ΘΑ ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

«Παράθυρο» Αλ. Τσίπρα για βελτιώσεις προς αγρότες μόνο όμως με διάλογο

* Και θα αφορούν προστασία εισοδήματος – μεταβατικότητα στην αύξηση ασφαλιστικών εισφορών *Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους αγρότες να αναλογιστούν γιατί τους «αποθεώνουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης»

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2016 0:22

 

ΑΘΗΝΑ, Του Γιώργου Μακρή

«Παράθυρο» για «σημαντικές», όπως τις χαρακτήρισε, βελτιώσεις προς τους αγρότες στο ασφαλιστικό και στον τομέα «προστασίας του εισοδήματός τους» «άνοιξε» ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, έθεσε όμως ως προϋπόθεση να προσέλθουν οι αγρότες στο τραπέζι του διαλόγου με την κυβέρνηση. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος «δεν θα γίνει από μηδενική βάση».

«Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες βελτιώσεων, τόσο σε ό,τι αφορά το θέμα των εισφορών τους, το θέμα της μεταβατικότητας των διατάξεων, όσο, όμως, και γενικότερα, σε θέματα που αφορούν την ανάγκη προστασίας του εισοδήματός τους, ειδικότερα προστασίας του εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο πρωθυπουργός και επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τους αγρότες για διάλογο:

«Αρκεί να θελήσουν να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να βρούμε λύσεις, γιατί, χωρίς διάλογο, δεν υπάρχουν λύσεις.

Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί και το σύνολο της κυβέρνησης, είμαστε ανοιχτοί για έναν εξαντλητικό και ειλικρινή διάλογο με τον αγροτικό κόσμο».

Στην ομιλία του ο κ. Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους αγρότες να αναλογιστούν ποιες «οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις τους στηρίζουν» καθώς και γιατί τους «αποθεώνουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης», ενώ κριτική άσκησε στη Νέα Δημοκρατία.

«Αυτό, όμως, που πρέπει να πούμε στον αγροτικό κόσμο με απόλυτη ειλικρίνεια είναι ότι κάνει λάθος αν υπολογίζει σε αυτούς που σήμερα κάνουν ότι τους υποστηρίζουν, αλλά για πάρα πολλά χρόνια, στο πρόσφατο παρελθόν, τους λοιδορούσαν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:.

«Διότι υπάρχουν οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν σήμερα, για άλλους λόγους, να εκμεταλλευτούν την ειλικρινή αγωνία των αγροτών, για να εξυπηρετήσουν σχεδιασμούς που καμία σχέση δεν έχουν με το επίπεδο ζωής τους και την οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής υπαίθρου.

Τους καλώ, λοιπόν, απλώς να σκεφτούν: Ποια, αλήθεια, ήταν η πρόταση της ΝΔ σε σχέση με το αγροτικό ζήτημα, που τώρα μάλιστα ζητά και την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης; Την ανέλυσε με θαυμαστή ειλικρίνεια ο κύριος Μητσοτάκης πρόσφατα στη Βουλή όταν πρότεινε τον συμψηφισμό των αγροτικών επιδοτήσεων με τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους. Αυτή είναι η εναλλακτική τους πρόταση, τη στιγμή που εμείς εξασφαλίζουμε αφορολόγητο όριο στις επιδοτήσεις.

Και τους καλώ επίσης να σκεφτούν: Γιατί άραγε τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, σήμερα, υποκριτικά τους αποθεώνουν, όταν λίγα μόλις χρόνια πριν τα ίδια Μέσα τους πολεμούσαν με τον πιο φανατικό τρόπο; Η απάντηση δεν βρίσκεται φυσικά στην ξαφνική τους αγάπη για τον Έλληνα αγρότη και την ελληνική ύπαιθρο. Αντίθετα συνδέεται άμεσα με σκοπιμότητες που ουδεμία σχέση έχουν με την αγωνία για τους αγρότες. Αλλά με την αγωνία τους να μην εκκινήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass