ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Απόβαση αγροτών στο κέντρο της Αθήνας

* Ανοικτά μέχρι το μεσημέρι τα Τέμπη

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016 0:16

Στην πρωτεύουσα θα είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα των αγροτών, όπου θα πραγματοποιηθεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο των μπλόκων, ενώ για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών τα Τέμπη θα είναι ανοικτά μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Ανάλογη κίνηση θα γίνει από τους αγρότες των Τεμπών κι όταν οι συνάδελφοί τους θα επιστρέφουν από την πρωτεύουσα. Στο μεταξύ οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, αλλά και των υπόλοιπων μπλόκων που συντάσσονται μαζί τους απέστειλαν τα αιτήματα στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς και αναμένουν απαντήσεις, αλλά και συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. Συνάντηση που χρονολογείται την επόμενη εβδομάδα.

ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δεκάδες λεωφορεία και πολλά ΙΧ θα αναχωρήσουν σήμερα το πρωί από διάφορες περιοχές του θεσσαλικού κάμπου με προορισμό την Αθήνα, ενώ το ραντεβού έχει δοθεί λίγο έξω από την πρωτεύουσα. Το σημείο συγκέντρωσης των αγροτών απ’ όλη τη χώρα είναι η Ομόνοια στις 4 μ.μ., απ’ όπου θα ξεκινήσει η πορεία για την πλατεία Συντάγματος. Βέβαια τα στελέχη των Συντονιστικών Επιτροπών και των Ομοσπονδιών βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, ώστε από σήμερα το πρωί να συντονίσουν την κάθοδο των αγροτών στο Σύνταγμα. Όσον αφορά στη διανυκτέρευση, άλλοι θα κοιμηθούν στις σκηνές που θα στηθούν στην πλατεία (αρκεί να βοηθήσει ο καιρός), άλλοι σε ξενοδοχεία (όσοι έχουν την οικονομική άνεση) και φυσικά όσοι έχουν συγγενείς και γνωστούς θα φιλοξενηθούν στα σπίτια τους. Αύριο το μεσημέρι προγραμματίζεται και δεύτερο συλλαλητήριο σε συνεργασία με τα εργατικά σωματεία.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Οι φοιτητές και σπουδαστές από δεκάδες σχολές σε όλη την Αθήνα θα δώσουν το «παρών» αύριο Σάββατο στο μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους αγρότες στις 11 π.μ. στην Ομόνοια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων «δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού προσυγκέντρωσης πίσω από τα πανό των συλλόγων μας στην πλατεία Κάνιγγος στις 10:30 π.μ. Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας. Να αποσυρθεί τώρα το ασφαλιστικό έγκλημα».

Η Ε.Γ. ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της «για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών αποτελεί μονόδρομο ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αυτοαπασχολούμενων και των συνταξιούχων. Συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, μαζί με τους αγρότες, διεκδικώντας να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου – έκτρωμα για την Κοινωνική Ασφάλιση». Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 6.00 π.μ. από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (πλατεία Λαού Λάρισας).

ΤΟ ΔΩΤΙΟΝ ΠΕΔΙΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Την υποστήριξή της δημόσια στις κινητοποιήσεις των αγροτών εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος πλειοψηφίας του Δήμου Αγιάς «Δώτιον Πεδίον». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου πλήττονται άδικα και βάναυσα από τη σκληρή φορολογική και τη δήθεν ασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε στο πλευρό τους και να αγωνιστούμε μαζί τους. Για τον λόγο αυτό τα μέλη και οι αιρετοί του «Δώτιου Πεδίου», συμμετέχουν, κατά το δυνατόν ο καθένας μας τόσο προσωπικά όσο και υλικά. Καλούμε και τη δημοτική αρχή να πράξει το ίδιο χωρίς υπεκφυγές».

ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Στην Αθήνα μαζί με τους αγρότες

Την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας, αναφέροντας ότι οργανώνουν κάθοδο για την Αθήνα μαζί με τους αγρότες, διεκδικώντας να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ειδικότερα ανακοίνωσαν: «Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων και αλιέων της χώρας μας για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα φορολογικά μέτρα που εξουθενώνουν τους παραγωγούς και τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

Οι αγρότες είναι από τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται βάναυσα από το 3ο μνημόνιο και γενικότερα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρωτογενής τομέας που θα έπρεπε να είναι ο θεμέλιος λίθος της οικονομίας μας κινδυνεύει με εξαφάνιση. Εάν εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα του νέου μνημονίου δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κανείς νέος αγρότης ή κτηνοτρόφος.

Την απάντηση σε αυτή τη πολιτική τη δίνουν για άλλη μια φορά οι εξουθενωμένοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς με τα αγωνιστικά μπλόκα στους δρόμους. Αντιστέκονται στη λαίλαπα των νέων μέτρων και δίνουν μάχη για να επιβιώσουν οι οικογένειές τους, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και να μην διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας και η ΕΛΜΕ Λάρισας εκτιμούν ότι αποτελεί μονόδρομο για τους εργαζομένους, ανέργους, αγρότες, κτηνοτρόφους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους ο κοινός τους αγώνας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις των αγροτών, έτσι ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, μέσα από τον κοινό αγώνα, να αποτρέψουμε τη ψήφιση του αντιασφαλιστικού Νομοσχεδίου της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. και να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εδώ και έξι χρόνια εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. στη χώρα μας.

Μοναδικός δρόμος διαφυγής του λαού μας από τη μέγγενη των μνημονίων και των δανειστών είναι να πιστέψουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς. Και είμαστε πιο δυνατοί, αρκεί να ενωθούμε σε ένα μεγάλο πανεργατικό – παλλαϊκό μέτωπο για την απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια, για τη διαγραφή του χρέους και για τη σύγκρουση με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. Συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Συντάγματος αύριο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, μαζί με τους αγρότες, διεκδικώντας να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου – έκτρωμα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 05:30 π.μ. από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (πλατεία Λαού Λάρισας)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass