Ψιθυριστά

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2013 1:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:00
e-mail επικοινωνίας: tsant@eleftheria.gr
 
Βγάλε- βάλε
* ΕΤΣΙ που τα κατάφεραν με τους Τσυπραίους, αφενός πανηγυρίζουν οι Τσιπραίοι: «Ο Αλέξης μπορεί να γίνει πρωθυπουργός δίχως καν να γίνουν εκλογές», έλεγε χθες Λαρισαίος. Αφετέρου, χαμός θα γίνεται στις τράπεζες αρχή και τέλος της εβδομάδας. Μποτιλιάρισμα στα γκισέ.
Παρασκευή μεσημεράκι οι μικροκαταθέτες ουρά για αναλήψεις και Δευτέρα πρωί θα περιμένουν πάλι για κατάθεση. Γιαγιάδες και μπαρμπάδες στην αναμονή, προφυλασσόμενοι. Παρασκευή θα τα βγάζουν, Δευτέρα θα τα βάζουν. Τι έχουν τα έρμα και θα ψοφούν...
Τότε κοντά στο Πάσχα θα προκύψει το αδιαχώρητο. Αναλήψεις τη Μ. Πέμπτη, καταθέσεις την Τρίτη της Διακαινησίμου. Ποιος μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα Σαββατοκύριακα... (Με τα λεφτά στο σπίτι και τους διαρρήκτες να καιροφυλακτούν).
Ζ.
 
Συναρπαστικό
* - ΚΑΙ δεν μου λες, εσύ που είσαι μέσα στα πράγματα, τι προβλέπεις;
- Να προβλέψω; Όποιος σου πει ότι μάλλον αυτό ή ετούτο θα γίνει, ή μεγάλο ψώνιο είναι ή μιλάει απλώς για να λέει...
* * *
* ΕΝΑ συναρπαστικό παιχνίδι λαμβάνει χώρα παγκοσμίως με αφορμή τις κυπριακές εξελίξεις. Γερμανία και Ε.Ε., η Ρωσία από την άλλη, οι ΗΠΑ στη γωνία, οι Κινέζοι καιροφυλακτούν, κοιτάσματα υδρογονανθράκων, Έλληνες ανήσυχοι, ολιγάρχες, μαφιόζοι και «οφσόρ», νομπελίστες και μεγάλα «funds», Ορθοδοξία και Καλβινιστές, ο ταλαίπωρος Νότος με κομμένη την ανάσα. Διεθνής διπλωματία σε απόγνωση. Τόσα μυστικά στο προσκήνιο, δούναι και λαβείν να καταλαβαίνει πρώτη φορά κι ο απλός κόσμος. Και πολύ-πολύ περισσότερα πίσω από τις κουίντες των συμβουλίων, των υπουργείων και των παγκόσμιων ραντιέρηδων...
Ζ.
 
Κλειστά χαρτιά
* ΟΥΤΕ χθες σε συνέντευξη Τύπου για τα οικονομικά των ΟΤΑ «άνοιξε» τα χαρτιά του για τον χρόνο των δημοτικών εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών.
Ερωτηθείς σχετικά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ξεκαθάρισε ότι «αυτό το θέμα έχει ανοίξει μόνο από το ψήφισμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Εμείς δεν έχουμε ανοίξει τέτοιο ζήτημα. Ό,τι προτάσεις κατατεθούν, ενδεχομένως αξιολογηθούν, τώρα όμως δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο».
* * *
* ΠΑΝΤΩΣ, επειδή τις προεκλογικές χρονιές όπως (θα) είναι ούτως ή άλλως το 2014 για την αυτοδιοίκηση αυξάνονται συνήθως οι δαπάνες καθώς οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα μεγάλα και μικρά έργα, ο υπουργός Εσωτερικών κατέστησε σαφές ότι «δεν θα γίνεται αυτό τώρα» (άλλωστε η τρόικα καραδοκεί...)
* * *
* ΕΜΠΕΙΡΟΣ παράγοντας της αυτοδιοίκησης που την ξέρει όσο λίγοι, έλεγε πάντως για το ίδιο θέμα: «Μην εκπλαγείτε αν την τελική απόφαση για τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών την πάρει τελικά το Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς όποια απόφαση κι αν ληφθεί, είναι βέβαιο ότι θα γίνουν προσφυγές στο ΣτΕ».
ΜΑΚ.
 
Βαριά ονόματα...
* ΓΙΑ πρώτη φορά κατά γενική ομολογία σε τέτοιου είδους τελετές βρέθηκαν μαζί τόσο «βαριά» ονόματα αξιωματικών που έγραψαν ιστορία στον χώρο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Για την πρόσφατη τελετή παράδοσης και παραλαβής ο λόγος, που έγινε προχθές στο ΑΤΑ, και έχουμε και λέμε λοιπόν: Ι. Γιάγκος επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος ε.α. Β. Κλόκοζας επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ , πτέραρχος ε.α . αντιπτέραρχοι και υποπτέραρχοι ε.α. οι: Θ. Σχορτσιανίτης, Χρ. Βάγιας, Δ. Μαργέτης, Ν. Λάππας, Ι. Κοντογιάννης, Χρ. Διαμαντίδης, Γ. Σκρίμπας, Κ. Βούρρης, Ε. Μαρκινός, Φ. Κρεβάικας, Δ. Κουντούρης, Αθ. Αθανασόπουλος, Κ. Βλαχάβας, Αθ. Μπουντούρης, Αχ. Μακρής, Στ. Ξιφαράς, Ι. Βυζάντιος, Κ. Κωστόπουλος, Γ. Μελετίου, Σπ. Φράγκος, Ι. Ιωαννίδης, Στ. Χρυσόμαλλος, Ν. Δαγενάς, Φ. Μπανιάς, Ν. Ζούλφας, Γ. Λίτος, Π. Μεχτερίδης, Γ. Πετσιάς, Αν. Ποιμενίδης, Π. Τσιτσιμπάσης, Γ. Τσαραπόρτας, Γ. Χριστίδης, ενώ υπήρχαν σίγουρα και άλλοι που μας ξέφυγαν.
Η παρουσία τους έδειξε αν μη τι άλλο την εκτίμηση που έχει στην Π.Α. ο νέος Αρχηγός Τ.Α. αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης, όμως τα τόσο αυστηρά μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν με... άνωθεν εντολή, μάλλον δυσαρέστησαν τους παλαίμαχους αεροπόρους που βρέθηκαν κυριολεκτικά σε κλοιό από ανθρώπους με μαύρα γυαλιά, μαύρα σακάκια και με το ακουστικό από τον φορητό ασύρματο κολλημένο στο αυτί να τους κοιτούν με καχυποψία!
(Αλήθεια γιατί άραγε; Τα ερωτηματικά έστω και κατόπιν εορτής παραμένουν...)
ΔΗ.ΒΑΛ
 
* Περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση και στην έντυπη έκδοση της «Ε»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass