ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟ»

Ο λογαριασμός των μπλόκων στον λαό

* Στο 50% έφτασε η απώλεια των εσόδων της εταιρίας αυτές τις ημέρες * Για έλλειψη ασφάλειας και ταλαιπωρία οδηγών έκανε λόγο στην «Ε» εκπρόσωπος της εταιρίας

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2016 1:49

Μια ακόμα διάσταση έχει το ζήτημα των πολυήμερων αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα, αυτό των διαφυγόντων εσόδων που υφίστανται οι άμεσα εμπλεκόμενοι αλλά και της διεκδίκησης των αποζημιώσεών τους. Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» έχει ήδη καταθέσει ήδη αίτημα αποζημίωσης από το δημόσιο βάσει της σύμβασης, καθώς υπάρχει ρήτρα που καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό διαβεβαίωσε στην «Ε» εκπρόσωπος της εταιρίας και συγκεκριμένα η υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Ειρήνη Ζαβρίδου. Μάλιστα η ίδια αναφέρθηκε και στο ύψος των διαφυγόντων εσόδων που αυτές τις ημέρες φτάνει το 50% ενώ δεν στάθηκε μόνο στο οικονομικό κομμάτι αλλά ανέλυσε και μια σειρά επιπτώσεων που έχουν αυτές οι κινητοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι αποκλεισμοί των δρόμων ήταν δίωροι και υπήρχε μια απώλεια εσόδων της τάξης του 23% - 24%. Σήμερα ωστόσο έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι κινητοποιήσεις έχουμε φτάσει στο 50% και αυτό αφορά σε όλους τους σταθμούς. Πρώτον γιατί υπάρχουν σταθμοί που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους αλλά και λειτουργούν με πολύωρες διακοπές αλλά και δεύτερον ο κόσμος φοβάται να ταξιδέψει αυτές τις ημέρες λόγω των αποκλεισμών».

Για το πώς θα αντιδράσει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» τόνισε: «Έχουμε ήδη κάνει αίτημα αποζημίωσης από το δημόσιο σύμφωνα με τη σύμβαση. Υπάρχει ρήτρα που προβλέπει τέτοιες περιπτώσεις. Άλλωστε έχουμε την υποχρέωση να στέλνουμε εβδομαδιαίες αναφορές προς το δημόσιο με ό,τι ακριβώς συμβαίνει κατά τη διάρκεια τέτοιων γεγονότων».

Η κ. Ζαβρίδου αναφέρθηκε και σε άλλες επιπτώσεις: «Υπάρχει θέμα με την ασφάλεια και την ταλαιπωρία των οδηγών. Επιλέγουν τους παράδρομους και άλλα οδικά δίκτυα με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες ατυχημάτων. Όταν είσαι πολλές ώρες στον δρόμο και για μισή ώρα κάνεις 4 ώρες τότε υπάρχει πρόβλημα. Επίσης έχουν δεσμευτεί οι περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή αστυνόμευση ούτε στον αυτοκινητόδρομο ούτε και στις πόλεις. Ακόμα έχουμε αναστείλει όλες τις εργασίες συντήρησης. Όλο τα προσωπικό έχει δεσμευτεί για να κάνει ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και εκτροπές ενώ έχουμε και ταλαιπωρία του προσωπικού για τις μετακινήσεις του».

Εν κατακλείδι η εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε πως: «Υπάρχουν καθυστερήσεις στα εργοτάξια και ειδικά στα Τέμπη καθώς υπάρχει δυσκολία στην πρόσβαση και στην παράδοση των υλικών».

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass