Δεν έχει βιάση

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2018 19:45
*ΚΑΙ μετά τον γάμο της Κάρλας με τον Κάμπο στάθηκαν για τα συγχαρητήρια στη σειρά οι γονείς, ο υπουργός, η επίτροπος, ο περιφερειάρχης.  Ζ. *ΚΑΙ μετά τον γάμο της Κάρλας με τον Κάμπο στάθηκαν για τα συγχαρητήρια στη σειρά οι γονείς, ο υπουργός, η επίτροπος, ο περιφερειάρχης. Ζ.

*ΕΙΧΑΝ καθυστερήσει χθες στον καφέ, κουβέντα την κουβέντα οι Λαρισαίοι επαγγελματίες. Τους πλησίασε ο φίλος τους με φόρα.

- Άντε, άντε… Ακόμα εδώ είστε; Άντε στα μαγαζιά σας… Στα ιατρεία, στα γραφεία, αργήσατε…

- Ε ναι, ξεχαστήκαμε λιγάκι.

- Βρε θα έρθει η ανάπτυξη και δεν θα βρει κανέναν, λέμε.

- Μην ανησυχείς. Είναι στα Παλιοφάρσαλα κι αλλάζει μηχανή.

Z.

 

Όπως Αμερική;

*ΜΕΤΑ τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα Εγκαίνια της Κάρλας.

- Διάγουμε την περίοδο πολιτικής των λιμνών, σχολίαζε ο Λαρισαίος.

- Βρε, Οντάριο να γίνουμε, παρενέβη ο ειδικός στη γεωγραφία. Ήρεμα και όμορφα σαν την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών…

Z.

 

Τριγωνισμοί

*ΠΟΛΛΑ ακούστηκαν και γράφτηκαν και στη Λάρισα για το νέο σήμα της ΝΔ. Άλλοι μετρούσαν τα τρίγωνα, κάποιοι έψαχναν τον πυρσό. Το σίγουρο είναι ότι συζητήθηκε, άρα επιτυχία. Κι ας είπαν ορισμένοι ότι ο Μητσοτάκης προϊδεάζει για κομμάτιασμα της παρατάξεως, μιλώντας για θρύψαλα που βλέπουν στο σήμα.

***

*Ο παλιός ΟΝΝΕΔίτης πάντως είχε ένσταση.

- Ρε σεις; Άντε να βγεις να γράψεις σύνθημα στον τοίχο, έστω στο τοιχίο στον δρόμο νύχτα. Πώς θα το φτιάξεις αυτό το σήμα του κόμματος, μου λέτε;

- Θα έχεις μια έτοιμη χάρτινη φόρμα και θα κάνεις ξεπατικούρα με το σπρέι. Αν κι εδώ που τα λέμε, ποια συνθήματα πια… Με το copy paste δεν θα έχεις πρόβλημα στο facebook…

Z.

 

Με μαεστρία

*ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ παραπάνω από βέβαιο ότι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει Ν. Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια. Τουλάχιστον η Νομαρχιακή της Λάρισας, που έχει όμως και την πρωτοκαθεδρία στη Θεσσαλία.

- Το χειρίστηκαν με μεγάλη πολιτική μαεστρία, γκρίνιαζε ο εκ των διαφωνούντων, χθες σε κεντρικό πεζόδρομο. Κατάφεραν τόσα χρόνια τώρα να μην δημιουργήσουν προοπτική αξιόλογης δικής τους υποψηφιότητας. Διότι περί επιτυχίας πρόκειται…

***

*Και συνέχιζε κουνώντας το κεφάλι.

- Κι έφτασαν τώρα να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους δεχτεί. Θα τους κάνει και νάζια, «δεν θα βγείτε ανοιχτά με χρίσμα» και τέτοια, «δεν θέλουμε πολλά-πολλά μαζί σας.» Να, ούτε υποστήριξη στον Καλογιάννη δεν θα δώσουν ως αντάλλαγμα, θα το αφήσουν για τον δεύτερο γύρο. Θέλει μεγάλη δεξιοτεχνία για να τα πετύχεις όλα αυτά. Και να το θεωρείς και επιτυχία από πάνω...

-Τουλάχιστον υπάρχει κι ένας ωφελημένος, συμπλήρωνε ο εξ αριστερών του στο μίνι πηγαδάκι. Πηγαίνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ Τσιλιμίγκα, απελευθερώνεται ο Τάκης Γιαλαμάς, οι λαφαζαναίοι κι όλοι οι υπόλοιποι παλιοί τους σύντροφοι. Δεν θα έχουν δίλλημα αν θα επιστρέψουν να πάνε στην αυτοδιοίκηση μαζί τους ή όχι …

Z.

 

Κατοχύρωσε

*- ΕΙΔΕΣ ανωτερότητα; Ο Καλαμπαλίκης μπήκε στη συντονιστική υπό τον Μαμάκο, παρότι αντίπαλοι στη διεκδίκηση της διαδοχής…

- Έτσι είναι στη Χωροφυλακή, αποδέχονται την ιεραρχία. Ωστόσο, όλοι ήξεραν ότι διάδοχος Τζανακούλη θα ήταν ο δικηγόρος. Κι ο στρατηγός έβαλε υποψηφιότητα για να υπάρχει ενδιαφέρον στην αναμέτρηση αλλά και για να κατοχυρώσει ότι θα είναι το νούμερο 2 της παράταξης.

- Ναι, οπότε πετάχτηκε κι ο Γιάννης Οικονόμου και ζήτησε κι αυτός ρόλο. Και του είπαν πάρε το νούμερο 3 εσύ…

Z.

 

Μπερδεύτηκε

* ΤΟΥ ξέφυγε του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της λίμνης Κάρλα. Μπερδεύτηκε, και αντί να αναφέρει ως εκπρόσωπο της ΝΔ τον βουλευτή Κ. Τσιάρα, τον αποκάλεσε Κ. Σκρέκα. Γρήγορα όμως το κατάλαβε και αμέσως το έσωσε λέγοντας χαριτολογώντας ότι «επίτηδες σας το έκανα για να δω αν με παρακολουθείτε».

Ζ.Π.

 

Το συνδύασε

*ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΣ ο Δ.Π. σε γειτονιά της Λάρισας.

-Η φοιτήτρια από πάνω πήρε αυτοκινητάκι smart. Κι ακούω την από κάτω που ρωτάει τον άντρα της πού μπορεί να χάθηκαν 12 χιλιάρικα από τα λεφτά τους στην τράπεζα.

Z.

 

Στον κάμπο

*- ΑΔΕΡΦΕΕΕ… Δεν μπορώ να περιμένω, φημολογείται ότι έχει πει στον Ρ. Κομήτσα ο ανελίστας Γ. Ακριβούλης, που λέγεται ότι τραβάει για χωριστό συνδυασμό ως υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ. Γιατί, απαγορεύεται δηλαδή να ζήσει κι αυτός τ΄ όνειρό του; Μετά από τόσα χρόνια…

***

*-ΓΡΑΦΕΤΑΙ ότι ο παλιός δήμαρχος Αλέκος Χονδρονάσιος θα είναι στον συνδυασμό Νασιακόπουλου…

Ο φιλομαθής αναγνώστης είχε την περιέργεια.

-Για τον άλλο παλιό δήμαρχο, τον Κοκκινούλη δεν λέτε τι κάνει…

-Η Θανά΄ης; Γεωργία Βασιλειάδου βρε..

-Ε;

-Ακούγεται ότι αυτός έκανε το προξενιό.

***

*ΤΟΝ οποίο Θαν. Κοκκινούλη κάποιοι δεξιοί τον παρομοιάζουν με τον Κ. Καραμανλή. Σιωπηλοί κι οι δύο, ο ένας στη Ραφήνα ο άλλος στη Χάλκη, αποφεύγουν να τοποθετηθούν για τα τρέχοντα. Κάποιοι τους επισκέπτονται κατά καιρούς ζητώντας γνώμη και υποστήριξη.

-Μια διαφορά έχουν μοναχά, είπε ο παρατηρητικός. Ο ένας αφοσιωμένος στα κοψίδια κι ο άλλος στα τσίπρα.

Z.

 

Υπέρ του

*- ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ όλοι τους, τουλάχιστον τον έβγαλαν από τη μέση για τις βουλευτικές…

Ο παλιός πασοκτζής, με τα καινούργια γυαλιά, σχολίαζε τη στάση του βουλευτή Κ. Μπαργιώτα και των πρώην βουλευτών Β. Έξαρχου και Φ. Σαχινίδη, αναφανδόν υπέρ της υποψηφιότητας Ν. Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια. Που έτσι δεν θα τον έχουν συνδιεκδικητή της βουλευτικής έδρας, αν την έχει το ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα.

- Έλα τώρα, υπερβολές. Μεταξύ τους;

- Σωστά. Άλλωστε στο ΠΑΣΟΚ πρυτανεύει πια η συντροφικότητα, προέχει το συμφέρον του κόμματος κι όχι τα προσωπικά…

Z.

 

Δεν ξανάγινε

*ΓΙΑ πείραμα παγκόσμιας εμβέλειας, πρωτοφανή απόφαση στα ποδοσφαιρικά χρονικά, μιλούσε ο Λαρισαίος φίλαθλος. Που ο προπονητής του Ολυμπιακού παρέταξε στο Μιλάνο, εκεί που έπεσε από τη σκάλα, εντελώς διαφορετική ενδεκάδα από εκείνη που είχε παίξει με τον ΠΑΟΚ. Με ποδοσφαιριστές που δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ μαζί. Μα 11 στις 11 αλλαγές στην 11άδα; Δεν ξαναέγινε. Οπότε, προέβλεψε, τώρα με την ΑΕΚ θα κάνει μία μίξη των δύο 11άδων, θα παίξει το σύστημα τουρλού.

Z.

 

Περιστέρι

με ψωμί

*ΜΕ ευλάβεια συμπεριφερόταν ο Λαρισαίος.

-Έχω γονατίσει μπροστά στη ζυγαριά και την παρακαλάω να δείξει επιείκεια.

***

*Η άλλη, τον είχε φοβηθεί το μάτι της.

- Γυναίκα; Ένα περιστέρι στο μπαλκόνι, φέρε λίγο ψωμάκι…

- Είσαι με τα καλά σου; Θα φας και το περιστέρι τώρα;

***

*- ΛΕΕΙ ο διάσημος σεφ απ΄ την τηλεόραση. ‘’Φτιάξτε μια ωραία πίτσα μόνο με υλικά που έχετε στο ψυγείο σας’’. Σιγά ρε μεγάλε… Πόσο ωραία να είναι δηλαδή η πίτσα με νερό, γιαούρτια και κάτι ξεχασμένα μαραγκιασμένα ροδάκινα;

Z.

 

Ημέτερος

*ΚΑΜΙΑ εικοσαριά βουλευτές μετράει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα, μόνο η Άννα Βαγενά βγήκε μπροστά εναντίον της ντιτοριανής απόφασης για κατάργηση της παρακράτησης της εισφοράς των εργαζομένων της Αποκεντρωμένης στους συλλόγους τους. Που ο συντονιστής προσπάθησε να πνίξει τον συνδικαλισμό στην επικράτειά του, διά της οικονομικής ασφυξίας. Οι υπόλοιποι συμφωνούν με την τακτική Ντίτορα ή απλώς σκέφτηκαν να μην τον προσβάλλουν αφού συνεργάζονται μαζί του;

Ήταν πάντως εντυπωσιακό. Που 25 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, οι 24 από άλλες περιοχές, βγήκαν σκληρά εναντίον του συντονιστή της Αποκεντρωμένης, τον οποίο η δικιά τους κυβέρνηση διόρισε. Δεν έχει ξαναγίνει.

Z.

 

Τεραστίων

*Η επισήμανση από Λαρισαία που τρόμαξε χθες οδηγώντας το αυτοκίνητό της. Το πάρκινγκ του Πανεπιστημιακού λέει, αυτό απέναντι από το νοσοκομείο, έχει στην είσοδό του μια απίστευτα μεγάλη λακκούβα.

Τώρα ποιος μπορεί να επιληφθεί στον συγκεκριμένο χώρο, είναι ένα άλλο θέμα. Το Νοσοκομείο λογικά θα πρέπει να ενδιαφέρεται, για κείνο πάει εκεί ο κόσμος, όχι για βόλτα.

Z.

 

Συντάσσεται

*ΑΝ μη τι άλλο υπάρχει λαϊκό ρεύμα. Αμέσως συντάχθηκε με Ν. Τσιλιμίγκα ο Τρικαλολαρισαίος πασοκτζής σιδηροδρομικός Θωμάς Χαχάμης. «Δεν γνωρίζω αν θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Στηρίζω όμως εν θερμώ την υποψηφιότητά του».

***

*ΠΑΡΩΝ στην ανακήρυξη Τσιλιμίγκα και ο αναπληρωτής δήμαρχος Γ. Σούλτης. Αναχωρεί από Δήμο για Περιφέρεια; Μπα… Ως σύνδεσμος με τη δημοτική αρχή φάνηκε. Έτσι κι αλλιώς ο καρδιοχειρουργός στις περασμένες εκλογές είχε υποστηρίξει Καλογιάννη.

***

*ΑΨΟΓΟΣ ο Ν. Τσιλιμίγκας, κανονικό παλιό ΠΑΣΟΚ, τους καθήλωσε κυριολεκτικά. Έφτασε στην αίθουσα ακριβώς με μία ώρα καθυστέρηση σε σχέση με εκείνη που είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση, ‘’ώρα ΠΑΣΟΚ’’ που λένε. Όλοι οι υπόλοιποι τον περίμεναν, έδειχναν σίγουροι όμως, δεν ανησύχησαν, του είχαν κρατήσει και θέση στην πρώτη σειρά.

Z.

 

Οσμίζονται

*ΕΙΝΑΙ και τα γκάλοπ που το δίνουν να βρίσκεται στα πρόθυρα της Βουλής, φούντωσε το ενδιαφέρον. Κάποιοι και στη Λάρισα προσανατολίζονται προς το κόμμα Βελόπουλου. Παράγοντες μικρομεσαίου βεληνεκούς που οσμίζονται βουλευτική έδρα και σπεύδουν να πιάσουν στασίδι.

Z.

 

Τα ετοίμαζε

*Ο μπλακχιουμορίστας Λαρισαίος διηγιόταν για τον υπερήλικα που αργοπέθαινε ξαπλωμένος στο κρεβάτι. Ξαφνικά μύρισε το άρωμα του αγαπημένου του μπισκότου σοκολάτας να έρχεται από την κουζίνα.

Μάζεψε τις τελευταίες του δυνάμεις και ανασηκώθηκε από το κρεβάτι. Ακουμπώντας στον τοίχο, σιγά - σιγά βγήκε από το δωμάτιο και με μεγάλη προσπάθεια έφτασε στον διάδρομο και σέρνοντας τα πόδια με πολύ κόπο μπήκε λαχανιασμένος στην κουζίνα. Εκεί ήταν απλωμένες λαδόκολλες στο τραπέζι και επάνω ήταν απλωμένα αμέτρητα φρεσκοψημένα μπισκότα.

Ένιωσε να βρίσκεται στον παράδεισο. Ήταν μάλλον μια τελευταία πράξη της αγάπης της αφοσιωμένης συζύγου του για να φύγει ευτυχισμένος.

***

*ΜΕ μια τελευταία προσπάθεια πήγε στο τραπέζι. Θα έτρωγε κι ας πέθαινε την άλλη στιγμή. Με το τρεμάμενο γερασμένο χέρι του έπιασε ένα μπισκότο στην άκρη του τραπεζιού, το σήκωσε με κόπο. Και τότε ξαφνικά τον χτύπησε με μια σπάτουλα η γυναίκα του.

- Άστα αυτά, είπε. Είναι για την κηδεία...

Z.

 

 

OLA ETOIMA SXEDIASMENA *ΟΛΑ έτοιμα, σχεδιασμένα, αλλά το αερόστατο δεν πέταξε χθες πάνω από την Κάρλα, οι αδερφοί Μονγκολφιέροι δεν έδρασαν, φυσούσε. Από κάτι τέτοιες αδυναμίες προέκυψαν αργότερα οι ανακαλύψεις άλλων πιο αξιόπιστων πτητικών μηχανών.

Ζ.

 

 

 

MONIMVS STHN PLAETIA SYNTAGMATOS*ΜΟΝΙΜΩΣ και στην πλατεία Συντάγματος η Λάρισα, καθημερινώς. Και σε περίοπτη θέση.

Ζ.

 

 

 

MEGALEIA GIA TON LARISAIO*ΜΕΓΑΛΕΙΑ για τον Λαρισαίο. Στην πρώτη σειρά με Οικουμενικό Πατριάρχη, με Πρόεδρο Δημοκρατίας, άλλους πατριάρχες και ιεράρχες, στη λαμπρή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης. Όπου ο Μ. Χαρακόπουλος βρέθηκε ως εκπρόσωπος του Κυρ. Μητσοτάκη. Και μάλιστα στα Χανιά, την πατρίδα των μητσοτάκηδων. (Εκεί συνάντησε και τον ηγούμενο της Μονής Σπαρμού Ελασσόνας, π. Νικάνορα, που παρευρέθηκε στο μεγάλο γεγονός για την οικουμενική Ορθοδοξία).

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass