Βερμούδες

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2018 19:45
* ΣΤΗ Νέα Υόρκη και στο ξακουστό Carnegie Hall βρέθηκε η Φρόσω Κτιστάκη. Η Λαρισαία κορυφαία πιανίστα συμμετείχε (χθες τα ξημερώματα Δευτέρας προς Τρίτη ώρα Ελλάδος) στη συναυλία προς τιμή του Ελληνοαμερικανού συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη ανοίγοντάς τη με το έργο του «Reflections IX», μια σπουδαία τιμή τόσο για την ίδια όσο και για την πόλη μας. Μαζί της ταξίδεψε και η «Ελευθερία» που κράτησε συντροφιά στην πιανίστα κατά τη διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού...  ΘΑ. * ΣΤΗ Νέα Υόρκη και στο ξακουστό Carnegie Hall βρέθηκε η Φρόσω Κτιστάκη. Η Λαρισαία κορυφαία πιανίστα συμμετείχε (χθες τα ξημερώματα Δευτέρας προς Τρίτη ώρα Ελλάδος) στη συναυλία προς τιμή του Ελληνοαμερικανού συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη ανοίγοντάς τη με το έργο του «Reflections IX», μια σπουδαία τιμή τόσο για την ίδια όσο και για την πόλη μας. Μαζί της ταξίδεψε και η «Ελευθερία» που κράτησε συντροφιά στην πιανίστα κατά τη διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού... ΘΑ.

*ΤΙ κι αν από αύριο μπαίνουμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Ο καιρός καλοκαιρινός και οι Λαρισαίοι δεν λένε να το βάλουν κάτω. Με κοντομάνικα και βερμούδες, πέρασαν όλο το Σαββατοκύριακο. Σαν πεις και οι πιο θαρραλέοι ανέβαζαν φωτογραφίες από τα παράλια κάνοντας τις τελευταίες (;) βουτιές στη θάλασσα.

Κ.Γ.

 

Μικρή συμμετοχή

* ΜΕ μόλις 547 σχόλια ολοκληρώθηκε χθες το πρωί η διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις». Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα 176 από τα 547 σχόλια αφορούν μόνο ένα άρθρο, το άρθρο 12 για την κατάτμηση του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και 114 σχόλια έλαβε η ίδρυση τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η συμμετοχή στη διαβούλευση, όπως καταγράφηκε θεωρείται πολύ μικρή, δεδομένου ότι αφορά σε πέντε ΑΕΙ: Συγχωνεύονται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας και παράλληλα στη συγχώνευση εμπλέκονται το ΕΚΠΑ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε άλλες περιπτώσεις όπως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το οποίο συγχωνεύτηκε με το ΤΕΙ Ηπείρου έγιναν 1.003 σχόλια και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο προέκυψε από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας με το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, έγιναν 1424 σχόλια.

Ν.Π.

 

Προτού αλέκτωρ…

* ΣΤΟ σχέδιο Γαβρόγλου αφορούσε η χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Επιβεβαιώνοντας ότι στην Ελλάδα πρώτα ιδρύονται Τμήματα και υποδέχονται φοιτητές και μετά φτιάχνουν τα προγράμματα σπουδών, ψάχνουν για εκπαιδευτικό προσωπικό, συγγράμματα, κτίριο και γραμματεία. Μια από τα ίδια και στο Υπουργείο Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ. Τι το χρειάζεται το νέο Μαθηματικό πατριώτες, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λαμία; Για να σπουδάσουν όσοι δεν πέρασαν στο Μαθηματικό της Λάρισας που δεν λειτούργησε ποτέ. Άντε και στην Οδοντιατρική.

Ντροπή χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης τα όσα ακραία γράφηκαν, από εκπαιδευτικό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη συγχώνευση. Γραφόμενα που κατήγγειλε και ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξεν. Σπηλιώτης.

«Για μια στιγμή χρειάσθηκε να ξανακοιτάξω τα email μου, να δω αν κληθήκαμε όλοι» είπε σκωπτικά ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Κων. Μπαργιώτας βρίσκοντας την ευκαιρία να σχολιάσει την απουσία των τριών βουλευτών Λάρισας των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, από τη χθεσινή συνεδρίαση. Τους τα φυλάει στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπαργιώτας, ειδικά μετά που τον κατηγόρησαν για τα περί fake news με το Υπερταμείο. Και οι της ΝΔ απουσίαζαν γι’ αυτό και έστειλαν δήλωση ή τηλεφώνησαν. Όχι όλοι…

Το ανάφερε η Ιατρική Σχολή αλλά το ανέδειξε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης. Καθώς το πολυταγμένο Ογκολογικό Κέντρο με το σχέδιο Γαβρόγλου μετατρέπεται σε Ινστιτούτο Ερευνών. ‘Η το έταξαν στην Κρήτη τελικά ή παρενέβη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Τέτοια κωλοτούμπα δεν έχει προηγούμενο. Πιο γρήγορα και από το… προτού αλέκτωρ.

Η διαφωνία του αντιδημάρχου και καθηγητή ΤΕΙ Γ. Σούλτη με την κατάργηση των ΤΕΙ είναι γνωστή. Αλλά χθες, εκείνο που έκανε εντύπωση ήταν η θέση τριών συμβούλων της πλειοψηφίας που προέρχονται από το… βαθύ ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι έσπευσαν να συνταχθούν με το πνεύμα Σούλτη και να αντιπροτείνουν, δεύτερο πανεπιστήμιο στη Λάρισα κατά τα πρότυπα του ΑΠΘ με το ΠΑΜΑΚ, στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τους κ. Θωμ. Δαούλα, Γ. Ζαούτσο και Θεόδ. Καφφέ με κοινή πρόταση… πιο προχωρημένη και από αυτή της Συγκλήτου του ΤΕΙ. Μάλιστα ο Γ. Ζαούτσος (με το ΚΙΔΗΣΟ του ΓΑΠ) να χαρακτηρίζει αναξιόπιστο τον κ. Γαβρόγλου. Ο δε κ. Καφφές, όταν τραβούσε η αντιπαράθεση για τον αν το συμβούλιο θα καταλήξει σε απόσυρση ή σε αναστολή του σχεδίου Γαβρόγλου, κατέθεσε… τρίτη πρόταση προτείνοντας να ψηφισθεί η εισήγηση Σούλτη.

Τελικά ο κ. Καφφές αποχώρησε από τη συνεδρίαση για να ληφθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Το πήρε χαμπάρι η αντιπολίτευση ότι κάτι τρέχει στην ομάδα Καλογιάννη αλλά είχε λήξει η συνεδρίαση. Από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας προχθές, φάνηκε πως θα σήκωναν «μπαϊράκι». Κόντεψαν πέντε ώρες συζήτησης και παραλίγο στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσουν για το αν… θα έπρεπε να ψηφίσουν.

Β.Κ.

 

Ποια συναίνεση;

* ΜΕ την ολοκλήρωση της διαβούλευσης της -κατ΄ ευφημισμόν- συνένωσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλίας, έχει διαμορφωθεί μια εικόνα του «ποιος θέλει τι». Με το Πανεπιστήμιο να τίθεται υπέρ του σχεδίου με κάποιες αλλαγές, ενώ το ΤΕΙ (όχι μόνο στη Λάρισα αλλά και στις άλλες πόλεις), κατά του σχεδίου, είτε γιατί το απορρίπτει συνολικά ως σχέδιο, είτε διότι δεν γίνονται δεκτές οι δικές του προτάσεις.

Όπως είναι προφανές στον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση πέφτει πλέον το βάρος των αποφάσεων. Το ερώτημα όμως που τίθεται: ισχύει η υπόσχεση του υπ. Παιδείας κ. Κων. Γαβρόγλου ότι «δεν θα εξαναγκάσει κανέναν, οι αλλαγές θα γίνουν με ακαδημαϊκή και κοινωνική συναίνεση», που διατύπωσε τον περασμένο Ιούλιο στη Λάρισα; Η οποία συναίνεση προφανώς και δεν υπάρχει.

Εκτός κι αν και αυτή η κυβέρνηση ομνύει υπέρ του διαλόγου και των δημοκρατικών διαδικασιών, αρκεί βεβαίως αυτές να συμφωνούν με τις απόψεις μας…

Δ. Χατζ.

 

Βαριές κουβέντες

* ΜΠΟΡΕΙ κανείς να διαφωνεί με τις θέσεις και τη στάση του πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξεν. Σπηλιώτη, ωστόσο οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι έχει μια ξεκάθαρη και σταθερή άποψη την οποία υπερασπίζεται με σθένος. Μάλιστα δεν διστάζει να «πετάξει και το γάντι» στους επικριτές του.

Στη συνέντευξή του στην «ΕτΔ», αναφέρεται σε συναδέλφους του οι οποίοι, όπως ισχυρίζεται, δεν κρύβουν ότι το μόνο που επιθυμούν είναι να γίνουν καθηγητές Πανεπιστημίου και τίποτε περισσότερο. Τους προτείνει δε να ακολουθήσουν την «έντιμη», όπως χαρακτηρίζει οδό, διεκδικώντας θέσεις όταν και όπου προκηρύσσονται. Ενώ «καρφώνει» τον αντιπρύτανη Μιχ. Βραχνάκη ότι κινδυνολογεί και δεν διστάζει να απαξιώνει το ΤΕΙ, διακινώντας την άποψη ότι «το ίδρυμα παραπαίει», μόνο και μόνο για να αντιπολιτευτεί τη διοίκηση και να υπηρετήσει το σχέδιο του υπ. Παιδείας.

Βαριές κουβέντες…

Δ. Χατζ.

 

Αθετήσεις

* ΜΕ τόσο θόρυβο γύρω από το νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τις αντιδράσεις τόσο της Ιατρικής και των υπολοίπων πανεπιστημιακών σχολών όσο και του ΤΕΙ Θεσσαλίας το θέμα πέρασε «στα ψιλά».

Η απουσία του Ογκολογικού Κέντρου Θεσσαλίας ως παραγωγική μονάδα του Ιατρικού Τμήματος στη Λάρισα επισημάνθηκε και από τα μέλη ΔΕΠ την προηγούμενη εβδομάδα και από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη χθες ως μια (από τις πάμπολλες) αθέτηση δέσμευσης του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου απέναντι στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και τη Θεσσαλία και τη Λάρισα ειδικότερα.

Όταν ακόμα και ο ομοϊδεάτης δήμαρχος μιλά για «τεράστια υποχώρηση» του υπουργού συγκριτικά με όσα υποστήριζε πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για διαβούλευση, τότε εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς για ποιους λόγους η Λάρισα, το ΤΕΙ, η Ιατρική απορρίπτουν το νομοσχέδιο και την τελική πρόταση του Υπουργείου.

Ειδικά αυτή την εποχή που κυκλοφορούν φήμες για κόψιμο του Ογκολογικού Κέντρου της Θεσσαλίας για χάρη της Κρήτης, που εκτός των άλλων εξασφάλισε και αυτόνομη Ιατρική Σχολή στο Ηράκλειο. Σε αντίθεση με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που δεν πήρε ούτε σε παρένθεση τον αγγλικό όρο «medical school», που το έριξε ως «τυράκι» ο υπουργός για να πείσει τους πανεπιστημιακούς –έστω και αν οι τελευταίοι το θεώρησαν -αν μη τι άλλο- άλλη μια κοροϊδία του υπουργού…

Δ.Κ.

 

Περιφερειακά

* ΣΕ «προεκλογικούς» ρυθμούς κινείται πλέον το Κίνημα Αλλαγής στη Θεσσαλία μετά την κεντρική ανακοίνωση της στήριξης του Λαρισαίου καρδιοχειρουργού Νίκου Τσιλιμίγκα ως υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η παρουσία του καρδιοχειρουργού στην περιφερειακή σύσκεψη της Λάρισας και η αποδοχή της πρότασης για την υποψηφιότητα μάλλον ανακούφισε τα στελέχη του Κινήματος, που πλέον κινούνται για τη συγκρότηση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου με υποψήφιους ευρύτατης αποδοχής από τις τοπικές κοινωνίες.

Μοναδική εκκρεμότητα να ξεκαθαρίσει τη στάση του και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, που προωθούσε την πολιτική της Συμπαράταξης ως αυτοδιοικητικό μοντέλο τόσο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και στους υπόλοιπους δήμους. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος παρέπεμπαν στο μέλλον ακριβώς επειδή μέχρι τώρα δεν ξεκαθάριζε τη στάση του ο Νίκος Τσιλιμίγκας. Τώρα που ο γιατρός το ξεκαθάρισε, το μπαλάκι βρίσκεται στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ για να δούμε πόσο επιθυμεί τη «Συμπαράταξη παντού».

Δ.Κ.

 

Ανοιχτά μέτωπα

* ΠΟΛΛΑ τα ανοιχτά μέτωπα του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Δύσκολη περίοδος αφού έχει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των υπό συγχώνευση ιδρυμάτων στη Θεσσαλία, τους δασκάλους που διαμαρτύρονται για τους διορισμούς που δεν γίνονται, τους θεολόγους που διαμαρτύρονται για το μάθημα των θρησκευτικών, τη διαμάχη με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για το βοήθημα στους φοιτητές της εστίας που κάηκε, τους πρώην πρυτάνεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου που τον εγκαλούν για τον τρόπο που προχωρά τις συνενώσεις και ο κατάλογος είναι μακρύς. Δύσκολος αναμένεται ο χειμώνας. Είναι και οι εκλογές στη μέση…

Ν.Π.

 

«ΜΕΡΑ 25»

* ΦΕΤΟΣ, οι θεσσαλικές πόλεις είναι από τους πρώτους σταθμούς των προεκλογικών «μαγειρεμάτων» και εκστρατειών πολιτικών κομμάτων. Μετά την πανθεσσαλική περιοδεία του Θάνου Τζήμερου, αναμένεται και κλιμάκιο του κόμματος του Βαρουφάκη «ΜΕΡΑ 25», εντός του Οκτωβρίου.

Επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο Ερικ Μιλτιάδης Εντμαν και στη Λάρισα θα βρίσκεται στις 17 Οκτωβρίου, ενώ η περιοδεία και οι συναντήσεις με μέλη τους στις θεσσαλικές πόλεις, θα ξεκινήσει στις 16 και θα ολοκληρωθεί στις 19 Οκτωβρίου.

Οι υποστηρικτές του Γιάνη (με ένα ν) Βαρουφάκη, ας ετοιμάζονται…

Λ.Κ.

 

Καθηγητής

*ΠΕΡΙΜΕΝΕ με αγωνία που λέτε ο φίλαθλος της ομάδας να παρακολουθήσει τη χθεσινή αναμέτρηση στην Ξάνθη. Είχε χρόνο μπροστά του, οπότε και αποφάσισε να ρίξει μια ματιά στο Facebook. Νά ’σου ανάρτηση από τη σελίδα της ομάδας. Πατάει να μπει και σκέφτεται πως θα είναι κάτι ενδιαφέρον. Όμως η είδηση αφορά σε δικηγορικό γραφείο που θα αναλάβει την υπεράσπιση του καθηγητή από τις Σέρρες, με τη γνωστή υπόθεση για τα φακελάκια. Έκανε τον σταυρό του, κοίταξε στο ταβάνι και σκέφτηκε τις αμαρτίες που πληρώνει αυτή η φανέλα…

Κ.Γ.

 

Βράβευση

* Η ελληνική κοινότητα της Αμερικής, στο πλαίσιο συνεδρίου, βράβευσε την υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, για την τουριστική ανάπτυξη που σημειώνει η Ελλάδα, για τη συμβολή της στην προώθηση των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, αλλά και για την ενθάρρυνση νέων συνεργασιών με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Μια αύξηση, που μπορεί να είδαν τα νησιά μας, αλλά όχι και τα παράλια του νομού Λάρισας, που ειδικά φέτος το καλοκαίρι κάθε μέρα ήταν χειρότερη από την προηγούμενη.

«Πρέπει να αλλάξει η χρήση γης, για να γίνουν επενδύσεις…» είχε ειπωθεί, όταν η υπουργός είχε επισκεφθεί τα παράλια.

Ακούει κανείς;

Λ.Κ.

 

Όργανα

* ΧΩΡΙΣ τον Παπαλό φαίνεται πως λογαριάσανε στη ΝΔ Καρδίτσας και ανακοίνωσαν για υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Βασ. Τσιάκο. Θα διαβάσατε προχθές πως ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας Κώστα Παπαλός, παρά το χρίσμα της ΝΔ στον κ. Τσιάκο, αυτός ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη "Δυνατή Καρδίτσα" της οποίας ηγείται.

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ έχασε τον δήμο στην Καρδίτσα για τον ίδιο λόγο που τον έχασε και στη Λάρισα και ο νυν δήμαρχος Φ. Αλεξάκος παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον «εμφύλιο» στο εσωτερικό της ΝΔ. Ο οποίος κ. Αλεξάκος θα αποτελέσει έναν από τους πρώτους δημάρχους που θα λάβει τη στήριξη ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Εγκαινιάζοντας τη συνεργασία των δύο κομμάτων που θα επεκταθεί στην Περιφέρεια και σε άλλους θεσσαλικούς δήμους.

Έτσι λέγεται, γιατί με τα κόμματα δεν παίρνουνε και όρκο.

Β.Κ.

 

Εκπαίδευση

* ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας προσφεύγει στο Συμβούλιο της Φυλακής για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας. Ο Αθανάσιος Κυριαζής είναι σπουδαστής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η παρακολούθηση του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών απαιτεί συμμετοχή στις ομαδικές συμβουλευτικές συναντήσεις στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και στη Φιλοσοφική Σχολή στην Αθήνα για τις γραπτές εργασίες, οι οποίες αποτελούν προαπαιτούμενο για την κατοχύρωση των εξετάσεων.

Ο κρατούμενος εξηγεί ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που υλοποιείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προβλέπει τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών ή άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, το λεγόμενο «βραχιολάκι». Μέσω της επιστολής του επιδιώκει να δοθεί το παράδειγμα και για τους υπόλοιπους σπουδαστές, «αφού δεν σκέφτομαι ατομικά αλλά συλλογικά και υπεύθυνα», όπως λέει και υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν πιο γοργά βήματα στην εκπαίδευση των κρατουμένων.

Εν αναμονή…

 

Μύγα

* «ΣΑΝ τη μύγα μες το γάλα» λέει η παροιμία μόνο που στην περίπτωση του Λαρισαίου ήταν γιαούρτι. Του κόπηκε η όρεξη όταν άνοιξε το κεσεδάκι με την κρεμώδη κατά τα άλλα υφή και είδε το έντομο να ξεχωρίζει στο λευκό. Εκνευρισμένος και νηστικός έδωσε υπόσχεση στον εαυτό του να μην πραγματοποιήσει ξανά αγορές από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ζ.Π.

 

Ποτάμι

* ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ κάνει Λαρισαίος που μένει στην περιοχή των Αμπελοκήπων, έφτιαξε και το μπάνιο του. Μάλιστα τον παλιό νιπτήρα τον έβγαλε έξω από το σπίτι, έξω από την αυλή και εκείνος βρήκε τη θέση του στο ανάχωμα στο ποτάμι! «Ταιριάζει» με το τοπίο, πράσινο το χορτάρι, λευκός αυτός, δύσκολα να περάσει απαρατήρητος.

Ζ.Π.

 

Επικοινωνίες

* ΝΑ σήκωναν και τα τηλέφωνα τι καλά που θα ’ταν. Για την εταιρεία φυσικού αερίου το παράπονο από αναγνώστρια της στήλης, που προσπαθεί να επικοινωνήσει με κάποιον  υπάλληλο της εταιρείας αλλά μάταια. Και σε διαφορετικές συνθήκες θα τα μάζευε και θα πήγαινε εκεί στα γραφεία της Φαρσάλων για να τους τα πει από πρώτο χέρι και φυσικά να εξυπηρετηθεί, πλην όμως είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που δηλώνει πλήρη αδυναμία –αν και πολύ θα το επιθυμούσε- να το πράξει. Καθηλωμένη στο σπίτι της χρόνια τώρα είναι αδύνατο να μετακινηθεί. Να είναι αδύνατο και να επικοινωνήσει όμως στην εποχή της επικοινωνίας χωρίς να χρειάζεται να απευθύνεται σε άλλους για να το κάνουν για εκείνη και να υποχρεώνεται, το θεωρεί αδιανότητο.

Και δεν έχει άδικο όταν μιλάμε για εταιρείες και οργανισμούς κοινής ωφέλειας…

Δ.Κ.

 

 

 

TO SYGKEKRIMENO POYLI* ΤΟ συγκεκριμένο πουλί δεν είναι ψεύτικο. Είναι πραγματικό και ήταν ζωντανό μέχρι τη στιγμή που κρεμάστηκε σε μια κεραία. Βρίσκεται στην ταράτσα της πολυκατοικίας στη διασταύρωση των πεζόδρομων Ρούσβλετ και Παπασταύρου εδώ και πολλές ημέρες. Περαστικοί αναρωτιούνται μήπως υπήρξε ανθρώπινη (αρρωστημένη) παρέμβαση ή συνέβη από ατυχία. Όπως και να ‘χει όμως το θέαμα είναι αποκρουστικό…

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass