Ψηλά ακόμη

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2018 19:08
*ΝΑ που συναντήθηκαν οι εκ Λαρίσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μακριά κι αγαπημένοι.  Ζ. *ΝΑ που συναντήθηκαν οι εκ Λαρίσης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μακριά κι αγαπημένοι. Ζ.

*ΔΕΝ είναι τόσο τα εικοσιπεντάρια του Κέλσιου, η γλύκα των ημερών οφείλεται που το θερμόμετρο δεν πέφτει τα βράδια κάτω από δεκαπέντε.

Παραμένουν ψηλά οι χαμηλές. Κι έτσι με το που θα ξεμυτίσει ο ήλιος το πρωί, επανέρχεται σε επίπεδο που κάνει τα πανωφόρια αχρείαστα ακόμη.

Ζ.

Αμήχανοι

*ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟΙ στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας με την υποψηφιότητα Ν. Τσιλιμίγκα. Έτσι όπως ανακοινώθηκε μονομερώς και ως καθαρόαιμη πασοκική υπόθεση, ένιωσαν μια αμηχανία έως και παγωμάρα. Δεν έγινε κι από πλευράς του ουδεμία κίνηση, καμιά χειρονομία προς την πλευρά τους. Στο τέλος νιώθουν ότι θα πάνε γονατιστοί, άνευ όρων, παρακαλώντας κιόλας να τους δεχτούν. Ήδη κερδίζουν έδαφος στην οργάνωση εκείνοι που «δεν βλέπουν και καμιά σπουδαία δα εκλογιμότητα Τσιλιμίγκα, τώρα πια» ενώ κουμπώνονται επιπλέον «τώρα που τον είδαμε τόσα χρόνια να μην κάνει κάτι, ούτε καν ως αντιπολίτευση».

***

*ΕΝ ΤΕΛΕΙ βέβαια, το Μαξίμου θα αποφασίσει για τους περιφερειάρχες που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είπε για τους 7, απομένουν άλλοι 6. Ωστόσο οι τοπικές οργανώσεις, όχι μόνο της Λάρισας, θα εισηγηθούν σχετικά, με ποιον και γιατί. Ευελπιστώντας ότι θα εισακουστούν. Σύμφωνα με τα αθηναϊκά δημοσιεύματα, στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να γέρνουν προς Τσιλιμίγκα. Πάντως, άλλη εναλλακτική δεν διακινείται.

Ζ.

Αύξηση μισθού

*«ΤΟ πρώτο άρθρο του νέου μητροπολίτη, το πρώτο…». Έπεσε με τα μούτρα το χριστεπώνυμο πλήρωμα να ρουφήξει τον λόγο τού νέου του ιεράρχη, δημοσιευμένο στη θρησκευτική ιστοσελίδα ‘’Πεμπτουσία’’. «Αγώνας για την αύξηση του μισθού», ο τίτλος.

- Μα καλά, κομμουνιστή δεσπότη μάς έστειλαν; Για να δούμε…

Τελικά ένας προσεκτικός διαπίστωσε ότι επρόκειτο για άρθρο του κ. Ιερώνυμου μεν, αλλά απ΄ όταν αυτός ήταν ακόμη αρχιμανδρίτης, περσινό, αναδημοσιευμένο από την ιστοσελίδα της ενορίας της Αγίας Ζώνης στα Πατήσια. Και κάποιος έξυπνος κοτσάρισε τώρα την υπογραφή Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου. Ο οποίος βέβαια δεν άλλαξε απόψεις.

***

*ΚΑΙ βέβαια, ο νέος δεσπότης μόνο από κομμουνιστικές ιδέες δεν εμφορείται. Με ρέοντα λόγο και επιχειρηματολογία σε σύγχρονη φρασεολογία, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρεται στο άρθρο του στο «σύνηθες φαινόμενο διεκδίκησης με κάθε τρόπο της αύξησης του μεριδίου στον πλούτο», στους αγώνες και τις εξεγέρσεις για οικονομικές κατακτήσεις, «συνήθως μόνο για ορισμένους που προσδιορίζονται ως ‘’ημέτεροι’’, ‘’δικά μας παιδιά’’, ‘’αγωνιστές’’…», λέει, υπογραμμίζοντας: «Το αποτέλεσμα είναι ότι όσοι προσπάθησαν να σκοτώσουν τον όποιον δράκοντα της οικονομικής εκμετάλλευσης, πριν τον εξαφανίσουν, είχαν ήδη βγάλει οι ίδιοι τις δικές τους φολίδες σε μια διαδικασία απλής αντικατάστασής του…».

***

*ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ περικοπή αναλύει ο μητροπολίτης στο συγκεκριμένο άρθρο-κήρυγμα. «Πώς μας συμβουλεύει ο Χριστός να αυξήσουμε τον μισθό μας;» σημειώνει. « Καταργώντας την ανταποδοτική λογική και ξεκινώντας μια άμιλλα για το ποιος θα υπερκεράσει τον άλλο στην προσφορά και τη φροντίδα. Και τι ακριβώς συνιστά; Κάνετε στους άλλους ανθρώπους ό,τι θέλετε εκείνοι να κάνουν σ’ εσάς. Προλάβετέ τους στην αγάπη, ξεπεράστε τους στην προσφορά, φροντίστε τους, ώστε να νιώσουν αγάπη. Μην υποτάσσεστε στην ανταποδοτική λογική».

Για να καταλήξει: «Πολλοί έχουν πει ανά τους αιώνες ότι αυτά δεν γίνονται. Εξαιτίας τους έχουν κατηγορήσει τον Χριστιανισμό ως ουτοπία. Όμως, όποτε ιστορικά διαπιστώθηκε η εφαρμογή τους, πιστοποιήθηκε συνάμα -πέραν της πνευματικής ακμής- οικονομική ευμάρεια, ουσιαστική αναδιανομή του πλούτου στην κοινωνία, προνοιακό σύστημα ικανό...».

Ζ.

Διαμετρήματος;

*- ΕΔΩ δεν τα είχε καταφέρει να βγει κοτζάμ Τζανακούλης, πού να πάει τώρα ο Θανάσης Μαμάκος…

Του έκοβαν τα φτερά του σαρανταπεντάχρονου δικηγόρου στη νεοδημοκρατική παρέα.

- Μα πώς; Καλός είναι, έχει κάνει και δήμαρχος ΓιαννουλοΦαλάνης…

- Ναι αλλά τώρα δεν θα έχει αντίπαλο τη Δέσποινα Αράπκουλε. Η οποία είναι επίσης πολύ καλή. Για αντιδήμαρχος, στη Λάρισα.

Ζ.

Πρώτα γονείς

*ΔΙΑΒΑΖΑΝ χθες στην εφημερίδα ότι ο Δήμος οργανώνει Σχολή Γονέων στη Λάρισα.

-Δηλαδή; Θα σε κάνουν καλύτερο γονιό ή πρώτα απ΄ όλα γονιό; Θα σου δείχνουν μήπως πώς να κάνεις παιδιά;

Ζ.

Ντεζαβαντάζ

*- Η Ρ. Καραλαριώτου πάντως σέρνει ένα διπλό ντεζαβαντάζ σ΄ αυτή τη διαδικασία επιλογής υποψηφίου δημάρχου των γαλάζιων.

Η ίδια συντροφιά δεν χρωστούσε χθες καλό λόγο για κανέναν.

- Από τη μια το αντάρτικο των προηγούμενων εκλογών, που θεωρείται ότι έριξε τον Τζανακούλη κι έχασε το κόμμα τον Δήμο.

- Γνωστά αυτά, γνωστά και περασμένα ξεχασμένα, το γαλάζιο αίμα νερό δεν γίνεται…

- Καλά είναι να ξεχάσουν κι οι άλλοι όμως… Κι έχουμε και το τώρα, να μην διαβεβαιώνει καν ότι θα πάει υπό, αν τυχόν το κόμμα επιλέξει άλλον για το χρίσμα.

-Επιπλέον δηλώνει ότι δεν συμφωνεί γενικώς με το κομματικό χρίσμα. Μπλέξιμο.

Ζ.

Τον περιποιήθηκε

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Κ. Τζανακούλης στο δημοτικό συμβούλιο, να πέφτουν οι άλλοι από τα έδρανά τους όταν μιλούσε.

- Δεν καταλαβαίνεις… Ο πρώην δήμαρχος έκανε μικρή παύση. Ως συνήθως, συμπλήρωσε.

Και τον έστειλε τον εκ των πρωτοκλασάτων της δημοτικής αρχής. Στον οποίο είχε μια αδυναμία απ΄ όταν εκείνος ήταν στην αντιπολίτευση, δεν του χαριζόταν ούτε τότε.

Ζ.

Με δεινόσαυρους

*ΕΛΕΓΑΝ τα δικά τους στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

-Ποιοι βρε, αυτοί; Αυτοί έχουν μείνει τόσο πίσω, που στα πεζοδρόμιά τους βλέπεις ακόμα καβαλίνες δεινοσαύρων…

***

*- ΌΤΑΝ ακούω, βρε παιδιά, το σήμα της Αθλητικής Κυριακής σκέφτομαι ότι δεν έχω διαβάσει τίποτε για αύριο. Μετά θυμάμαι ότι έχω τελειώσει το σχολείο εδώ και πολλά χρόνια.

***

*- ΠΡΟΣΠΑΘΩ να κάνω φίλους. Δεν έχω facebook, οπότε βγήκα στον δρόμο και φωνάζω τι έφαγα, τι ήπια, πού είμαι και ποιος είμαι. Προς το παρόν με ακολουθούν τρεις. Δύο αστυνομικοί κι ένας ψυχίατρος.

Ζ.

Γαλάζιο μαγείρεμα

*- ΚΑΙ τώρα τι θα κάνει ο νομάρχης Λουκάς; Θα διαψεύσει πάλι ότι ενδιαφέρεται για δήμαρχος;

Στη συντροφιά των Λαρισαίων διάβαζαν χθες την εφημερίδα, που η Νομαρχιακή τον συμπεριλαμβάνει στην εξάδα των δημαρχήσιμων που έστειλε στα κεντρικά.

- Ούτε να διαψεύσει, μήτε να επιβεβαιώσει. Αν είναι να ‘ρθει θε να’ ρθει αλλιώς θα προσπεράσει.

***

*- ΓΙΑ τα Φάρσαλα πάντως ο Χρ. Καπετάνος δεν είπε τίποτε. Και τι να πει δηλαδή, εγώ ο Καπετάνος, προτείνω Καπετάνο; Που όχι ότι είμαι μπροστά αλλά είναι ο καλύτερος, αντικειμενικά…

- Δεν παραιτήθηκε όμως κι από κομματικός πρόεδρος. Άρα δεν τον έχει δεμένο ακόμη τον γάιδαρο στην Αθήνα.

***

*- ΚΑΙ γιατί δεν θέλουν από τα κεντρικά της ΝΔ να ψηφίσει η βάση του κόμματος ποιον θέλει για υποψήφιο δήμαρχο; Δεν είναι το πιο δημοκρατικό;

- Είσαι με τα καλά σου; Κομμουνισμό θα το κάνουμε;

- Βρε δεν καταλαβαίνετε; Δεν θα αυτοακυρωθούν οι κομματικοί καρεκλοκένταυροι, θα κρατήσουν για τον εαυτό τους το δικαίωμα της απόφασης. Το πολύ να κάνουν ένα γκάλοπ…

-Το οποίο όπως πάντα θα βγάλει το αποτέλεσμα που θέλει εκείνος ο οποίος το πληρώνει. Δηλαδή αυτοί.

Ζ.

Δεν, δεν…

*ΠΑΝΤΩΣ, καλά πληροφορημένες πηγές, που λέει και το δημοσιογραφικό κλισέ, αναφέρουν ότι στα κεντρικά της ΝΔ ασχολούνται φυσικά με την υπόθεση της Λάρισας, ωστόσο γκάλοπ δεν σκοπεύουν να κάνουν. Αλλιώς θα κρίνουν και θ΄ αποφασίσουν. Επίσης, ενημερώνουν ότι δεν σκοπεύουν να αναστήσουν κανέναν Λάζαρο, πολιτικά εννοείται. Όποιος διάλεξε το περιθώριο της παράταξης μπορεί να μείνει εκεί, εξηγούν με νόημα.

Ζ.

Ο... κε φταίς

*Ο Λ.Κ. διηγιόταν το συμβάν. Ο Λαρισαίος φρέναρε στο σταυροδρόμι. Παραλίγο ατύχημα καθώς ο άλλος είχε παραβιάσει το STOP.

-Πού πας ρε κεφτέ, άρχισε να ωρύεται.

Ανοίγει την πόρτα και βγαίνει από το άλλο αυτοκίνητο βλοσυρός ένας χτισμένος.

-Τι είπες;

-Εεε… Τώρα που σε βλέπω, καιφταις καιδεφταις…

Ζ.

Ρεύμα

*ΣΥΝΗΘΩΣ γράφουμε για παράπονα πολιτών προς τις δημόσιες υπηρεσίες. Έλα όμως που υπάρχουν και περιπτώσεις που λειτουργούν ως φωτεινά παραδείγματα για όλους τους υπόλοιπους. Το περιστατικό μας έρχεται από τη Βελίκα προχθές Παρασκευή. Ένα συγκρότημα κατοικιών δεν είχε ρεύμα και το διαπίστωσαν επισκέπτες.

Πήραν λοιπόν τηλέφωνο και μίλησαν με εκπρόσωπο του ΔΕΔΗΕ στην Αθήνα. Μετά από ένα τέταρτο βρέθηκε εκεί πρακτορείο της Αγιάς και μόλις είδε τη βλάβη κάλεσε καλαθοφόρο όχημα. Με τα λίγα με τα πολλά η ζημία επιδιορθώθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Έπαθε πλάκα ο Λαρισαίος και αμέσως ζήτησε να καταγραφεί ως παράδειγμα προς μίμηση…

Κ.Γ.

 

 

 TO PRASINO AIMA

*ΤΟ πράσινο αίμα, νερό δεν γίνεται. Ο Μάκης Γιαννακόπουλος της καλογιαννικής παράταξης, στην ίδια κοίτη με τον σύντροφο βουλευτή, τον πρώην ποταμίσιο Κ. Μπαργιώτα.

Ζ.

 

AYTO UA PEI TRYFEROTHTA

*ΑΥΤΟ θα πει τρυφερότητα στην κυβερνητική συνεργασία. Βολιώτισσες συνέταιροι κι η Μαρίνα Χρυσοβελώνη φροντίζει τη συνάδελφο υπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου. Εικόνες που λείπουν από τη Λάρισα.

Ζ.

 

OPOY O ANTIPERIFEREIARXHS

*ΟΠΟΥ ο αντιπεριφερειάρχης Λαδόπουλος εξηγεί στον πρόεδρο κύριο Νίκο τη θεωρία των συνωνύμων και του πλεονασμού στα βλάχικα.

Ζ.

 

 MIA XARA EINAI AYTES PAPIES

*ΜΙΑ χαρά είναι αυτές που συνάντησε ο Λαρισαίος Γ.Γ. στην κοίτη του Πηνειού. Το όποιο πρόβλημα προκύπτει με όσους κάνουν την πάπια στην πόλη.

Ζ.

 

 NEO SYSTHMA ANOIKODOMHSHS

*ΝΕΟ σύστημα ανοικοδόμησης στη Λάρισα; Φτιάχνουμε πρώτα τον έναν τοίχο και ξεκινάμε και τη σκάλα. Μπα… Απλώς απομεινάρια κατεδάφισης…

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass