Επιβεβαίωσαν τις προτάσεις όπου συμφωνούν, αλλά και τις διαφωνίες τους με εκατέρωθεν επιχειρήματα, τα μέλη της διευρυμένης ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ που συνεδρίασαν χθες. Ως σημεία που παρατηρείται διάσταση απόψεων παρέμειναν ο τρόπος εκλογής των προέδρων των Τοπικών Οργανώσεων και της ΝΟΔΕ καθώς και η θεσμοθέτηση ποσοστώσεων.
Απουσία των βουλευτών, τα μέλη της διευρυμένης νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής, κατέθεταν επί δυόμισι ώρες τις προτάσεις τους, οι οποίες θα σταλούν προς επεξεργασία στη γραμματεία οργανωτικού του κόμματος, προκειμένου να λάβουν τη μορφή κωδικοποιημένης πρότασης για το Προσυνέδριο του Μαρτίου.
Η βασική διαφωνία εστιάζεται στον τρόπο εκλογής των επικεφαλής των τοπικών κομματικών οργάνων. Όπως είναι φυσικό, μετά την πρωτόγνωρη και άκρως επιτυχή διαδικασία με την οποία εξελέγη ο πρόεδρος του κόμματος, υπάρχουν πλέον πολλές φωνές που ζητούν να ανοίξει αυτή η διαδικασία και στις εκλογικές πρακτικές που ακολουθούνται στην κομματική βάση. Αυτό σημαίνει ότι τόσο οι πρόεδροι των τοπικών, όσο κι εκείνος της ΝΟΔΕ θα μπορούσαν να εκλεγούν από ένα διευρυμένο σώμα και όχι μόνο από τη νομαρχιακή συνέλευση όπως συμβαίνει σήμερα.
Προτάσεις υπήρξαν επίσης για θεσμοθέτηση ποσοστώσεων στην εκλογή γυναικών και νέων.