Ο Μάρκος Μπόλαρης στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 13:00

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, στο Κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι όπου ενημερώθηκε από την Πρόεδρο κα. Γιάντση Άννα- Μαρία για τις δράσεις του ιστορικού Ινστιτούτου.

Σκοπός του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας μέσω της εκπαίδευσης των Ελλήνων παραγωγών σε εξειδικευμένα αγροδιατροφικά θέματα, όπως μελισσοκομία, αμπελουργία – οινολογία, δενδροκομία, λαχανοκομία, κηποτεχνία, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, σαλιγκαροτροφία κ.ά. και κυρίως στις πρακτικές και μεθοδολογίες καλλιέργειας νέων βιώσιμων καλλιεργειών. Παράλληλα διοργανώνει σεμινάρια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών που αφορούν ακόμα και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών διαθέτει έκταση 1.000 στρεμμάτων. Στα 250 από αυτά αναπτύσσονται επιδεικτικές αγροτικές καλλιέργειες (με κύριες καλλιέργειες ελιάς, αμπελιού, φιστικιάς και αμυγδαλιάς) για την πρακτική άσκηση των εκπαιδευόμενων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ξεναγήθηκε στους διοικητικούς και εκπαιδευτικούς χώρους του Ινστιτούτου, στην πλούσια Βιβλιοθήκη, που διασώζει εξαιρετικά βιβλία και έντυπα που αποτυπώνουν την εξέλιξη της γεωπονίας στην χώρα, καθώς και στο μοναδικό Μουσείο Μελισσοκομίας. Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών , η ιστορία του, οι υποδομές του, η εμπειρία των ανθρώπων του συνθέτουν ένα σημαντικό σύνολο που αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο για την άσκηση μιας αγροτικής πολιτικής στον τομέα της εκπαίδευσης και συνεχούς επιμόρφωσης του παραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας. Και ταυτόχρονα συνιστά μια ανοιχτή πρόσκληση για την δυνατότητα επαγγελματικού επαναπροσανατολισμού συμπολιτών μας που δεν είχαν μέχρι σήμερα την ευκαιρία ενασχόλησης με τις προκλητικές δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα.                

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass