Λάρισα
28° C

Ανατολή: 6:28 πμ
Δύση: 8:44 μμ

   
 
Αρχική σελίδα » Πρωτοσέλιδο » Η Λάρισα ψήφισε Αντ. Σαμαρά

Ιστορικό

Eπικοινωνία

Διαφήμιση

Site map

 
 

 

Πρωτοσέλιδο

Εκτύπωση Αποστολή  
Επιστροφή
ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΑ ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

Η Λάρισα ψήφισε Αντ. Σαμαρά

* Κέρδισε το 48% των ψήφων, έναντι 40,6% της Ντόρας και 9,3% του Ψωμιάδη * Οι ψήφοι που πήραν οι 3 υποψήφιοι σε όλους τους δήμους του νομού * Μηνύσεις τη νύχτα μετά από συμπλοκή στην αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

 
Τον κ. Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα με σαφή υπεροχή, επέλεξαν οι Λαρισαίοι – μέλη της ΝΔ για επόμενο αρχηγό του κόμματος. Σύμφωνα με το 99% των αποτελεσμάτων της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής Λάρισας της ΝΔ, με δεδομένο πάντα πως δεν έχουν ελεγχθεί οι εκλογικοί κατάλογοι μετά και τα τεχνικά προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα, ο κ. Αντ. Σαμαράς έλαβε 10.134 ψήφους (ποσοστό 48,8/%) έναντι της κ. Ντ. Μπακογιάννη που έλαβε 8.445 ψήφους (ποσοστό 40,6%), ενώ ο κ. Παν. Ψωμιάδης έλαβε 1.936 ψήφους (ποσοστό 9,3%) επί 20.767 ψηφισάντων στο νομό.
 Σε προπύργια του κ. Σαμαρά αναδεικνύονται δήμοι (αναλυτικά στον σχετικό πίνακα) όπως αυτός της Λάρισας αλλά και οι δήμοι Γιάννουλης, Πλατυκάμπου, Αντιχασίων, Κ. Ολύμπου και Λακέρειας. Αντίθετα υπεροχή της κ. Μπακογιάννη σημειώθηκε σε δήμους όπως των Φαρσάλων, της Ελασσόνας, του Νέσσωνος και της Νίκαιας. Σε ελάχιστους δήμους, όπως ο Κραννώνος, των Γόννων ή των Ευρυμενών η μάχη κρίθηκε στο νήμα. Για τον τρίτο υποψήφιο για την αρχηγία της ΝΔ κ. Παν. Ψωμιάδη, ξεχωρίζει επίσης ο δήμος Ελασσόνας όπου ο νομάρχης Θεσσαλονίκης έλαβε τους περισσότερους ψήφους.
Το παζλ της χθεσινής διαδικασίας για τη ΝΔ, συμπληρώνουν επίσης οι παρατηρήσεις που αφορούν: καταρχήν στο γεγονός ότι και η ΝΔ, μετά το ΠΑΣΟΚ, ακολουθήθηκε πλέον μια διαφορετική και προφανώς πιο δημοκρατική διαδικασία για την εκλογή προέδρου, άσχετα από τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν γύρω από τη διαδικασία με δεδομένο επίσης ότι πρόκειται για κάτι το πρωτόγνωρο. Σημαντικό στοιχείο αποτέλεσε επίσης το γεγονός ότι υπήρξε μαζική συμμετοχή η οποία, τουλάχιστον στην περίπτωση της Λάρισας, ξεπέρασε τις προσδοκίες των κομματικών στελεχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 7.500 περίπου μέλη της ΝΔ στο νομό, στις χθεσινές εκλογές ψήφισαν και παράλληλα έγιναν μέλη του κόμματος περισσότεροι από 20.700 Λαρισαίοι. Τέλος το κλίμα πόλωσης των προηγούμενων ημερών είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση μεταξύ των υποστηρικτών των δυο βασικών υποψηφίων. Η συμπλοκή χθες βράδυ στο Ε.Α.Κ. Λάρισας και ο ξυλοδαρμός μελών της ΝΔ, πιθανόν να συνεχισθεί στις δικαστικές αίθουσες μετά και τις μηνύσεις που κατατέθηκαν αλλά το ερώτημα αφορά στην επόμενη ημέρα της ΝΔ και στο πώς θα συμπορευτούν οι οπαδοί της μιας και της άλλης πλευράς, μετά τα όσα έχουν προηγηθεί μεταξύ τους.  
ΜΗΝΥΣΕΙΣ
Στο μεταξύ χθες βράδυ και λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και άγνωστο, προς το παρόν γιατί, στην αίθουσα βαρέων αθλημάτων του ΕΑΚ Λάρισας σημειώθηκε συμπλοκή οπαδών και ο ξυλοδαρμός παρολίγον να γενικευθεί. Ευτυχώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι ενώ στελέχη της μιας και της άλλης πλευράς επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα αλλά οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα, καθώς κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ., όπου αλληλομηνύθηκαν.
ΣΤΟ ΒΟΛΟ
Προβάδισμα με σχεδόν 300 ψήφους διαφορά, είχε έως τις 11:30 χθες το βράδυ, ο Αντώνης Σαμαράς για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο νομό Μαγνησίας.
Έως εκείνη την ώρα είχε καταγραφτεί το 54% των αποτελεσμάτων στα εκλογικά τμήματα του νομού, σύμφωνα με τα οποία, ο Αντώνης Σαμαράς, διατηρούσε το προβάδισμα με 1.614 ψήφους, η Ντόρα Μπακογιάννη ακολουθούσε με 1.350 ψήφους, ενώ την προτίμηση 364 φίλων και μελών της Ν.Δ., συγκέντρωνε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Για την ολοκλήρωση του αποτελέσματος της κάλπης, εκκρεμεί η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε 21 ακόμη τμήματα της Μαγνησίας, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα τμήματα των τριών μεγάλων Δήμων του νομού, Βόλου, Ν. Ιωνίας και Αλμυρού.
 

Πρωτοσέλιδο

 
RSS Feeds
Πρωτοσέλιδα
Τοπικά
Ψιθυριστά
Πολιτιστικά
Αθλητικά
Οικονομικά
Ελλάδα
Θεσσαλία
Έκφραση/Σκέψη
 
Bookmark & Share
+ Greekmarks.com
 
 
 

Αναζήτηση

Η ζωή στη Λάρισα








ΚΕΘΕΑ

SafeLine.gr

SafeLine.gr


 
© 1996 - 2010, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του
περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.