ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Επιστροφή - αποθέωση για τα τρακτέρ του Συντάγματος

* Κουτσούμπας: περισσότερη συσπείρωση στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα * Μπούτας: Έχουμε τη δύναμη να γονατίσουμε τους εκμεταλλευτές μας * Έκλεισαν επ' αόριστον τα Τέμπη

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2016 0:16

 

Αποθεωτική υποδοχή για τους 19 Θεσσαλούς αγρότες που επέστρεψαν από τα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, επεφύλαξαν χθες το μεσημέρι στον κόμβο Νίκαιας, εκατοντάδες συνάδελφοί τους που παραμένουν στο μπλόκο. Οι 19 οδηγοί με τα τρακτέρ τους έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό, συνθήματα, αγκαλιές και τραγούδια απ΄ τους "παραμένοντες να φυλάνε Θερμοπύλες" ενώ εμφανή ήταν τα σημάδια κούρασης και ταλαιπωρίας μετά απ΄ το πολύωρο ταξίδι τους από τα διόδια Αφιδνών ως τη Νίκαια. Επικεφαλής της αρμάδας των τρακτέρ ήταν ο αγρότης Αγγελος Μουτσάνας από τον Παλαμά ενώ επίσης απ΄ την περιοχή Καρδίτσας ήταν και άλλα 10 τρακτέρ. Από το νομό Λάρισας, πήγαν, πήραν μέρος στα συλλαλητήρια  και γύρισαν, 6 αγρότες με τρακτέρ , οι οποίοι είναι οι Ν. Καρυώτης, Θ. Παπαστεργίου, Δημ. Κυρίτσης, Απ. Ζαχαριάς, Ν. Παναγιωτίδης και Θαν. Γκούμας .

Συνολικά τα τρακτέρ που - επετράπη να ξεκινήσουν για την Αθήνα και - έφτασαν στο Σύνταγμα ήταν 18  και ένα αγροτικό μηχάνημα Ουνιμοκ . 

Ο ΒΑΓΓ. ΜΠΟΥΤΑΣ

Εχουμε τη δύναμη και τη θέληση να γονατίσουμε τους εκμεταλλευτές μας, όπου κι αν βρίσκονται, σ΄ όποια καρέκλα κι αν κάθονται. Η κινητοποίηση των χιλιάδων αγροτών από ολόκληρη τη χώρα, έδειξε ότι ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει στα όριά του, δεν αντέχει άλλα χτυπήματα και είναι αποφασισμένος να βάλλει τέρμα σ΄ αυτή την τραγική κατάσταση. Αυτό δήλωσε από το μπλόκο Νίκαιας χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Καρδίτσας Βαγ. Μπούτας, κατά την υποδοχή των 18 τρακτέρ των Καρδιτσιωτών και Λαρισαίων αγροτών από την Αθήνα.

Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, ευχαρίστησε τους χιλιάδες, όπως είπε, εργαζομένους, νέους, μικρομεσαίους και άλλους πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες, και υποσχέθηκε ότι το ασυμβίβαστο οργανωμένο αγροτικό κίνημα αγωνίζεται και θα αγωνίζεται και στο μέλλον, για να δυναμώσει το κοινό μέτωπο μαζί τους, ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές του κεφαλαίου, της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της πλουτοκρατίας.

Οσον αφορά στην επόμενη ημέρα, είπε ότι οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα και τους δρόμους, θα αποφασίσουν, μέσα από συνελεύσεις και άλλες ανοιχτές διαδικασίες, τα επόμενα βήματά τους.

* «Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα που μαζί με τη μαζική παρουσία των αγροτών υπογραμμίσαμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα, όπως και το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Έχουμε την πεποίθηση ότι στείλαμε ένα ηχηρό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες και θα συνεχίσουμε από τα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς την κλιμάκωση του αγώνα μας, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα που έχουμε θέσει για την επιβίωσή μας» δήλωσε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Σήμερα αργά το βράδυ οι αγρότες του μπλόκου Νίκαιας θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν τις παραπέρα μορφές κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Αργά το απόγευμα και προερχόμενος από τη Φλώρινα,  όπου είχε μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματός του, πέρασε από το μπλόκο της Νίκαιας ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημ.Κουτσούμπας. Οι συγκεντρωμένοι αγρότες τον υποδέχθηκαν θερμά, συνομίλησαν μαζί του και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη στήριξη που παρέχει το ΚΚΕ στον αγώνα τους. Ο επικεφαλής του ΚΚΕ, τους διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες τους για την ανατροπή των αντιαγροτικών πολιτικών που ασκούν η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στηρίζονται διαχρονικά από το κόμμα του και πως χρειάζεται ακόμη περισσότερη συσπείρωση και ενεργή συμμετοχή του συνόλου του αγροτικού κόσμου για την επίτευξη των στόχων του. Οσον αφορά την κυβέρνηση , είπε ότι οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των αγροτών από άκρου εις άκρον της Ελλάδος, δείχνουν την απόγνωση που έχουν φτάσει και πως θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο έκτρωμα για φορολογικό-ασφαλιστικό.    Για την «επόμενη ημέρα» του αγροτικού κινήματος και τις κινήσεις του από δω και πέρα, είπε ότι οι αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους, ξέρουν τι και πώς πρέπει να κάνουν για να πετύχουν τους στόχους τους και να βελτιώσουν συνολικά τη θέση τους , που –όπως είπε-  θα επιδεινώνεται διαρκώς εάν υλοποιούνται τα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και μονοπωλίων.    

Ο Δ. Κουτσούμπας , μετά τη συνάντηση με τους αγρότες, έκανε δηλώσεις σε ΜΜΕ και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με αγροτικά στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων τον Ρ. Μαρούδα και τον Βαγγ. Μπούτα.     

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

  Εν τω μεταξύ , σε επ' αόριστον αποκλεισμό των Τεμπών προχώρησαν και πάλι από τις 12 χθες το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου.Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών το διήμερο των αγροτικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Αθήνα είχαν αφήσει την κοιλάδα ανοιχτή για περισσότερες ώρες προκειμένου να διευκολύνουν τη μετακίνηση των συναδέλφων τους.

Οι αγρότες των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση από την κυβέρνηση για διάλογο, στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών με τις οποίες έχουν συνταχθεί και αγρότες πολλών ακόμη μπλόκων.

ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΚΑ

Οι αγρότες της Ροδόπης, από την πλευρά τους, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς από σημερα , Δευτέρα θα αποκλείσουν επί 72 ώρες το τελωνείο της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον κόμβο του Τυχηρού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη δεν θα μπορεί να εισέρχεται και να εξέρχεται από και προς Βουλγαρία κανένα τροχοφόρο όχημα. Μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής το μπλόκο των αγροτών θα ανοίγει ανά δύο ώρες για 15 λεπτά προκειμένου να διευκολύνεται η κίνηση των οδηγών που είναι εγκλωβισμένοι στον κόμβο του Τυχηρού, λίγα χιλιόμετρα από τη συνοριακή διάβαση.

Οι αγρότες της Ξάνθης από σημερα , Δευτέρα, επανέρχονται στους επτάωρους αποκλεισμούς από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα, στο μπλόκο στο Δερβένι από τις 11:00 έως τις 18:00 είναι κλειστές οι δύο λωρίδες και στα δύο ρεύματα και είναι από μία σε κάθε πλευρά δοσμένη στην κυκλοφορία.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο. «Σήμερα έκλεισαν στις 12.00 το μεσημέρι και θα ανοίξουν στις 18.00 οι δύο πρώτες είσοδοι για τα Μουδανιά και έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από Τρίγλια και Πλάγια» δήλωσε ο συντονιστής του μπλόκου στον κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης.

Το τελωνείο του Προμαχώνα είναι ανοιχτό 11.00- 15.00, ενώ τις υπόλοιπες ώρες δεν επιτρέπεται η διέλευση κανενός φορτηγού και νταλίκας.

Το τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα είναι κλειστό για ΙΧ και λεωφορεία από 10:00- 15:00 και 17.00-22.00.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass