Εικοσπενταράκια

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2018 19:45
*Ο πρόεδρος και διοικητής Θανάσης, παρέχων οδηγίες ως ειδικός επί υγειονομικών και εν γένει δημοτικών θεμάτων.  Ζ. *Ο πρόεδρος και διοικητής Θανάσης, παρέχων οδηγίες ως ειδικός επί υγειονομικών και εν γένει δημοτικών θεμάτων. Ζ.

*ΔΕΝ υποφέρονται ορισμένοι Λαρισαίοι. Οι οποίοι αναθάρρησαν με τα μεσημεριανά εικοσιπεντάρια του Κέλσιου και ψήνονται για θαλασσινά εξτραδάκια. Ο άλλος αντέδρασε.

-Παιδιά, άμα θέλετε για εικοσπενταράκια παραλιακώς, μέσα. Ως εκεί όμως.

Ζ.

 

Ψωμί και κασέρι

*ΠΑΡΑ την αναστάτωση που προκάλεσε η χθεσινή απεργία των υπαλλήλων στα μαγειρεία των Δημοτικών Σταθμών στους εργαζόμενους στους σταθμούς αλλά και σε γονείς, αξίζει να αναφερθεί ότι υπήρξε μέριμνα ώστε κανένα παιδί να μη μείνει νηστικό. Μπορεί το μενού να μην περιελάμβανε ζεστό μαγειρευτό φαγητό, όμως σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκε πέρα από το πρωινό και το φρούτο, ως μεσημεριανό ψωμί και κασέρι, ενώ υπήρξαν και παιδικοί σταθμοί που μαγείρεψαν ζυμαρικά. Επίσης πολλοί γονείς που είχαν ενημερωθεί για την απεργία, έστειλαν τα παιδιά τους στον παιδικό με ταπεράκι από το σπίτι. Αβλεψίες μπορεί να υπήρξαν αλλά έστω και στο παραπέντε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής έδρασε με αποτελεσματικό τρόπο, ώστε τα παιδιά να μην υποστούν τις συνέπειες της απεργίας.

Ν.Π.

 

Όλοι μαζί τώρα

*ΔΕΝ θα κοπούν οι συντάξεις από 1/1, πάει και τελείωσε, δεμένο και πριτσινωμένο. Δεν είναι επειδή το λέει κι ο φειδωλός στα λόγια Τσακαλώτος, είναι που η ‘’Καθημερινή’’ διατάσει αλλαγή πορείας, με το χθεσινό της πρωτοσέλιδο σχολιάκι. Όπου γράφει ότι είναι πολύ σωστό να μην περικοπούν άλλο οι συντάξεις κι ότι αυτός είναι στόχος όλων των πολιτικών δυνάμεων. Προσθέτοντας ότι η επιτυχία αυτού του στόχου οφείλεται στους πολίτες και μόνο σ’ αυτούς, καθώς έχουν πληρώσει ακριβά κλπ κλπ. (Κι όλοι κατάλαβαν καθότι ως γνωστόν η νίκη έχει πολλούς πατεράδες.)

Ζ.

 

Έπαινος

*ΤΙΣ ευχές του για Καλή Σύνταξη με Υγεία εκφράζει το Δ.Σ. του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων στον επί σειρά πολλών-πολλών ετών ανταποκριτή της εφημερίδας Αχιλλέα Μπακαλέξη με την ευκαιρία της αποχώρησής του λόγω συνταξιοδότησης. Επίσης του εκφράζει «τις θερμές ευχαριστίες για τη συνεργασία, τη βοήθεια και την υποστήριξή του σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου. Του ευχόμαστε από καρδιάς να είναι υγιής και να συνεχίσει να προσφέρει στο τόπο του με οποιοδήποτε τρόπο, για να μεταφέρει τις γνώσεις του μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του, στη νεότερη γενιά». (Αν μη τι άλλο αναγνώριση. Και μάλιστα στον τόπο σου; Μετράει.)

Ζ.

 

ΔΕΥΑΛ

*ΑΠΟΡΙΑ πολίτη της Νίκαιας: Η ενημέρωση των πολιτών της Λάρισας για διακοπή νερού από τη ΔΕΥΑΛ, γίνεται μέσω ανακοινώσεων στον τοπικό Τύπο.

Η ενημέρωση αντίστοιχα, των πολιτών της Νίκαιας και γενικότερα όλων των άλλων κοινοτήτων (Καρυές, Ομορφοχώρι κ.α.) που τροφοδοτούνται από το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ, γίνεται μέσω του προσωπικού facebook της προέδρου της Τοπικού Συμβουλίου της Νίκαιας.

Δηλαδή, όσοι δεν την έχουν φίλη στο facebook, δεν θα ενημερωθούν ποτέ;

Γιατί απαξιεί η ΔΕΥΑΛ να ενημερώσει με τον ίδιο τρόπο τους πολίτες της Νίκαιας όπως και της Λάρισας;».

 Λ.Κ.

 

Ομαδικά

*ΤΑ θέματα πολλά και έτσι ο Χρ. Κέλλας δεν χάνει την ευκαιρία να τα λέει με τους συνεργάτες του και εκτός συνεδριάσεων του Τομέα Παιδείας. Έτσι, για κρασάκι λοιπόν ο βουλευτής με τον Θόδωρο Γούπο, καταγόμενο από την Άκρη Ελασσόνας και τον Μίλτο Καρβούνη, αμφότεροι σχολικοί σύμβουλοι Α’/θμιας Εκπαίδευσης στην Αττική. «Η ομάδα είναι αυτή που φέρνει τα αποτελέσματα», λέει ο αναπληρωτής τομεάρχης.

 

Αγρότες

*ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για πιστοποίηση του αγροτικού επαγγέλματος (πράσινο πιστοποιητικό) και διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αγροτών και ιδιαίτερα των νέων,

ήταν ένα από τα συμπεράσματα της αγροτικής ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στην Αβερώφειο στη Λάρισα, από τους Οικολόγους Πράσινους.

Το συμπέρασμα μάλλον απορρέει από την παρατήρηση που έκανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης λέγοντας: «Ο αγρότης είναι το μόνο επάγγελμα που δεν έχει σπουδές στην Ελλάδα και δεν είναι αναγνωρισμένο», από την άποψη της πιστοποίησης των προσόντων του.

Άρα; Οι αγρότες σήμερα είναι μια βιοποριστική απασχόληση χωρίς επαγγελματική ταυτότητα;

Λ.Κ.

 

Ξέρει

*ΕΧΟΝΤΑΣ θητεύσει στο υπουργείο, ο Μ. Χαρακόπουλος ξέρει καλά πού πονάει η υπόθεση με την Εξισωτική, την οποία κινδυνεύουν να χάσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι. Οπότε στην ερώτησή του δεν περιορίστηκε σε γενικολογίες. ‘’Τα χώνει’’ στους κυβερνητικούς, «που επιχειρούν να θολώσουν τα νερά», εξηγώντας ότι «πράγματι, ο Κανονισμός άλλαξε με ομόφωνη απόφαση των 28 κρατών μελών και αξιώνει νέους χάρτες για τις μειονεκτικές περιοχές». Ωστόσο, θυμίζει τις ενστάσεις της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων που ζητούσε από το Υπουργείο νέο χάρτη με σωστή χρήση των παραμέτρων. «Όπως λέει κι ο φίλος μου ο Παλάσκας, ούτε πρωτοετείς φοιτητές δεν θα έκαναν τέτοια προχειροδουλειά».

Ζ.

 

Χωρίς Καρδίτσα

*«ΑΣΦΑΛΩΣ και είναι προς το καλό της Καρδίτσας όλο αυτό που έγινε με τις Πανεπιστημιακές Σχολές. Επιστρέφουμε σε πιο ρομαντικές εποχές στη Θεσσαλία». Ανατρεπτικός ο Θ. Κ. με τον αποκλεισμό της Καρδίτσας, θυμίζοντας ότι την περίοδο 1881-1944 η Θεσσαλία είχε τρεις νομούς, η Δυτική μόνο εκείνον των Τρικάλων.

Ζ.

 

Βιβλίο

*ΤΟ ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης/Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, με τη συνδρομή του Εθνικού Τυπογραφείου, έχει εκδώσει ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «Θα συναντηθούμε στ’ όνειρο - Μια ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή», το οποίο δημιουργήθηκε το 2008 σε φυλακή της Γερμανίας από ομάδα κρατούμενων γονιών σε συνεργασία με ψυχολόγους, ξεπερνά κάθε προηγούμενο στις εκδόσεις στην Ελλάδα.

Το βιβλίο μεταφράστηκε και προσαρμόστηκε στην ελληνική πραγματικότητα και ήδη προωθείται στα καταστήματα κράτησης της χώρας για να δοθεί σε κρατούμενους γονείς.

Μόνο αυτό δεν πλήρωσαν ακόμη οι Έλληνες! Τα πνευματικά δικαιώματα των κρατουμένων στις φυλακές της Γερμανίας!

Λ.Κ.

 

Χιόνι στην καμήλα

*ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ μα και βεβαιότητες στη συντροφιά των Λαρισαίων μαθητών.

- Μπαμπά, ο άνθρωπος έχει καταστρέψει το κλίμα;

- Ρε άσε τις βλακείες και τράβα να τινάξεις το χιόνι από την καμήλα.

***

*- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ημέρα Χορτοφαγίας σήμερα. Ας ρίξω παραπάνω ρίγανη στην μπριζόλα μου.

***

*- ΕΓΩ γιατί δεν έγινα μοντέλο;

- Γιατί αφοσιώθηκες στη μερέντα.

Ζ.

 

Μπα δεν…

*«ΩΣ περιφερειακή αρχή είμαστε υπερκομματική. Για τον λόγο αυτό και παρά το γεγονός ότι ο καθένας μας έχει κομματική ταυτότητα, στις προηγούμενες εκλογές το ποσοστό μας ήταν πολύ μεγαλύτερο από το τότε ποσοστό που συγκέντρωνε το κόμμα της Ν.Δ.». Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο ‘’Ράδιο Παλμός’’ και στον Γ. Μπανάτσα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ερωτηθείς και για δημοσιεύματα που τον φέρουν να στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κ. Αγοραστός απάντησε: «Με τον κ. Τσίπρα έχουμε μια καλή σχέση και θα έλεγα ότι μας αντιμετωπίζει με συμπάθεια. Ωστόσο θεωρώ ότι η κομματική νομενκλατούρα δεν θα επιτρέψει να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη στην κατεύθυνση στήριξης του συνδυασμού μας». (Πολύ χλωμό επομένως.)

***

*ΑΣΧΕΤΩΣ που ο Κ. Αγοραστός θα υποδεχθεί αύριο στην τελετή της Κάρλας τον υπουργό Εσωτερικών, όχι όποιον-όποιον τον αρμόδιο επί της Αυτοδιοίκησης, τον Αλ. Χαρίτση που εκτοξεύτηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό και στον οποίο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναμένεται να επιδαψιλεύσει επαίνους και για την υπόθεση της Κάρλας. Όπως κάνει συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια από τότε που ως υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, ο Αλ. Χαρίτσης τον βοήθησε σε πολλά έργα στη Θεσσαλία κι ο περιφερειάρχης τού το αναγνώριζε με δημόσιες αναφορές. Κάπως έτσι οικοδομήθηκε η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Ζ.

 

Με τον επενδυτή

*ΜΠΙΖΝΑ στην Καρδίτσα από τον Σάκη Ρουβά, θέμα γνωστό από πέρυσι, και καλά κάνει ο άνθρωπος και επενδύει τα χρήματά του. Εμπλοκή όμως με τα περιβαλλοντικά, οπότε κατέφτασε αυτοπροσώπως στη Λάρισα, πήγε με τους συνεργάτες του στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης να λύσει το θέμα του, καλά έκανε, φειδωλός στις δηλώσεις του, για την ακρίβεια καμία, κατόπιν επισκέφθηκε και τον πολιτικό προϊστάμενο της υπηρεσίας τον συντονιστή Ν. Ντίτορα. Λόγοι ευγενείας το επέτασσαν το δίχως άλλο.

***

*ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ, βρέθηκαν μαζί με τον Βολιώτη συντονιστή σε ουζερί στον Βόλο. Σαν να ήταν παλιά φιλαράκια, για τσίπουρα. Ο επιχειρηματίας με τον κρατικό αρμόδιο επίλυσης του προβλήματός του. Έτσι χειρίζεται τους επενδυτές η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πολύ προχωρημένα. (Φυσικά στον Βόλο ο δημοφιλής τραγουδιστής συνάντησε και τον από παλιά συνεργάτη του στα επιχειρηματικοκαλλιτεχνικά, τον δήμαρχο Μπέο Αχ, αχ, αχ.)

Ζ.

 

Ενωτικό…

*- ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ, ακούει, συζητάει με όλους, θα ψάξει να βρει και τον Μαμάκο, για τη συγκρότηση ενωτικού ψηφοδελτίου…

Ο Λαρισαίος διάβαζε στην εφημερίδα τις δηλώσεις της Ρ. Καραλαριώτου και σχολίαζε στην παρέα.

- Προσέξτε, όλα αυτά τα συγκαταβατικά, ως αρχηγός όμως το διευκρινίζει. Που είναι βέβαια… Μάλλον το κατάλαβε, νομίζω.

- Το ποιο…

- Ότι προσπαθούν να την τυλίξουν στη ΝΔ. Να την μπλοκάρουν. Γι’ αυτό και ξεκαθαρίζει ότι είναι εναντίον του χρίσματος, όπως και το 2014.

- Και τι ήθελε και το θύμισε αυτό; Ενωτικό ψηφοδέλτιο και 2014; Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε…

- Πάντως από τη ΝΔ θα δώσουν πάλι χρίσμα στη Λάρισα, μαζί και σε πέντε άλλες μεγάλες πόλεις, λογικό. Και προφανώς θα το πάρει κάποιος από εκείνους που θα το ζητήσουν.

Ζ.

 

Τις πταίει;

*ΚΟΛΑΣΗ στην Ινδονησία καθώς μετά τον σεισμό και το τσουνάμι στο ίδιο νησί είχαν και έκρηξη ηφαιστείου. Κι ο Λαρισαίος Γ. Ο. αναρωτιέται, ακολουθώντας το σκεπτικό ορισμένων. «Καλά, πόσο άθεο πρωθυπουργό έχουν πια εκεί;».

Ζ.

 

Διαβεβαιώσεις

*«ΤΟ Παζάρι ξεκίνησε Δευτέρα πρωί, αργά το βράδυ της Κυριακής μετά τη συναυλία και έληξε την επόμενη Κυριακή το απόγευμα, η διάρκειά του 7 ημέρες» επιμένουν από τον Δήμο, απαντώντας αμέσως στο χθεσινό σχόλιο. Αυτό με την επισήμανση εμπόρου ότι ο Δήμος νοικιάζει για 7 μέρες και βγάζει 600.000 ευρώ, πόσα έπρεπε να πάρει για 10 μέρες Παζαριού; Είναι κι ο Εμπορικός Σύλλογος που καταγγέλλει ότι το Παζάρι πήγε από Σάββατο μέχρι και την απάνω Δευτέρα.

Από την πλευρά του Δήμου διαβεβαιώνουν ότι ρεύμα στο Παζάρι δόθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Τη μεθεπόμενη Δευτέρα, λένε, οι παζαριώτες ήταν εκεί επειδή μάζευαν τις παράγκες και το εμπόρευμά τους.

Άλλωστε έπρεπε να φύγουν για το Αμύνταιο και την Παραμυθιά, στα παζάρια που ακολουθούν αυτό της Λάρισας. (Εκείνο που προηγείται είναι των Τρικάλων.)

Ζ.

 

Γαλλολαρισαϊκό

*ΝΑ που άρχισε η σύνταξη και Γαλλολαρισαϊκού Λεξικού.

-Το ouvrez είναι προστακτική και σημαίνει ανοίξτε, εκτός από τη Λάρισα όπου πρόκειται για απωθητική κραυγή, ου βρε, ου…

***

*- ΤΟ citron στα γαλλικά είναι το λεμόνι και στη Λάρισα η ερώτηση άμα σε δουν να ξύνεσαι.

Ζ.

 

Μόνα τους;

*ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ η κίνηση υψηλού επιπέδου εταιρικής ευθύνης, μια Α. Ε. είναι κι ΠΑΕ. Μα και πρωτοβουλία προαγωγής του φίλαθλου πνεύματος και συνάμα καλλιέργειας της αγάπης στην ΑΕΛ. Ο λόγος για την ανακοίνωση ότι θα προσφερθούν δωρεάν 3.000 εισιτήρια σε μαθητές δημοτικών σχολείων. Μετά κάποιοι το ξανασκέφτηκαν.

- Μαθητές δημοτικών σχολείων; Και ποιος θα συνοδεύει τα παιδιά στο γήπεδο; Μόνα τους να πάνε δεν γίνεται, άρα; (Άρα…)

Ζ.

 

Πλαϊνός

*ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ την εφημερίδα ο άλλος συνέχαιρε την ομάδα του Αγίου Θωμά που θα αγωνιστεί φέτος με υψηλούς στόχους στο Β’ Τοπικό.

-Το βλέπετε; Πρόεδρος της ομάδας ο Π. Πλαϊνός. Μπράβο.

-Τον ξέρεις.

- Όχι. Αλλά τουλάχιστον αυτόν δεν μπορούν να τον κατηγορήσουν ως μπροστινό κανενός.

Ζ.

 

Σημάδι

*-ΜΠΑ… Δεν γίνεται…

Το είχε προβλέψει ο Λαρισαίος ότι η ΑΕΚ δεν θα κέρδιζε την Μπενφίκα.

Και το στοιχειοθετούσε βάσει της σύνθεσης, επειδή ο προπονητής είχε παρατάξει τους Μπά-ρκα, Μπα-κάκη και Μπα-κασέτα.

- Με τρία ‘’Μπα’’ στην ενδεκάδα, τι να περιμένει…

Ζ.

 

Κρίση

*ΤΙΣ 100.000 ξεπέρασαν οι επισκέπτες (έναντι των 63.795 το 2016 και 75.000, το 2017) που απόλαυσαν το ολόγιομο φεγγάρι στους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία όλης της χώρας, κατά την πανσέληνο του Αυγούστου.

Οι τουριστικοί πράκτορες ερμηνεύουν την αύξηση, στην αύξηση του τουρισμού. Οι ρεαλιστές, στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, καθότι η

είσοδος ήταν δωρεάν!

Λ.Κ.

 

Ο επιμένων

*- ΦΕΤΑ έχετε; ρωτάει ο αλαφρούτσκος Λαρισαίος.

- Όχι, απαντάει ο περιπτεράς.

Εκείνος φεύγει φρόνιμα και ξανάρχεται μετά από μισή ώρα.

- Φέτα έχετε;

- Όχι, και μη μου ξαναζητήσεις γιατί θα σε μαυρίσω στο ξύλο κακομοίρη μου...

Ξαναφεύγει τρεχάλα αλλά μετά από λίγο επιστρέφει.

- Εφημερίδες έχετε;

- Ναι, του απαντάει ανακουφισμένος ο περιπτεράς.

- Ωραία, τότε τυλίξτε μου μισό κιλό φέτα.

Ζ.

 

 

 

NA LOIPON HALAL KAI SE MAGERIKO*ΝΑ λοιπόν, ‘’Halal’’ και σε μαγέρικο της Λάρισας. Που διαφημίζει φαγητό ειδικά για μουσουλμάνους, πιστοποιημένο σύμφωνα με τους όρους της θρησκείας τους. Το εμπορικό δαιμόνιο έδρασε τώρα που πλήθυναν οι πρόσφυγες. Με τον συγκεκριμένο όρο περιγράφονται τα προϊόντα που έχουν παραχθεί και προετοιμαστεί με βάση τις παραδόσεις και τους κανόνες του Ισλάμ. Ειδικά για κρέατα, εκτός του χοιρινού φυσικά, τα ζώα υποτίθεται ότι σφάζονται σύμφωνα με ένα πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό. Πρόοδος το δίχως άλλο. Τα κοτόπουλα “Πίνδος” φερειπείν διαθέτουν λέει εδώ και χρόνια την πιστοποίηση ‘’Halal’’ από τον μουφτή Ξάνθης. (Που δεν είναι βέβαια και κτηνίατρος.)

Ζ.

 

 

 

OTAN ANOIGEI H PORTA DEN XVRAEI NA MPEI*ΟΤΑΝ ανοίγει η πόρτα δεν χωράει να μπει άνθρωπος. Κι αν είναι άνθρωπος μέσα δεν ανοίγει η πόρτα. Κάτι πρέπει να κάνουν στο ΔΩΛ, έστω μετά από τόσα χρόνια. Ίσως ν’ ανοίγει η πόρτα προς τα έξω;

Ζ.

 

 

 

DIDYMA FEGGARIA DIDYMOI PYRGOI*ΔΙΔΥΜΑ Φεγγάρια, Δίδυμοι Πύργοι αλλού, στον Ευαγγελισμό Ελασσόνας δίδυμα κολοκύθια. Πολύ τον παραξένεψαν τον Βαγγέλη Σιαμαντούρα, όταν τα είδε στον μπαξέ του.

Ι.Μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass