Λάρισα
28° C

Ανατολή: 6:28 πμ
Δύση: 8:44 μμ

   
 
Αρχική σελίδα » Πρωτοσέλιδο » «Εμβολιαστείτε», συστήνει το υπ. Υγείας

Ιστορικό

Eπικοινωνία

Διαφήμιση

Site map

 
 

 

Πρωτοσέλιδο

Εκτύπωση Αποστολή  
Επιστροφή
ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ: ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ…

«Εμβολιαστείτε», συστήνει το υπ. Υγείας

* Έχει ήδη νοσήσει το 2% των Ελλήνων

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

 
ΑΘΗΝΑ
Σταδιακά, ως τις αρχές Δεκεμβρίου καλείται να εμβολιαστεί με το εμβόλιο για την προστασία από τον ιό της νέας γρίπης, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Υγείας.
Ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός, αλλά η σύσταση τόσο του υπουργείου όσο και του σχεδόν συνόλου των επιστημόνων είναι ότι το εμβόλιο θα πρέπει να γίνει για να ωφεληθεί συνολικά η κοινότητα και να αναχαιτίσει τη νέα γρίπη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στις 16 Νοεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ και αφορά όσους εργάζονται στο χώρο της υγείας, νοσηλευτές, γιατρούς και άλλους.
Στις 23 Νοεμβρίου αρχίζει στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα εμβολιαστικά κέντρα η χορήγηση του εμβολίου για τα άτομα, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Την 1η Δεκεμβρίου καλούνται να εμβολιαστούν οι υγιείς ενήλικες, 18 έως 45 χρόνων, και στις 17 του ίδιου μήνα παιδιά και έφηβοι από 4 έως 17 ετών και όλοι οι υγιείς άνω των 50 ετών.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα των εμβολιασμών και τους χώρους, όπου θα γίνονται, μπορούν να παίρνουν οι πολίτες στην τηλεφωνική 1135 του ΚΕΛΠΝΟ, αλλά και σε άλλη τηλεφωνική γραμμή, που θα ανακοινωθεί σύντομα και θα έχει ως σημείο αναφοράς τον ΕΟΦ.
Τόσο η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όσο και η υφυπουργός, Φώφη Γεννηματά, κάλεσαν χθες με δήλωσή τους γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης. Μάλιστα, έκαναν έκκληση να βοηθήσουν, ώστε να ξεπεράσουν οι πολίτες τη φοβία και την προκατάληψη που έχει αναπτυχθεί για την ασφάλεια του εμβολίου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Ελλάδα έχουν νοσήσει -με καθαρά συμπτώματα της νέας γρίπης- 2% του πληθυσμού, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 20% έχουν περάσει τη νέα γρίπη στο σπίτι, χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα.
* Σημειώνεται ότι ο ιός της γρίπης έπληξε και μέλος της κυβέρνησης (υφυπουργό).
 

Πρωτοσέλιδο

 
RSS Feeds
Πρωτοσέλιδα
Τοπικά
Ψιθυριστά
Πολιτιστικά
Αθλητικά
Οικονομικά
Ελλάδα
Θεσσαλία
Έκφραση/Σκέψη
 
Bookmark & Share
+ Greekmarks.com
 
 
 

Αναζήτηση

Η ζωή στη Λάρισα








ΚΕΘΕΑ

SafeLine.gr

SafeLine.gr


 
© 1996 - 2010, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του
περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.