα. Από τη μια ότι ο ίδιος δεν ξανακατεβαίνει για δήμαρχος. Από την άλλη, η παράταξη που αποτελεί προσωπικό του δημιούργημα θα μετέχει στις εκλογές. Να ετοιμάζεται ο Παν. Γούλας. (Όχι αυτό δεν το είπε, αλλά…)

***

*ΕΚΕΙ που ήταν ξεκάθαρος ο πρώην υπουργός, και τώρα πια εκτός οποιουδήποτε κόμματος, ήταν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αρνείται οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας. Δεν τους θεωρεί καν προοδευτικούς, όπως υπογράμμισε. Τέρμα και τελείωσε.

Ζ.

Από Βιέννη

*ΕΙΝΑΙ να μην καμαρώνει η Νέλλη Βασβατέκη; Στις μεγάλες τους χαρές, στον γάμο του γιου της Γιάννη με την Ανδρομάχη Παραφέστα, στον Αγ. Νικόλαο βρέθηκαν μεταξύ των προσκεκλημένων οικογενειακών φίλων και η διευθύντρια του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας Μελίτα Σούμπερτ, η οποία έχει διατελέσει πρέσβης της χώρας της στην Αθήνα καθώς και η πρόξενος της Αυστρίας στη Θεσσαλονίκη Έβελιν Παπαδοπούλου. Βιέννη θύμιζε το προαύλιο της εκκλησίας όπου έπαιζε μουσικό σχήμα με βιολιά. (Στην αναμέτρηση Βλατσιωτών Σαμαριναίων επικράτησαν οι Βιεννέζοι;)

Ζ.

Παχαίνει

*ΕΙΧΑΝ ρέντα τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.

- Βλέπω ότι οι περισσότεροι που πάνε για περπάτημα είναι χοντροί. Καλά κάνω και δεν πάω, το περπάτημα παχαίνει.

***

*-ΕΓΩ πάλι είχα κάνει μια ευχή, να τρώω και να μην παχαίνω. Κάτι πήγε στραβά όμως και βγήκε να τρώω και να μην χορταίνω.

***

*- ΚΑΙΡΟ έχω να σε δω, μου λέει ο γυμναστής.

- Κλείστο κι άνοιξε σουβλατζίδικο, να βαρεθείς να με βλέπεις.

Ζ.

Διαζύγιο

*ΣΕ διαδικασία... διαζυγίου βρίσκονται πια Τσίπρας και Καμμένος. Προγραμματισμένα πράγματα, αν και τα γεγονότα στο «σκοπιανό» μπορούν να φέρουν νωρίτερα τις εξελίξεις.

Για τον Καμμένο είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης. Τι να πουλήσει εξάλλου στις εκλογές; Τη συμμετοχή του σε μια ακόμη «μνημονιακή» Κυβέρνηση που απλά συνέχισε τα αδιέξοδα της χώρας; Μόνο... «μακεδονισμό» μπορεί να πουλήσει, «να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται» (κι αυτό δύσκολο). Μετρ της επιβίωσης βέβαια ο Καμμένος, αλλά όλα έχουν τα όριά τους.

Σε ό,τι πει…

*ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ διηγήσεων από μεικτή παρέα μεσηλίκων Λαρισαίων.

- Για να πετύχει κύριοι ένας γάμος χρειάζεται αγάπη και κατανόηση. Αλλά και να γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις σε ό,τι πει η γυναίκα.

***

*- ΚΑΘΕ μέρα καλέ σκούπισμα, σφουγγάρισμα, μαγείρεμα. Αυτό που με παρηγορούσε όταν ήμουν νέα ήταν που και η Σταχτοπούτα τα ίδια έκανε, πριν γίνει πριγκίπισσα.

***

*- ΚΟΙΤΟΥΣΕ που λέτε ο Λαρισαίος μια ωραία κοπέλα που περνούσε, τον πήρε είδηση η γυναίκα του, άρχισε εκείνος να φτερνίζεται για ξεκάρφωμα. Πες μου ένα τριψήφιο αριθμό, της είπε αλλάζοντας θέμα. Εκείνη όμως επέμεινε, 166 του είπε.

Ζ.

Με φόρα

*ΟΛΗ η παλιά φρουρά παρούσα στη σύναξη της τζανακουλικής παράταξης. Και Θαν. Μητσιός και Κ. Γιαννούλας και Βάιος Καραΐσκος και Κλεάνθ. Λέτσιος και Χρ. Μίχος, οπωσδήποτε ο Βασ. Μπατζηλιώτης, ο Κ. Καλαμπαλίκης ως υποψήφιος για αρχηγός κι άλλοι κι άλλοι. Και μπορεί αρκετοί απ΄ αυτούς να μην θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι σε συνδυασμό, αν δεν υποστηρίξουν εκείνοι όμως τον νεοδημοκράτη υποψήφιο τότε δήμαρχος δεν βγαίνει αυτός με τίποτε.

***

*ΑΡΧΗΓΟΣ κοτζάμ παράταξης ο Θαν. Μαμάκος. Με 135 νεοδημοκράτες παράγοντες, μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, να μετέχουν στη διαδικασία ανάδειξής του, ξεκινάει με εφαλτήριο ισχυρό. Αν μη τι άλλο φτιάχνει ψηφοδέλτιο εύκολα.

***

*ΚΑΙ ο Κ. Τζανακούλης; Θα προσανατολιστεί λέει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

- Μα, στις περασμένες βουλευτικές δεν ήταν κιόλας υποψήφιος; Που είχε βγει τρίτος; Άρα πρώτος επιλαχών πίσω από Χαρακόπουλο-Κέλλα. Τι παραπάνω τώρα;

***

*«ΖΗΣΑΜΕ την αχαριστία και τη συκοφαντία στον μέγιστο βαθμό» τόνισε ο Κ. Τζανακούλης ξανά. Κι από το ακροατήριο, οι δικοί του αναρωτιούνταν ποιος έχει καλύτερη μνήμη. Ο ελέφαντας ή η καμήλα;

Ζ.

Τη δασκάλευε

*ΔΕΝ σταματά να διηγείται ο Δ. Γ. Χθες έλεγε για νεαρή Λαρισαία που ρωτούσε τη μαμά της.

- Μανούλα μου καλή, πες μου σε παρακαλώ τι είναι έρωτας;

- Έρωτας κοριτσάκι μου είναι να βρεις ένα καλό παιδί, να σου κάνει δώρα, να σε πηγαίνει ταξίδια, να σου πάρει γούνα και κοσμήματα, ένα αυτοκίνητο για να κινείσαι άνετα, να σου γράψει κάνα σπίτι στ' όνομά σου, να σου έχει έναν τραπεζικό λογαριασμό για να καλύπτεις τα έξοδά σου... Καταλαβαίνεις κοριτσάκι μου; Αυτό είναι έρωτας…

- Μα καλά μαμά, εγώ νόμιζα πως έρωτας είναι να περπατάς χεράκι-χεράκι στην παραλία, να μαζεύεις λουλουδάκια στο λιβάδι, να βλέπεις αγκαλιά το ηλιοβασίλεμα, να σε λούζει μαζί του το φως του φεγγαριού...

Η μάνα γίνεται έξαλλη.

- Τι λες κοριτσάκι μου; Πρόσεξε καλά… Αυτά είναι βλακείες που λένε οι παλιομπατίρηδες για να έχουν τζάμπα γυναίκα.

Ζ.

 

 

O YPERSYGXRONOS YPOGEIOS KADOS

*Ο υπερσύγχρονος υπόγειος κάδος στο κέντρο της Λάρισας, τριτοκοσμικής σήμανσης.

Ζ.

 

 

KI EKEI POY EIXAN ETOIMASEI

*ΚΙ εκεί που είχαν ετοιμάσει και το ψηφοδέλτιο στην τζανακουλική παράταξη, έτοιμες οι φωτοτυπίες με υποψηφίους Μαμάκο-Καλαμπαλίκη, άντε να τα διορθώνουν ένα-ένα προσθέτοντας και το όνομα του Γ. Οικονόμου που αιφνιδίασε.

Ζ.

 

 

ETOIMAZETAI NA PAEI GI AYPNO

*ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ να πάει για ύπνο ο πορτοκαλένιος αρχηγός και διαλέγει πιτζάμες; Ο μόνος αρχηγός κόμματος που πήγε Παζάρι.

Ζ.

 

 

KAPVS ETSI TOY PERASE TO DAXTYLIDI

*ΚΑΠΩΣ έτσι του πέρασε το δαχτυλίδι.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass