Όχι ποσοτικό

Δημοσίευση: 17 Απρ 2013 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:37
* ΣΤΟ θέμα που κυριαρχεί, την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων αναφέρεται ο Λαρισαίος Κ. Μ. «Πέραν των λεγόμενων "επίορκων" , για τους οποίους υπάρχει αντικειμενική αιτία απόλυσης, καμία απολύτως αναφορά δεν γίνεται για την ποιότητα των προς απόλυση. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει οποιαδήποτε ουσιαστική και αξιόπιστη αξιολόγηση των υπαλλήλων. Ένας από τους λόγους αυτής της έλλειψης είναι η κομματοκρατία (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) στη δημόσια διοίκηση και η κάλυψη και ασυδοσία οποιονδήποτε καταφανώς άχρηστων δημόσιων υπαλλήλων από κομματικά συγγενείς προϊστάμενους. Αποτέλεσμα αυτών που σχεδιάζονται , έτσι όπως σχεδιάζονται, θα είναι και η απόλυση υπάλληλων που δεν είναι αρεστοί στους ελεγχόμενους από τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προϊσταμένους , που αποτελούν σχεδόν το σύνολο των προϊσταμένων. Και αυτό διότι μέχρι τώρα δεν έχουν λειτουργήσει τα συμβούλια επιλογής προϊσταμένων, που θα έδιναν έναν τόνο αξιοκρατίας, με αποτέλεσμα αυτοί να αποτελούν σχεδόν στο σύνολό τους κομματικές επιλογές».
* * *
* ΚΑΙ συνεχίζει: «Αν η «εξωτερική τρόικα» ήθελε να κάνει ουσιαστική επέμβαση στα θέματα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, θα έπρεπε πρώτα να επιβάλλει την αντικειμενική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, από τον χαμηλότερο βαθμό μέχρι και τον βαθμό του γενικού γραμματέα και στη συνέχεια να ζητήσει την απόλυση υπαλλήλων όχι με αριθμητικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια ανεπάρκειας.
Επίκαιρο και χαρακτηριστικό είναι το θέμα ορισμού διοικητών στα νοσοκομεία. Ορίστε πεδίο δόξης λαμπρό, αν ήθελαν να επέμβουν για αξιοκρατική και όχι κομματική επιλογή. Αλλά...
Αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τους ίδιους τους Έλληνες , όπως εκπροσωπούνται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ (η ΔΗΜΑΡ δεν λαμβάνεται υπόψη ), θα ενδιαφέρει την «εξωτερική τρόικα»; Αυτή, δεν επιδιώκει τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης, ο σκοπός της είναι να πάρουν οι τοκογλύφοι δανειστές τα κεφάλαια και τους τόκους, και μάλιστα σε ευρώ. Όσο το δυνατόν μακροχρόνια, ώστε να είναι μεγαλύτεροι οι τόκοι...».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass