Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΣΜΕΥΣΗ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΣΕ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλές από αγροτικό ρεύμα

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2016 7:30

Τη δέσμευση του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη ότι θα ισχύσουν και για τους αγρότες που έχουν οφειλές στη ΔΕΗ οι ευνοϊκές ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν για τους οικιακούς καταναλωτές, εξασφάλισε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε , «με πρωτοβουλία του Λαρισαίου βουλευτή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το αγροτικό ρεύμα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και της μείωσης του κόστους παραγωγής ο βουλευτής ζήτησε και συζήτησε με τον αρμόδιο υπουργό ειδικές και άμεσες ρυθμίσεις για την ελάφρυνση των αγροτών. Η μείωση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με την παραχώρηση των ανεκμετάλλευτων δημόσιων γαιών είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του μικρού και μεσαίου αγρότη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι για τους αγρότες οι οποίοι έχουν οφειλές στα αγροτικά τιμολόγια της Δ.Ε.Η. θα ισχύσει ό,τι και στα οικιακά, δηλαδή θα δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού καταβάλλοντας αρχικά το 10% της οφειλής ως προκαταβολή και έπειτα ρύθμιση 36 δόσεων, ενώ πρότεινε για όσους είναι καλοπληρωτές 10% έκπτωση στα τιμολόγια».

* Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει αναφορά στις νέες πληρωμές των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΚΟΕ-ΠΣΕΑ) ύψους 2.393.594 ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε 1814 δικαιούχους παραγωγούς. Αυτή είναι η αρχή της πληρωμής ενισχύσεων καθώς οι εκκαθαρίσεις συνεχίζονται.