Οι ημερομηνίες της Αθηνάς

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:50
 
* ΜΕΤΑ την 25η Μαρτίου αναμένεται να υπογραφεί και να δημοσιοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το σχέδιο «Αθηνά».
Την κοινή εκτίμηση ότι δηλαδή προφανώς δεν συμφέρει στην κυβέρνηση να ρίξει λάδι στη φωτιά πριν τις παρελάσεις επιβεβαιώνει ο βουλευτής – τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα προχωρήσει στο Προεδρικό Διάταγμα για το σχέδιο «Αθηνά» πριν από τις 22 Μαρτίου.
Τι θα γίνει στις 22 Μαρτίου; Ορίστηκε να συζητηθεί στη Βουλή επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο «Αθηνά», στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετηθούν τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα.
* * *
* ΥΠΑΡΧΕΙ, πάντως, και η αντίθετη εκτίμηση: ότι είναι προτιμότερο για τον Κ. Αρβανιτόπουλο να ολοκληρώσει το ΠΔ πριν τη συνεδρίαση της Βουλής για να μην φουντώσουν ακόμη περισσότερο οι αντιδράσεις.
ΜΑΚ.
 
Όχι γνώμη,
γνώση
* ΣΤΟΥΣ αγρότες και ιδίως στους νέους αναφέρθηκε προχθές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία στην ημερίδα για την προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών:
«Κατάγομαι από μια τέτοια περιοχή αγροτική, εκλέγομαι εκεί από το ’77 και σας λέω πραγματικά ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του νέου του αγρότη που θέλει να ξεκινήσει είναι όταν κάνει το ερώτημα «Τι να βάλω;», «Τι να φυτέψω;», «Τι να σπείρω;», «Τι προοπτική μου δίνεις γι’ αυτό;», «Τι ζήτηση υπάρχει παγκοσμίως, στην Ευρώπη ή στον κόσμο;», «Τι μου λες, να μπω;», «Τι ρίσκο παίρνω;» αυτή η επαφή με κάποιον που μπορεί να του προσφέρει αυτή τη γνώση, όχι γνώμη, γνώση, είναι πραγματικά το κυρίαρχο πρόβλημά του.
* * *
* ΔΕΝ μπορεί να του το δώσει ούτε η οικογένεια του ούτε κάποιος γεωπόνος, ο οποίος έχει μείνει τα τελευταία 30 χρόνια στην ίδια περιοχή. Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε αυτή την επαφή την άμεση κυρίως με τους νέους αγρότες. Φυσικά, υπάρχει το ΕΣΠΑ, που λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης είναι ο πυλώνας ο αναπτυξιακός κατ’ εξοχήν στην οικονομία».
ΜΑΚ.
 
Ρομαντισμός
* ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ πολίτης από τις ανθισμένες μανώλιες στον οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και προσέγγισε καταστηματάρχη για να προτείνει να κλείσουν για λίγες ώρες τον δρόμο, ώστε να απολαύσουν οι πεζοί μια βόλτα σε έναν Ανοιξιάτικο ανθισμένο δρόμο της πόλης...
Δυστυχώς ο ρομαντισμός που σίγουρα διακατείχε τον συμπολίτη μας, δεν υπολογίζει πρακτικές δυσκολίες του εγχειρήματος, όταν απαιτείται να περάσει τις συμπληγάδες μιας συνεργασίας που θα πρέπει να προηγηθεί με την αστική συγκοινωνία, για ένα δρόμο απ΄ όπου διέρχεται το 50% των λεωφορείων στην πόλη, επίσης μιας συνεργασίας με την αστυνομία, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων και βέβαια με το Δήμο...
Λογικά λοιπόν τον κοίταξαν παράξενα και τον ρώτησαν: «Από πού είσαι εσύ;».
Δύσκολοι καιροί για ρομαντικούς...
Λ.Κ.
 
Διαδικαστικά;
* ΓΙΑ τέταρτη φορά (;) αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας και ορίστηκε για σήμερα αν... Αν δεν υπάρξει πάλι καμία νέα αναβολή. Οπότε, στην περίπτωση αυτή θα φύγει θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής και θα γίνει η συνάντηση όταν επιστρέψει. Ή, κατά άλλους, θα... συνεχιστεί, όταν επιστρέψει.
Γιατί το πάνε από αναβολή σε αναβολή; Για «διαδικαστικά θέματα» ήταν η επίσημη δικαιολογία. Εξαρτάται τώρα τι εννοεί κανείς, όταν λέει «διαδικαστικά». Αν εννοεί τις απολύσεις στο Δημόσιο και τα «κόκκινα δάνεια» και το «χαράτσι της ΔΕΗ» που επιμένουν οι τροϊκανοί να εισπραχθεί και το 2013 ως τέτοια, τότε «ναι» στα διαδικαστικά έχουν κολλήσει! Τουλάχιστον όλο αυτό να έχει και ένα αποτέλεσμα γιατί ο Σαμαράς δύο απανωτές φορές επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Στην πράξη να το δούμε, γιατί από λόγια και δηλώσεις του τύπου «δεν θα υπάρξουν αλλά μέτρα» έχουμε μπουκώσει τα τελευταία τρία χρόνια.
Μ.Η.Α.
* Περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση και στην έντυπη έκδοση της «Ε»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass