Ελλάδα
Ίδιες θέσεις, νέοι ρόλοι στα νοσοκομεία
Οι σημερινοί διοικητές του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Ηλίας Σκυλλάκος και Κων. Καραμπάτσας, τοποθετούνται εκ νέου, διοικητής και αναπληρωτής διοικητής αντίστοιχα, στη νέα ενοποιημένη πλέον διοίκηση των δυο νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Λάρισας, με απόφαση του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκε προχθές τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της νέας δομής των ενοποιημένων νοσοκομείων αλλά και των ΥΠΕ, η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας παραμένει ως έχει, ο Ηλ. Σκυλλάκος αναβαθμίζεται αναλαμβάνοντας ως υπερ-διοικητής των δυο νοσοκομείων της Λάρισας, ο μέχρι πρότινος αναπλ. διοικητής του ΠΝΛ Λάζαρος Μακρής τοποθετείται διοικητής στο ΓΝ Καρδίτσας ενώ με την κατάργηση της θέσης του διοικητή του ΓΝΛ και τον κ. Καραμπάτσα να τοποθετείται αναπλ. διοικητής στο ίδιο νοσοκομείο, απομακρύνεται ο σημερινός αναπληρωτής διοικητής Αθανάσιος Μπαντούλης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και προχθές αργά το βράδυ δεν αποδέχθηκε τελικά την πρόταση να τοποθετηθεί διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων με αποτέλεσμα να μείνει εκτός σχήματος.
Η ανακοίνωση της νέας δομής, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες βάζοντας παράλληλα τέλος στο έντονο πολιτικό παρασκήνιο που προηγήθηκε των τοποθετήσεων, με το υπουργείο Υγείας να καταλήγει τελικά στην ανανέωση της θητείας των ίδιων προσώπων (Σκυλλάκος, Καραμπάτσας) ουσιαστικά στις ίδιες θέσεις αλλά με διαφορετικούς ρόλους. Επί της ουσίας όμως και πέρα από τις πολιτικές ή κομματικές φιλοδοξίες, η ανακοίνωση της νέας δομής σηματοδοτεί την εφαρμογή του νέου καθεστώτος, που μεταξύ άλλων, προβλέπει συγχωνεύσεις και μετακινήσεις κλινικών αλλά και μείωση του αριθμού των κλινών. Μάλιστα οι νέοι διοικητές καλούνται σήμερα το μεσημέρι σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο με μείζον θέμα την ικανοποίηση των στόχων του Μνημονίου.
ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Αναλυτικότερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε προχθές αλλαγές διοικητών ΥΠΕ (στην 4η ΥΠΕ διοικητής αναλαμβάνει ο Κων. Τσιτουρίδης, στην 6η ΥΠΕ αναλαμβάνει ο Δ. Κατσικόπουλος, ενώ αν. Διοικητής της 7ης ΥΠΕ τοποθετείται ο Γ. Φραγκιαδάκης) ενώ νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) αναλαμβάνει ο Λεωνίδας Ανωμερίτης και νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιολογικών Υλικών (ΕΚΕΒΥΛ) ο Παναγιώτης Γκούμας. Συνεπώς διατηρούνται στις θέσεις τους, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Π. Τομάρας, ο αναπλ. διοικητής Αθαν. Τσάτσος και η υποδιοικήτρια Παρ. Σκιαδοπούλου (Λαμία). Μετά την αναδιάταξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ , οι διοικήσεις των νοσοκομείων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, διαμορφώνονται ως εξής :
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Διοικητής Σκυλλάκος Ηλίας ενώ επίκειται η τοποθέτηση του αναπληρωτή διοικητή Ακαδημαϊκών Θεμάτων, θέση για την οποία η Ιατρική Σχολή Λάρισας έχει προτείνει τους καθηγητές Κων. Μαλίζο, Θεόφ. Καραχάλιο και Γ. Νταλέκο.
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Αναπληρωτής διοικητής Καραμπάτσας Κώστας. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» : Διατηρούνται οι Ζαχαρόπουλος Αριστείδης (διοικητής) και Γιάννης Ντόκος (αναπλ. διοικητής). ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Λοπατατζίδης Μιχαήλ ο οποίος θα αντικαταστήσει την Αθηνά Πετσά. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Μακρής Λάζαρος ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ιατρό Μ. Ευθυμίου ο οποίος, υπενθυμίζεται, πως παραιτήθηκε με αφορμή την υπόθεση των ελέγχων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Β.Κ.
 
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ | ΤΟΠΙΚΑ | ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ | ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ | ΕΛΛΑΔΑ | ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΕΚΦΡΑΣΗ/ΣΚΕΨΗ | Περισσότερα
Ιστορικό Εφημερίδας | Έμψυχο Δυναμικό
Επικοινωνία
© 1996 - 2015, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ